< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Wandelingen door typisch Schotse landschappen
 • Mogelijkheid om diverse kastelen en ruïnes te bezoeken
 • Bezoek aan Isle of Mull en de Westelijke Hooglanden
 • Mogelijkheid tot beklimming van de Ben MacDui (1309m)
 • Wandelen door de vallei van Glencoe en in het ruige Cairngorm natuurgebied
 • Een afwisselende reis met veel natuur en cultuur
 • Mogelijkheid om te kayakken en walvissen te spotten
 • Bezoek aan het slagveld van Culloden
 • Verblijf in de oude mooie stad Edinburgh
 • Vluchten met KLM

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Glasgow

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Eenmaal aangekomen in Glasgow, maken we een leuke stadstour. Glasgow is de grootste stad van Schotland en heeft een rijk verleden als religieus centrum. Opmerkelijk is het contrast tussen de victoriaanse architectuur in het centrum en de uitgebreide parken in Glasgow West End. Het Kalvingrove park biedt bijvoorbeeld een oase van rust en wordt omringt door prachtige gebouwen als de universiteit en het Kelvingrove museum. 

 • 2

  Glasgow / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om Glasgow te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld gratis een bezoek brengen aan de St. Mungo kathedraal. Deze kathedraal is gebouwd in de 12e eeuw en is de enige middeleeuwse kathedraal op heel het vaste land van Schotland. De kathedraal is te herkennen aan haar donkere torens en groene daken. Wat ook zeker een bezoek waard is, is de Kelvingrove Art Gallery. Dit is het meest populaire museum van Schotland. De 22 thematische galerijen tonen zo'n 8.000 verbazingwekkende objecten. 

  image

  Nog een aanrader is een bezoek aan het Pollok House. Dit landgoed is het 'Downton Abbey' van Schotland en brengt je terug naar 1930. Boven bevinden zich de prachtige familiekamers met het mooiste meubilair en een prachtige collectie van Spaanse kunst. Beneden bevinden zich de kamers van de bedienden, die de realiteit van het runnen van een landhuis laten zien. 

 • 3

  naar Fort Williams via Loch Lomond

  image

  We vervolgen onze weg naar Fot Williams. Onderweg maken we een stop bij Loch Lomond, ook wel meer van de iepen genoemd. We maken hier een prachtige wandeling over de oevers van dit prachtige meer. Ook stoppen we in het dorpje Luss, bij Loch Lomond. Vervolgens rijden we verder naar het stadje Fort Williams. In Fort Williams ligt het station dat het beginpunt is van de Jacobite stoomtrein. Vanuit Fort Williams kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Inverawe bezoekerscentrum, waar je deel kunt nemen aan een zalm proeverij. Ook kun je Glencoe bezoeken. Prachtige natuur en indrukwekkende bergen zijn kenmerkend voor Glencoe. Het is dan ook niet onbegrijpelijk dat deze plaats gebruikt is in films zoals James Bond en Harry Potter. 

 • 4

  Fort Williams / Ben Nevis of Jacobite Stoomtrein

  image

  Vandaag kun je kiezen tussen twee activiteiten. Je kunt de Ben Nevis beklimmen, de hoogste berg van de Britse eilanden. De andere optie is om een tocht te maken met de Jacobite Stoomtrein. Deze indrukwekkende treinrit van 135 kilometer brengt je langs meren en rivieren, met als eindbestemming Mallaig. Onderweg maakt de trein een stop in het dorpje Glenfinnan. Hier kun je uitgebreid genieten van de prachtige omgeving. 

 • 5

  naar Isle of Skye

  image

  Vanuit Mallaig nemen we de ferry naar Armadale, Isle of Skye. Isle of Skye kenmerkt zich door haar betoverende bergpassen, prachtige kustlijn en indrukwekkende geschiedenis. Je kunt zowel met de bus als te voet een tour over het eiland maken. 

 • 6

  naar Ullapool via Eilean Donan Kasteel

  image

  We rijden verder naar Ullapool. Onderweg maken we een stop bij het wereldberoemde Eilean Donan Kasteel. Dit kasteel is zonder twijfel een van de meest bekende kastelen van Schotland en is een waar icoon. Het kasteel ligt op een eigen eiland en kan alleen te voet worden bezocht via een oude stenen brug. Na de stop bij het kasteel rijden we verder naar het kustplaatsje Ullapool, waar je de middag vrij kunt besteden.

 • 7

  Ullapool / Beinn Eighe Natuurereservaat

  image

  Vandaag staat er een prachtige wandeltocht op het programma in het Beinn Eighe Natuurreservaat. Beinn Eighe is het oudste en tevens grootste natuurreservaat van het Verenigde Koninkrijk. Oorspronkelijk is het natuurreservaat opgezet voor de bescherming van oude grove dennenbomen. Na de heerlijke wandeltocht keren we terug naar Ullapool.

 • 8

  Loch Ness en Inverness

  image

  We vervolgen onze reis naar een nieuw hoogtepunt, namelijk het meer van Loch Ness. Het is meer is vooral bekend vanwege de legende van Nessie, oftewel het monster van Loch Ness. Aan het meer van Loch Ness ligt het Urquhart Kasteel, een middeleeuws kasteelruïne. Je hebt alle tijd om het meer en de omgeving van Loch Ness te verkennen. Als je het leuk vindt kun je een boottocht maken over het meer, opzoek naar Nessie. Vervolgens rijden we verder naar ons hotel in Inverness. We maken kennis met deze leuke stad door middel van een stadstour.  

 • 9

  Inverness / vrije dag

  image

  Er is genoeg te ontdekken in Inverness, dus je zult je zeker niet vervelen. Wat dacht je van een bezoek aan een echte Schotse rokken maker? Je leert meer over de achtergrond en tradities van deze bijzondere Kilt (Schotse rok). Interessant is ook een bezoek aan het Culloden Battlefield bezoekerscentrum. Hier maak je van dichtbij de tragische dag uit april 1746 mee en kom je erachter waarom deze strijd slechts één uur duurde! Ook kun je de Clava Cairns bezoeken, een goedbewaarde prehistorische site. Het is bijzonder om te zien hoe deze begraafplaats is opgebouwd uit grote steenhopen. 

 • 10

  naar Aviemore (Cairngorms NP)

  image

  Je kunt een bezoek brengen aan de Glenfiddich whiskey destilleerderij. De destilleerderij is maar weinig veranderd, sinds het in 1886 is gebouwd door William Grant en zijn negen kinderen. In de middag reizen we verder met de Strathspey Stoomtrein naar Aviemore. Onderweg gaan de prachtige Schotse hooglanden aan je voorbij. We reizen door het Cairngorms Nationaal Park, waar zich de hoogste bergpas van Brittannië bevindt. 

 • 11

  Aviemore (Cairngorms NP) / vrije dag

  image

  Vandaag kun je zelf het Cairngorms Nationaal Park ontdekken. Je kunt er prachtig wandelen; door de wildernis, langs meren en rivieren, omringt door hoge bergketens. In dit park kun je ook veel wild spotten. Wanneer je geluk hebt zie je bijvoorbeeld ruigpoothoenders, een sneeuwhaas, edelherten of misschien zelfs een steenarend. Wat je ook tegenkomt vandaag, de natuur en fauna staan centraal. 

 • 12

  naar Perth

  image

  Voor we naar Perth rijden kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Highland Folk museum. In dit levende museum waan je je in het leven van de voorvaders van de Schotse Hooglanden. Acteurs nemen je mee en laten je zien hoe deze voorvaders hun huizen bouwden, hoe ze de grond bewerkten en hoe ze zich kleedden. Ook kun je vandaag de herdershonden aan het werk zien op de Leault boerderij. Neil, de eigenaar van de boerderij heeft de honden zo getraind dat ze allemaal luisteren naar een individueel fluitsignaal. 

  image

  Onderweg naar Perth kunnen we stoppen bij het Blair Kasteel. Dit kasteel verbergt veel indrukwekkende historische verhalen. Opvallend zijn de prachtige tuinen rondom het kasteel. Er zijn fruitbomen, groenten, 18e eeuwse sculpturen en er is zelfs een Chinese brug te vinden. Vervolgens rijden we verder naar Perth waar we de komende nacht zullen verblijven.

 • 13

  naar Edinburgh

  image

  Voor we naar Edinburgh rijden kun je een bezoek brengen aan het Scone paleis of Stirling kasteel. Beide prachtige gebouwen, waar je wordt ondergedompeld in de Schotse historie. Na ongeveer anderhalf uur rijden, komen we aan in de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Het gehele historische centrum van Edinburgh staat op de werelderfgoedlijst van Unesco dat wordt opgedeeld in het nieuwe en oude gedeelte. De twee delen worden van elkaar gescheiden door een kloof en verbonden door bruggen. Je kunt vandaag kennismaken met Edinburgh tijdens een leuke stadstour.

 • 14

  Edinburgh / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de hele dag om de hoofdstad van Schotland te ontdekken. Een bezoek aan het kasteel van Edinburgh mag daarbij zeker niet ontbreken. Midden in het centrum op een grote rots steekt het kasteel imposant uit boven de stad. Binnen de muren van het kasteel staat de One 'O Clock Gun, een kanon dat elke dag, behalve zondag, wordt afgevuurd. De laatste avond in Schotland sluit je natuurlijk af met een whisky of biertje in een van de pubs aan de Royal Mile. 

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen we naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute.

Rondreis Schotland

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven