< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Italië - Amalfikust Wandelreis reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Periode:
Maart – Juni Warm en droog
Juli – Augustus Heetste maanden
September – November Warm en droog
December – Februari Koudste maanden – meer kans op regen

Temperatuur:
De Amalfi kust heeft een (Middelands) zeeklimaat, met milde winters en hete, droge zomers. In december ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 12° en 15°C en in de loop van de maanden, tot rond eind mei, stijgt de temperatuur tot 21°C. Juli en augustus zijn het warmst, met temperaturen tot bijna 30°C. September en oktober zijn vaak ook nog steeds warm, maar de temperatuur is dan gemiddeld 25°C en daalt naar ongeveer 20°C aan het einde van oktober. Maar het weer is soms toch onvoorspelbaar, dus warme kleren kunnen nodig zijn.
De meeste regen valt in de winter, maar dan gemiddeld maar één keer in de drie dagen. Kans op regen tijdens de andere seizoen is vaak laag.

Beste reistijd:
klimatologisch is de beste reistijd gedurende de lente en de herfst.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is en enige wandelervaring heeft aan de reis deelnemen. Een positieve en flexible instelling is wel belangrijk. Tijdens de vier wandeldagen bestaan de wandelpaden uit stukken asfalt, zandwegen, bospaden tot aan gravelpaden op de Vesuvius. De facultatieve wandeling naar deze vulkaan bestaat voornamelijk uit gravelpaden met kans op uitglijden en op sommige plekken sterke hoogteverschillen. De paden naar de kust bestaan voornamelijk uit afdalingen via vele treden. Hiervoor zou je wandelstokken kunnen meenemen. Op sommige plekken zijn de paden naar beneden toe niet goed afgeschermd. Dit kan voor mensen met hoogtevrees een probleem zijn.
Alle wandelingen zijn rond de 4 tot 6 uur, inclusief tijd voor lunch en andere pauzes.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We maken gebruik van verschillende vormen van transport, zoals een openbare of privé bus, en een boot.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Italië - Amalfikust Wandelreis

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!