< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Alle klassieke highlights van Moskou en St.Petersburg
 • Bezoek aan Suzdal en Vladimir in de Gouden Ring
 • Gehele reis Nederlandstalige Reisbegeleiding
 • Een maal reis per comfortabele nachttrein

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Moskou

  image

  Na de rechtstreekse vlucht met KLM transfer naar het hotel in het centrum van Moskou.

 • 2

  Moskou

  image

  Je hebt 2 volle dagen om het bonkende hart van de Russische Federatie te ontdekken. Klassieke hoogtepunten als het Kremlin, het Rode Plein en de Basilkathedraal liggen op loopafstand van het hotel. Moskou biedt genoeg historische musea, gebouwen en theaters, maar wie de sfeer van de Koude Oorlog wil proeven, kan op excursie naar een diepe bunker waar de jaren 60 in museumvorm voortleven.

  Optioneel Kremlin in Moskou

  image

  Het Kremlin, het historische hart van Moskou is een van de hoogtepunten van de hoofdstad. Het is in theorie mogelijk ter plekke een kaartje te kopen, maar je loopt grote kans uren in de rij te staan om een kaartje te bemachtigen. Je kunt bij boeking opgeven dat je het Kremlin wilt bezoeken. Wij regelen dan vooraf een toegangsbewijs voor op dag 2 van de reis. Het tijdstip is variabel en hangt af van beschikbaarheid. Bij de prijs is ook een Engelssprekende gids en rondleiding van ongeveer 4 uur inbegrepen. Je wandelt over het Rode Plein, bezoekt het mausoleum van Lenin en gaat via de Alexandertuin en de Kutafiatoren naar de Wapenzaal (Kremlin Armoury) en het Kremlin zelf.

  Let op: Het is - zeker in de drukke zomermaanden - lang niet altijd mogelijk nog ter plekke kaartjes te krijgen. Mocht je het Kremlin willen bezoeken, dan raden we ten zeerste aan dit vooraf via ons te regelen.

 • 3

  dagtocht naar Sergiev Posad, nachttrein

  image

  Je kan vandaag mee naar Sergiev Posad, de heiligste stad van Rusland. Op een uurtje rijden van Moskou vind je het Troitse-Sergieva Lavra klooster, het belangrijkste kloostercomplex van de Russisch-orthodoxe Kerk. Deze dagtocht is inbegrepen in de reissom, maar je kunt er natuuriljk ook voor kiezen de dag in Moskou door te brengen.

 • 4

  Suzdal

  image

  We verlaten de hoofdstad en rijden naar het oosten. Het besluit de Trans Siberische spoorlijn niet door het stadje Suzdal te laten gaan, was destijds slecht nieuws. Honderd jaar later blijkt het echter een zegen voor ons. Zonder spoorlijn geen industrie, met als gevolg dat Suzdal klein is gebleven en geen lelijke voorsteden en industrie heeft. Het kleine Suzdal heeft honderden oude gekleurde huisjes, enkele prachtige en zeer goed bewaarde orthodoxe kathedralen en een prachtig Kremlin (ommuurd fort). 's Avonds hebben we een zeer speciale maaltijd bij iemand thuis. Wie wil, kan al iets eerder naar de keuken van Elena en meehelpen met snijden en koken. Met z'n allen genieten we daarna van zelfgemaakte traditionele Russische gerechten in een huiselijke sfeer.

 • 5

  Suzdal, nachttrein

  image

  Je hebt nog de hele dag om Suzdal en omgeving te verkennen. De omgeving van Suzdal leent zich perfect voor een fietstocht van een paar uur en wie moe is van alle indrukken en activiteiten kan de lokale honingwijn gaan proeven. Aan het eind van dag 5 rijden we in een uurtje tijd naar Vladimir, waar we op de nachttrein stappen. We verlaten de Gouden Ring en rijden naar het noorden, naar St.Petersburg.

 • 6

  St. Petersburg

  image

  De laatste dagen van de reis zijn we in een van de mooiste steden van Europa: St.Petersburg. Het ene gebouw is nog grandiozer en statiger dan het ander. De stad telt tientallen musea, waarvan de Hermitage natuurlijk het pronkstuk is. Alleen al in dit ene museum zou je enkele dagen kunnen doorbrengen.

 • 7

  St. Petersburg

  image

  Door "Pieter" stromen vele brede kanalen, en een nachtelijke boottocht behoort tot de mogelijkheden. Ook buiten de stad is genoeg te zien. Op korte stukjes treinen vind je de paleizen van Peterhof, Pushkin en Pavlov. Bij de laatste is bovendien een prachtig en groot park/bos waar je mooi kunt fietsen.

 • 8

  St. Petersburg

  image

  Wie geen genoeg kan krijgen van kathedralen kan nog een dagtocht naar Novgorod maken en wie dat wel gezien heeft, kan z'n hart ophalen met shoppen, terrasjes pikken, boottochtjes maken of aan het strand liggen. Omdat St.Petersburg zoveel te bieden heeft en je makkelijk nog meer dagen hier door kunt brengen, bieden we een tweedaagse verlenging aan. Kijk onder het kopje 'verlengingen' voor meer informatie.

 • 9

  vlucht St. Petersburg - Amsterdam

  image

  In de loop van de dag vliegen we terug naar Amsterdam met een rechtstreekse vlucht van KLM.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Sint Petersburg

  Je kunt deze reis verlengen met 2 nachten St. Petersburg. Je verblijft in het zeer comfortabele Cronwell Inn Hotel midden in het centrum van St. Petersburg. Het Cronwell is er met recht trots op dat het vrijwel alle diensten 'groen' aanbiedt. Het is dan ook gecertificeerd door Green Key. Kijk voor meer informatie en foto's onder de tab accommodatie.
  Bij het verlengingspakket zijn 2 overnachtingen (logies & ontbijt) plus de transfer naar het vliegveld inbegrepen.

  De kosten van deze verlenging zijn vanwege beschikbaarheid en prijsverschillen per seizoen op aanvraag, maar variëren van € 125,- in het laagsiezoen tot € 200,- tijdens de witte nachten in juni (per persoon op basis van een twin/double).
  Neem voor de juiste prijs van de verlenging contact op met ons kantoor.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 9

  vrije dag Sint Petersburg

 • 10

  vrije dag Sint Petersburg

 • 11

  vlucht Sint Petersburg - Amsterdam

Rondreis Rusland Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.