< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Bolivia en Chili reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd


Temperatuur: Een belangrijk deel van de reis door Bolivia en Chili gaat over de altiplano, een hoogvlakte op ongeveer 4000 meter. Deze hoogte bepaalt het klimaat. Over het algemeen is het in de droge tijd (van ongeveer mei t/m oktober) helder en zonnig weer. Overdag zijn er lenteachtige temperaturen en 's middags kan het zelfs behoorlijk warm worden. Na zonsondergang koelt het echter snel en zeer sterk af. 's Nachts kan de temperatuur tot onder nul zakken. Warme kleding is dan ook een vereiste. Vooral het op grote hoogte gelegen zoutmeer van Uyuni heeft een typisch hoogvlakteklimaat met warme zonnige dagen en zeer koude nachten. Lagergelegen plaatsen zoals de route van Santa Cruz naar Sucre hebben een subtropisch klimaat en daar is het het hele jaar door warm. Sucre heeft een gematigd klimaat en de temperaturen zijn er het hele jaar vrij mild. San Pedro de Atacama heeft warme dagen en koude nachten. In Santiago de Chile is het warm in december en wordt het koeler vanaf april maar overdag is het nooit echt koud.. Paaseiland is subtropisch en genereert temperaturen van 20-30 graden en soms meer. De beste reistijd in deze landen wordt begrensd door het regenseizoen in de bergen, dat in december start en duurt tot april.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. Wel willen we erop wijzen dat deze reis door de hoogte en de afstanden behoorlijk pittig is. Een positieve instelling is onontbeerlijk. Reizen in Bolivia en Chili blijft erg avontuurlijk van aard. 

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

Hoogteopbouw van de reis:

Tijdens deze reis slaap je op maximaal 4200 meter hoogte. Lees daarom het stuk over hoogteziekte goed door onder het kopje 'gezond op reis' bij praktische informatie.

Uyunu, rondreis Bolivia en Chili

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de hele reis maken we gebruik van privé-vervoer. Het kan voorkomen dat we voor de transfer van de grens met Bolivia naar San Pedro de Atacama en de transfer van San Pedro de Atacama naar Calama gebruik maken van gedeeld vervoer. Houd er rekening mee dat de beenruimte af en toe wat beperkt kan zijn. We hebben ervoor gekozen om een lang traject per vliegtuig
uit te voeren om te voorkomen dat je 22 uur (of meer) achtereen in de bus zit. 

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Bolivia en Chili

Maanlandschappen en sterren kijken

Uyunu, rondreis Bolivia en Chili
21 dagen vanaf € 3.098
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!