< Terug naar resultaten

Rondreis Schotland Ruig en Ongerept

Wandelreis in een ongerepte wildernis

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Schotland

Route daagse rondreis Schotland Ruig en Ongerept

Een wandelreis in de laatste wildernis van Schotland. Op het schiereiland Knoydart maken we enkele bijzondere wandelingen door een ruig gebied wat alleen te voet of over het water bereikbaar is. We gebruiken het dorp Inverie als basis vanwaar we een spectaculaire reis maken langs prachtige bergen, Munro's, verlaten valleien door het ongerepte landschap van de Schotse hooglanden.

De reis naar het Schotse Schiereiland Knoydart is een geweldige uitdaging. Een prachtig gebied wat door haar relatief geisoleerde ligging moeilijk te bereiken en waar natuur nog ruig en ongerept is. Tijdens deze reis heb je weinig extra kosten. Gedurende de wandeldagen op Knoydart zijn alle maaltijden inclusief, de maaltijden in Glasgow zijn met uitzondering van het ontbijt niet inbegrepen.Gedurende de reis overnachten in diverse soorten accommodatie. In Glasgow slapen we tweemaal in een eenvoudig maar comfortabel hotel op basis van tweepersoonskamers. Tijdens de wandeltocht op Knoydart overnachten in een slaapzakaccommodatie op basis van gemeenschappelijke faciliteiten. Op de reis maken we gebruik van diverse vervoersmiddelen zoals de trien en veerboot. In Glasgow maken we gebruik van een bus voor het vervoer van- en naar de luchthaven. De laatste wildernis van Schotland: het schiereiland Knoydart Het schiereiland Knoydart in het westen van Schotland is de laatste wildernis in de Schotse hooglanden. Afgesloten van de buitenwereld en slechts over het water of te voet bereikbaar is dit een puur en ongerept gebied waar de natuur vrij spel heeft. Een prachtig ruig gebied met unieke kolonies visarenden en patrijzen op de berghellingen terwijl edelherten in de rust van de valleien leven. Per trein naar de Schotse Hooglanden De treinrit tussen Glasgow en Fort William wordt gezien als één van de mooiste van Europa. In Glasgow stappen we aan boord en maken deze unieke rit de hooglanden van Schotland in. Prachtige glooiende heuvels, kronkelende rivieren en steile hoge met sneeuw bedekte toppen. Net voor Fort William kun je blik werpen op de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Glasgow: Victoriaanse architectuur aan de Clyde-rivier. Het commerciele hart van Schotland is de stad Glasgow. De reis begint ontspannen in de stad, gelegen op de oevers van de Clyde rivier. Maak een ontspannen wandeling langs de rivier, langs de vele huizen in victoriaanse stijl of bezoek één van de hippe galeries die de stad rijk is. In de avonduren is het een belevenis een pub te bezoeken met traditionele live muziek.

Rondreis Schotland Ruig en Ongerept

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.