< Terug naar resultaten

Rondreis Italië - Amalfikust Wandelreis

Wandel over eeuwenoude paden

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Italië

Route daagse rondreis Italië - Amalfikust Wandelreis

Bijzondere wandelvakantie in Italië langs één van de mooiste kusten van Europa, Amalfi. Je maakt mooie, maar soms pittige, wandelingen over eeuwenoude wandelpaden die je leiden naar pittoreske stadjes zoals Amalfi en Positano. Eén van de beroemdste dagwandelingen ter wereld is 'Sentieri degli Dei’, het Pad der Goden. Werkelijk een hoogtepunt! Bezoek de Ruïnes van Pompeii en Herculaneum, de Vesuvius en de historische stad Napels en maak je reis compleet met een boottocht langs de ruige kust en het schilderachtige eiland Capri.

Dit is een actieve vakantie in Italië met vier wandeldagen van 4 tot 6 uur. Naar de kust daal je voornamelijk via treden af. Je reist in een internationaal gezelschap. Je verblijft in een klein, sfeervol familiehotel in het pittoreske bergdorpje Bomerano. Het hotel ligt ca. 700m. boven de kust waardoor het in de warme maanden gedurende de nacht aangenaam koel is. Het hotel serveert uitstekende vis- en italiaanse gerechten. In de prijs van deze Italië wandelvakantie is de vlucht van en naar Napels inbegrepen. Je kunt er ook voor kiezen om met eigen vervoer of met de trein naar Napels te reizen, je boekt dan een zogenaamd landarrangement. Kijk voor informatie over treinreizen op www.treinreiswinkel.nl. Bijzondere wandelingen langs de Amalfi kust We beginnen met twee mooie wandeldagen waarbij je over kleine weggetjes en paden wandelt. Vanaf de bergtop van San Angelo zie je de bij helder weer het beroemde eiland, Capri. We maken ook een tocht langs de schitterende kust. Het stadje Amalfi met de imposante Duomo (Italiaanse kathedraal) staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Pompeii en wandeling op de Vesuvius vulkaan We bezoeken het beroemde Pompeii, deze Romeinse provinciestad werd in 79 na Christus na een uitbarsting van de Vesuvius vulkaan onder lava en as bedolven. Hierdoor werd het een van de best bewaarde Romeinse steden. Als je wilt, kun je een wandeling maken langs de kraterrand. Wandeltocht over het Pad der Goden We besluiten deze wandelreis in Italië met de 'Sentieri degli Dei', het ‘Pad der Goden’. De route volgt voor het grootste gedeelte de contouren van de kustlijn. In het voorjaar en de zomer staan de weilanden vol met kleurrijke bloemen en in de zee zie je her en der plezierjachten en cruiseschepen varen. Onderweg is er genoeg tijd om te genieten van de mooiste uitzichten.

Rondreis Italië - Amalfikust Wandelreis

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.