< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • De ideale combinatie van avontuur en strand
 • Inclusief boottocht naar Pelican Bar: kans op het zien van dolfijnen en pelikanen
 • Wandeling door de oude 'Sugar Town' , Falmouth
 • Langs het standbeeld van de Jamaicaanse legende, Bob Marley
 • Alle ontbijten inclusief
 • Relaxte afsluiting op het witte zandstrand van Negril
 • Bezoek aan Unesco's Holywell Park met uitzicht op de Blue Mountains
 • Ontdek de geschiedenis van de Maroons (afstammelingen van de slaven)
 • Nederlandstalige reisbegeleider

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Montego Bay

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst overnacht je in een comfortabel hotel in Montego Bay.

 • 2

  naar Treasure Beach / dorpsbezoek bij Mountain Vibes

  image

  We verlaten Montego Bay en rijden de groene heuvels in. Bij Mountain Vibes ontdekken we het plaatselijke leven van een klein Jamaicaans dorp. Je kunt rondkijken bij een lokale boer, vers fruit proeven en een oud kerkje bezoeken. Als je het aandurft kan je jezelf een nieuw kapsel aanmeten bij de lokale kapper. We rijden verder naar Treasure Beach. Probeer hier de Escovitch Fish & Bammy, een recept dat stamt uit de tijd van de holbewoners, en maak een wandeling op het zwarte zandstrand!

 • 3

  Treasure Beach / boottocht naar Pelican Bar

  image

  Vandaag rijden we door Bamboo Avenue, een tunnel van gigantische bamboeplanten. Ook brengen we een bezoek aan de YS watervallen waarna we verder rijden naar het historische Black River. Een levendige stadje aan de gelijknamige rivier waar krokodillen zwemmen. Het is de moeite zeker waard om langs de mooie Gregoriaanse huizen te lopen. 

  image

  We maken een boottocht naar Pelican Bar, een houten bar op een zandbank zo'n 500 meter van de kust. Hier kun je zittend met een drankje op zoek naar pelikanen en misschien zwemmen er wel dolfijnen langs!

 • 4

  naar Kingston

  image

  Onderweg naar de hoofdstad van Jamaica stoppen we bij kleurrijke fruitstalletjes en bezoeken we Spanish Town, de voormalige hoofdstad van Jamaica. In Kingston rijden we langs het historische Down Town en het moderne Up Town en kom je een standbeeld van Bob Marley tegen. Je kunt een bezoek brengen aan het museum dat aan hem gewijd is, gevestigd in zijn huis aan Hope Road. We verblijven twee nachten in een comfortabel hotel.

 • 5

  Kingston / Blue Mountains

  image

  Vandaag rijden we door de koffieplantages naar Newcastle, een kazerne hoog in de bergen. Hier kun je marcherende soldaten zien terwijl je over de paradeplaats rijdt. Vanaf dit punt heb je ook een prachtig uitzicht over de stad Kingston. We rijden verder naar Holywell Park, een tropisch regen-nevelwoud in het Blue & John Crow Mountains nationaal park. Sinds kort staat dit park zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst.

  image

  Dit is de ideale plaats om de Blue Mountains te ontdekken. We maken een wandeling met een gids over een ruig pad langs een bergwand en door een groene varenvallei. Afkoelen kan in de koude beekjes waar we langs lopen.

 • 6

  naar Port Antonio

  image

  We laten de hoofdstad achter ons en rijden door naar de tropische tuin van Castleton Gardens. Dit is een van de oudste botanische tuinen in de Cariben. Ook maken we kennis met de Maroons, afstammelingen van de slaven. Vol trots leggen zij je de geschiedenis van hun bevolking uit door middel van dans en muziek. Neem hier een verfrissende duik in de wereldberoemde Blue Lagoon of kies ervoor een boottochtje te maken langs de kustlijn van Portland.

 • 7

  Port Antonio / bamboe raften en Frenchman's Cove

  image

  Deze omgeving is het best te verkennen vanaf een Bamboe raft. De kapitein bestuurt de raft rustig over de Rio Grande. Het echte Jamaicaanse relaxen krijgt hier betekenis. 's Middags kun je de lokale markt van Port Antonio bezoeken of door het koloniale Titchfield lopen waar je oude houten huizen kunt bewonderen. Frenchman's Cove is een afgelegen baai met een wit zandstrand in een tropische omgeving waar je heerlijk kunt relaxen.

 • 8

  naar Ocho Rios / Sun Valley

  image

  Aan vers fruit zal het je niet ontbreken tijdens deze reis. Onderweg naar Ocho Rios bezoeken we Sun Valley, een bijzondere fruitplantage. Tijdens de rondleiding over deze kleine plantage krijgen we een overvloed aan fruit en verse sappen te proeven. In Ocho Rios kun je de leuke lokale Craft Markt bezoeken. We bezoeken de Dunn's River Falls waar het mogelijk is een klim te maken van 180 meter over kalksteenplateaus. We overnachten in een kleurrijk resort. 

 • 9

  via Falmouth naar Negril

  image

  We vervolgen onze weg naar Negril. Onderweg stoppen we om Falmouth, de oude "Sugar Town" te bezoeken. Deze stad heeft door haar rijke historische verleden een plek veroverd op de Unesco Werelderfgoedlijst. In het centrum van dit gezellige havenstadje vind je allerlei bijzondere Gregoriaanse huizen. Na dit bezoek rijden we verder naar Negril. Nu kan het ontspannen echt beginnen. De komende zes nachten verblijven we in een prachtig resort aan het strand.

 • 10

  Negril / vrije dag

  image

  Je hebt zes dagen om helemaal bij te komen op het prachtige witte zandstrand van Negril, een van de mooiste stranden van Jamaica. 

 • 11

  Negril / vrije dag

  image

  Bij Rick's Café kun je klifduikers aanmoedigen tijdens de zonsondergang met de vuurtoren van Negril op de achtergrond.

 • 12

  Negril / vrije dag

  image

  Een leuke afwisseling van je strandbezoekjes kan een bezoek aan de zwarte kliffen aan de zuidkant van Negril zijn. Aan deze zwarte kliffen heeft Negril, wat van negrillo komt, haar naam te danken.

 • 13

  Negril / vrije dag

  image

  Heb je al gesnorkeld? De onderwaterwereld is hier indrukwekkend!

 • 14

  Negril / vrije dag

  image

  Vandaag is de laaste dag dat je nog optimaal kunt genieten van het mooie strand van Negril.

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  Vandaag rijden we terug naar Montego Bay en vliegen vervolgens terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 16

  aankomst Amsterdam

Rondreis Jamaica Chill & Adventure

Plantages, Bob Marley en een wit zandstrand

Jamaica
16 dagen vanaf € 2.198
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!