< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Amazonetocht op schitterend houten zeilschip (maaltijden en excursies inclusief)
 • Bezoek aan het bruisende Salvador de Bahia
 • Verblijf in sfeervolle, historische plaatsjes Olinda, Piranhas en Penedo
 • Verblijf bij natuurgebied Chapada Diamantina met tafelbergen, watervallen en grotten
 • Aktief programma met mogelijkheden voor wandelingen, snorkelen en kajakken
 • Goede combinatie van cultuur en natuur
 • Binnenlandse vluchten naar en van Manaus in de Amazone
 • Afsluiting op het eiland Morro de São Paulo met zijn witte, uitgestrekte palmenstranden
 • Verblijf in sfeervolle, comfortabele hotels, veelal met zwembad
 • Verlengingsmogelijk met bezoek aan de Iguaçu watervallen en Rio de Janeiro

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Recife

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute. 

 • 2

  naar Olinda

  image

  In de ochtend van dag 2 arriveer je in Recife. Een korte transfer brengt ons in Olinda. “O linda situação para uma vila” (Wat een prachtige plek voor een nederzetting) zou de eerste Portugese gezant die hier kwam, Duarte Coelho Pereira, hebben gezegd in 1535. Olinda is inderdaad schitterend gelegen op een heuvel met een wijds uitzicht over de kustlijn en het achterland. We verblijven twee nachten in dit pittoreske stadje, dat in 1982 door de Unesco verklaard is tot cultureel erfgoed van wereldbelang. 

  image

  Je kunt heerlijk rondslenteren door het historische centrum van de stad met z’n vele oude kerkjes en gebouwen. Aangezien vele artiesten in Olinda zijn neergestreken, vind je hier ook veel ateliers. Op het Praça da Sé vind je vele souvenirstalletjes en terrasjes. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op Recife, wat dit een uitgekiende plek maakt om een hapje te eten. We overnachten in een sfeervolle pousada (kleinschalig hotel) met zwembad.

 • 3

  Olinda / vrije dag

  image

  In dit deel van Brazilië zijn nog volop sporen van de Nederlanders te vinden, die hier in de 17e eeuw een tijdje de dienst uitmaakten. Een bezoek waard is het Hollandse Fort Orange op het eiland Ilha Itamaracá.Dit fort uit 1631 is het best bewaard gebleven bouwwerk uit de Hollandse tijd en is prachtig gelegen aan een wit strand. Ilha Itamaracá is bovendien een schitterend eiland met mooie stranden. Ook kun je een bezoek brengen aan het historische centrum en strand van Recife, Praia de Boa Viagem. 

 • 4

  naar Piranhas

  image

  We rijden in ongeveer zeven uur naar Piranhas. Piranhas is een charmant stadje met een mooi historisch centrum, en prachtig gelegen aan de São Francisco rivier. De Sao Fransico baant zich een weg van het droge, woestijnachtige binnenland naar de kust. Dit maakt het een belangrijke rivier voor Brazilië: water daar waar het vrijwel nooit regent! Het landschap in de omgeving van Piranhas bestaat uit cactussen woestijn vegetatie. We verblijven in een sfeervolle pousada aan de oever van de rivier. 

 • 5

  Piranhas / vrije dag

  image

  De São Franciso Rivier heeft enorme canyons in het droge landschap uitgesneden. Een boottocht over de rivier is de beste manier om het bijzondere landschap te bewonderen. 

 • 6

  naar Penedo

  image

  We rijden in zo'n vier uur naar Penedo. Ook dit stadje heeft een mooi historisch centrum. Het is prachtig gelegen aan de monding van de Sao Francisco Rivier. We overnachten in een comfortabel, centraal gelegen hotel.

 • 7

  Penedo / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een boottocht maken over de São Franciso Rivier. Of breng een bezoek aan het vlakbij gelegen duingebied. Dit is een prachtig en ruig gebied, waar je mooi kunt wandelen. Ook is het heerlijk ronddwalen door het historische centrum van Penedo. 

 • 8

  naar Salvador de Bahia

  image

  Het is een busrit van zo'n zeven uur naar Salvador de Bahia. Bahia is de bakermat van Brazilië. Hier werd het land ontdekt en vanuit Salvador werd de Portugese kolonie de eerste eeuwen bestuurd. Je zult merken dat een groot deel van de bevolking in Bahia afstamt van de Afrikaanse slaven. Dit heeft veel invloed op de cultuur: muziek, eten, kleding, geloof, etc. De mystiek en magie van de Baianos vind je met name terug in de rituelen van de candomblé. Tijdens de ceremonies raken deelnemers in trance als gevolg van de ritmische, eentonige muziek. Liefhebbers kunnen een candomblé ritueel bijwonen.

  image

  Een andere cultuuruiting van Afrikaanse oorsprong is de capoeira. De slaven vonden in deze mengeling van gymnastiek en voet-vecht techniek een uitlaatklep. Karakteristiek is de begeleiding met de berimbau, een houten muziekinstrument met één snaar en een gedroogde kalabas. De klanken van de berimbau bepalen het ritme van de capoeiradansers. Op straat zie je regelmatig groepen aan het werk, een indrukwekkend schouwspel. We overnachten in een sfeervol hotel.

 • 9

  Salvador de Bahia / vrije dag

  image

  Salvador is rijk aan prachtige koloniale architectuur. De stad is verdeeld in een onder- en bovenstad, met elkaar verbonden door de Lacerda-lift uit 1930. De meeste bezienswaardigheden van de stad zijn te vinden in de koloniale bovenstad, de Cidade Alta. Hier bevindt zich de schilderachtige wijk Pelourinho, met kasseien geplaveide straatjes, pleinen en in pastel tinten geschilderde huizen. Ook vind je hier overdadig versierde koloniale kerken en monumentale panden, waaruit blijkt dat Salvador eens een van de belangrijkste steden van Zuid-Amerika was. Verschillende musea zijn eveneens een bezoek waard, bijvoorbeeld het Museu AfroBrasileiro, met veel aandacht voor de candomblé godsdienst. 

  image

  In Pelourinho vinden op verschillende avonden optredens plaats, waarbij de Baianos swingend uit hun dak gaan. Even buiten het centrum van de stad vind je verschillende stranden. Het meest dichtstbijzijnde is het strand in de wijk Barra in het zuiden van de stad. Hier vind je ook het oudste fort van Bahia, de Santo Antonio da Barra, welke nog even in Nederlandse handen is geweest. Voor strandliefhebbers is een boottochtje door de “Baai van Allerheiligen”, waarbij je een aantal mooie stranden aandoet, een aanrader.

 • 10

  vlucht naar Manaus

  image

  Vandaag nemen we het vliegtuig naar Manaus. Manaus is een miloenenstad diep in het Amazonegebied. De stad ligt aan de oever van de Rio Negro, niet ver van de plaats waar de Rio Negro samenkomt met de Rio Solimões en verder gaat als de Rio Amazonas. De zeer lucratieve handel in rubber zorgde er eind negentiende eeuw voor dat Manaus uitgroeide tot een economisch centrum van wereldformaat. Monumentale villa’s verrezen en de de rubberbaronnen probeerden de stad met kopieën van Europese gebouwen een wereldse uitstraling te geven. 

  image

  Toppunt hiervan was de bouw van de Teatro Amazonas, een theater in Italiaanse renaissancestijl, met ijzer uit Engeland, wit marmer uit Carrara, roze marmer uit Verona, kristal uit Venetië en stoffen uit Frankrijk. De bouw kostte het - zeker voor die tijd - enorme bedrag van vijftien miljoen dollar. In 1915 stortte de Braziliaanse rubberhandel in en was de bloeitijd voorbij. In 1990 is het theater gerenoveerd en staat het er weer bij als in z’n glorietijd. Aan de oever van de rivier vind je de Mercado Municipal, waarvan het ontwerp is gemaakt door Eiffel naar voorbeeld van Les Halles in Parijs. Binnenin is een levendige vis-, groente- en fruitmarkt en een markt met kunstnijverheid uit de regio.

 • 11

  Boottocht Amazone gebied

  image

  In de haven van Manasu ligt onze boot op al op ons te wachten.  Het is een prachtige schoener met twee-persoons cabines. We schepen in voor onze tocht van tweeëneenhalve dag door het Amazonegebied. We beginnen de tocht met de “Encontro das Aguas” (ontmoeting van de wateren), ofwel de plek waar de zwarte Rio Negro en de geelbruine Rio Solimões bij elkaar komen. Door verschillen in gewicht, samenstelling en zuurgraad van het water blijven de rivieren zichtbaar gescheiden tientallen kilometers verder stromen, totdat ze verderop samen de Amazonerivier gaan vormen. 

  image

  We vervolgen onze tocht stroomopwaarts op de Rio Negro tot aan de Anavilhanas Archipel. Het is een unieke ervaring je temidden van de grootste jungle ter wereld te bevinden, genietend van de pracht van de natuur en de geluiden van de jungle. Als we geluk hebben, zien we apen en roze zoetwaterdolfijnen. Onder leiding van onze gids maken we verschillende excursies in het gebied (deze zijn inbegrepen in het programma). Hij legt ons de komende dagen alles uit over de lokale flora en fauna.

 • 12

  Boottocht Amazonegebied

  image

  We varen met een kleine motorboot over riviertjes, maken wandelingen in het regenwoud en zwemmen in de rivier. Onze gids geeft uitleg over het dagelijks leven van de mensen in het Amazonegebied en over het gebruik van de planten, waarvan veel een medicinale werking hebben. Sommige zijn inmiddels ook ontdekt door de moderne geneeskunde. Liefhebbers kunnen op piranha’s vissen.’s Avonds maken we een nachtsafari, op zoek naar de oplichtende ogen van kaaimannen en andere nachtdieren. 

 • 13

  vlucht naar Salvador

  image

  In de loop van de dag varen we terug naar de haven van Manaus. Hier nemen we het vliegtuig naar Salvador. We overnachten weer in hetzelfde, gezellige hotel. 

 • 14

  naar Lençois

  image

  We gaan de binnenlanden in naar het rustige, koloniale dorpje Lençois. Dit is een rit van zo’n zeven uur, dwars door het binnenland. Je zult zien dat naarmate de kust verder van ons verwijderd ligt, het landschap droger wordt. Vlakbij Lençois ligt het natuurgebied Chapada Diamantina. In 1822 werden hier diamanten gevonden, wat onmiddellijk vele gelukzoekers aantrok. 

  image

  Lençois betekent “lakens” in het Portugees, genoemd naar de tentenkampen van de diamantzoekers, die van veraf gezien op lakens leken. Het dorpje groeide al snel uit tot een rijke stad en Frankrijk opende hier zelfs een consulaat. Tegen het einde van de negentiende eeuw was de bloeitijd al weer voorbij, vanwege prijsdalingen en concurrentie. Lençois is nu een rustig en leuk plaatsje waar je ’s avonds lekker op een terrasje wat kunt eten en drinken. We overnachten in een gezellige pousada aan de rand van Lençois.

 • 15

  Lençois / vrije dag

  image

  Tegenwoordig is Lençois bekend om het nabijgelegen Nationaal Park Chapada Diamantina. De natuur in dit gebied is overweldigend. Het is een savannelandschap, onderbroken met tepuis, ofwel tafelbergen, heldere rivieren, canyons, rotsen waarvan watervallen zich naar beneden storten, druipsteengrotten en poeltjes waarin je kunt zwemmen. Bij de watervallen groeien vaak orchideeën. 

  image

  We hebben twee dagen de tijd om dit indrukwekkende gebied te ontdekken. Het spreekt voor zich, dat je hier schitterende wandelingen kunt maken. En wat is er beter dan een verfrissende duik in een heldere poel om het zweet en stof van de wandeling van je af te spoelen?

 • 16

  Lençois / vrije dag

  image

  Ook kun je excursies per minibus maken. Je bezoekt dan onder andere de Lapa Doce, een grot met prachtige druipsteenformaties en de Silver Cave, waar je kunt baden in kristalhelder water en kunt snorkelen in een ondergrondse rivier. Het water van de Blue Cave is fel blauw, een bijzonder gezicht. Vanaf Morro de Pai Inácio heb je een spectaculair uitzicht over de uitgestrekte vlakte en tafelbergen. 

 • 17

  naar Morro de São Paulo

  image

  We rijden in ongeveer zes uur naar het het havenstadje Valença, verscholen tussen uitgestrekte mangrovebossen. Hier stappen we op een boot naar het eiland Tinharé, waar we eind van de middag aankomen. Ons hotel ligt aan het derde strand van Morro de São Paulo, onder de kokospalmen direct aan het strand en op loopafstand van het dorpje. Op Morro de São Paulo zijn geen wegen, en er is dus geen autoverkeer, op wat landrovers na die zich door het zand een weg ploegen naar enkele veraf gelegen hotels. Deze dagen kun je genieten van het strand, de zon en de ongedwongen sfeer.

 • 18

  Morro de São Paulo / vrije dag

  image

  Je kunt prachtige wandelingen maken over de palmenstranden of door de jungle van het eiland. Ook kun je een excursie maken naar het naburige eiland Boipeba. Per speedboot ga je allereerst naar een mooi koraalrif waar je kunt snorkelen. Vervolgens ga je naar Boipeba, waar je een wandeling kunt maken over schitterende, verlaten stranden. De mangroves aan de luwzijde worden door de local´s gebruikt voor de oesterteelt. Smullen voor de liefhebbers!

 • 19

  Morro de São Paulo / vrije dag

  image

  Je hebt nog een volle dag om te genieten van de prachtige stranden van Morro de São Paulo. 

 • 20

  naar Salvador / vlucht naar Amsterdam

  We reizen we per boot en bus naar de luchthaven van Salvador, waar vandaan we terugvliegen naar Amsterdam. Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 21

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  4-daagse verlenging Iguazu en Rio de Janeiro

  iguazu watervallen

  Je kunt deze reis verlengen met een vierdaagse verlenging naar Foz do Iguazu en Rio de Janeiro. Je vliegt van Salvador naar Foz do Iguazu (dit is een vlucht met een overstap) en van Iguazu naar Rio de Janeiro. Voor deze vlucht proberen wij een rechtstreekse vlucht te boeken, maar dit kan niet gegarandeerd worden. Op de luchthavens wacht een lokale vertegenwoordiger je op om je naar je hotel te brengen. Ook de transfers van het hotel naar de luchthaven zijn inbegrepen. Je bezoekt de watervallen met privé vervoer en onder leiding van een Braziliaanse gids (entree is niet inbegrepen). 

  NB. Met de reizen van 8 en 22 juli is het helaas niet mogelijk om deze verlenging te boeken, wegens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 20

  vlucht naar Iguazu

  image

  We vliegen naar Foz do Iguazu. Vandaar is het niet ver meer naar ons hotel. We verblijven twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad in Foz do Iguaçu. Als de tijd het toelaat, kun je vandaag al een bezoek brengen aan het mooie vogelpark, waarin exotische vogels leven in ruim opgezette kooien.

 • 21

  Foz do Iguazu

  image

  De Iguazu watervallen zijn wereldberoemd. In een hoefijzervorm stort het water, verdeeld over maar liefst 275 watervallen zo’n 80 meter naar beneden, wat zorgt voor een ongeëvenaard natuurspektakel. De watervallen bevinden zich in een prachtig natuurgebied dat door Unesco tot Wereld Erfgoed is verklaard. De watervallen liggen op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay. Vandaag bezoeken we de Argentijnse kant van de watervallen. Hier kun je tot zeer dichtbij de watervallen komen en prachtig wandelen door de dichtbegroeide jungle rondom de watervallen.

  image

  Je hebt hier een fantastisch uitzicht op de hoogste waterval, de “garganta del diablo”, ofwel “keel van de duivel”, waar enorme hoeveelheden water 90 meter in de diepte verdwijnen. De omhoog spuitende witte wolken en het donderende geraas vormen een overweldigend spektakel. Vanaf deze kant kun je ook het eilandje San Martin bezoeken, waar je echt vlakbij de watervallen staat. Je kunt ook een boottochtje maken om nog dichterbij te komen. In speciaal aangepaste rubberboten vaar je tot vlakbij en zelfs tot onder de watervallen. Heel spectaculair en nat worden gegarandeerd!

 • 22

  Iguazu; vlucht naar Rio de Janeiro

  image

  Vandaag bezoek je de Braziliaanse kant van de watervallen. Hier krijg je een goed overzicht van het gebied. Loopbruggen leiden je naar de mooiste panorama’s. Ook hier kun je met een bootje tot vlakbij de watervallen varen.

  image

  's Middags vlieg je naar Rio de Janeiro. Rio is een stad die erg tot de verbeelding spreekt. Ze staat bekend om haar witte stranden met gespierde mannen en dames in minikini’s, het enorme Christusbeeld op de Corcovado-berg en het beroemde Pão de Açúcar, de suikerbroodsberg, zo genoemd vanwege de vorm. Daarnaast staat de stad natuurlijk bekend om de samba en het bloeiende nachtleven. De komende dagen heb je volop gelegenheid om de stad in al haar facetten te verkennen en kennis te maken met haar bewoners, de Carioca’s.

 • 23

  Rio de Janeiro / vrije dag

  image

  Een goede start is een bezoek aan de twee beroemde uitzichtpunten over de stad. Een kabelbaan brengt je naar de top van de 400 m hoge Pão de Açúcar, waar je een schitterend uitzicht hebt over de baai, de oude stad en de stranden. Het uitzicht is zo mogelijk nog spectaculairder vanaf de 713 m hoge Corcovado-berg met het beroemde Christusbeeld, Cristo Redentor (Christus de Verlosser). Er Je komt er met een speciaal busje of een treintje over een spoorlijn die dateert uit 1884. De rit voert door de weelderige begroeiing van het bos van Tijuca en biedt uitzonderlijke uitzichten over de stad en omringende heuvels.

  image

  Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over Rio, het omringende bergland en de baai met haar vele kleine eilandjes. In het bos Tijuca kun je prachtige wandelingen maken langs watervallen en meertjes. Onvoorstelbaar dat je je middenin een stad met bijna 10 miljoen inwoners bevindt! Ook tijdens een bezoek aan de prachtige botanische tuin, met meer dan 5000 soorten planten, waan je je niet meer in een miljoenenstad.

  image

  Een bezoek aan een favela is zeker ook de moeite waard. Favela's, ofwel sloppenwijken, zijn van oudsher bolwerken van de drugshandel. Sommige favela's zijn inmiddels echter drugsvrij en veilig om te bezoeken. Het is wel belangrijk om dit onder leiding van een lokale gids te doen, om te voorkomen dat je per ongeluk toch een onveilig gebied bezoekt. Het is interessant om een kijkje te kunnen nemen in het dagelijks leven van de bewoners van de favela en hun creativiteit om het hoofd boven water te houden.

 • 24

  Rio de Janeiro / vlucht naar Amsterdam

  image

  Je hebt nog een halve dag te tijd om te genieten van het bruisende leven in Rio de Janeiro. In de loop van de middag rijden we naar de luchthaven van Rio. Voor de gegevens van de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 25

  Vlucht naar Amsterdam

Rondreis Brazilië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.