< Terug naar resultaten

Rondreis Italië - Sicilie

Authentiek Sicilie

Waarom deze reis?

 • Afwisselende reis door onbekend en ongerept stuk Italië.
 • Verblijf in het prachtige nationale park Majella.
 • Dagwandelingen van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad.
 • Mogelijkheid tot mountainbiken of bezoeken van sfeervolle stadjes.
 • Mogelijkheid tot volgen van een kookles.

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Italië

Route daagse rondreis Italië - Sicilie

Aan de teen van de laars ligt een stuk Italië vol verassingen. Alle indringers die geheerst hebben op Sicilië, hebben met hun invloeden een uniek eiland achtergelaten. Knetterende vulkanen, Griekse tempels, kleurrijke markten, kostbare oudheden, en azuurblauwe zeeën; Sicilië heeft het allemaal. Ondertussen leeft de bevolking door de onvoorspelbare Etna in de greep van hete vuren. Tijdens deze reis zal u door traditionele gerechten, contact met de lokale bevolking en het bezoek aan eeuwenoude Italiaanse steden kennis maken met authentiek Sicilië.

Dit is een afwisselende actieve vakantie in een bergachtig gebied. De wandelingen zijn niet al te zwaar. Er wordt gelopen over goed begaanbare paden maar een flinke afdaling of klim valt af en toe niet te vermijden. Er is een goede afwisseling tussen hele en halve dagtochten en er is ook voldoende gelegenheid om door Italiaanse stadjes te slenteren.We overnachten in twee kleinschalige accomodaties. In een agriturismo, bij de boer thuis, waar de vrouw des huizes zelf voor ons kookt en in een schitterend verbouwd middeleeuws huis in het bijzonder schilderachtige stadje Pretoro. Een nacht slapen we in een gezellig familiehotel. In Rome hebben we voor een centraalgelegen, eenvoudig hotel gekozen.Tjdesn deze wandelvakantie hebben we de beschikking over eigen minibusjes. In Rome zijn we aangewezen op het openbaar vervoer. Water en vuur Tijdens deze reis zal je de Italiaanse sfeer gaan proeven in Catania. Deze stad is meerdere malen verwoest door de kracht van de natuur. Uiteindelijk is de stad in de Siciliaanse barokstijl herbouwd. Hierbij werd veel zwart lavasteen gebruikt. Deze oorspronkelijke havenstad heeft een intensieve haat-liefde relatie met de Etna. De Italiaanse schrijver Leonardo Scascia beschreef de Etna als ‘een grote kat, die rustig ligt te spinnen en nu en dan even wakker wordt’. De stad met twee gezichten Ragusa Ibla is een stad waar modern en klassiek gescheiden wordt door een diepe kloof. Deze sfeervolle stad beschikt over een wirwar van schilderachtige straatjes, is gelegen in een prachtige omgeving en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Vijftig kilometer hiervandaan ligt de necropolis Pantalica. Deze grottomben liggen in kloven in kalkstenen muren die omgeven zijn door weelderige begroeiingen en rivieren. ‘Valle dei Templi’: Griekse tempels en eeuwenoude catacomben De vallei van de tempels is een van de hoogtepunten van de reis. De Griekse dichter Pindarus beschreef de stad als ‘de mooiste door stervelingen bewoonde stad’. Enkele tempels hier zijn een van de best bewaarde tempels ter wereld. De tempels bevinden zich in verschillende staten van verval maar geven een glimp hoe een van de meest luxueuze steden in tijden van ‘Magna Graecia’ eruit zag. Palermo: Italië in een notendop De hoofdstad van Sicilië is vernoemd naar de zee. In de tijden van de Feniciërs heette de stad namelijk ‘Panormos’, wat haven betekent. Palermo beschikt over typische Italiaanse kenmerken; snelle vespa’s, gladde mannen, stijlvolle vrouwen en chaotische verkeersdrukte. Op de levendige markten komen allerlei geuren en kleuren van de mooiste producten je tegemoet. Je kijkt je ogen uit naar de vele verschillende bouwstijlen, monumenten en musea.

Rondreis Italië - Sicilie

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een droomreis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!