< Terug naar resultaten

Rondreis Italië

Frisse berglucht en fantastisch eten

Waarom deze reis?

 • Afwisselende wandelreis door een onbekend en ongerept stuk Italië
 • Verblijf in het prachtige Majella Nationaal Park
 • Mogelijkheid om een mooie tocht per mountainbike te maken (optioneel)
 • Uitgebreide kennismaking met de fantastische regionale keuken van de Abruzzen
 • Mooie dagwandelingen langs bergen en door dalen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Italië

Route daagse rondreis Italië

Tijdens deze wandelweek in het PAN Park Majella maak je kennis met een andere, onbekende kant van Italië. Stel je een gebied voor met hoge, ruige bergen, die tot ver in de zomer met sneeuw bedekt kunnen zijn, doorsneden door diepe, groene kloven en indrukwekkende rotspartijen. Anders dan in andere delen van Italië vind je hier heel weinig toeristen. In deze ongerepte omgeving maken we verschillende dagwandelingen, maar heb je ook de gelegenheid om te fietsen of een middeleeuws stadje te bezoeken en de Eeuwige Stad Rome te verkennen. Wat echt Italiaans is, is de fantastische keuken en de vriendelijkheid van de mensen. Aangezien we in kleinschalige bed & breakfasts verblijven, kun je van beide tijdens deze heerlijke Italië-week genieten.

Dit is een afwisselende actieve vakantie in een bergachtig gebied van Italië. De wandelingen zijn niet al te zwaar. Er wordt meestal gelopen over goed begaanbare paden, maar een flinke afdaling of klim valt af en toe niet te vermijden. Er is een goede afwisseling tussen hele en halve dagtochten en er is ook voldoende gelegenheid om door Italiaanse stadjes te slenteren.We overnachten in twee kleinschalige accommodaties. In een agriturismo, bij de boer thuis, waar de vrouw des huizes zelf voor ons kookt én in een schitterend verbouwd middeleeuws huis in het bijzonder schilderachtige stadje Pretoro. Een nacht slapen we in een gezellig familiehotel. In Rome hebben we voor een centraal gelegen, sfeervol hotel gekozen.Tijdens deze wandelvakantie in Italië hebben we de beschikking over eigen minibusjes. In Rome zijn we aangewezen op het openbaar vervoer. De reissom is inclusief de retourvlucht van Amsterdam naar Rome. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Italië te reizen, je boekt dan een landarrangement. Italië: Wandelen over kammen en door kloven We maken een aantal dagwandelingen door dit afwisselende gebied. Omdat we eigen vervoer hebben, kunnen we in verschillende delen van het park lopen. Zo lopen we langs een bergstroom door een diepe groene kloof, maar ook over bergkammen met fantastische uitzichten op de Italiaanse oostkust. We wisselen hele wandeldagen met halve wandeldagen af. Eén dag bieden we je de mogelijkheid om met een lokale gids te gaan mountainbiken (optioneel). Sfeervol slapen en goddelijk eten in Italië Je zult verbaasd zijn over de vriendelijkheid van de mensen. Ook weten ze in de Abruzzen wat gastvrijheid en lekker eten is. In de kleinschalige bed & breakfasts die we gebruiken, kun je dit van heel dichtbij ervaren. In de agriturismo waar we slapen, kookt onze gastvrouw zelf, het liefst met zelfverbouwde ingredienten, en is elke maaltijd een feest. In het zeer schilderachtige stadje Pretoro verblijven we in een prachtig gerestaureerd 18e-eeuws huis. Niets heerlijker dan hier na een goede maaltijd naar de lokale bar te slenteren voor een 'caffe'. Terrasjes in de Eeuwige Stad Rome We sluiten de week af in Rome, de Eeuwige Stad die nooit verveelt. Of je hier nu voor het eerst komt of niet, deze stad heeft altijd wat te bieden. Als je moe (maar voldaan) bent van de talloze bezienswaardigheden dan zoek je gewoon een pleintje op waar je, gezeten tussen de Romeinen, een goed glas wijn drinkt. En ben je nog lang niet uitgekeken, dan bieden we hier een individuele verlenging aan van 2 dagen. PAN Park Het Nationale Park Majella ligt op slechts drie uur rijden van Rome en beslaat een hoog gedeelte van de Appenijnen, de Abruzzen. Omdat dit Nationale Park een PAN Park is, bevat het een zogenaamd 'wild' gedeelte waar wolven en beren leven. De berggems wordt ook beschermd en de kans dat je deze tijdens één van de wandelingen ziet is groot.

Rondreis Italië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.