< Terug naar resultaten

Rondreis Roemenië

De ongerepte Karpaten

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Roemenië

Route daagse rondreis Roemenië

Roemenië is met haar ongerepte natuurgebieden en gebergten een unieke plek in Europa. Gelegen in een halve cirkel met toppen van boven de 2500 meter hoogte lenen de Karpaten zich uitstekend voor een meerdaagse wandeltocht. Een ruig gebergte met prachtige vergezichte en pittoreske dorpjes. Deze reis naar Roemenië combineer je met een bezoek aan een ander natuurgebied: de prachtige rivierdelta van de Donau rivier en de hoofdstad Boekarest.

Boekarest: de elegante hoofdstad van Roemenië “Het Parijs van het oosten”, zo werd in de vorige eeuw wel naar de Roemeense verwezen. De relatief jonge stad dankte de bijnaam aan de bloeiperiode aan het begin van de negentiende eeuw waarin de nieuwe wijken van de stad naar Parijs’ voorbeeld werden ontworpen. Breng een bezoek aan de oude stad, het belachelijk grote en zeer omstreden parlementsgebouw of aan één van de vele musea die de stad rijk is. Ontdek zelf of Boekarest zijn bijnaam nog waard is. Prachtige rivierdelta in het oosten van Roemenië aan het eind van Donau-rivier Na een tocht van bijna drieduizend kilometer mondt in het oosten van Roemenië de Donau uit in de Zwarte zee. Een uitgestrekt landschap van meanderende rivieren, kleine eilanden en rietkragen is het prachtige resultaat van overstromingen twee maal per jaar. Ontdek de immense rivierdelta, de Biesbosch in het groot, peddelend in een kano op zoek naar de vele vogelsoorten die er broeden waaronder de grootste Europese kolonie Pelikanen en de bedreigde zwarte Ooievaar. De rivierdelta staat sinds een aantal jaren op de lijst van beschermde gebieden van de Unesco en wordt gezien als één van de hoogtepunten van Roemenie. Wandeltocht in de ongerepte Karpaten In een halve cirkel gelegen strekt zich over meerdere landen het gebergte de Karpaten zich uit. Een spectaculair en relatief jong berggebied, ontstaan in dezelfde geologische periode als de bekendere Alpen. In de Karpaten komen echter nog niet veel reizigers en je waant je hier dan ook gemakkelijk alleen in de bergen. We maken meerdere dagwandeltochten in dit ongerepte gebergte langs gletsjermeren en door uitgestrekte bossen en wellicht komen we sporen tegen van de bijzondere bewoners van dit gebied: wolven en beren.

Rondreis Roemenië

Boekbaar vanaf 01-01-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!