< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 15 deelnemers
 • Mooie wandelingen in 4 Nationale Parken (Durmitor, Lovcen, Biogradska en Skadar)
 • Een bijzondere treinreis tussen de lokale bevolking
 • Kajaktocht het Skadarmeer (optioneel)
 • Veel contact met lokale bevolking door verblijf in kleinschalige familiehotels
 • Bezoek aan het beroemde Ostrog klooster
 • Bezoek aan de steden Kotor en Cetinje
 • Alle ontbijten en vier diners inbegrepen
 • Ontspannen tussen de wijngaarden met een lokaal drankje
 • Traditionele maaltijden en een kijkje in het leven van de bewoners van Montenegro
 • Individuele verlenging mogelijk in Dubrovnik
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Podgorica, transfer naar Savnik

  image

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute. Na aankomst op de luchthaven van Podgorica rijden we meteen door naar het platteland van Montenegro. Als het vluchtschema het toelaat, bezoeken we onderweg het Ostrog klooster. Het indrukwekkende klooster is gelegen op een 900 meter hoge klif boven de vallei en is de belangrijkste plek voor orthodoxe Christenen in Montenegro. Jaarlijks brengen vele pelgrims uit de regio een bezoek aan deze heilige plek. We vervolgen we onze weg naar de knusse huisjes (guesthouses) waar we vanavond zullen slapen. De bijzondere accommodatie wordt gerund door een lokale familie waar je je direct thuis voelt. Ze zullen heerlijk voor ons koken met lokale producten en we krijgen direct een goed beeld van het leven op het platte land in Montenegro.

 • 2

  wandeling Durmitor Nationaal Park

  image

  Vandaag zijn we de hele dag op pad, want we wandelen door het Durmitor Nationaal Park. Het Nationale Park is een bijzondere plek met hoge rotspunten en diepe rivierdalen. Het park wordt beschermd door UNESCO en is een absolute aanrader voor elke natuurliefhebber. In het park maken we onder leiding van een lokale gids een prachtige wandeling. Het park heeft 48 pieken die meer dan 2000 meter hoog zijn. Net voor we ons hoogste punt  bereiken, passeren we een kleine gemeenschap waar we de kans hebben om schaapherders te ontmoeten en om te zien hoe het leven er aan toe gaat in de Montenegrijnse bergen. Het pad voert geleidelijk omhoog en we klimmen  1200 meter door een prachtige omgeving. Daarna rijden we terug naar dezelfde accommodatie als gisteren.


  We wandelen vandaag ongeveer 6 uur incl. stops (ca. 17 kilometer). 

 • 3

  via de Tarakloof naar Biogradska Gora Nationaal Park

  image

  In de ochtend komen we nog één keer langs het Durmitor Nationaal Park voordat we aankomen in de Tarakloof, de diepste kloof van Europa. De kloof staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op de brug over de rivier stoppen we voor een geweldig uitzicht. Daarna stappen we in de bus en rijden in ongeveer een uur naar het beginpunt van onze wandeling door het Biogradska Gora Nationaal Park. Dit is weliswaar het kleinste park van Montenegro maar het herbergt een grote diversiteit aan flora en fauna. De wandeling voert ons door een oerbos met eeuwenoude bomen en prachtige gletsjermeren. We wandelen via een steil pad omhoog naar een lieflijke open weide. Slapen doen we bij een lokale familie in een simpele accommodatie en we eten een traditioneel gerecht uit eigen keuken. Dit diner is bij de prijs inbegrepen. Je proeft hier de typische rustige sfeer die in de bergen van Montenegro hangt. Je deelt vandaag de douche en sanitaire voorzieningen.


  We wandelen vandaag ongeveer 5,5 uur incl. stops (ca. 12 kilometer). 

 • 4

  wandeling door Bjelasica Gebergte

  image

  We verlaten onze familie en we wandelen vandaag van de ene bijzondere accommodatie naar de volgende, wederom midden in de natuur. Het is een simpele wandeling met schitterende uitzichten door het bijzondere Bjelasica gebergte. Onze bagage wordt per busje vervoerd. In de middag hebben we tijd om nog een wandeling in de buurt van onze accommodatie te maken of gewoon even lekker te relaxen en te genieten van het uitzicht. De accommodatie is even mooi gelegen als die van gisteren en heeft dezelfde faciliteiten.


  We wandelen vandaag ongeveer 4 uur incl. stops (ca. 12 kilometer)

 • 5

  wandeling door Biogradska Gora Nationaal Park naar Kolasin

  image

  Na een goed ontbijt gaan we op weg naar Kolasin, een klein plaatsje dichtbij Biogradska Gora Nationaal Park. We wandelen in een bergachtige gebied en na een aanvankelijke stijging van 100 meter, dalen voornamelijk af. In de namiddag komen we aan in Kolasin waar we slapen in een kleinschalig hotel.


  We wandelen vandaag ongeveer 6 uur incl. stops (ca.12 kilometer)

 • 6

  treinrit naar Podgorica - Cetinje - Lovcen N.P.

  image

  Vandaag brengt een bijzondere treinreis ons terug naar de hoofstad Podgorica. Samen met de lokale bevolking stap je in en geniet je van het uitzicht. De rit voert ons langs steile kloven en over hoge bruggen. Na aankomst rijden we gelijk door naar Cetinje, de voormalige hoofdstad van Montenegro. Deze in de bergen gelegen stad is een bezoek meer dan waard vanwege het klooster en andere historische gebouwen. We maken een wandeling door de stad en leren meer over de historie van Montenegro. Na de lunch vervolgen we onze weg naar Nationaal Park Lovcen. Dit park heeft een speciaal plekje in de harten van de Montenegrijnen, omdat Montenegro zijn naam dankt aan de bergen die in dit park liggen. In de zomer komen veel inwoners van Cetinje hier om al picknickend te genieten van de bijzondere omgeving.

  image

  Met een busje rijden we naar het mausoleum van Petar Njegos. Het mausoleum ligt bovenop de op twee na hoogste berg van het park, de Jezerski Vrh (1657m.). Niet minder dan 461 traptreden brengen ons naar de ingang van het monument dat gemaakt is voor de grootste held van het land. Op een heldere dag heb je hier een adembenemend uitzicht. Vanaf daar kun je wandelen naar de accommodatie of ervoor kiezen met het busje mee te rijden. Bij een volle groep kan het voorkomen dat je je bungalow deelt met groepsgenoten.

  We wandelen vandaag ongeveer 2 uur incl. stops (ca.4 kilometer)

 • 7

  wandelen naar Kotor

  image

  We vertrekken vroeg in de ochtend voor een lange wandeling door Lovcen Nationaal Park naar Kotor, één van de mooiste steden van Montenegro. In Kotor vind je prachtige kerken, mooie pleinen en talloze restaurantjes en bars. Deze kuststad wordt omringd door een indrukwekkende stadsmuur en de baai van Kotor is één van de meest diepgelegen baaien van de Adriatische zee. Dit is de reden waarom Kotor vaak 'Europa's meest zuidelijke fjord' wordt genoemd. Dit samen met de steile, uit de zee oprijzende rotswanden van het Orjen en Lovcen gebergte, maakt Kotor één van de meest spectaculaire, mediterraanse landschappen van Montenegro. Kotor is een bijzonder sfeervol stadje waar je heerlijk kunt eten en drinken op één van de vele terrassen. We slapen in of net buiten de stad.


  We wandelen vandaag ongeveer 6 uur incl. stops (ca. 9 kilometer)

 • 8

  van Kosmac naar Sveti Stefan, overnachting in Virpazar

  image

  In de ochtend brengt onze bus ons in ongeveer een uur naar de heuvels boven het fort van Kosmac, waar we even de tijd hebben om rond te kijken. Het fort werd gebouwd tussen 1941 en 1950 en diende als grens tussen Montenegro en het Oostenrijks-Hongaarse rijk. We wandelen verder naar beneden en kunnen onderweg prachtige foto's maken. Uiteindelijk bereiken we een strandje dichtbij de plaats Sveti Stefan. Omdat dit plaatsje erg toeristisch is, slapen we vannacht in het oude vissersdorpje Virpazar.


  We wandelen vandaag ongeveer 4,5 uur incl. stops (ca. 14,5 kilometer)

 • 9

  kajakken op het Skadarmeer of een wandeltocht rond Rijeka Crnojevica

  image

  Vandaag kunnen we een prachtige tocht per kajak bij het Skadarmeer maken of een cultureel-historische wandeltocht maken rondom Rijeka Crnojevica. Dit plaatsje ligt op een mooie plek aan het water. Vooral de boogvormige brug is erg pittoresk en populair bij fotografen. In de namiddag sluiten de kajakkers en de wandelaars de reis af met een goed glas wijn. We slapen nog een nacht in Virpazar voordat we morgen terugvliegen.

  Vandaag wandelen we ongeveer 2 uur (6,5 kilometer).

  Optioneel Kajakken op het Skadarmeer / €45,00 per persoon

  Kajakken op het Skadarmeer
  Op dag 9 kunnen we een prachtige tocht per kajak over het meer van Skadar maken. Dit meer op de grens van Montenegro en Albanië is één van de belangrijkste natuurgebieden van Europa als het gaat om vogels die gebruik maken van het gebied. Onder meer een bedreigde pelikaansoort en een kwart van de kleine aalscholverpopulatie komt hier voor. Je kunt een bijzondere tocht over het water maken per kajak waardoor je de rust van het meer goed kunt ervaren. De excursie duurt een halve dag en al het benodigde materiaal is inbegrepen in de prijs. Er gaat een ervaren instructeur mee die je, voor we vertrekken, een korte uitleg geeft over de tocht. 
 • 10

  vlucht Podgorica - Amsterdam

  image

  Als het vluchtschema dit toelaat, kunnen je de ochtend gebruiken om nog even Virpazar in te gaan of een boottochtje op het meer te maken. Dit dorp is prima geschikt om de laatste uurtjes van de reis in door te brengen. Daarna rijden we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam. Voor meer informatie over de vlucht verwijzen wij naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Dubrovnik

  2-daagse verlenging Dubrovnik


  Je kunt deze Montenegro-reis verlengen met een 2-daags bezoek aan Dubrovnik. Als je hier voor kiest, word je per taxi vervoerd naar het centrum van deze bijzondere stad in Kroatië. Dubrovnik is één van de mooiste steden aan de Adriatische kust en een perfecte plek om de reis te verlengen.
  Dwaal langs het water en bezoek één van de vele hoogtepunten van de stad zoals de oude stadskern, de kloosters en kerken. Zo verleng je de indrukwekkende reis door Montenegro op een ontspannen manier in Kroatië.


  - Verlenging Dubrovnik (mei,jun,sep,okt) 2 dagen € 220,-
  - Verlenging Dubrovnik (mei,jun,sep,okt obv 1 pers) 2 dagen € 370,-
  - Verlenging Dubrovnik (jul,aug) 2 dagen € 255,-
  - Verlenging Dubrovnik (jul,aug obv 1 persoon) 2 dagen € 410,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 10

  transfer naar Dubrovnik

  Vanaf onze accommodatie in Virpazar vertrek je naar je hotel in Dubrovnik waar je de aankomende 2 nachten zult verblijven. De rit naar Dubrovnik duur ongeveer 2,5 tot 3 uur, afhankelijk van de drukte bij de douane.

 • 11

  Vrije dag Dubrovnik

  Vandaag heb je de tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

 • 12

  vlucht Dubrovnik - Amsterdam

  Vandaag reis je zelf naar de luchthaven van Dubrovnik voor de vlucht naar Amsterdam. Je kunt hiervoor gebruik maken van het openbaar vervoer of een taxi. De luchthaven ligt op ongeveer 20 kilometer van de stad en de kosten van een taxi bedragen ongeveer 30 euro. De definitieve terugvluchttijden worden ongeveer 2 weken voor vertrek per e-mail toegestuurd.

Rondreis Montenegro

Wandelen over de toppen van de Balkan

image
10 dagen vanaf € 1.198
Naar boven
 

Inspiratiedag 11 maart

 • Kom 11 maart naar Theater Kikker in Utrecht
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Laat je inspireren voor je volgende bestemming
 • Reispresentaties van Peru tot aan Ethiopië
 • Bereid je goed voor op de reis bij het Reishoekje

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.