< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Wandelingen door de Schotse landschappen
 • Mogelijkheid om diverse kastelen en ruïnes te bezoeken
 • Bezoek aan Isle of Skye
 • Mogelijkheid tot beklimming van de Ben Nevis (1345 m)
 • Wandelen in het ruige Cairngorm natuurgebied
 • Een afwisselende reis met veel natuur en cultuur
 • Bezoek aan het slagveld van Culloden
 • Verblijf in de mooie steden Glasgow & Edinburgh
 • Vluchten met KLM

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Glasgow

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Eenmaal aangekomen in Glasgow, maken we een stadstour. Glasgow is de grootste stad van Schotland en heeft een rijk verleden als religieus centrum. Opmerkelijk is het contrast tussen de Victoriaanse architectuur in het centrum en de uitgebreide parken in Glasgow West End. Kelvingrove Park bijvoorbeeld biedt een oase van rust en wordt omringt door prachtige gebouwen als de universiteit en het Kelvingrove museum.

  We slapen twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum van de stad.

 • 2

  Glasgow / vrije dag

  image

  Ook vandaag heb je alle tijd om Glasgow te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de 12e eeuwse St. Mungo kathedraal, de enige middeleeuwse kathedraal op het vasteland van Schotland die tijdens de protestantse reformatie van 1560 ongeschonden bleef. De kathedraal is te herkennen aan de donkere torens en groene daken. Wat ook zeker een bezoek waard is, is de Kelvingrove Art Gallery; een van de populairste kunstmusea van Schotland.

  image

  Nog een aanrader is het Pollok House. In dit statige landgoed zie je hoe de grote verschillen in sociale klasse (‘upstairs/downstairs’) in de jaren 30 waren. Boven vind je kunst en grote kamers met luxe meubilair. Beneden zijn de beduidend minder luxe vertrekken van de bedienden.

 • 3

  naar Fort Williams via Loch Lomond

  image

  We rijden de overweldigende natuur van Schotland in. Bij het prachtige Loch Lomond in het Trosachs NP, ook wel het meer van de iepen genoemd, maken we een wandeling langs de oevers. Wat verder maken we een stop bij het Inerawe Smokehouse, waar je kunt zien hoe de wereldberoemde zalm wordt gerookt en die je natuurlijk kunt proeven. Tenslotte brengen we een bezoek aan Glencoe, een klein plaatsje dat vanwege de ligging tussen de bergen een zeer geliefde bestemming voor wandelaars en klimmers is.

  Vanuit Glencoe is het nog 25 km langs het meer naar ons hotel in het centrum van Fort Williams, waar we twee nachten blijven.

 • 4

  Fort Williams / Ben Nevis of Jacobite Stoomtrein

  image

  Vandaag kun je kiezen uit meerdere activiteiten. Zo kun je een poging wagen de Ben Nevis te beklimmen, de hoogste berg van de Britse eilanden. Dit is een zéér pittige tocht! Een andere, wat relaxtere optie is om aan boord te klimmen van de beroemde Jacobite Stoomtrein. Deze indrukwekkende 135 km lange treinrit, vaak beschreven als een van de mooiste ter wereld, voert je langs spectaculaire lochs, mooie dorpjes en de zilveren stranden die het decor waren in films als Highlander. Deze treinrit is zeer populair, dus geef tijdig aan bij de reisbegeleider als je mee wit.

 • 5

  naar Isle of Skye

  image

  Vanuit Mallaig nemen we de ferry naar Armadale op het Isle of Skye. Isle of Skye is gezegend met betoverende bergpassen, prachtige kustlijn en een indrukwekkende geschiedenis. Je kunt zowel met de bus als te voet een tour over het eiland maken.

 • 6

  via Eilean Donan Kasteel naar Gairloch

  image

  Vrij snel nadat we ons hotel verlaten hebben komen we bij een van de meest iconische gebouwen van Schotland, het Eilean Donan Kasteel. Dit wereldberoemde kasteel ligt heel strategisch op een eilandje waar drie grote zeemeren samenkomen. Vanuit het kasteel kijk je uit over Skye en over de majestueuze Kintail Mountains. Je kunt het kasteel alleen te bezoeken via een oude stenen brug.

  Na het kasteelbezoek rijden we door naar Gairloch, waar we intrek nemen in een statig hotel aan de Baai van Gairloch.

 • 7

  Gairloch / Beinn Eighe Natuurereservaat

  image

  Vandaag staat er een prachtige wandeltocht op het programma in het Beinn Eighe Natuurreservaat, het oudste en grootste natuurreservaat van het Verenigde Koninkrijk. Oorspronkelijk is het natuurreservaat opgezet voor de bescherming van oude grove dennenbomen. Na de wandeltocht keren we terug naar ons hotel in Gairloch.

 • 8

  Loch Ness en Inverness

  image

  Loch Ness is vooral bekend vanwege de legende van Nessie, oftewel het monster van Loch Ness. Dit meer (loch) is met een diepte van ruim 300 meter het diepste zoetwatermeer van de Hooglanden. Aan ‘het meer van’ Loch Ness liggen de ruïnes van Urquhart, een middeleeuws kasteel. Als je het leuk vindt kun je mee op een boottocht van een uur over het meer, op zoek naar Nessie. Vervolgens rijden we verder naar ons comfortabele hotel in Inverness, waar we twee nachten zullen blijven. We maken kennis met deze leuke stad door middel van een stadstour.

 • 9

  Inverness / vrije dag

  image

  Je hebt een volle vrije dag in Inverness. Hét kledingstuk van Schotland is natuurlijk de kilt en The Scottisch Kiltmaker Centre in Inverness is de plek om te kijken wat er allemaal bi komt kijken om deze traditionele Schotse rok te maken. Heel interessant is ook een bezoek aan het slagveld van Culloden. Deze slag in 1746 tussen Schotten en Britten duurde slechts 1 uur, maar zou de loop van de Schotse geschiedenis ingrijpend veranderen. Het was de laatste slag op Britse bodem en was het begin van het einde voor de Schotse clansysteem. Het verbieden van doedelzak en kilt hielp natuurlijk juist in het versterken van de Schotse identiteit en een afkeer van de Engelsen. In het bezoekerscentrum wordt de slag en de gevolgen ervan op een mooie en duidelijke manier uitgelegd. Ook kun je de Clava Cairns bezoeken (gratis), een goed bewaarde prehistorische begraafplaats van zo’n 4000 jaar oud. Het is bijzonder om te zien hoe deze begraafplaats is opgebouwd uit grote steenhopen.

 • 10

  naar Aviemore (Cairngorms NP)

  image

  Op weg naar Aviemore kun je een bezoek brengen aan de Glenfiddich whiskydestilleerderij. De destilleerderij is maar weinig veranderd sinds ze in 1886 werd gebouwd door William Grant en zijn negen kinderen. In een van de traditionele pakhuizen proef je figuurlijk de authentieke sfeer en letterlijk de wereldberoemde whisky. ’s Middags kun je vanuit Aviemore met de Strathspey Stoomtrein een korte rit door het Carngorms National Park maken. Het is slechts een korte rit (16 km), maar wel een die je ver terug neemt in de tijd naar Broomhill, waar opvallend weinig is veranderd sinds de Victoriaanse tijden van 1863, toen het lijntje werd aangelegd. Deze trein rijdt niet elke dag; het kan dus zijn dat je deze rit pas de volgende dag kunt maken. In Aviemore slapen we twee nachten in een comfortabel hotel.

 • 11

  Aviemore (Cairngorms NP) / vrije dag

  image

  Vandaag kun je zelf op pad in het Cairngorms National Park. Je kunt er prachtig wandelen; door de wildernis, langs meren en rivieren, omringt door hoge bergketens. In dit park kun je ook redelijk goed wild spotten. Met wat geluk zie je bijvoorbeeld ruigpoothoenders, sneeuwhazen, edelherten of misschien zelfs een steenarend.

 • 12

  naar Perth

  image

  Voor we naar Perth rijden kun je een bezoek brengen aan het Highland Folk museum. In dit levende museum waan je je in het oude Schotland. Acteurs nemen je mee terug in de tijd en laten je zien hoe hun voorvaders huizen bouwden, het land bewerkten en zich kleedden. Vandaag kun je ook herdershonden aan het werk zien. Neil, de eigenaar van de boerderij heeft de honden zo getraind dat ze allemaal luisteren naar hun eigen individuele fluitsignaal. Er kunnen tot wel 8 honden tegelijk de schapen hoeden.

  image

  Onderweg naar Perth kunnen we ook nog stoppen bij het Blair Kasteel met zijn opvallende tuinen. Er zijn fruitbomen, groenten, 18e-eeuwse sculpturen en er is zelfs een Chinese brug te vinden. Vervolgens rijden we verder naar Perth, waar we de komende nacht zullen verblijven.

 • 13

  naar Edinburgh

  image

  Voor we aankomen in Edinburgh, kun je een bezoek brengen aan het Scone Palace en het Stirling Castle. In Scone Palace werden vroeger Schotse koningen gekroond en zowel het paleis zelf als de prachtige tuinen worden beschouwd als een nationale schat van Schotland. Stirling Castle, een van de statigste kastelen van het land, is een nationaal symbool voor Schotse onafhankelijkheid en trots en heeft een lange, turbulente geschiedenis achter zich. Aan het eind van de middag komen we in het gezellige Edinburgh, waar we reis met twee laatste nachten een comfortabel hotel in het centrum zullen afsluiten.

  image

  ’s Middags komen we aan in de Schotse hoofdstad. Het gehele centrum van Edinburgh staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en wordt opgedeeld in een historisch en een nieuw gedeelte. De twee delen worden van elkaar gescheiden door een kloof en verbonden door bruggen. Je kunt vandaag kennismaken met Edinburgh tijdens een stadstour.

 • 14

  Edinburgh / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de nog een volle vrije dag om de Schotse hoofdstad te ontdekken. Een bezoek aan het kasteel van Edinburgh mag daarbij zeker niet ontbreken. Dit imposante kasteel rijst midden in het centrum op een grote rots uit boven de stad. Binnen de muren van het kasteel staat de One 'o Clock Gun, een kanon dat elke dag, behalve zondag, wordt afgevuurd. Op het hoogste punt van ‘Arthur’s Seat (251 m), een vulkanische heuvel net ten oosten van het Kasteel heb je geweldig zicht over de stad. De laatste avond in Schotland sluit je natuurlijk af met een whisky of biertje in een van de pubs aan de Royal Mile.

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen we naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute.

Rondreis Schotland

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Informatiedag Zwolle
Zaterdag 7 oktober 2017

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor diverse reispresentaties. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.