< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Marco Polo Presnja - Moskou

  • image image
   4-sterren
  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Dit viersterrenhotel is rustig gelegen in het centrum van Moskou. De stijlvolle kamers beschikken over een klassiek interieur en zijn voorzien van gratis wifi, minibar, badjas en slippers. Iedere ochtend wordt er een heerlijk buffet gemaakt met warme en koude gerechten.
 •  

  Budapest hotel - Moskou

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Dit stijlvolle hotel is ingericht naar de authentieke architectuur van Moskou. Het Budapest Hotel is gelegen in het hart van Moskou, vlakbij alle bezienswaardigheden. De retro-gestileerde kamers beschikken over een eigen badkamer en gratis wifi. Er is een bar aanwezig die open is tot middernacht. 

 •  

  Nachttrein - Rusland

  • image image
   gedeelde badkamer

  Reizen in Rusland is vaak synoniem aan reizen per nachttrein. In de 2e klasse coupés waar we gebruik van maken, slaap je met maximaal 4 personen. De provodnika (treinstewardess) deelt schone lakens uit en zorgt voor heet water in de samovar voor een glas thee. Onder het romantische kedeng-kedeng dat de treinen hier nog maken, val je in slaap of tuur je naar de eindeloze wouden en kleine dorpjes die we passeren.

 •  

  Guest House Nord Hope - Kotkishevo

  • image image
   Puur Sawadee
  • image image
   gedeelde badkamer

  Puur Sawadee - overnachting Nord Hope guesthosue

  Wat ooit begon als een weeshuis, is uitgegroeid tot een stichting waar (stads)kinderen met een (verstandelijke) beperking terecht kunnen voor een week of weekend vakantie. Weg uit de drukke stad en in de bossen kunnen de kinderen 's winters op tocht met huskies. Het knuffelen en het contact met deze honden doet wonderen voor deze kinderen. Het guesthouse zelf is eenvoudig, maar comfortabel en ligt in een piepklein dorpje op het Russische platteland. Geen tv of wifi, wel bossen, hondensleeën, een banja (Russische sauna) en heerlijke verse, zelfgemaakte maaltijden.


  Een Puur Sawadee overnachting heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming.


 •  

  Snegurochka Hotel - Kostroma

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Het Snegurochka is een comfortabel hotel net buiten het centrum van Kostroma. Wat het hotel bijzonder maakt is het sneeuwthema; Kostroma is per slot van rekening de woonplaats van Snegurochka, de kleindochter van de Russische variant van de Kerstman. Niet raar opkijken als je Jingle Bells in het restaurant hoort.

 •  

  Zolotoy Ruchey - Suzdal

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Gelegen aan de hoofdstraat van Suzdal ligt het Zolotoy Ruchey hotel. Het hotel beschikt over biljart, karaoke en saunafaciliteiten. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over een eigen badkamer en koffie- en theefaciliteiten. Het restaurant serveert een verscheidenheid aan Russische en Europese gerechten en de bar serveert een selectie van wijnen en dranken. Veel bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van het hotel.
 •  

  M Hotel - St. Petersburg

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Het M- Hotel ligt op slechts 100 meter van het Alexandrinsky Theater en van het metrostation. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, flat screen televisie en gratis wifi. In het restaurant worden zowel Russische als Europese gerechten geserveerd.

Accommodatie algemeen

We overnachten 9 nachten in comfortabele tot luxe hotels, 2 nachten in een zeer eenvoudig guest house met gedeeld sanitair (in Kotkishevo) en 1 nacht in een nachttrein (2e klas coupé met 4 bedden).

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 698,-.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 698,-.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

In Moskou hebben we een eigen bus tot onze beschikking. Ook naar en door de Gouden Ring gaan we met eigen vervoer. Van Jaroslavl (Gouden Ring) naar Sint-Petersburg reizen we per nachttrein.

Rondreis Rusland

Sprookjes bestaan nog

image
13 dagen vanaf € 1.398
Naar boven