< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Italië - Siena & Chianti Fietsreis reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Periode:
Maart – Juni Warm en droog
Juli – Augustus Heetste maanden
September – Novemver Warm en droog
December – Februari Koudste maanden – meer kans op regen

Temperatuur:
Italië heeft een klimaat met milde winters en hete droge zomers en waar je het hele jaar door redelijk wat zonneschijn kan verwachten. Juli en Augustus zijn meestal de warmste en droogste maanden met temperaturen van rond de 30°C. De reizen in het begin van het voorjaar en het late najaar zijn koeler, maar dan is er wel meer kans op regen. Aan het einde van de zomer is er kans op heftige stormen maar deze zijn meestal van korte duur.

Beste reistijd: Klimatologisch is de beste reistijd gedurende de lente en de herfst.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Chianti is een landschap van glooiende heuvels. In de routes zitten dagelijks pittige stijgingen maar ook lange afdalingen. Alle vijf de fietsdagen vereisen een goede conditie waarvan de Chiantiroute de ‘zwaarste’ is. De gemiddelde afstand die je per dag fietst is 60 km en op een aantal dagen is het mogelijk de routes te verlengen. Het is niet nodig om transfers te maken omdat alle routes van deur tot deur zijn gepland. Er is één vrije dag in Siena en een rondtocht die ook gebruikt kan worden als rustdag als je dat wilt. Tijdens de routes proberen we drukke trajecten zo veel mogelijk te vermijden.
In principe kan iedereen die gezond is en enige fietservaring heeft aan de reis deelnemen. Een positieve en flexible instelling is wel belangrijk.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Het grootste deel van de reis zitten we op de fiets. Het vervoer van en naar het vliegveld is met een privé busje. De bagage van de groep wordt van hotel naar hotel vervoerd en hoeft dus niet mee op de fiets. Er gaat een fietsgids mee tijdens alle fietsdagen. Op dagen waar we ons verplaatsen naar een ander hotel gaat er een bezemwagen met de groep mee.
De transfer van en naar de luchthaven dien je zelf te regelen mits je gebruik maakt van de groepstransfer. Op de deelnemerslijst die je uiterlijk 1 week voor vertrek thuisgestuurd krijgt staan de adres gegevens van het eerste hotel waar je overnacht

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Italië - Siena & Chianti Fietsreis

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven