< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • UNIEKE KANS! Speciale eclipsreis met kans op zien van complete zonsverduistering
 • Actieve rondreis met een goede afwisseling tussen natuur en steden
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Bezoek aan Quebrada de Humahuaca met de zevenkleurige berg
 • Bezoek aan de citadel van de Quilmes-indianen in Tafi del Valle
 • Proef de heerlijke wijnen uit Cafayate, gemaakt van de Torrentes druif (optioneel)
 • Kom alles te weten over de Malbec wijnen uit Mendoza (optioneel)
 • Bijzondere maanlandschappen in het Talampaya en Ischigualasto Nationaal Park (optioneel)
 • Mogelijkheid om te verlengen in Iguazú

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Buenos Aires

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Buenos Aires

  image

  In de ochtend van dag 2 arriveer je in het bruisende Buenos Aires; een weids opgezette stad met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. De stad is ontzettend divers, in de chique wijk Recoletta hangt een totaal andere sfeer dan in de kleurrijke wijk La Boca. Het bekendste plein is natuurlijk Plaza de Mayo, waar de bekende ‘dwaze moeders’ nog steeds elke donderdag demonstreren om de ware gebeurtenissen tijdens het schrikbewind van generaal Videla boven tafel te krijgen.

  image

  Misschien wel de leukste en in elk geval de meest kleurrijke wijk van Buenos Aires is La Boca. De eerste kolonisten uit Europa bouwden hier hun schamele huisjes van scheepsafval en golfplaten en gaven die een leuk kleurtje. Inmiddels is La Boca uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad. Vooral het straatje Caminito met vrolijk geschilderde huisjes is zeer fotogeniek. In La Boca en in het pittoreske wijkje San Telmo zijn altijd wel straatmuzikanten te vinden die omstanders aansporen een dansje te maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Buenos Aires / vrije dag

  image

  Overal in Buenos Aires kom je in aanraking met de Argentijnse passie voor de tango en de inwoners zijn dan ook zeker trots op hun stad. Vandaag kun je haar imposante gebouwen en vooral uiteenlopende wijken zien, bezoek het graf van Evita Perón of loop over de breedste avenida ter wereld. Sta er niet van versteld als de restaurants tegen middernacht nog steeds gevuld zijn met dinerende Argentijnen, want in vergelijking met Nederland eten Argentijnen laat op de avond.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  vlucht naar Salta (1180 meter)

  image

  Vandaag vliegen we naar Salta, een mooie stad in het noordwesten van Argentinië. In de omgeving van Salta zie je aan de indiaanse bevolking, de lama’s en de typische lemen huizen dat Bolivia (voor Argentijnse begrippen) vlakbij is. We overnachten in een goed hotel in het centrum van de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Via Tilcara naar Purmamarca (2324 meter)

  image

  Vanuit Salta maken we een korte noordelijke stop in Tilcara, een gezellig klein dorpje met een rijke historie. Hier bezoeken we de Pucará (oude Inca ruïnes) en ook Huacalera. We rijden door een schitterende kleurige vallei.

  image

  We bezoeken Uquía dat bekend is om haar kerk, waar de historische schilderijen van Los Angeles Arcabuceros (de musketier-engelen) worden bewaard. We zullen rond de middag aankomen in Humahuaca (3012 meter), deze stad heeft een grote rol gespeeld tijdens de onafhankelijkheidsstrijd in de 19e en 20e eeuw. Het monument van beeldhouwer Soto Avendaño is hier een herinnering aan, vanuit hier heb je een panoramisch uitzicht over de stad en de Humahuaca vallei. Vannacht slapen we in Purmamarca.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Salta / vrije dag

  image

  We vertrekken vanuit Purmamarca naar Salta. Hier heb je de rest van de dag voldoende tijd het prachtige Salta te ontdekken. Salta voelt aan als één groot terras vol bedrijvigheid. Op de Plaza 9 de Julio is het leuk om een terrasje te pakken en te kijken naar de dansers en muzikanten. Dit plein wordt omringd door een aantal belangrijke koloniale gebouwen, zoals Cabildo de Salta en het MAAM museum. De prachtige kathedraal en de San Franciscokerk zijn schoolvoorbeelden van de koloniale bouwstijl.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Salta / vrije dag

  image

  Een bezoek aan het archeologisch museum (MAAM) is zeer de moeite waard. Hier vind je een scala aan voorwerpen die in de bergen zijn gevonden, alsook drie mummies. Op de Plaza zie je het plaatselijke leven aan je voorbij trekken. Daar kun je bijvoorbeeld genieten van de lekkere ijsjes en salteñas (hartige broodjes) waar Salta om bekend staat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Cafayate

  image

  We vertrekken meer richting het zuiden door de Lerma vallei waar we verschillende historische stadjes zullen passeren. We vervolgen onze weg door de Quebrada de las Conchas, een kloof met zeer imposante rotsformaties. Onderweg zien we bijzondere landschappen van groene valleien tot woestijn en besneeuwde bergen.

  image

  Het is mogelijk om in Cafayate enkele wijnhuizen te bezoeken waar wijn van de Torrontés druif wordt gemaakt. Deze beroemde wijn is zeer aromatisch, maar smaakt droog en verfrissend. Om ook echt alles te weten te komen over deze heerlijke wijn kun je naar het museum waar de origine van deze wijn en het productieproces worden toegelicht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Tafi del Valle

  image

  Vandaag op het programma een excursie naar de laatste Quilmes nederzettingen in de Calchaquí vallei. Al wandelend door deze historische ruïnes komen we alles te weten over het leven van de mensen in die tijd en hoe ze in dit droge gebied hebben kunnen overleven.

  image

  We bereiken een hoogtepunt van onze reisroute, letterlijk, want de Infiernillo ligt op 3042m boven zeeniveau. Daarvandaan rijden we verder naar Amaicha del Valle. De dag eindigt met een bezoek aan de citadel van de Quilmes-indianen, waar een lokale gids ons rondleidt en alles vertelt over dit archeologisch monument. We overnachting in een hotel in Tafí del Valle.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Chañarmuyo / reisdag

  image

  In de ochtend vertrekken we vanuit Tafí del Valle naar Chañarmuyo gelegen in de La Rioja provincie. Onderweg passeren we een uitgestrekt landschap met droge en begroeide stukken, vol met cactussen. We zien voornamelijk oranje kleurige bergen en rotsen die qua omvang zeer imposant zijn. In de avond arriveren we in Chañarmuyo waar we overnachten in een schitterende wijn lodge.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Chañarmuyo / vrije dag

  image

  Deze vrije dag kun je heerlijk vertoeven bij de lodge en bijkomen van al het moois dat je allemaal al gezien hebt. Zo kun je een heerlijke wandeling maken of een boek lezen. Nog meer ontdekken? Dan is het mogelijk om een uitstapje te maken naar het Talampaya of Ischigualasto Nationaal Park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Excursie Talampaya & Ischigualasto Nationaal Park / €150,00 per persoon

  image

  Te midden van een uniek landschap rijden we door het Talampaya National Park. Dit NP staat bekend om zijn droge zout gebergtes, rotsformaties, kloven en fossielen. Hier is goed te zien hoe water en wind gedurende miljoenen jaren invloed hebben uitgeoefend op de omgeving. Niet voor niets is dit park een zeer belangrijke plek voor archeologen! Al rijdend verkennen we dit prachtige vulkanische landschap vol met rood kleurige gebergtes en droogstaande rivierbeddingen. Regelmatig maken we stops om te genieten van de prachtige uitzichten. Bewonderenswaardig hoe droog het Andes gebergte hier is!


  Vervolgens bezoeken we het nabij gelegen Ischigualasto Nationaal Park, dat ook wel Valle de la Luna genoemd wordt; Maanvallei. Hier zien we enorme witte zuilen die door erosie gevormd zijn en een fraai contrast vormen met de roodkleurige bergen op de achtergrond.


  NB1: Lunch en de entree prijzen van de Nationale Parken zijn inbegrepen in de excursie prijs

  NB2: Het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 8

 • 12

  Volledige zonsverduistering / naar Mendoza

  image

  Bella Vista is de plek waar we de totale zonsverduistering van 2019 gaan ervaren! We vertrekken op tijd vanaf onze lodge en rijden naar een mooie plek om de eclips te bekijken. Natuurlijk kunnen we de eclips het beste meemaken bij een onbewolkte lucht. Het begin van de eclips is rond 16:55 uur en net voor zonsondergang, zo rond 17:40 uur is hij totaal. De totale zonsverduistering duurt iets langer dan 2 minuten.

  image

  In de avond rijden we door naar Mendoza, een rit van ongeveer 4 uur. Tijd genoeg dus om na te genieten van het natuurwonder dat we zojuist gezien hebben.Tussentijds stoppen we in San Juan om iets lekkers te eten, dit is ongeveer halverwege de rit. We komen laat in de avond aan in Mendoza waar we 3 nachten blijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Mendoza / vrije dag

  image

  Als je meer te weten wilt komen over Mendoza dan kun je deze dag een City tour maken. Het Plaza Independencia vormt het middelpunt van de stad en is een gezellig samen komen van de lokale bevolking. Hier omheen liggen vier andere kleinere parken die in symmetrie met elkaar verbonden zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Mendoza / vrije dag

  image

  In Mendoza ontkom je niet aan de lokaal geproduceerde wijn. Het is mogelijk om vandaag een excursie te maken naar een wijnproeverij. Argentinië produceert voornamelijk Malbec, een intense rode wijn met een vleugje van pruimen en bramen. Mendoza is een bijzondere wijnstreek. De wijngaarden liggen allemaal op hoogte, vanaf zo’n 800 meter tot ver boven de 1000 meter boven zeeniveau. De dagen zijn warm, en ’s nachts koelt het behoorlijk af, waardoor Mendoza het perfecte klimaat voor de Malbec druif heeft.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht naar Buenos Aires

  image

  In de ochtend is het mogelijk om nog even rond te lopen in Mendoza (afhankelijk van het vluchtschema). Plaza San Martin ligt bijvoorbeeld vlakbij het hotel. Vervolgens rijden we naar de luchthaven van Mendoza en vliegen we in ongeveer anderhalf uur naar Buenos Aires. We overnachten in hetzelfde hotel als de eerste nachten van de reis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  In de loop van de ochtend vertrekken we naar het vliegveld. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3 daagse verlenging Iguazu

  3 daagse verlenging Iguazu

  Het is mogelijk om je reis met drie dagen te verlengen op Iguazú. Je verblijft in het Esturion Hotel en in Buenos Aires hetzelfde hotel als waar je de laatste dag van de reis overnacht. De prijs is inclusief 3 hotelovernachtingen met ontbijt, bustransfers naar de watervallen, entreegeld en transfer naar het vliegveld.


  - 3 daagse verlenging Iguazu (obv 2 personen) 3 dagen € 950,-
  - 3 daagse verlenging Iguazu (obv 1 persoon) 3 dagen € 1.150,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 16

  vlucht naar Iguazú

  Vanuit Buenos Aires vliegen we naar Iguazú.

 • 17

  Iguazú watervallen

  image

  De Iguazu watervallen zijn wereldberoemd. In een hoefijzervorm stort het water, verdeeld over maar liefst 275 watervallen zo’n 80 meter naar beneden, wat zorgt voor een ongeëvenaard natuurspektakel. De watervallen bevinden zich in een prachtig natuurgebied dat door Unesco tot Wereld Erfgoed is verklaard. De watervallen liggen op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay. Je hebt hier een fantastisch uitzicht op de hoogste waterval, de “garganta del diablo”, ofwel “keel van de duivel”, waar enorme hoeveelheden water 90 meter in de diepte verdwijnen. De omhoog spuitende witte wolken en het donderende geraas vormen een overweldigend spektakel. 

 • 18

  Iguazú watervallen / Buenos Aires

  image

  In de ochtend gaan we naar de Braziliaanse kant van de watervallen. Hier krijg je een goed overzicht van het gebied. Loopbruggen leiden je naar de mooiste panorama’s. In de middag vliegen we terug naar Buenos Aires waar we in de avond aankomen.

 • 19

  Buenos Aires - Amsterdam

  Vandaag stappen we in het vliegtuig voor de retourvlucht naar Amsterdam.

 • 20

  aankomst Amsterdam

Rondreis Eclips in Zuid Amerika

Boekbaar vanaf 01-01-2020.
Ik blijf graag op de hoogte.

Eclipse
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!