< Terug naar resultaten

Rondreis Noorwegen Ruig en Ongerept

Actieve reis langs fjorden, bergen en gletsjers

Waarom deze reis?

 • Vierdaagse wandeltocht in het ruige Jotunheimen Nationaal Park
 • Overnachtingen in traditionele bergboerderijen en berghutten
 • Tweedaagse kajaktocht tussen ongerepte fjorden
 • Indrukwekkende boottocht langs de scherenkust van Bergen naar Smorhamn
 • Eén kampeerovernachting midden in de natuur

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Noorwegen

Route daagse rondreis Noorwegen Ruig en Ongerept

Trek al wandelend door de ruige, ongerepte berggebieden van hut naar hut in de Jotunheimen. Ervaar de rust van de immense fjorden en steile rotswanden terwijl je door het kraakheldere water de bruinvissen onder je kajak ziet glijden. Bekijk de gletsjertongen van de grootste gletsjer van het Europese vaste land en ontdek de ruige kust met honderden eilandjes afgewisseld met veel cultuur-historische plekken. Dit is typisch Noorwegen. Een actieve rondreis van meer dan 1500 kilometer met een minibus, snelboten, pontjes, kajaks en te voet. Een onwaarschijnlijke variatie aan landschappen door de mooiste natuurgebieden van Noord-Europa met overnachtingen op prachtige lokaties en een lokale gids die je in het Nederlands over de natuur en cultuur vertelt.

Een actieve reis door de meest indrukwekkende landschappen van Noorwegen. In Jotunheimen maken we een mooie meerdaagse wandeltocht en per kajak gaan we het water van een fjord op. We wandelen over alpenweiden en langs zeekliffen in ruige en ongerepte landschappen. Gedurende de reis slapen we op diverse lokaties in spectaculaire landschappen. We slapen in berghutten, traditionele boerderijen en kamperen in een fjord met een prachtig uitzicht. In Bergen slapen we in een eenvoudig hotel dat van alle gemakken voorzien is. We maken op de reis gebruik van een aantal verschillende vervoersmiddelen. Vanuit Bergen reizen we per snelboot richting het noorden en op andere plekken steken we per veerboot het water over. De hele reis hebben we beschikking over onze eigen (mini)bus. Verder verplaatsen we ons vooral ter voet en met een kajak. De reissom is inclusief de retourvlucht vanaf Amsterdam. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Noorwegen te reizen, je boekt dan een landarrangement. Jotunheimen Nationaal Park, een spectaculair berggebied in Noorwegen Het Jotunheimen Nationaal Park is een prachtig berggebied in Noorwegen. In een omgeving van hoge bergen, steile hellingen, gletsjers, sneeuwvelden en rivieren maken we een bijzondere driedaagse wandeltocht door de ‘wereld van de reuzen’. Als onderdeel van het Scandinavisch hoogland heeft het gebied enkele van de hoogste toppen van Noorwegen waar plantensoorten voorkomen die nergens anders zo hoog in bergen kunnen leven. Ook leven hier rendieren, elanden, herten, vossen en lynxen. We overnachten er in traditionele Noorse berghutten. Noorwegen in het klein: Bremanger eiland Vanuit Bergen komen we over het water aan op het Bremanger schiereiland, waar Smorhamn ligt. Een plek waar de rust van de natuur overheerst. De enorme diversiteit in landschappen: van fjorden tot bergen tot gletsjers tot glooiende weiden en tot spectaculaire watervallen, geven het gebied de bijnaam 'Noorwegen in het klein'. Hier maken we een spectaculaire wandeling naar een van de zeekliffen. Kajaktocht in het Geirangerfjord Vlakbij het Bremanger eiland ligt het Geirangerfjord. Hier maken we een mooie tweedaagse kajaktocht door het kraakheldere water. Tijdens het kajakken voel je je één met de natuur en kom je geen andere mensen tegen behalve je eigen groepje. Onderweg zie je berggeiten op de kant staan en zwemmen de vissen onder je door. Tijdens de tocht kamperen we of slapen we in een bergboerderij. Professionele begeleiding De meeste van de reizen worden begeleid door Rogier. Rogier is een Nederlander die zijn hart verloren heeft aan de Noorse natuur en woont al jaren in het gebied. Hij kent de omgeving door en door en neemt je graag mee in 'zijn' land. Zijn enthousiasme is overweldigend en zijn kennis is groot. Hij is tevens ervaren berggids en kajakinstructeur. Waar nodig zijn er op een aantal plekken professionele lokale gidsen aanwezig.

Rondreis Noorwegen Ruig en Ongerept

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!