< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Prachtige wandelvakantie naar Tenerife, La Palma en La Gomera
 • Indrukwekkende dagwandelingen onder leiding van lokale gids
 • Verblijf op de 3 mooiste eilanden van de Canarische Eilanden
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels, veelal met zwembad
 • Goede afwisseling tussen georganiseerde wandelingen en vrije dagen
 • Mogelijkheid tot het spotten van walvissen en dolfijnen op La Gomera
 • Actieve wandelingen en ontspannen op het strand

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Tenerife, naar Santiago del Teide

  image

  Vandaag vlieg je naar Tenerife, waar je je reisbegeleider ontmoet. We reizen met onze bus naar ons hotel in Santiago del Teide. Dit pittoreske dorpje is prachtig gelegen aan de voet van de Teide, een prachtige vulkaan en met zijn 3.718 m de hoogste berg van Spanje. We slapen in een sfeervol hotel. 

 • 2

  Wandeling Roques de García (2 1/2 uur) - naar Valle Gran Rey - La Gomera

  image

  Na het ontbijt rijden we naar de Roques de García voor een mooie, vrij makkelijke wandeling van ongeveer tweeëneenhalf uur (4,5 km). De Roques de Garcia zijn markante, grillige rotsen die boven de lava velden uitsteken. Het park wordt gedomineerd door de imposante vulkaan El Teide.

  image

  Na de wandeling is het goed bijkomen met een traditionele Canarische set-lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen in de reis). We rijden naar de haven van Los Cristianos, en gaan aan boord van de veerboot naar La Gomera. Na aankomst (rond 8 uur), rijden we in ongeveer een uur naar Valle Gran Rey aan de westkust van het eiland. We overnachten de komende 3 nachten in een mooi hotel met zwembad.

 • 3

  La Gomera / wandeling Garajonay Nationaal Park (4 1/2 uur)

  image

  La Gomera is een prachtig, groen eiland met diepe valleien en scherpe ravijnen. Vandaag ontdekken we een prachtig regenwoud tijdens onze wandeling in het nationale park Garajonay. Garajonay staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het park is vernoemd naar de rotsformatie van Garajonay; het hoogste punt van het eiland op 1.484 m hoogte. 

  image

  De naam 'Garajonay' komt van een oud verhaal van de Guanchen, de oorspronkelijke, Berberse bewoners van de Canarische Eilanden over Gara en Jonay; een soort Canarische Romeo en Julia. De zes uur durende wandeling door het park gaat door valleien bedekt met dichte vegetatie, subtropisch regenwoud met grote laurier bomen.

  Een picknick lunch is inbegrepen.

 • 4

  La Gomera / wandeling Valle Hermoso (4 1/2 uur)

  image

  Ook vandaag staat er weer een prachtige wandeling op het programma, de wandeling naar de Valle Hermoso, ofwel Mooie Vallei in het noordwesten van La Gomera. Tijdens de wandeling hebben we regelmatig een spectaculair uitzicht op de noordwest kust van La Gomera. We lopen langs landbouw terrassen en wijngaarden. De wandeling van vandaag is 11 km en duurt ongeveer 4 1/2 uur.

  Een picknick lunch is inbegrepen. 

 • 5

  La Gomera vrije dag / naar Barlovento op La Palma

  image

  Vandaag kun je naar eigen inzicht indelen. In de omgeving van het hotel kun je prachtig wandelen. Of maak een boottocht op zoek naar walvissen en dolfijnen. De maanden maart tot en met juni zijn de beste maanden om deze zeezoogdieren te spotten, maar ook tijdens andere maanden heb je een goede kans ze te zien. Ook kun je een kook workshop doen, waarin je regionale gerechten leert maken. De workshop wordt afgesloten met een Silbo Gomero demonstratie. Silbo Gomero, ofwel Gomeraanse fluit, is een traditionele, gefloten taal van bewoners La Gomera. De taal dient om te kunnen communiceren over de diepe valleien die op het hele eiland voorkomen. Na het diner rijden we naar de haven voor de ferry naar La Palma van 8 uur. Na aankomst op La Palma rijden we in ongeveer een uur naar ons hotel in Barlovento in het noorden van het eiland. 

  Een diner pakket voor op de boot is inbegrepen. 

 • 6

  La Palma / wandeling Vulkanen route (6-7 uur)

  image

  Vandaag staat er een zware, maar prachtige wandeling op het programma, de vulkanen route. Na het ontbijt rijden we in ongeveer anderhalf uur naar El Pilar in de centrale hooglanden, het startpunt van de wandeling, op 725 meter hoogte.We lopen vandaag zo'n 17,5 km en klimmen naar 1932 meter, een wandeling van ongeveer zes uur. De trek voert ons door het maanachtige landschap van de Guanche vlaktes, waar de zwarte vulkanische bodem her en der wordt onderbroken door spaarzame vegetatie. Ook komen we langs bijzondere plekken als Hoyo Negro en El Duraznero, beide locaties van een vulkaanuitbarsting in 1949. We hebben uitzicht op de Martin de Tigalate vulkaan en de Fire Mountain, die boven de boomtoppen van een dennenbos uitstijgt. De wandeling eindigt in het dorp Los Canarios, een belangrijke centrum voor wijnproductie.

  Een picknick lunch is inbegrepen. 

 • 7

  La Palma / wandeling Caldera de Taburiente (6-7 uur)

  image

  Ook vandaag staat er een prachtige en indrukwekkende wandeling op het programma. We wandelen bij de Caldera de Taburiente, een wandeling van 16 km, met een looptijd van tussen de zes en zeven uur. Deze vulkanische krater heeft een diameter van maar liefst 9 km en bestaat uit een cirkel van bergen, waarvan sommige steile hellingen hebben tot in de krater van zo'n 1000 meter. Binnen de krater zijn beekjes, watervallen, en een verscheidenheid aan bloemen en planten.

  Een picknick lunch is inbegrepen. 

 • 8

  naar Los Realejos op Tenerife

  image

  Vandaag moeten we vroeg op! In de vroege ochtend rijden we in ongeveer anderhalf uur naar de haven, waar we de ferry van half 6 nemen naar Tenerife, een tocht van ongeveer 2 uur. We rijden naar ons hotel in Los Realejos in het noorden van Tenerife (ongeveer anderhalf uur). De rest van de dag kun je vrij besteden. Verken bijvoorbeeld het charmante dorpje of maak een mooie wandeling. We overnachten in een sfeervol hotel met zwembad. 

 • 9

  Tenerife / vrije dag

  image

  Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. Een aanrader is een trek in het nationale park van de Pico de Teide. Pico de Teide is met 3.718 m de op 3 na hoogste vulkaan ter wereld en de hoogste berg van Spanje. Een kabelbaan brengt je al tot vlak onder de top, maar ben je in goede conditie, kun je ook naar boven lopen. Zijn kleine broertje, Pico Viejo, ligt ten oosten van Mt Teide en is met 3134 meter, één van de zwaardere wandelbestemmingen binnen het park. Of maak een jeeptocht over spectaculaire wegen tot vlak onder de top van de Teide. Ondeweg stop je bij het dorpje Masca, prachtig gelegen in de groene bergen.

 • 10

  Tenerife / vrije dag

  Je hebt nog een dag om naar eigen inzicht te besteden. In de omgeving van Los Realejos kun je prachtig wandelen. Kookliefhebbers kunnen ook hier een workshop volgen. Of ga gewoon lekker relaxen aan het strand of aan het zwembad van ons hotel!

  Bij reizen met vertrek t/m 6 2016 oktober wordt je in de loop van de middag van dag 10 naar het vliegveld gebracht voor je vlucht terug naar Nederland. Bij reizen met vertrek vanaf 26 oktober 2016 heb je vandaag nog een vrije dag en vlieg je de volgende dag naar Nederland.

 • 11

  vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij je naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

Rondreis Canarische Eilanden

Boekbaar vanaf 01-01-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.