< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Zeer afwisselende reis door Andalusië, de mooiste streek van Spanje
 • Verblijf in de bergen, prachtige steden èn aan het strand
 • Bezoek aan het prachtige Moorse paleis Alhambra onder leiding van een lokale gids inclusief (alleen in 2018)
 • Overnachtingen in comfortabele en sfeervolle hotels
 • Wandelen in de Sierra Nevada (vanaf 2019)
 • Bezoek aan de prachtige steden Granada, Córdoba en Sevilla
 • 2 nachten in Grazalema, inclusief een prachtige wandeling door een gebied met karstbergen o.b.v. een lokale gids
 • Mogelijkheid tot een optionele sherryproeverij in Jerez de la Frontera (vanaf 2019)
 • Relaxte afsluiting aan de Costa de la Luz (alleen in 2018)
 • Gedurende de hele reis een Nederlandse reisbegeleider
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Ga je alleen op reis en wil je graag met andere alleen gaanden in een groep? De reizen met vertrekdata 19 oktober 2018 en 10 mei 2019 zijn single vertrekken. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je één van onze single reizen boeken.

 • Deze route geldt voor de reizen met vertrek in 2018.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Malaga / naar Granada

  image

  Vandaag vlieg je naar de bekende kuststad Málaga, waar je je reisbegeleider ontmoet. Na aankomst rijden we naar Granada. Hier brengen we drie nachten door in een centraal gelegen hotel in Granada. In de avond kun je een Spaanse tapasbar binnen stappen, een lokaal wijntje erbij en voetbal op tv: je Spaanse vakantie is begonnen!

 • 2

  Granada / bezoek Alhambra

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan het beroemde Alhambra. Aangrenzend liggen de prachtige tuinen van het Generalife, aangelegd volgens geometrische patronen. We bezoeken het Alhambra onder leiding van een lokale gids. Zijn verhalen brengen het paleis tot leven. De rest van de dag kun je vrij besteden. Dwaal rond door de nauwe straatjes van de Arabische wijk Albaicín, bezoek de zigeunerwijk Sacromonte, en ontdek de Spaanse grandeur in het centrum met de prachtige kathedraal en gezellige pleinen. 's Avonds kun je genieten van een wervelende flamenco show in de zigeunerwijk Sacromonte.

  Omdat de lokale overheid het aantal entrees per dag voor het Alhambra aan een absoluut maximum heeft gebonden, kunnen wij een bezoek hieraan niet 100% garanderen. Gelukkig lukt het ons voor de meeste van onze reizen wel om tickets te bemachtigen voor het gehele complex of een gedeelte ervan. Wanneer we geen tickets voor je kunnen regelen, laten we je dat uiteraard zo spoedig mogelijk weten. Soms is het dan nog wel mogelijk om online een individueel ticket te kopen. Wanneer we onverhoopt geen bezoek kunnen brengen aan het Alhambra, regelen we in plaats daarvan een bezoek aan de kathedraal van Granada en de Koninklijke Kapel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Granada / vrije dag

  image

  Granada ligt op de uitlopers van de Sierra Nevada; op een ervan ligt de Moorse wijk Albaicín. Daar klim je omhoog en omlaag langs nauwe stegen en met bloemen begroeide muurtjes. Op gezellige pleintjes staan terrassen klaar, en regelmatig heb je uitzicht over het dal, de Alhambra en de enorme kathedraal. Op de andere uitloper is het beroemde Alhambra gebouwd: een sprookjespaleis met rijk gedecoreerde paleiszalen in Arabische stijl. ‘Er is geen ergere straf dan blind te zijn in Granada’, schreef de dichter Francisco de Icazá al.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Sevilla, via Córdoba

  image

  We vertrekken na het ontbijt richting Sevilla, maar onderweg bezoeken we eerst Córdoba. In de tiende eeuw was Cordoba de op één na belangrijkste stad ter wereld. De indrukwekkende Mezquita vormt de belangrijkste getuige van die tijd. De Mezquita is dé bezienswaardigheid van de stad. Na de verovering van Córdoba in 711 door de Moren werd hier een prachtige moskee gebouwd. Sinds de herovering van Córdoba in 1236 is de Mezquita als de kathedraal in gebruik. Het is heerlijk rondwandelen door ‘la Juderia’, de oude Joodse wijk. Kronkelstegen langs witte, met hangplantjes versierde muren eindigen hier steevast in mooie uitkijkjes en onverwachte pleinen.

  image

  Verder stroomafwaarts langs de Guadalquivir-rivier bereiken we in 2 uur Sevilla, de hoofdstad van Andalusië en een heerlijke stad. In de wijk Santa Cruz wisselen geel en terracotta geschilderde huizen, pleintjes en muren met bougainville elkaar af. Sevilla is vooral ook de stad van zigeuners en flamenco. Uit de bars klinkt temperamentvolle muziek en op veel plekken worden heel goede live shows gegeven. Stap naar binnen, laat je tafel volladen met worst, kaas en olijven en stamp mee op het ritme!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Sevilla / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om Sevilla te bekijken. Prachtig is het Alcázar, het koninklijk paleis van Sevilla, gebouwd in mudéjar architectuur, een bouwstijl die zeer sterk beïnvloed was door de Moorse architectuur. Of breng een bezoek aan de kathedraal, met daarin het grafmonument van Columbus. Een andere leuke optie is Sevilla verkennen op de fiets!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Tickets Alcázar (zelf vooraf boeken)

  tickets Alcazar

  Wil je in Sevilla het Alcázar Paleis bezoeken? Dan raden we je aan om voor vertrek entreetickets online te bestellen. Boek je niet vooraf, dan loop je de kans dat je, vanwege de grote populariteit, tickets misloopt of in een lange wachtrij terecht komt. Tickets voor het Alcázar Paleis boek je hier.

  Let op: wij adviseren om tickets te reserveren voor de namiddag (ongeveer rond 2 uur 's middags), om overlap met andere dagactiviteiten te voorkomen.

 • 6

  via Ronda naar Grazalema

  image

  Vandaag rijden we naar Ronda, dat aan weerszijden van een duizelingwekkende kloof ligt. Steek die via de ‘puente nuevo’ over en ga kijken in de oudste stierenvechters arena van het land! Later op de dag rijden we verder naar Grazalema, dat ligt in en prachtige omgeving. We overnachten hier twee nachten in een comfortabel hotel, dichtbij het centrum. Het dorp wordt omgeven door het Sierra del Endrinal-gebergte. De ideale plek om een glas Spaanse wijn te drinken terwijl de zon achter de bergen weg zakt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Grazalema / wandeltocht

  image

  Vanuit Grazalema maken we een prachtige wandeling door het Grazalema natuurpark onder begeleiding van een lokale, Engelssprekende gids. Het Grazalema natuurpark is een prachtig groen en rotsachtig gebied met grillige karstbergen. In het nationaal park groeien veel dennenbomen. Met enig geluk zie je de vale gier boven je zweven, een indrukwekkend gezicht. Onderweg geeft de gids uitleg over de vorming van het karstgebergte en de flora en fauna van het gebied.


  We wandelen ongeveer 3-4 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'. 

  image

  's Middags kun je een wandeling door en rondom het dorp maken, deze gaat deels over een oud Romeins pad. Grazalema heeft een gezellig dorpsplein met een leuk terras, waar je heerlijke tapas kunt krijgen. Ook zijn er verschillende 17e eeuwse kerkjes, zoals de Iglesia de la Aurora en Igelesia de la Encarnacion.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Rota (Costa de la Luz)

  image

  We rijden in ongeveer twee uur naar de kust. De komende twee dagen verblijven we in Rota, een klein stadje aan een schitterend zandstrand aan de Costa de la Luz, ofwel 'kust van het licht'. Deze dagen kun je genieten van zee en strand en gezellige tapas barretjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Rota (Costa de la Luz) / vrije dag

  image

  De laatste dag om te genieten van zon, zee en strand. Mocht je toch wat anders willen doen dan is wellicht een bezoek aan de havenstad Cádiz de moeite waard. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag rijden we terug naar Malaga en neem je afscheid van Andalusië. Prachtige Moorse steden, de Sierra Nevada, witte dorpen, en strand: in ruim een week heb je een hele wereld beleefd! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij je naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Rondreis Andalusië

De poort van Europa

image
10 dagen vanaf € 1.098
Naar boven