< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 11 deelnemers
 • min. 6 / max. 12 passagiers
 • Geniet van lekker eten, mooi weer en de Italiaanse gastvriendelijkheid
 • Leer alle geheimen van de Italiaanse keuken tijdens deze leuke kookreis
 • Bezoek de indrukwekkende vulkaankrater op eiland Vulcano
 • Ontdek de Eolische Eilanden op hun best
 • Beklim de wereldberoemde Stromboli vulkaan (optioneel)
 • Geniet van lekker eten, mooi weer en vriendelijke mensen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Catania

  image

  Vandaag begint je kookreis naar Italië. We vliegen van Amsterdam naar Catania op Sicilië. Na aankomst staat je reisbegeleidster je al op te wachten om je, binnen ruim anderhalf uur, naar het hotel in het havenstadje Milazzo te brengen. Hier nemen we de snelle Aliscafo boot naar het Eolische eiland Salina. We gaan te voet naar ons hotel en genieten hier ’s avonds van de Italiaanse keuken (inbegrepen). We overnachten de komende zes nachten in het comfortabele hotel Mamma Santina.

 • 2

  Eolische Eilanden

  image

  De Eolische Eilanden zijn ideaal om te ontspannen. Na Lipari is Salina met haar 26.8 km² het grootste eiland van deze archipel. Vandaag doen we het rustig aan, en maken we een wandeling naar het dorpje Lingua, en genieten van een verfrissende granita. 's Avonds schuiven we aan voor een overheerlijke Italiaanse maaltijd, die wederom inbegrepen is.

  NB. De weersomstandigheden op de Eolische Eilanden bepalen wanneer we kunnen koken, welke uitstapjes we kunnen maken en welke ferry's kunnen uitvaren.

   

 • 3

  kookworkshop Antipasti

  image

  Vandaag duiken we voor een eerste keer de Italiaanse keuken in. In drie kookworkshops banen we ons een weg door antipasti, primi, secundi en desserts. De antipasti Caponata, melenzana parmigianata, pesce con salsa di menta hebben na deze voormiddag geen geheimen meer. ’s Middags eten we een deel van onze zelfgemaakte gerechten. Afhankelijk van de tijd die we nog hebben, leren we ook enkele zoetigheden maken zoals tiramisu al limone. We hebben nog een beetje vrije tijd om te genieten aan het zwembad of verkennen de buurt. ’s Avonds zorgt chef Mario voor een heerlijk diner (inbegrepen).

 • 4

  naar het eiland Vulcano

  image

  Na het ontbijt gaan we naar de haven waar we de ferry nemen naar het eiland Vulcano. We doen inkopen voor de picknick en beginnen de wandeling naar deze indrukwekkende vulkaankrater. De beklimming naar de top duurt ongeveer een uur. Deze wandeling is mogelijk voor iedereen met een normale fysieke conditie. Je kan er ook voor kiezen om te genieten aan het strand of op een terrasje. Aan het eind van onze wandeling ontspannen we in de warme modderbaden. Na een glas frisse wijn, nemen we de ferry terug naar Salina, waar het avondeten op ons wacht (inbegrepen). Uiteraard weer bereidt door onze eigen topkok Mario.

 • 5

  kookworkshop primo piatto – verkenning Salina

  image

  Tijdens een tweede kookworkshop verkennen we de ‘primi’ gerechten. Dit zijn warme gerechten, meestal zonder vlees, en zijn gemaakt van risotto, pasta, gnocchi, lasagna, etc. Begin alvast te likkebaarden bij penne con crema di peperoni, penne all’arrabiata, pasticcio di zucchini, spaghetti con sugo di pesce, vongole. Na het lunchen, kun je een scooter of een auto huren om het eiland rond te rijden. Rijd je zelf  liever niet, dan kan dit ook met een taxi. Een heel leuke manier om de omgeving te verkennen.’s Avonds zorgt chef Mario voor enkele gerechten om vingers en duimen bij af te likken (inbegrepen).

 • 6

  kookworkshop Secondo piatto

  image

  Een laatste workshop brengt ons de geheimen van de ‘secondi’ gerechten. Dit is meestal een gerecht van vis. We kijken toe en leren hoe we een vis moeten fileren, calamari moeten schoonmaken enz. Tegen het middaguur is onze kennis van de Italiaanse keuken helemaal in orde. Na de gezamenlijke lunch is iedereen vrij. Je kan genieten van een boek aan het zwembad of je kan verder het eiland verkennen. Voor degene die dit willen, kunnen we een boottocht organiseren rond het eiland, onderweg heb je tijd om een verfrissende duik te nemen in het heldere water. In de late namiddag kunnen we een plaatselijke wijnboer bezoeken, waar we de typische zoete Malvisia-wijn gaan proeven (optioneel). Op onze laatste avond in Salina tovert chef Mario weer heerlijke gerechten op tafel. Als we geluk hebben, krijgen we zelfs spaghetti con 14 herbe voorgeschoteld, een lang bewaard en geheim familierecept. Vanavond overnachten we voor de laatste keer in Mamma Santina.

 • 7

  naar de Stromboli vulkaan (optioneel)

  image

  We nemen de ferry naar het eiland Stromboli. Aangekomen op het eiland kun je er voor kiezen om de Stromboli vulkaan te beklimmen. De wandeling duurt in ongeveer 7 uur, waarvan het drie uur klimmen is en twee uur dalen is. Ter plaatse heb je ruim een uur de tijd om de golvende, rode lavastromen te bekijken. Uiteraard is deze wandeltocht onder begeleiding van een plaatselijke gids. Mocht je de wandeling te lang vinden dan is er ook een kortere wandeltocht van ongeveer drie uur mogelijk. Deze wandeling gaat niet helemaal tot naar de top. Wil je liever helemaal niet wandelen dat, dan is er ook een mogelijkheid om een boottocht te maken, om zo alsnog een mooi zicht te krijgen op de lavastromen van de Stromboli. Na de beklimming eten we heerlijke pizza en komen we bij in een bar op het dorpsplein. Vanavond overnachten we in het charmante hotel Miramare.

  NB. De beklimming van de Stromboli is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij regen, wind of mist is het niet mogelijk om de vulkaan te beklimmen.

 • 8

  boottocht naar Sicilië

  image

  Een ontspannen ontbijt hebben we verdiend na de stevige wandeling van gisteren. Rond het middaguur nemen we de ferry naar Milazzo, Sicilië en banen ons vervolgens een weg naar Catania, een prachtige barokke stad. We wandelen door het oude stadscentrum en gaan nog een authentieke Siciliaanse pizza eten. Vanavond overnachten we in een eenvoudig hotel in Catania.

 • 9

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Rondreis Italië Pop-Up

Eolische Eilanden - Kookreis

image
9 dagen vanaf € 1.378
Naar boven