< Terug naar resultaten

Rondreis Lapland

Lapland Een koud avontuur

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Zweden

Route daagse rondreis Lapland

Lapland is geen land op zichzelf, maar een verzameling van de meest noordelijke regio’s van Noorwegen, Zweden en Finland. De Lappen zijn de oorspronkelijke bewoners, die zichzelf tegenwoordig ‘Saami’ noemen. Kiruna is het grootste stadje in deze regio, waar mijnen en ruimtevaart zorgen voor de grootste bron van inkomsten. Hierna is bijna geen beschaving meer te vinden. De natuur ligt ongerept en bedolven onder dikke pakken sneeuw, op je te wachten.

Dit is een zeer actieve winterweek met volop mogelijkheden tot wandelen, (honden)sleetochten, langlaufen en sneeuwpret. Alle tochten zijn optioneel, waardoor je de reis zo zwaar kunt maken als je wilt. Je reist in een internationaal gezelschap. Je overnacht in eenvoudige trekkershutten in meerpersoonskamers. Douches zijn niet overal aanwezig en er is geen electriciteit, maar er is altijd warm water en een sauna. Je slaapt één nacht in een ijshotel en je kunt één nacht in een zelfgebouwde iglo slapen. Alle maaltijden zijn inbegrepen in de reissom.De transfer van en naar de luchthaven regel je in principe zelf. Heb je dezelfde vluchttijden als de internationale groep, dan kun je gebruik maken van de groepstransfer. Je blijft min of meer op dezelfde plek deze week en vervoersmiddelen zijn o.a. ski's, hondensleeen en snowmobile. Noorderlicht en rendiervlees In deze absolute wildernis bouw je je eigen iglo, en kun je er zelfs een nacht in slapen. Dit is een wel heel bijzondere omgeving om het Noorderlicht te aanschouwen. Je onderneemt in dit afgelegen natuurgebied diverse unieke activiteiten: je gaat skieen op traditionele houten ski's over heuvelachtig terrein en leert hoe je moet ijsvissen. Je kunt rendiervlees eten en een ritje met de rendierslee maken bij de Saami. Je maakt twee spectaculaire tochten per hondenslee en op een van de laatste dagen doorkruis je het winterse landschap met een sneeuwscooter. Sauna in het IJshotel Op een steenworp afstand van Kiruna ligt het aan een rivier gelegen dorpje Jukkasjarvi, waar het ijshotel staat. Je slaapt een nacht in dit unieke hotel, dat is opgebouwd uit grote blokken ijs, van het meubilair tot aan de muren toe. Na het drinken van een heerlijke echt ijskoude Wodka in een (uiteraard) van ijs gemaakt glas, ligt je ijsbed - bedekt met rendierhuid - nog lekkerder. Ben je na al dit ijsgeweld toe aan iets warms? In de sauna kunnen je spieren zich heerlijk ontspannen.

Rondreis Lapland

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven