< Terug naar resultaten

Rondreis Montenegro winter

In de ongerepte Karpaten en naar de Donau delta

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Montenegro

Route daagse rondreis Montenegro winter

Roemenië heeft met haar ongerepte gebergten en natuurgebieden een unieke plek in Europa. Gelegen in een halve cirkel met toppen van boven de 2500 meter hoogte lenen de Karpaten zich uitstekend voor een meerdaagse wandeltocht. Een ruig gebergte met prachtige vergezichte en pittoreske dorpjes. Deze reis naar Roemenië combineer je met een bezoek aan een ander natuurgebied: de prachtige rivierdelta van de Donau rivier en de hoofdstad Boekarest.

De meerdaagse tocht in de Karpaten is een pitte wandeling waarbij je behoorlijke hoogteverschillen overbrugt. We wandelen de dagen ongeveer zes uur per dag in een ongerept natuurgebied en slapen in verschillende accommodaties midden in de natuur. Tijdens de wandeltocht in de Karpaten slapen we twee nachten in een eenvoudige berghut midden in de natuur en kamperen we één nacht in een tent. De andere nachten slapen we in een eenvoudig- maar comfortabel hotel op basis van tweepersoonskamers inclusief ontbijt. Gedurende de reis maken we gebruik van een eigen (mini)bus. Boekarest: de elegante hoofdstad van Roemenië De hoofdstad van Roemenië heeft als bijnaam het ‘Parijs van het oosten’ en deed in het verleden de stad alle eer aan. De relatief jonge stad dankt de naam aan de bloeiperiode begin negentiende eeuw waarin de nieuwe wijken van de stad naar Parijs voorbeeld werd ontworpen. Breng een bezoek aan de oude stad, het parlementsgebouw of aan één van de vele musea die de stad rijk is. Ontdek zelf waar Boekarest haar bijnaam aan te danken heeft. Wandeltocht in het ongerepte gebergte: de Karpaten In een halve cirkel gelegen strekt zich over meerdere landen het gebergte de Karpaten zich uit. Een spectaculair en relatief jong berggebied, ontstaan in dezelfde geologische periode als de bekendere Alpen. In de Karpaten komen echter nog niet veel reizigers en je waant je hier dan ook gemakkelijk alleen in de bergen. We maken een meerdaagse wandeltocht in dit ongerepte gebergte langs gletsjermeren en door uitgestrekte bossen en wellicht komen we sporen tegen van de bijzondere bewoners van dit gebied: wolven en beren. Prachtige rivierdelta in het oosten van Roemenië aan het eind van Donau-rivier Na een tocht van bijna drieduizend kilometer mondt in het oosten van Roemenië de Donau uit in de Zwarte zee. Een uitgestrekt landschap van meanderende rivieren, kleine eilanden en rietkragen is het prachtige resultaat van overstromingen twee maal per jaar. Ontdek de immense rivierdelta, de Biesbosch in het groot, en de vele vogelsoorten die er broeden waaronder de grootste Europese kolonie Pelikanen en de bedreigde zwarte Ibis. De rivierdelta staat sinds een aantal jaren op de lijst van beschermde gebieden van de Unesco en wordt gezien als één van de hoogtepunten van Roemenie.

Rondreis Montenegro winter

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
 • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.