< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Noorwegen reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Rondablikk ligt op 910 m. hoogte, net op de boomgrens. Verse sneeuw valt hier van november tot mei. De gemiddelde dagtemperatuur ligt in de winter tussen de 0º tot - 10º Celsius, en kan in extreme gevallen tot de -25º Celsius dalen. Rond kerst en oudjaar is het daglicht beperkt tot zo’n 6 uur per dag. Midden februari ligt dit rond de 8 uur en half maart is het een uur of 12 goed daglicht. Tijdens de wintermaanden zijn er perioden van helder weer en in februari/maart kan het erg warm zijn als de zon schijnt. Houd er rekening mee dat er ook sprake kan zijn van enkele sombere of stormachtige dagen. We raden je aan met alle weertypen rekening te houden en laagjeskleding te dragen, zodat je je makkelijk aan kunt passen aan het weer tijdens een ski- of sneeuwschoen wandeltocht.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Alleen mensen met een goede basisconditie kunnen deze reis maken. Je staat zo’n 4 tot 6 uur per dag op de ski’s/sneeuwschoenen. Vanuit een comfortabel hotel zullen we in een relaxed tempo vier wandeltochten maken. De zeer afwisselende routes langs bosranden, over bevroren meren, over open vlaktes of kleine heuvels zijn goed uit te voeren. Soms volgen we de sporen van sneeuwscooters, maar meestal zullen we onze eigen sneeuwsporen trekken in het maagdelijk witte landschap. We zullen een rustig maar gestaag tempo aanhouden: zeker op koude dagen is het belangrijk om in beweging te blijven. De reisleider zorgt dat er genoeg tijd is voor eetpauzes en fotostops, maar buiten deze stops is het af te raden teveel stil te staan.

Sneeuwschoenwandelen:
Het sneeuwschoen wandelen is op beginners niveau en zal vooral over vlak of glooiend, heuvelachtig terrein gaan. We blijven in gebied waar geen lawine gevaar is.

Langlaufen:
De reisleider bepaalt de route en zal geen gevaarlijke steile bergwanden of afgronden opzoeken. Uiteraard kun je ook op glooiend terrein onderuit gaan, maar doordat je niet al teveel snelheid maakt, is de kans op blessures minimaal.

Hondensledetocht:
Als je op dag 6 een hondensledetocht wilt maken, dien je dat op de dag van aankomst kenbaar te maken aan de reisbegeleider. Deze excursie is alleen te maken wanneer de weersomstandigheden geschikt zijn.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Alle ski- en wandeltochten starten en eindigen bij ons hotel. Tijdens de optionele hondensledetocht is transport inbegrepen in de excursieprijs.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Noorwegen

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!