< Terug naar resultaten

Rondreis Italië - Siena & Chianti Fietsreis

8-daagse fietsvakantie door Siena & Chianti

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Italië

Route daagse rondreis Italië - Siena & Chianti Fietsreis

Een bijzondere fietsvakantie door Toscane, één van de meest tot de verbeelding sprekende en romantische landschappen van Europa. Cipressen, olijfboomgaarden, wijnvelden, hoog in de bergen gelegen dorpjes en klassieke renaissance steden. Italië op zijn best! Natuurlijk heb je alle tijd om naast het fietsen te genieten van het smakelijke eten en de heerlijke Chianti! Je fietst door charmante stadjes, bijzondere dorpen en het ruige platteland, maar ook naar Le Crete, het minder bezochte zuiden van Toscane.

Deze fietsvakantie in Toscane bevat vijf fietsdagen waarvoor een goede conditie vereist is. Je fietst gemiddeld 60 km per dag, 15% van de route gaat over zand- of grindwegen. In de routes zitten pittige stijgingen maar ook lange afdalingen. Je reist in een internationaal gezelschap. We overnachten in goede centraal gelegen accomodaties. Vanwege de ligging van de dorpjes waar we overnachten zijn de uitzichten magnifiek. Drie hotels hebben een buitenzwembad.In de prijs van deze Italië fietsvakantie is de vlucht van en naar Pisa inbegrepen. Je kunt er ook voor kiezen om met eigen vervoer of met de trein naar Pisa te reizen, je boekt dan een zogenaamd landarrangement. Kijk voor informatie over treinreizen op www.treinreiswinkel.nl. Fietsen door Toscane De landelijke omgeving van Toscane is het best vanaf de fiets te bewonderen. Groene heuvels met knalrode klaprozen worden afgewisseld door olijfgaarden, cipressenlanen, vergezichten op boerendorpjes en statige landhuizen. Pittige beklimmingen en lange afdalingen wisselen elkaar af en zorgen voor mooie verhalen als je ’s avonds op een terrasje nageniet. Middeleeuwse architectuur van Italië Naast de grandeur van historische steden als Florence, Siena en Pisa ontdek je ook de rustieke pittoreske dorpjes. Tel de eeuwenoude torens van San Gimignano, struin over de markt in Greve en vergaap je aan het uitzicht vanuit Montalcino. De heerlijke Toscaanse keuken Zoals geen fietsdag hetzelfde is zo geniet je in elk dorp van de smakelijke wijn en lokale recepten. De streek is beroemd om haar Brunello, gelato, Chianti en truffelsauzen, en laten je watertandend achter. Toscane smaakt naar meer!

Rondreis Italië - Siena & Chianti Fietsreis

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven