< Terug naar resultaten

Rondreis Zweden

Witte nachten, gouden herfst

8 dagen vanaf € 1.198

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Prachtige wandeltochten door oeroude bossen en langs watervallen
 • Overnachtingen in comfortabele blokhut met sauna en hottub
 • Een tweedaagse kanotocht met overnachting op een eiland in traditionele tent
 • Mogelijkheden om op eigen gelegenheid per mountainbike en kano de omgeving te verkennen
 • Bushcraft activiteiten aanleren van ervaren reisbegeleider

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse rondreis Zweden

Tijdens deze avontuurlijke reis door Zweden breng je in een landschap van uitgestrekte bossen en talloze meren een actieve en comfortabele week door. Je maakt een tweedaagse kanotocht waarbij je overnacht in een authentieke tent en maakt wandelingen langs watervallen en door oeroude bossen. Je kunt de reis afsluiten in de hoofdstad Stockholm. Bezoek Zweden in de lente of de herfst, de mooiste seizoenen.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam – Östersund
 2. Dag 2 - kennismaking met de prachtige omgeving
 3. Dag 3 - kanotocht met overnachting midden in de natuur
 4. Dag 4 - kanotocht terug naar de blokhut
 5. Dag 5 - wandeltocht door oerbossen
 6. Dag 6 - wandeltocht in watervallengebied van Forsaleden
 7. Dag 7 - vrije dag in de blokhut
 8. Dag 8 - vlucht Östersund - Amsterdam
Bekijk reisroute

Avontuur, actie en comfort in oeroude bossen

Een avontuurlijke en comfortabele week in de Zweedse natuur. Je maakt dagwandelingen en je kunt zo vaak als je wilt per mountainbike de omgeving verkennen. Ook maak je een tweedaagse kanotocht inclusief bushcraft cursus en kampeerovernachting op een bijzondere locatie te midden van meren en bossen dragen bij aan het avontuur. In Bräcke slaap je een aantal nachten in een typisch Zweedse lodge aan het Revsundmeer. Hier is een beperkt aantal kamers beschikbaar, waarbij je de badkamer deelt met de andere reizigers. Afhankelijk van de groepsgrootte wordt er gebruik gemaakt van één of twee lodges. Je slaapt één nacht in een traditionele Zweedse tent voorzien van een houtkachel. We hebben de beschikking over een eigen (mini)bus. De reissom is inclusief de retourvlucht vanaf Amsterdam. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Zweden te reizen, je boekt dan een landarrangement.

Wandelingen, kanotocht en mountainbiken in midden Zweden

Het midden van Zweden bestaat uit ongerepte natuur vol bossen en meren, wat zich perfect leent voor een avontuurlijke reis. Je maakt een tweedaagse kanotocht over de meren, prachtige dagwandelingen in de heuvels langs watervallen, en je kunt per mountainbike de omgeving verkennen. Dit alles op eigen tempo uiteraard! Na een dag in de buitenlucht kijk je ontspannen uit over het meer vanuit de hottub of breng je een bezoek aan de sauna.

De kunst van het leven in de wouden van Noord-Europa

Dat is wat Northern Bushcraft is: een combinatie van gedrag, kennis en vaardigheden om met simpele middelen te leven in de Noordelijke wouden. Eeuwenlang wisten de bewoners in elk jaargetijde hier te leven van wat de natuur te bieden heeft. Ook jij leert hiervan enkele technieken tijdens de 2-daagse tocht over de Zweedse meren. Je slaapt in traditionele tenten midden in de natuur, maakt een vuur met behulp van vuurstenen en je leert planten en sporen te herkennen. Een geweldige ervaring!

De Zweedse natuur in prachtige jaargetijden

De Zweedse natuur is in elk jaargetijde prachtig. In de lente worden de dagen weer wat langer, kleuren de bladeren van de berken groen en komen planten en bloemen bloei na de winter. In de herfstmaanden kleuren de bossen geel en rood, zijn elanden luidruchtig en maakt het landschap zich op voor de komende wintermaanden. Ook in de zomer is de reis prachtig en kun je genieten van de lange dagen.

Rondreis Zweden

Witte nachten, gouden herfst

image
8 dagen vanaf € 1.198
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.