< Terug naar resultaten

Rondreis Italië - Amalfikust Wandelreis

Wandel over eeuwenoude paden

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Italië

Route daagse rondreis Italië - Amalfikust Wandelreis

Bijzondere wandelvakantie in Italië langs één van de mooiste kusten van Europa, Amalfi. Je maakt mooie, maar soms pittige, wandelingen over eeuwenoude wandelpaden die je leiden naar pittoreske stadjes zoals Amalfi en Positano. Eén van de beroemdste dagwandelingen ter wereld is 'Sentieri degli Dei’, het Pad der Goden. Werkelijk een hoogtepunt! Bezoek de Ruïnes van Pompeii en Herculaneum, de Vesuvius en de historische stad Napels en maak je reis compleet met een boottocht langs de ruige kust en het schilderachtige eiland Capri.

Dit is een actieve vakantie in Italië met vier wandeldagen van 4 tot 6 uur. Naar de kust daal je voornamelijk via treden af. Je reist in een internationaal gezelschap. Je verblijft in een klein, sfeervol familiehotel in het pittoreske bergdorpje Bomerano. Het hotel ligt ca. 700m. boven de kust waardoor het in de warme maanden gedurende de nacht aangenaam koel is. Het hotel serveert uitstekende vis- en italiaanse gerechten. In de prijs van deze Italië wandelvakantie is de vlucht van en naar Napels inbegrepen. Je kunt er ook voor kiezen om met eigen vervoer of met de trein naar Napels te reizen, je boekt dan een zogenaamd landarrangement. Kijk voor informatie over treinreizen op www.treinreiswinkel.nl. Bijzondere wandelingen langs de Amalfi kust We beginnen met twee mooie wandeldagen waarbij je over kleine weggetjes en paden wandelt. Vanaf de bergtop van San Angelo zie je de bij helder weer het beroemde eiland, Capri. We maken ook een tocht langs de schitterende kust. Het stadje Amalfi met de imposante Duomo (Italiaanse kathedraal) staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Pompeii en wandeling op de Vesuvius vulkaan We bezoeken het beroemde Pompeii, deze Romeinse provinciestad werd in 79 na Christus na een uitbarsting van de Vesuvius vulkaan onder lava en as bedolven. Hierdoor werd het een van de best bewaarde Romeinse steden. Als je wilt, kun je een wandeling maken langs de kraterrand. Wandeltocht over het Pad der Goden We besluiten deze wandelreis in Italië met de 'Sentieri degli Dei', het ‘Pad der Goden’. De route volgt voor het grootste gedeelte de contouren van de kustlijn. In het voorjaar en de zomer staan de weilanden vol met kleurrijke bloemen en in de zee zie je her en der plezierjachten en cruiseschepen varen. Onderweg is er genoeg tijd om te genieten van de mooiste uitzichten.

Rondreis Italië - Amalfikust Wandelreis

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven