< Terug naar resultaten

Reisverslagen van onze reizigers

Eric Krikke Fotoverslag 2014

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Wandel langs krakende gletsjers en mysterieuze beelden

Het gevoel van oneindige uitgestrektheid, verlatenheid en heel dicht bij de natuur te staan krijg ik tijdens het reizen in Patagonië. Wanneer ik dan aan het einde van de wereld sta en uitkijk over het Beaglekanaal en de besneeuwde bergtoppen, komt Patagonië echt bij me binnen. Weids, woest en wonderschoon!

De zuidelijke gedeelten van Chili en Argentinië kenmerken zich door een indrukwekkend landschap van oude loofbossen, vulkanen en de uitlopers van het Andesgebergte met zijn ijsvelden en azuurblauwe gletsjermeren, massieve gletsjers, grillige rotspieken en eindeloze pampa's. Behalve dat het verbijsterend mooi en fotogeniek is, is het hierdoor ook ideaal voor het maken van wandeltochten in de ongerepte natuur. Patagonië is niet alleen qua natuur afwisselend, maar ook zeker door het onvoorspelbare karakter van het weer en de wind! Al is het in de zomermaanden vaak aangenaam warm en lang licht, waardoor je veel op een dag kunt ondernemen.

Waarom ik verder zo graag in Patagonië reis heeft te maken met de gezelligheid van de Argentijnen en Chilenen en de Patagonische keuken, veel verse vis, goede steaks en natuurlijk heerlijke wijnen! Daarnaast kent Patagonië een boeiende geschiedenis. Ook al is deze minder zichtbaar dan in andere Latijns-Amerikaanse landen, het is de moeite waard om hier meer over te weten te komen gedurende de reis; denk aan de strijd van de Mapuches, de Europese immigratie om Patagonië te bevolken, de gauchocultuur en de bijzondere gewoontes van de Selknams en Yamana indianen van Vuurland.

Je kunt er ook voor kiezen om de reis af te sluiten met een bezoek aan het magische Paaseiland. Het gevoel op dit meest afgelegen bewoonde eiland in het midden van de Pacifische Oceaan te zijn, omringd door honderden mysterieuze Moai beelden is een onwerkelijke en unieke ervaring!

Al deze ingrediënten zorgen voor een authentieke Patagonische beleving! Ben je er klaar voor en ga jij mee op avontuur naar het einde van de wereld?

Rondreis Patagonië en Paaseiland

Gletsjers en mysterieuze beelden

image
30 dagen vanaf € 4.998
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

  • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
  • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.