< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Canarische Eilanden reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

De Canarische Eilanden hebben een bijzonder aangenaam klimaat en zijn dan ook het hele jaar door prima te bereizen. De temperatuur verschilt maar een paar graden tussen de zomer en winter met gemiddelde temperaturen variërend van 18º C in de wintermaanden en 25º C in de zomermaanden. 

Tenerife

Het eiland Tenerife valt klimatologisch grofweg in twee stukken te verdelen: het groene noorden en het droge zuiden. Het noorden van Tenerife is het groenere gedeelte waar de temperaturen iets lager liggen dan in het zuiden, het vaker regent en meer bewolking voorkomt. Het zuiden van Tenerife is droger en zonniger. Het aantal zonne-uren is hoger dan het noorden en over het hele jaar valt er minder neerslag. 

La Palma

Het eiland La Palma is een eiland vol contrasten en dit geldt zeker ook voor het klimaat op La Palma. Zo staat het dorpje Tazacorte erom bekend dat het de meeste zonuren van Europa zou hebben maar wat verderop in de bergen kan men soms zelfs sneeuw verwachten. La Palma is één van de natste eilanden van de Canarische Eilanden, wat het eiland zo groen maakt. Het klimaat is afhankelijk van jaargetijde en hoogte. In de bergen zorgt niet alleen de hoogte, maar ook de wind regelmatig voor verkoeling. In het voor- en najaar heeft het laagland een uiterst aangenaam klimaat, maar kan het in de bergen nog koel zijn. In de maanden juni, juli en augustus wordt in het laagland overdag temperaturen van 35° C en hoger bereikt en is regen zeldzaam, maar in de bergen is het dan vaak aangenaam vertoeven. In de winter kan het in het laagland nog wel 20° C worden, maar ook kan het afkoelen tot rond de 10° C. 

La Gomera

La Gomera kent twee weertypes: het noorden waar het het hele jaar door relatief koel is en het zuiden waar het een stuk warmer en zonniger is met ongeveer het dubbele aantal zonuren per jaar in vergelijking met het noorden. 

image
image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Dit is een reis voor wandel liefhebbers. We maken een aantal wandelingen die tussen de 3 tot 6 uur duren. Het merendeel van de wandelingen is vrij zwaar door een combinatie van steile hellingen en warmte, maar alle wandelingen zijn optioneel. De vulkanen route op La Palma is alleen geschikt voor fitte mensen. Tijdens alle wandelingen hoef je alleen met een dagrugzak te lopen en iedereen met een goede conditie kan mee. Het is een aanrader om te wandelen met wandelstokken. Neem deze dan van tevoren mee.

Voor de
verplaatsingen tussen de eilanden maken we gebruik van de lokale veerboot. Het
kan voorkomen dat de veerboot dienst zijn vaarrooster aanpast, waardoor het
programma aangepast moet worden.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We maken de gehele reis gebruik van onze eigen bus, zodat we kunnen stoppen wanneer we dat willen. Tussen de eilanden verplaatsen we ons per ferry.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Canarische Eilanden

Boekbaar vanaf 01-01-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!