< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Italië - Toscane Wandelreis reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

In april en mei kan de temperatuur overdag flink oplopen maar is op de hogere bergtoppen vaak nog sneeuw te zien.
Voor juni gelden dezelfde condities, maar de dagen worden warmer naarmate juli nadert.
Juli en augustus zijn de warmste maanden, maar aangezien de wandelingen op 900 meter hoogte worden uitgevoerd, zul je weinig last van de warmte hebben. Regen is niet te verwachten in deze maanden.
In september en oktober zijn de buien frequenter en ook de temperatuur daalt, maar deze periode biedt de mooiste vergezichten.
Afhankelijk van het seizoen is het mogelijk dat je enkele wandelingen door de sneeuw maakt, je kunt dan gebruik maken van sneeuwschoenen.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Een goede basisconditie is noodzakelijk evenals een positieve instelling. Op de meeste dagen wordt er tussen de 400 en 700 m gestegen en gedaald. De wandelingen gaan meestal over goed begaanbare paden. Soms wordt er van de paden afgeweken. Het gebied is erg bergachtigen de korte autoritten gaan over bochtige wegen. Daarnaast kan de temperatuur in de lagergelegen gebieden ’s zomers dagelijks oplopen tot boven de 30˚C. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.
Voor de reizen met vertrek op: 25-07-09 en 01-08-09 is het mogelijk om voor en na het wandelen kennis te maken met het kalmerende effect van Yoga. Een gekwalificeerde Yoga leraar laat je kennis maken met Hatha Yoga. Hatha yoga is een middel om, met behulp van uitgebalanceerde oefeningen, bewuste ademhaling en geestelijke concentratie meer evenwicht te brengen tussen lichaam en geest. Elke ochtend kun je beginnen met een uur yoga voordat je de fascinerende Moorse dorpen in Andalusië gaat verkennen. Voor degene die meer tijd aan Yoga willen zijn er elke avond meditatiesessies en de leraar is de hele week beschikbaar voor extra oefeningen of massages (extra kosten worden ter plaatse betaald). Ervaring is niet vereist.

Voor de reizen met vertrek op: 15-08-'10 en 26-09-'10 geldt een zwaardere wandelklasse. Je wandelt elke dag tussen de 5 en 8 uur. We maken onder andere een wandeltocht naar een hoger gelegen comfortabele berghut waar je één nacht met de groep verblijft. Tijdens de wandeltocht hiernaartoe neem je alleen bagage mee die je tijdens deze overnachting nodig hebt (slaapzak, extra kleding, toiletspullen), de overige bagage blijft achter in je kamer in Braccicorti waar je de rest van de nachten slaapt.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Gedurende de gehele reis hebben we de beschikking over onze eigen bus. Op enkele dagen nemen we de bus naar het startpunt van de wandeling, het gaat hier om korte trajecten van maximaal twee uur.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Italië - Toscane Wandelreis

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!