< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Veel prachtige wandelingen door het spectaculaire Schotse landschap
 • Mogelijkheid om diverse kastelen en ruïnes te bezoeken
 • Bezoek aan het ruige Isle of Skye
 • Maak kennis met de mythe van Loch Ness
 • Mogelijkheid tot beklimming van de Ben Nevis (1345 m)
 • Wandelen in het ruige Cairngorm Nationaal Park
 • Bezoek aan het iconische Eilean Donan kasteel
 • Verblijf in de mooie steden Glasgow & Edinburgh
 • Directe vluchten met KLM
 • Bezoek aan Inverness met de mogelijkheid om een Schotse kiltmaker te bezoeken
 • Wandelen door o.a. de Glen Coe vallei, Fairy Lochs, Cairngorms, Benn Eighe en de hooglanden

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Glasgow

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Eenmaal aangekomen in Glasgow, maken we een stadstour. Glasgow is de grootste stad van Schotland en heeft een rijk verleden als religieus centrum. Opmerkelijk is het contrast tussen de Victoriaanse architectuur in het centrum en de uitgebreide parken in Glasgow West End. Kelvingrove Park bijvoorbeeld biedt een oase van rust en wordt omringt door prachtige gebouwen als de universiteit en het Kelvingrove museum. We slapen twee nachten in Glasgow.

 • 2

  Glasgow / vrije dag

  image

  Ook vandaag heb je alle tijd om Glasgow te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de 12e eeuwse St. Mungo kathedraal, de enige middeleeuwse kathedraal op het vasteland van Schotland die tijdens de protestantse reformatie van 1560 ongeschonden bleef. De kathedraal is te herkennen aan de donkere torens en groene daken. Wat ook zeker een bezoek waard is, is de Kelvingrove Art Gallery; een van de populairste kunstmusea van Schotland.

  image

  Nog een aanrader is het Pollok House. In dit statige landgoed zie je hoe de grote verschillen in sociale klasse (‘upstairs/downstairs’) in de jaren 30 waren. Boven vind je kunst en grote kamers met luxe meubilair. Beneden zijn de beduidend minder luxe vertrekken van de bedienden.

 • 3

  via Glen Coe naar Dalmally

  image

  We rijden de overweldigende natuur van Schotland in. Onderweg brengen we een bezoek aan Glencoe, een klein plaatsje dat vanwege de ligging tussen de bergen een zeer geliefde bestemming voor wandelaars en klimmers is. We maken een prachtige wandeling door de Glen Coe vallei. Vanuit Glencoe is het nog een klein stukje rijden langs het meer naar ons hotel in Dalmally, waar we twee nachten blijven.

 • 4

  Dalmally / vrije dag

  image

  Vandaag kun je kiezen uit meerdere activiteiten. Zo kun je een poging wagen de Ben Nevis te beklimmen, de hoogste berg van de Britse eilanden. Dit is een zéér pittige tocht! Een gemakkelijkere wandeling is naar Glen Nevis. De wandeling gaat door een pittoresk gedeelte van de Hooglanden. Onderweg zie je prachtige vergezichten terwijl je langs rivieren en watervallen wandelt. Ook kun je ervoor kiezen een tochtje te maken met de beroemde Jacobite stoomtrein.

  Optioneel Treinticket Jacobite Stoomtrein / €43,00 per persoon

  Jacobite Stoomtrein

  Je kunt ervoor kiezen een rit te maken met de beroemde Jacobite Stoomtrein. Deze indrukwekkende 135 km lange treinrit, vaak beschreven als een van de mooiste ter wereld, voert je langs spectaculaire lochs, mooie dorpjes en de zilveren stranden die het decor waren in films als Highlander. Ook rijdt de trein over het bekende viaduct uit de Harry Potter films. Deze treinrit is zeer populair, dus het kan voorkomen dat er geen tickets meer beschikbaar zijn. Dit laten we je dan na boeking weten.

  Let op: Indien je ervoor kiest dit treinticket te boeken, heb je geen tijd meer om de Ben Nevis te beklimmen.

  NB. Het is niet mogelijk dit treinticket te boeken voor de reis met vertrek op 2 mei 2018.

 • 5

  naar Isle of Skye

  image

  Vanuit Mallaig nemen we de ferry naar Armadale op het Isle of Skye. Isle of Skye is gezegend met betoverende bergpassen, prachtige kustlijn en een indrukwekkende geschiedenis. Je kunt zowel met de bus als te voet een tour over het eiland maken. Ook bezoeken we het dorpje Portee op Isle of Skye. Het dorpje wordt omringt door ruige bergen en kliffen en heeft een gezellige haven. We overnachten in het plaatsje Kyle of Lochalsh.

 • 6

  naar Gairloch

  image

  Vrij snel nadat we ons hotel verlaten hebben komen we bij een van de meest iconische gebouwen van Schotland, het Eilean Donan Kasteel. Dit wereldberoemde kasteel ligt heel strategisch op een eilandje waar drie grote zeemeren samenkomen. Vanuit het kasteel kijk je uit over Skye en over de majestueuze Kintail Mountains. Je kunt het kasteel alleen te bezoeken via een oude stenen brug. 's Middags maken we een wandeling door de mysterieuze Fair Lochs. Daarna rijden we door naar Gairloch.

 • 7

  Gairloch / Beinn Eighe Natuurreservaat

  image

  Vandaag staat er een prachtige wandeltocht op het programma in het Beinn Eighe Natuurreservaat, het oudste en grootste natuurreservaat van het Verenigde Koninkrijk. Oorspronkelijk is het natuurreservaat opgezet voor de bescherming van oude grove dennenbomen. Na de wandeltocht keren we terug naar ons hotel in Gairloch.

 • 8

  via Inverness naar Aviemore

  image

  Vandaag bezoeken we Inverness. Hét kledingstuk van Schotland is natuurlijk de kilt en The Scottisch Kiltmaker Centre in Inverness is de plek om te kijken wat er allemaal bi komt kijken om deze traditionele Schotse rok te maken. Heel interessant is ook een bezoek aan het slagveld van Culloden. Deze slag in 1746 tussen Schotten en Britten duurde slechts 1 uur, maar zou de loop van de Schotse geschiedenis ingrijpend veranderen. Het was de laatste slag op Britse bodem en was het begin van het einde voor de Schotse clansysteem.

  image

  Het verbieden van doedelzak en kilt hielp natuurlijk juist in het versterken van de Schotse identiteit en een afkeer van de Engelsen. In het bezoekerscentrum wordt de slag en de gevolgen ervan op een mooie en duidelijke manier uitgelegd. Na het bezoek aan Inverness rijden we verder naar Aviemore waar we de komende vier nachten in een sfeervol guesthouse verblijven.

 • 9

  Aviemore / Cairngorms Nationaal Park

  image

  Vandaag kun je zelf op pad in het Cairngorms National Park. Je kunt er prachtig wandelen; door de wildernis, langs meren en rivieren, omringt door hoge bergketens. In dit park kun je ook redelijk goed wild spotten. Met wat geluk zie je bijvoorbeeld ruigpoothoenders, sneeuwhazen, edelherten of misschien zelfs een steenarend.

 • 10

  Aviemore / Loch ness

  image

  Loch Ness is vooral bekend vanwege de legende van Nessie, oftewel het monster van Loch Ness. Dit meer (loch) is met een diepte van ruim 300 meter het diepste zoetwatermeer van de Hooglanden. Aan ‘het meer van’ Loch Ness liggen de ruïnes van Urquhart, een middeleeuws kasteel. Als je het leuk vindt kun je mee op een boottocht van een uur over het meer, op zoek naar Nessie.

 • 11

  Aviemore (Cairngorms NP) / vrije dag

  image

  Vandaag kun je het Cairngorms Nationaal Park verder ontdekken. Ook kun je de Clava Cairns bezoeken (gratis), een goed bewaarde prehistorische begraafplaats van zo’n 4000 jaar oud. Het is bijzonder om te zien hoe deze begraafplaats is opgebouwd uit grote steenhopen.

 • 12

  naar Perth

  image

  Voor we naar Perth rijden maken we een prachtige wandeling door de Schotse hooglanden. Je kunt hier verschillende dieren tegenkomen zoals de ruigpoothoenders, de sneeuwhaas, steenarend en misschien zelfs een majestueus Edelhert.

  image

  Vandaag kun je ook een bezoek brengen aan Scone Palace. In Scone Palace werden vroeger Schotse koningen gekroond en zowel het paleis zelf als de prachtige tuinen worden beschouwd als een nationale schat van Schotland. Ook kun je de Edradour distillerij bezoeken, waar je leert hoe deze Schotse Whisky wordt gemaakt.

 • 13

  naar Edinburgh

  image

  We rijden verder naar de Schotse hoofdstad. Het gehele centrum van Edinburgh staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en wordt opgedeeld in een historisch en een nieuw gedeelte. De twee delen worden van elkaar gescheiden door een kloof en verbonden door bruggen. Je kunt vandaag kennismaken met Edinburgh tijdens een stadstour.

 • 14

  Edinburgh / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de nog een volle vrije dag om de Schotse hoofdstad te ontdekken. Een bezoek aan het kasteel van Edinburgh mag daarbij zeker niet ontbreken. Dit imposante kasteel rijst midden in het centrum op een grote rots uit boven de stad. Binnen de muren van het kasteel staat de One 'o Clock Gun, een kanon dat elke dag, behalve zondag, wordt afgevuurd. Op het hoogste punt van ‘Arthur’s Seat (251 m), een vulkanische heuvel net ten oosten van het Kasteel heb je geweldig zicht over de stad. De laatste avond in Schotland sluit je natuurlijk af met een whisky of biertje in een van de pubs aan de Royal Mile.

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Voor meer informatie over de vlucht verwijzen we naar het kopje vluchtgegevens verderop in deze reisroute.

Rondreis Schotland

image
15 dagen vanaf € 1.928
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.