< Terug naar resultaten

Rondreis Italië

Frisse berglucht en fantastisch eten

Waarom deze reis?

 • Afwisselende wandelreis door een onbekend en ongerept stuk Italië
 • Verblijf in het prachtige Majella Nationaal Park
 • Mogelijkheid om een mooie tocht per mountainbike te maken (optioneel)
 • Uitgebreide kennismaking met de fantastische regionale keuken van de Abruzzen
 • Mooie dagwandelingen langs bergen en door dalen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Italië

Route daagse rondreis Italië

Tijdens deze wandelweek in het PAN Park Majella maak je kennis met een andere, onbekende kant van Italië. Stel je een gebied voor met hoge, ruige bergen, die tot ver in de zomer met sneeuw bedekt kunnen zijn, doorsneden door diepe, groene kloven en indrukwekkende rotspartijen. Anders dan in andere delen van Italië vind je hier heel weinig toeristen. In deze ongerepte omgeving maken we verschillende dagwandelingen, maar heb je ook de gelegenheid om te fietsen of een middeleeuws stadje te bezoeken en de Eeuwige Stad Rome te verkennen. Wat echt Italiaans is, is de fantastische keuken en de vriendelijkheid van de mensen. Aangezien we in kleinschalige bed & breakfasts verblijven, kun je van beide tijdens deze heerlijke Italië-week genieten.

Dit is een afwisselende actieve vakantie in een bergachtig gebied van Italië. De wandelingen zijn niet al te zwaar. Er wordt meestal gelopen over goed begaanbare paden, maar een flinke afdaling of klim valt af en toe niet te vermijden. Er is een goede afwisseling tussen hele en halve dagtochten en er is ook voldoende gelegenheid om door Italiaanse stadjes te slenteren.We overnachten in twee kleinschalige accommodaties. In een agriturismo, bij de boer thuis, waar de vrouw des huizes zelf voor ons kookt én in een schitterend verbouwd middeleeuws huis in het bijzonder schilderachtige stadje Pretoro. Een nacht slapen we in een gezellig familiehotel. In Rome hebben we voor een centraal gelegen, sfeervol hotel gekozen.Tijdens deze wandelvakantie in Italië hebben we de beschikking over eigen minibusjes. In Rome zijn we aangewezen op het openbaar vervoer. De reissom is inclusief de retourvlucht van Amsterdam naar Rome. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Italië te reizen, je boekt dan een landarrangement. Italië: Wandelen over kammen en door kloven We maken een aantal dagwandelingen door dit afwisselende gebied. Omdat we eigen vervoer hebben, kunnen we in verschillende delen van het park lopen. Zo lopen we langs een bergstroom door een diepe groene kloof, maar ook over bergkammen met fantastische uitzichten op de Italiaanse oostkust. We wisselen hele wandeldagen met halve wandeldagen af. Eén dag bieden we je de mogelijkheid om met een lokale gids te gaan mountainbiken (optioneel). Sfeervol slapen en goddelijk eten in Italië Je zult verbaasd zijn over de vriendelijkheid van de mensen. Ook weten ze in de Abruzzen wat gastvrijheid en lekker eten is. In de kleinschalige bed & breakfasts die we gebruiken, kun je dit van heel dichtbij ervaren. In de agriturismo waar we slapen, kookt onze gastvrouw zelf, het liefst met zelfverbouwde ingredienten, en is elke maaltijd een feest. In het zeer schilderachtige stadje Pretoro verblijven we in een prachtig gerestaureerd 18e-eeuws huis. Niets heerlijker dan hier na een goede maaltijd naar de lokale bar te slenteren voor een 'caffe'. Terrasjes in de Eeuwige Stad Rome We sluiten de week af in Rome, de Eeuwige Stad die nooit verveelt. Of je hier nu voor het eerst komt of niet, deze stad heeft altijd wat te bieden. Als je moe (maar voldaan) bent van de talloze bezienswaardigheden dan zoek je gewoon een pleintje op waar je, gezeten tussen de Romeinen, een goed glas wijn drinkt. En ben je nog lang niet uitgekeken, dan bieden we hier een individuele verlenging aan van 2 dagen. PAN Park Het Nationale Park Majella ligt op slechts drie uur rijden van Rome en beslaat een hoog gedeelte van de Appenijnen, de Abruzzen. Omdat dit Nationale Park een PAN Park is, bevat het een zogenaamd 'wild' gedeelte waar wolven en beren leven. De berggems wordt ook beschermd en de kans dat je deze tijdens één van de wandelingen ziet is groot.

Rondreis Italië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 23 februari presentaties Thailand & Vietnam, Amsterdam
 • 24 februari Zuid-Afrika middag, Amsterdam
 • 1 t/m 3 maart, Fiets- en Wandelbeurs
 • 10 maart bij Theater Kikker, Utrecht
 • 13 april fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.