< Terug naar resultaten

Rondreis Spanje - Andalusië Wandelreis

Wandel door de bergen van Andalusië

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Europa

Route daagse rondreis Spanje - Andalusië Wandelreis

Tijdens deze wandelvakantie in Andalusië ervaar je de typisch Spaanse sfeer die hier bewaard is gebleven. De vermenging met Moorse elementen geeft het een extra exotisch tintje. Pittoreske dorpjes liggen temidden van uitgestrekte velden met olijfbomen, zonnebloemen en graan. Het gebied kent ruige bergen en spectaculaire kalksteenrotsformaties. Je maakt wandelingen door al deze landschappen. Ook kun je lekkere tapas eten in één van de gezellige barretjes.

Een mooie wandelvakantie door een onbekend deel van Spanje. Je reist in een internationaal gezelschap. Je overnacht de gehele periode in dezelfde accomodatie, een originele Spaanse cortijo. Dit is een voormalige boerderij die is omgebouwd tot een sfeervol hotel met zwembad, waarbij de oud-Spaanse sfeer behouden is. Het hotel ligt midden op het platteland tussen de olijfboomgaarden. Er is een sfeervolle lounge met een open haard voor de koelere avonden. Ook is er een gezellige bar aanwezig. In de cortijo wordt een lekkere avondmaaltijd geserveerd volgens de lokale Spaanse keuken. We hebben de beschikking over een privébus.In de prijs van deze wandelvakantie in Spanje is de vlucht van en naar Malaga inbegrepen. Je kunt er ook voor kiezen om met eigen vervoer of met de trein naar Malaga te reizen, je boekt dan een zogenaamd landarrangement. Kijk voor informatie over treinreizen op www.treinreiswinkel.nl Bijzondere wandelingen langs steeneiken, groene grasveldjes en indrukwekkende rotswanden Tijdens de wandelingen in Andalusië kom je geregeld boeren tegen die te paard of met ezels naar hun land gaan. We wandelen bijvoorbeeld naar “la Garganta del Chorro”, een vier kilometer lange kloof van 400 meter diep en slechts 10 meter breed. Ook volgen we een stukje van de Ruta de los Molinos (molenroute), een mooie tocht die voornamelijk langs de rivier loopt. Onderweg kom je langs het dorpje Setenil, dat mooi gelegen is op de rand van een klif. Met onze bus rijden we naar de Sierra de Grazalema. We rijden tot aan de Puerto del Boyar, een pas op 1104 meter hoogte. Verder heb je tijdens de wandelingen in de Sierra de Grazalama mooi uitzicht over het natuurgebied. Het is een schitterend groen gebied met veel spectaculaire rotsformaties van kalksteen. In het voorjaar vind je hier zeer veel bloemen. Cultuur proeven in bijzondere spaanse dorpjes Door een typisch Andalusisch landschap met veel olijfboomgaarden loop je naar het mooie dorpje Villanueva de San Juan. Onderweg kom je geregeld boeren tegen die te paard of met ezels naar hun land gaan. Algámitas en Villanueva worden ook wel de vergeten dorpjes genoemd. Ze zijn nog onontdekt door het (massa)toerisme en het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Ook bezoeken we het mooie Spaanse dorpje Ronda. Ronda is met name bekend vanwege de spectaculaire 100 meter diepe kloof, met daarboven de Puente Nuevo (Nieuwe Brug), gebouwd in de achttiende eeuw. Tijdens een afdaling heb je een geweldig uitzicht op de Puente Nuevo. Cortijo Rosario We verblijven tijdens deze reis in een bijzondere authentieke cortijo. In de buurt van de Cortijo maken we een wandeltocht rondom de indrukwekkende Peñon rots. Na afloop van de wandeling kun je deelnemen aan een speciaal georganiseerde lunch in het dorp, bestaande uit verschillende tapa’s. Met een goed glas wijn en een lekkere tapa kun je genieten van de typisch Andalusische dorpssfeer.

Rondreis Spanje - Andalusië Wandelreis

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.