< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Deze route geldt voor de reizen met vertrek in 2019.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Malaga / naar Granada

  image

  Vandaag vlieg je naar de bekende kuststad Málaga, waar je je reisbegeleider ontmoet. Na aankomst rijden we verder naar Granada. Hier brengen we drie nachten door in een centraal gelegen hotel in Granada. In de avond kun je een Spaanse tapasbar binnen stappen, een lokaal wijntje erbij en voetbal op tv: je Spaanse vakantie is begonnen!

 • 2

  Granada / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan het beroemde Alhambra. Aangrenzend liggen de prachtige tuinen van het Generalife, aangelegd volgens geometrische patronen. De rest van de dag kun je vrij besteden. Dwaal rond door de nauwe straatjes van de Arabische wijk Albaicín, bezoek de zigeunerwijk Sacromonte, en ontdek de Spaanse grandeur in het centrum met de prachtige kathedraal en gezellige pleinen. 's Avonds kun je genieten van een wervelende flamenco show in de zigeunerwijk Sacromonte.

  image

  Granada ligt op de uitlopers van de Sierra Nevada; op een ervan ligt de Moorse wijk Albaicín. Daar klim je omhoog en omlaag langs nauwe stegen en met bloemen begroeide muurtjes. Op gezellige pleintjes staan terrassen klaar, en regelmatig heb je uitzicht over het dal, de Alhambra en de enorme kathedraal. Op de andere uitloper is het beroemde Alhambra gebouwd: een sprookjespaleis met rijk gedecoreerde paleiszalen in Arabische stijl. ‘Er is geen ergere straf dan blind te zijn in Granada’, schreef de dichter Francisco de Icazá al.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Tickets Alhambra en Alcázar (zelf vooraf boeken)

  Tickets Alhambra en Alcázar

  Wil je in Granada het Alhambra en in Sevilla het Alcázar Paleis bezoeken? Dan raden we je aan om direct na het nemen van een optie op deze reis entreetickets online te bestellen en vervolgens je optie om te zetten in een boeking. Zo weet je zeker dat je het Alhambra en/of Alcázar kunt bezoeken. Boek je niet vooraf, dan loop je de kans dat je, vanwege de grote populariteit, tickets misloopt of in een lange wachtrij terecht komt. Tickets voor het Alhambra boek je hier. Tickets voor het Alcázar Paleis boek je hier

  Let op: Wanneer je de kaartjes voor Alhambra online reserveert, reserveer dan de Alhambra General kaartjes, deze kosten € 14,00 per persoon en geven toegang tot de paleizen (Nasrid Palaces), de paleistuinen (Generalife) en het Alcazaba (militaire gedeelte). Boek je tickets voor het Alhambra voor dag 2 van je reis. Wij adviseren om bij "Access time to the Nasrid Palaces" na 13.00 uur in te vullen, in verband met de vluchttijden en om overlap met andere activiteiten te voorkomen. De kaartjes worden op naam gereserveerd, neem daarom je paspoort mee voor controle. Reis je samen? Reserveer dan voor beide een kaartje op eigen naam, deze kaartjes kunnen dus niet op 1 naam worden gereserveerd. Print het ticket uit en zorg dat de barcode goed leesbaar is.

  Let op: Boek je tickets voor het Alcázar voor dag 6 van je reis. Wij adviseren om tickets voor het Alcázar te reserveren in de namiddag (ongeveer rond 2 uur 's middags).

 • 3

  Granada / wandelen in de Sierra Nevada

  image

  Vandaag duiken we voor het eerst de prachtige natuur van Andalusië in. Vanaf Granada is het een klein stukje rijden naar Sierra Nevada Nationaal Park. We kunnen kiezen of we een lange of kortere wandeling willen maken. De lange is 14 kilometer en de korte 9 kilometer. We wandelen naar drie witte bergdorpjes. Op de achtergrond ligt de zee en aan de andere kant zien we de hoogste bergen van de Sierra Nevada, Veleta en Mulhacén. Onderweg passeren we riviertjes en zien we het Spaanse boerenleven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Sevilla, via Córdoba

  image

  We vertrekken na het ontbijt richting Sevilla, maar onderweg bezoeken we eerst Córdoba. In de tiende eeuw was Cordoba de op één na belangrijkste stad ter wereld. De indrukwekkende Mezquita vormt de belangrijkste getuige van die tijd. De Mezquita is dé bezienswaardigheid van de stad. Na de verovering van Córdoba in 711 door de Moren werd hier een prachtige moskee gebouwd.

  image

  Sinds de herovering van Córdoba in 1236 is de Mezquita als de kathedraal in gebruik. Het is heerlijk rondwandelen door ‘la Juderia’, de oude Joodse wijk. Kronkelstegen langs witte, met hangplantjes versierde muren eindigen hier steevast in mooie uitkijkjes en overwachte pleinen. Verder stroomafwaarts langs de Guadalquivir-rivier bereiken we in 2 uur Sevilla, de hoofdstad van Andalusië en een heerlijke stad. We slapen hier drie nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Sevilla / vrije dag

  image

  Een leuke optie om Sevilla te verkennen is op de fiets! In de wijk Santa Cruz wisselen geel en terracotta geschilderde huizen, pleintjes en muren met bougainville elkaar af. Sevilla is vooral ook de stad van zigeuners en flamenco. Uit de bars klinkt temperamentvolle muziek en op veel plekken worden heel goede live shows gegeven. Stap naar binnen, laat je tafel volladen met worst, kaas en olijven en stamp mee op het ritme!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Sevilla / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om Sevilla te bekijken. Prachtig is het Alcázar, het koninklijk paleis van Sevilla, gebouwd in mudéjar architectuur, een bouwstijl die zeer sterk beïnvloed was door de Moorse architectuur. Of breng een bezoek aan de kathedraal, met daarin het grafmonument van Columbus. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Jerez de la Frontera naar Grazalema

  image

  Vandaag rijden we naar de sherrystad, Jerez de la Frontera. Hier kun je natuurlijk deelnemen aan een proeverij. De stad heeft tevens veel bekende Flamenco dansers en danseressen voortgebracht. De officiële Flamenco academie is hier namelijk te vinden. Later op de dag rijden we verder naar Grazalema, dat ligt in en prachtige omgeving. We overnachten hier twee nachten in een comfortabel hotel, dichtbij het centrum. Het dorp wordt omgeven door het Sierra del Endrinal-gebergte. De ideale plek om een glas Spaanse wijn te drinken terwijl de zon achter de bergen weg zakt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Grazalema / wandeltocht

  image

  Vanuit Grazalema maken we een prachtige wandeling door het Grazalema natuurpark onder begeleiding van een lokale, Engelssprekende gids. Het Grazalema natuurpark is een prachtig groen en rotsachtig gebied met grillige karstbergen. In het nationaal park groeien veel dennenbomen. Met enig geluk zie je de vale gier boven je zweven, een indrukwekkend gezicht. Onderweg geeft de gids uitleg over de vorming van het karstgebergte en de flora en fauna van het gebied.


  We wandelen ongeveer 3-4 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'. 

  image

  's Middags kun je een wandeling door en rondom het dorp maken, deze gaat deels over een oud Romeins pad. Grazalema heeft een gezellig dorpsplein met een leuk terras, waar je heerlijke tapas kunt krijgen. Ook zijn er verschillende 17e eeuwse kerkjes, zoals de Iglesia de la Aurora en Igelesia de la Encarnacion.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  via Ronda naar Málaga

  image

  We rijden verder naar Ronda, dat aan weerszijden van een duizelingwekkende kloof ligt. Steek die via de ‘puente nuevo’ over en ga kijken in de oudste stierenvechters arena van het land! Na ons bezoek aan Ronda rijden we verder naar Málaga. We verblijven de laatste nacht in een hotel op loopafstand van het strand van de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag neem je afscheid van Andalusië. Prachtige Moorse steden, de Sierra Nevada, witte dorpen, en strand: in ruim een week heb je een hele wereld beleefd! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij je naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Málaga

  Verlenging Málaga

  Het is mogelijk je reis met twee dagen te verlengen aan het strand van Málaga. Je verblijft in hetzelfde hotel als waar je de laatste nacht van de reis verblijft. De prijs is inclusief hotelovernachting, ontbijten en transfer naar het vliegveld.

  Let op: 
  - voor de reizen in 2020 gelden andere prijzen voor de verlenging. Bij het invullen van het boekingsformulier worden de juiste prijzen genoemd. 
  - vanaf 2020 eindigt de reis in Granada. Vanaf Granada reis je met de groep mee naar de vertrekhal van de luchthaven van Málaga. Vanaf de aankomsthal van de luchthaven van Málaga vertrekt dan een privé transfer naar het hotel aan de kust. 


  - Verlenging Málaga 2 dagen v.a. € 105,-
  - Verlenging Málaga (obv 1 persoon) 2 dagen v.a. € 175,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 10

  Málaga / vrije dag

  image

  Vandaag neem je afscheid van de groep, die begint aan hun terugreis naar Amsterdam. Jij kunt nog even heerlijk genieten van de Spaanse zon en een glas sangria in Málaga. Je kunt natuurlijk relaxen op het strand, maar ook Málaga zelf is de moeite waard. Het is een heerlijke stad met brede avenues en wandel promenades, waar je ook goed kunt shoppen. Breng zeker ook een bezoek aan het beroemde Picasso museum.

 • 11

  Málaga / vrije dag

  image

  Vandaag kun je relaxen op het strand of bijvoorbeeld een leuke fietstocht maken door de stad. Fietsen is een leuke en actieve manier om in een halve dag alle hoogtepunten van Málaga te zien. In de avond kun je genieten van een mooie zonsondergang vanaf een van de terrasjes onder het genot van verschillende tapas.

 • 12

  vlucht naar Amsterdam

  Nu zit de reis naar het prachtige Andalusië er toch echt op en vlieg je terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Let op: aangepaste route vanaf 2020
 • Zeer afwisselende reis door Andalusië, de mooiste streek van Spanje
 • Verblijf in de bergen, prachtige steden èn aan het strand
 • Mogelijkheid voor een bezoek aan het prachtige Moorse paleis Alhambra
 • Overnachtingen in comfortabele en sfeervolle hotels
 • Wandelen in de Sierra Nevada
 • Bezoek aan de prachtige steden Granada, Córdoba en Sevilla
 • 2 nachten in Grazalema, inclusief een prachtige wandeling door een gebied met karstbergen o.b.v. een lokale gids
 • Mogelijkheid tot een optionele sherryproeverij in Jerez de la Frontera (t/m 2019)
 • Gedurende de hele reis een Nederlandse reisbegeleider
 • Bezoek aan met mooiste dorpje van Andalusië, Zahara de la Sierra (vanaf 2020)
 • Wijnkelder tour en proeverij in Jerez de la Frontera (vanaf 2020)
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Rondreis Andalusië

De poort van Europa

image
10 dagen vanaf € 1.248 € 1.198
Naar boven
 

Schrijf je in en WIN!

Wil je kans maken op een van deze prijzen? Laat dan hier je e-mailadres achter, blijf op de hoogte van ons reisnieuws en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

 • Een Eastpak Tranverz M Trolley
 • 2x bol.com bon t.w.v. €25,-

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.