< Terug naar resultaten

Rondreis Roemenië

De ongerepte Karpaten

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Europa

Route daagse rondreis Roemenië

Roemenië is met haar ongerepte natuurgebieden en gebergten een unieke plek in Europa. Gelegen in een halve cirkel met toppen van boven de 2500 meter hoogte lenen de Karpaten zich uitstekend voor een meerdaagse wandeltocht. Een ruig gebergte met prachtige vergezichte en pittoreske dorpjes. Deze reis naar Roemenië combineer je met een bezoek aan een ander natuurgebied: de prachtige rivierdelta van de Donau rivier en de hoofdstad Boekarest.

Boekarest: de elegante hoofdstad van Roemenië “Het Parijs van het oosten”, zo werd in de vorige eeuw wel naar de Roemeense verwezen. De relatief jonge stad dankte de bijnaam aan de bloeiperiode aan het begin van de negentiende eeuw waarin de nieuwe wijken van de stad naar Parijs’ voorbeeld werden ontworpen. Breng een bezoek aan de oude stad, het belachelijk grote en zeer omstreden parlementsgebouw of aan één van de vele musea die de stad rijk is. Ontdek zelf of Boekarest zijn bijnaam nog waard is. Prachtige rivierdelta in het oosten van Roemenië aan het eind van Donau-rivier Na een tocht van bijna drieduizend kilometer mondt in het oosten van Roemenië de Donau uit in de Zwarte zee. Een uitgestrekt landschap van meanderende rivieren, kleine eilanden en rietkragen is het prachtige resultaat van overstromingen twee maal per jaar. Ontdek de immense rivierdelta, de Biesbosch in het groot, peddelend in een kano op zoek naar de vele vogelsoorten die er broeden waaronder de grootste Europese kolonie Pelikanen en de bedreigde zwarte Ooievaar. De rivierdelta staat sinds een aantal jaren op de lijst van beschermde gebieden van de Unesco en wordt gezien als één van de hoogtepunten van Roemenie. Wandeltocht in de ongerepte Karpaten In een halve cirkel gelegen strekt zich over meerdere landen het gebergte de Karpaten zich uit. Een spectaculair en relatief jong berggebied, ontstaan in dezelfde geologische periode als de bekendere Alpen. In de Karpaten komen echter nog niet veel reizigers en je waant je hier dan ook gemakkelijk alleen in de bergen. We maken meerdere dagwandeltochten in dit ongerepte gebergte langs gletsjermeren en door uitgestrekte bossen en wellicht komen we sporen tegen van de bijzondere bewoners van dit gebied: wolven en beren.

Rondreis Roemenië

Niet boekbaar

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.