< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Spanje - Sierra Nevada reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Andalusië heeft juist in het laagseizoen één van de mildste klimaten van Europa, waardoor deze reis ideaal is in de herfst- en lenteperiode. De dagen zijn dan warm (17-30ºC) en de nachten koel (6-17ºC). De kans op regen is klein, vooral in september en oktober, en als het regent is dat meestal in de vorm van een (onweers)bui). In april en mei staat alles in bloei, terwijl je in februari en maart het beste de amandelbloesem kunt zien en ruiken! In de bergen kan het weer ineens omslaan, dus kan het voorkomen dat de route soms aangepast moet worden ( dit geldt vooral voor dag 4 tijdens de wandeling vanuit Trevelez).

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Alle wandelingen vinden plaats vanuit dezelfde plek, een hotel in Berchules. We wandelen vijf dagen door schitterende landschappen en mooie dorpjes. Tijdens de wandelingen bereiken we redelijk grote hoogtes, en, hoewel de hellingen niet al te steil zijn, moet je voorbereidt zijn op een aantal korte steile stukken bergop-en afwaarts. De meeste wandelingen duren de hele dag, dus je moet een redelijk goede conditie hebben. Op de meeste dagen lopen we 5 tot 7 uur over bospaden en voetpaden, waarvan sommigen over (stenige) rotsachtige en lastige ondergrond. Eén van de wandelingen is over een zeer natte ondergrond dus het is belangrijk dat je over goede, waterdichte wandelschoenen beschikt. Warmte kan sommige wandelingen extra zwaar maken. Omdat alle wandelingen vanuit hetzelfde punt worden gemaakt kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een dag niet mee te lopen.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis maken we een aantal keer gebruik van de lokale bus en hebben we de beschikking over een minibus voor korte transfers.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Spanje - Sierra Nevada

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!