< Terug naar resultaten

Rondreis Zeilreis Caribisch gebied

Varen langs de Bovenwindse eilanden van de Caraïben

Waarom deze reis?

 • Zeilreis langs de Caribische eilanden Martinique, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines
 • Ontdek traditionele Creoolse vissersdorpjes en onbewoonde eilanden
 • Vulkanen en bananenplantages op het ongerepte St. Lucia
 • Ontspannen dagen op hagelwitte zandstranden
 • Uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden op verschillende plekken

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route daagse rondreis Zeilreis Caribisch gebied

Langs de zuidkust van Florida loopt tot aan Venezuela een enorme bergrug onder zee, waarvan de toppen als kleine edelstenen uit de azuurblauwe zee steken. Deze toppen vormen samen het Caribische eilandensnoer, waarvan het zuidelijke deel de Bovenwindse eilanden wordt genoemd. Dit gebied zul je tijdens deze reis per zeilboot gaan verkennen. De eilanden die je bezoekt, zijn ontzettend divers: sommige zijn bergachtig en hebben een uitbundig begroeide jungle waarin West-Indische dorpjes liggen verscholen. Op andere eilanden vind je niet veel meer dan paradijselijk witte stranden, wuivende palmen en koraalriffen in zee. Aan boord van de Carib Kiss vaar je naar de droomeilanden van de Caraïben, één van de mooiste zeilgebieden ter wereld.

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Je kunt de reis zo zwaar maken als je zelf wilt, zo kun je actief mee zeilen of aan dek genieten van de tocht. De groep en schipper bepalen gezamenlijk welke activiteiten er ondernomen worden. Dit is van belang omdat de boot veel voor anker ligt, dit betekent dat de boot niet aanlegt aan de steiger maar dat de boot voor anker gaat in een baai en de deelnemers per dingy (=rubberboot) naar de kust gebracht worden. Op de meeste plekken kun je dus niet op eigen gelegenheid van boord lopen en moet dit in goed overleg afgestemd worden.Alle overnachtingen zijn op de zeilboot. Meer informatie hierover vind je onder het kopje 'accommodaties'. Je vliegt met Air France van Amsterdam naar het eiland Martinique. We maken gebruik van een zeilboot. De boot is van alle gemakken voorzien, maar houd er rekening mee dat de bewegingsruimte op een boot over het algemeen beperkt is. In goede handen op zeiljacht de Carib Kiss Op deze reis is geen reisbegeleider aanwezig maar een schipper. De Nederlandse schippers van zeiljacht de Carib Kiss zijn professioneel, enthousiast en hebben veel zeilervaring. Een groot aantal vaart al jaren op diverse typen zeiljachten, vaak op verschillende zeilbestemmingen. Nieuwe schippers volgen eerst een gedegen schipperstraining, dus je bent altijd in goede handen. Om aan deze reis deel te nemen hoef je zelf geen zeilervaring te hebben, maar het is natuurlijk wel leuk om mee te helpen en te leren zeilen! Misschien schuilt er wel een echte schipper in jou. Smaragdgroene kusten en tropische bloemen De Caribische eilanden die je tijdens deze zeilreis aandoet zijn Martinique, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines. Op Martinique proef je de exotische Franse-Creoolse cultuur, bezoek je schilderachtige vissersdorpjes en een baai waar je fijn kunt zwemmen. St. Lucia is één van de groenste eilanden. Overal zie je tropische bloemen en vruchten, zoals bougainvillea, orchideeën, lelies, bananen, ananassen en kokosnoten. De Petit Pitons zijn het nationale symbool van het eiland: twee imposante vulkanische bergen die er in de ochtendmist heel mysterieus uitzien. Het kleine St. Vincent is eveneens vulkanisch, heeft een dichtbegroeide jungle en is nog heel ongerept. De Grenadines is een kleine eilandengroep waarvan sommigen eilandjes alleen per boot te bereiken zijn. Hagelwitte stranden en een diepblauwe zee Tijdens deze reis voel je je vast af en toe net zo als Robinson Crusoë, terwijl je het hagelwitte zand tussen je tenen voelt, je vanuit een kokosnoot een pina colada drinkt en op het strand verse vis eet van de barbecue. Naast het zwemmen en snorkelen in beschutte baaien zijn er ook verschillende mogelijkheden om te duiken.

Rondreis Zeilreis Caribisch gebied

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven