< Terug naar resultaten

Rondreis Sierra Aitana

Wandelen over hoge pieken en door diepe valleien

Waarom deze reis?

 • Mooie bergwandelingen met spectaculaire vergezichten over de Sierra de Aitana
 • Wandelen over traditionele voet- en ezelspaden langs hoge pieken en diepe valleien
 • Verblijf in sfeervolle, kleinschalige familie accommodaties
 • Meeste maaltijden inclusief en uitgebreide kennismaking met de fantastische regionale keuken
 • Ontdek het authentieke en kleine bergdopje Sella

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Spanje

Route daagse rondreis Sierra Aitana

Spanje biedt ongerepte natuur in vele vormen; waaronder het Sierra Aitana gebergte. Tijdens deze reis maken we prachtige trektochten over traditionele ezelspaden en langs hoge toppen. In stilte genietend van ongekende, magnifieke uitzichten, is de Middellandse zee bijna altijd ergens in zicht. De tocht voert je door rijk flora en fauna gebied, langs bronnen, kastelen en kalkstenen amfitheaters. Je overnacht in karakteristieke onderkomens en we sluiten de reis af in Sella; een kleinschalig mediterraans dorpje met typische smalle steile straatjes.

Voor deze reis is een goede conditie en wandelervaring in de bergen vereist. Je wandelt vijf dagen tussen de 6 en 8 uur per dag en tijdens elke dagelijkse wandeling stijg je ongeveer 1.000 meter hoog. De paden zijn hoofdzakelijk traditionele voet- en ezelpaden en er zijn een aantal rotsachtige paden opgenomen in de wandelroutes. We lopen met een dagrugzak en onze grote bagage wordt voor ons getransporteerd naar de volgende overnachtingsplek. Gedurende de reis overnacht je in karakteristieke en comfortabele guesthouses in drie verschillende dorpjes. Elk guesthouse heeft een huiselijke sfeer met een gezamenlijke woonkamer met open haard. Voor alle transfers is een minibus beschikbaar. De reissom is inclusief de retourvlucht vanaf Amsterdam. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Spanje te reizen, je boekt dan een landarrangement. Wandelen door natuur en geschiedenis Gedurende de wandeldagen stijgen en dalen we van 1000 meter naar 1500 meter. Tijdens de wandelingen nemen we traditionele wandel- en muilezel paden met spectaculaire panoramische vergezichten. De Sierra Aitana is zeer rijk aan flora en fauna en gedurende de wandelingen zul je dit dan ook ervaren. Je zult een grote verscheidenheid aan vogels en bloemen zien. Sfeervol slapen en goddelijk eten Je zult verbaasd zijn over de vriendelijkheid van de mensen. En de lokale bevolking weet wat gastvrijheid en lekker eten is. Het eten wordt ter plekke bereid met producten en ingrediënten uit eigen tuin. Tijdens de diners kun je genieten van de lokale wijnen. Tevens produceren alle drie de accommodaties hun eigen olijfolie. In de lokale guesthouses waar we een aantal nachten slapen, kun je dit van heel dichtbij meemaken. Smalle steegjes en vrolijke bevolking We sluiten de week af in Sella, een Mediterraans dorpje op een hoogte van 430 m, aan de voet van de Penya de Sella (1.100 m). Hier kun je rustig bijkomen van het wandelen en maak eens een praatje met de Sellanen. De Sellanen zijn open, nieuwsgierig en blij met bezoekers, wat maakt dat je je welkom en snel thuis voelt. Tevens, heb je op 30 minuten rijden van Sella de mogelijkheid om naar het strand te gaan of te gaan zeekayakken.

Rondreis Sierra Aitana

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!