< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Reisbegeleidster Linda Mahieu reist al sinds kindsbeen af naar Italië. Ze kent het land op haar broekzak. Ze is kind aan huis op de Eolische Eilanden en in verschillende grote steden zoals Napels en Rome. De laatste 10 jaar, vertoeft ze gemiddeld twee maanden per jaar in Italië. Onlosmakelijk met haar liefde voor het land, is haar passie voor de Italiaanse keuken. Ze doet niet liever dan haar kennis van Italië te delen met een bende reizigers.

 Beste reistijd

Eind september en begin oktober is het meestal zeer aangenaam weer in Italië. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 25°.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Iedereen met een normale lichamelijke conditie kan deelnemen aan deze reis. De wandeling op het eiland Vulcano is deels over plat terrein, vervolgens een deel over lavakorrels dat af en toe stevig stijgt en uiteindelijk een uitgesleten wandelpad in kleigrond. De beklimming van de Stromboli is stevig. Je heb hiervoor ook goede wandelschoenen nodig. Je moet rekenen op 3 à 4 uren klimmen en vervolgens een 2-tal uren dalen. Het vereist geen voorafgaande fysieke voorbereiding, maar indien je geen enkele wandelervaring hebt, kan dit behoorlijk zwaar zijn. Indien je niet goed kan wandelen, of dit niet graag doet zijn er ondertussen andere mogelijkheden om de dag te vullen.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis door Italië maken we afwisselend gebruik van privétransport en openbaar vervoer. Voor sommige transfers gebruiken we een busje/auto met chauffeur. De verplaatsingen tussen de eilanden doen we steeds met openbare boten. Afhankelijk van de wind / het weer, nemen we snelle overzetboten of grotere, maar langzame ferry’s. Op het eiland Salina huren we een dag een scooter of een klein autootje. Er is hier maar weinig verkeer, dus heel ontspannen om te rijden. Voor degene die niet graag zelf rijden, kunnen we ook een taxi regelen. Er is ook een mogelijkheid om het eiland rond te rijden met de openbare bus.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Italië Pop-Up

Eolische Eilanden - Kookreis

image
9 dagen vanaf € 1.348
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!