< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Prachtige wandelreis over het groene wandeleiland São Miguel
 • Bezoek het indrukwekkende kratermeer Lagoa do Fogo
 • Alle dagwandelingen vanuit een comfortabel hotel
 • Mogelijkheid om een walvisexcursie te maken
 • Bezoek de prachtige waterval Salto do Prego
 • Ervaren en lokale gids tijdens alle wandelingen
 • Vrije dagen om door de historische binnenstad te slenteren
 • Geniet van het panoramische uitzicht bij Sete Cidades
 • Veel afwisseling qua natuur en cultuur

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Ponta Delgada

  image

  Vandaag reis je naar Ponta Delgada, de hoofdstad van het eiland São Miguel. Na aankomst word je naar je comfortabele hotel gebracht waar we de hele week verblijven. Slenter over de boulevard van Ponta Delgada of geniet bij helder weer van het uizicht op de vulkaan Do Fogo.

 • 2

  wandeling naar Sete Cidades

  image

  Er staat een mooie wandeling op het programma. We rijden naar Vista do Rei vanwaar we een geweldig uitzicht hebben over een grote vulkaankrater met daarin het blauwe en het groene meer. Onderweg kom je exotische flora tegen zoals de Japanse ceder en de gele gemberlelie. We vervolgen onze weg en bereiken de uitkijktoren van 'Lomba do Vasco'. Geniet hier van het uitzicht over Mosteiros. We wandelen verder richting het Sete Cidades meer waar veel verschillende soorten vissen zoals de forel en de karper leven.


  Vandaag wandelen we ongeveer 6 km in 2,5 uur. Het niveau van deze wandeling is 'makkelijk'.

 • 3

  wandeling naar Sanguinho

  image

  Na een stukje rijden begint onze wandeling langs de oever van de de Faial da Terra. Onderweg zie je veel verschillende vogelsoorten en kom je bijzondere planten tegen. Even afkoelen? Neem dan gerust een verfrissende duik onder de prachtige waterval Salto do Prego. We vervolgen onze weg en brengen als laatst een bezoek aan Sanguinho, een sinds 1970 onbewoond ruïne dorpje. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Ponta Delgada waar je kunt genieten van een welverdiende maaltijd in één van de gezellige restaurantjes.


  Vandaag wandelen we ongeveer 6 km in 3 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

 • 4

  Ponta Delgada / vrije dag

  image

  Twee hele dagen heb je de tijd om het historische en charmante Ponta Delgada te verkennen. Maak een wandeling langs de boulevard, kijk uit over de haven en maak een praatje met de lokale bevolking. Of slenter door de binnenstad met historische straatjes, gezellige winkels en restaurants. Liever actief bezig? Ga dan mee met een van onze facultatieve excursies.

  Optioneel Walvissen spotten (ter plekke betalen)

  Walvissen spotten (ter plekke betalen)

  De Azoren zijn de beste plek in de Atlantische Oceaan om walvissen van dichtbij te bewonderen. Met een kleine boot begeven we ons op de Atlantische Oceaan en begint onze zoektocht naar deze immense zoogdieren. Al snel zullen de dolfijnen op de golven van onze boot mee zwemmen. Een indrukwekkend gezicht! In totaal zullen we circa drie uur lang genieten van het spel van de dolfijnen en met geluk de indrukwekkende sprongen van de walvissen.

  Kosten: ca. € 55,- p.p. Het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 4.

  NB. Helaas kan er niet gegarandeerd worden dat je walvissen ziet tijdens de boottocht. Ook kan de organisatie die de whale watching uitvoert besluiten deze excursie niet uit te voeren in verband met de weersomstandigheden.

  Optioneel Ribeira Grande en plantage (ter plekke betalen)

  Ribeira Grande

  We rijden naar het noorden van het eiland naar Ribeira Grande, waar de Portugese invloeden nog duidelijk merkbaar zijn. We wandelen door het dorpje en stoppen bij een likeur winkeltje. Welke vind jij het lekkerste? We rijden verder en maken een stop bij ‘Caldeira Velha’. Dit natuurlijke monument bevat diverse soorten flora en beschikt over natuurlijke warmwaterbronnen. Hier kom je even helemaal tot rust. Wist je dat São Miguel onder meer beroemd is om de heerlijke ananassen die je er kunt krijgen? Een bezoek aan een lokale ananasplantage mag dan ook zeker niet ontbreken. Hier leer je meer over hoe het fruit wordt geproduceerd in een unieke en traditionele manier.

  Kosten: ca. € 30,- p.p. (Inclusief: transfers, gids en entree Caldeira Velha)

 • 5

  Ponta Delgada / vrije dag

 • 6

  wandeling naar Praia en Lagoa do Fogo

  image

  Vandaag kunnen de wandelschoenen weer aan! Tijdens een deel van je wandeling kom je langs het kanaal van de waterkrachtcentrale. Deze is al sinds 1927 in werking. Je wandelt door een woud van cranberry’s, laurieren en hulsten. We brengen ook een bezoek aan het kratermeer Lagoa do Fogo. Het meer werd 15.000 jaar geleden gevormd en behoort tot een van de mooiste van de Azoren. Het kratermeer ligt op 575 meter hoogte en heeft een diameter van 3 kilometer.


  Vandaag wandelen we ongeveer 13 km in 4,5 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

 • 7

  wandeling naar Ribeira Funda en Furnas

  image

  Deze wandeling brengt je naar de noordkust van het eiland. Je begint in Lomba de Maia en loopt langs dichte vegetatie, heldere beekjes en geweldige uitzichtpunten. Onderweg naar het Praia de Viola strand kom je langs typische watermolens die je herinneren aan de vroegere industrie van het eiland. Wil je even afkoelen? Wandel dan één van de mooiste stranden van de Azoren op en neem een verfrissende duik in zee.

  image

  Bij het eindpunt van de wandeling heb je een verbazingwekkend uitzicht over de noordkust. In de namiddag bezoeken we Furnas. Aan de rand van dit meer vind je bronnen met kokende modder. Wist je dat in deze modderbronnen het heerlijke gerecht Cozida das Furnas wordt gemaakt. Dit moet je echt proeven.

  Vandaag wandelen we ongeveer 7,5 km in 4 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

 • 8

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Dit is het einde van je prachtige wandelvakantie door de Azoren. Vandaag neem je afscheid van de overweldigende natuur en vertrek je weer naar Nederland.

  Afhankelijk van het vluchtschema kom je op dag 8 of op dag 9 weer aan in Nederland.

 • NB. Op deze reis is geen Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig. Alle transfers worden begeleid door een lokale Engelssprekende host. De wandelingen worden begeleid door een ervaren, lokale Engelssprekende gids die ook in geval van nood bereikbaar is.

Rondreis Azoren

Boekbaar vanaf 01-11-2016.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 750!

De herfst is in aantocht.. Dagen worden korter, het wordt kouder.. Heb je al zin in vakantie? Als reisliefhebber kunnen we je vast en zeker blij maken met een Sawadee reisvoucher t.w.v. € 750!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij dan de gelukkige!