< Terug naar resultaten

Rondreis Noord-Spanje - Picos de Europa

Actieve reis langs hoge pieken, rivierkloven en mooie stranden

Waarom deze reis?

 • Wandelen langs de pieken van het Nationale Park Picos de Europa
 • Veel optionele actieve excursies zoals canyoning, kanovaren en klimmen
 • Ontspannen afsluiting in het kleurrijke Llanes aan de groene kust
 • Mogelijkheid om een landroverexcursie te maken dwars door het Nationaal Park (optioneel)
 • Verblijf in een sfeervol familiepension in de bergen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Spanje

Route daagse rondreis Noord-Spanje - Picos de Europa

Deze zeer gevarieerde actieve rondreis begint in het oudste Nationale Park van Spanje: Picos de Europa. Het vele groen, de prachtige kalkpieken, de talloze riviertjes, kloven, authentieke dorpjes en de gastvrije bevolking maken het een ideale plek voor een actieve vakantie. Je maakt een prachtige wandeltocht door het hooggebergte langs bijzondere rotsformaties. De reis eindigt in het authentieke vissersplaatsje Llanes. Per fiets kun je de groene kust met haar mooie stranden of het achterland verkennen. Ook kun je gaan surfen of een kanotocht maken.

Het is een afwisselende reis waarbij je onder andere wandelt door het Nationale Park Picos de Europa. De wandelingen zijn over het algemeen goed te doen en duren maximaal zo'n vijf uur. Je kunt deze reis zo actief maken als je zelf wilt. De mogelijkheid bestaat om aan veel diverse activiteiten deel te nemen, zoals: canyoning, fietsen, paardrijden, surfen en kanoën.Tijdens deze reis overnacht je voornamelijk in comfortabele hotels. In Tielve overnacht je in een eenvoudig pension.We maken tijdens deze reis gebruik van een privé (mini)bus en in Llanes beschik je over een fiets. De reissom is inclusief de retourvlucht vanaf Amsterdam. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Spanje te reizen, je boekt dan een landarrangement. Spanje: Picos de Europa, wandelen en canyoning Vanuit het gezellige bergdorp Arenas de Cabarles, ga je eerst het dal van de rivieren Cares en Casaño, aan de noordzijde van de Picos verkennen. De Picos de Europa is een ruig berggebied waar steile karstbergen en groene dalen elkaar afwisselen. Behalve wandelen langs zomerweiden, kun je ook gaan bergbeklimmen, paardrijden en een canyoningtocht maken door een rivierkloof. Kalkpieken en stinkende kazen in het noorden van Spanje Het bergavontuur begint met een wandeltocht door het hooggebergte. Je passeert bijzondere rotsformaties en velden die in het voorjaar vol bloemen staan. Regelmatig heb je een prachtig uitzicht op de witte en grijze kalkpieken die hoog uitsteken boven de groene bossen. Je verblijft in een dorpspension waar ook de sterk ruikende blauwe kaas wordt gemaakt. Vanuit Tielve bestaat de mogelijkheid om een tocht met een terreinwagen door het Nationale Park te maken. Groene kust en middeleeuwse dorpjes Uiteindelijk verruilen we de bergen voor de zee. Vanuit een comfortabel hotel in het authentieke vissersplaatsje Llanes verken je per fiets de groene kust met haar mooie stranden. Ook kun je met de fiets het groene achterland verkennen, gaan surfen nabij Llanes of een kanotocht maken over de Arriondas rivier. Llanes heeft ook drie mooie stranden, waar je vanuit het centrum te voet naar toe kunt. Single vakantie Spanje: Picos de Europa Wij bieden diverse reizen naar Picos de Europa speciaal bestemd voor alleenreizenden en singles. Uiteraard kun je als single ook boeken op onze reguliere reizen, de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50.

Rondreis Noord-Spanje - Picos de Europa

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Maak kans op een Bever bon
ter waarde van € 250!

De zomer staat voor de deur.. De temperatuur stijgt, de vrije dagen komen eraan.. Heb je al zin in vakantie? Als reisliefhebber kunnen we je vast en zeker blij maken met een Bever cadeabon t.w.v. € 250!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij dan de gelukkige!