< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Op deze reis is geen reisbegeleider aanwezig maar een schipper. De schipper is een ervaren zeiler en hij of zij vaart het zeiljacht kundig door het gebied. Als schipper is hij verantwoordelijk voor het (zeil-)technische gedeelte van de tochten. Hij zal je ook graag de nodige kneepjes van het zeilen bijbrengen. Hij leidt de reis in goede banen en staat voor de deelnemers klaar met informatie en raad en daad. Hij is dus je steun en toeverlaat tijdens de reis en kan je bovendien veel over de eilanden en hun bewoners vertellen.

 Beste reistijd

Reizen is het gehele jaar door goed mogelijk in het Caribisch gebied, maar de beste reistijd is de droge periode, die valt tussen december en juni. De natte periode die tussen juli en oktober valt, is een groene en vruchtbare tijd op de Caribische eilanden, dit is tevens het seizoen waarin met name ten noorden van Martinique wervelstormen kunnen voorkomen. Hierdoor is het mogelijk dat de het zeilprogramma door de weersomstandigheden aangepast wordt. De temperatuur verandert in de zomerperiode niet drastisch, maar door de hogere luchtvochtigheid voelt het wel warmer aan. De gemiddelde temperatuur overdag is 29°C in de winter en 31°C in de zomer. 's Nachts is de temperatuur ongeveer 25°C respectievelijk 28°C.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Houd er rekening mee dat de bewegingsruimte op een boot over het algemeen beperkt is. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Paspoortinformatie

Alle bezoekers hebben voor de Caribische eilanden een paspoort nodig dat minimaal 6 maanden na terugkomst geldig moet zijn.
Vaak houdt de schipper de paspoorten bij zich omdat verscheidene malen in- en uitgeklaard zal worden voor douane en immigratie.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Conform de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2016 art. 9.4 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

 Visuminformatie

Voor deze reis is geen visum nodig.


Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

  Financiën

Scheepskas
De kosten voor eten en drinken aan boord, havengeld, water, brandstoffen, ijszakken en eindschoonmaak worden betaald uit een gezamenlijke scheepskas. De schipper is zowel aan boord als aan wal vrijgesteld van bijdrage. Elke deelnemer uit de groep legt een bedrag aan Euro's in voor de scheepskas. Dit is slechts voor de eerste dagen omdat je op St. Lucia niet of weinig met de Euro kunt betalen. Euro’s omwisselen tegen Oost Caribische Dollars is niet altijd gunstig.

Munteenheden
Op Martinique kun je betalen met de Euro. Op St. Lucia, St. Vincente en Grenadines is de Eastern Caribbean dollar (EC $) de munteenheid.

Pinnen
Op de Caribische eilanden vind je in toenemende mate pinautomaten. Op het vliegveld Lamentin op Martinique kun je pinnen. Er is een pinautomaat buiten de aankomsthal naast bar Pointe Rendez Vous van Credit Mutuel voor Eurocard en creditcard. In het dorpje Le Marin en de jachthaven kun je pinnen bij Credit Agricole met Eurocard. In Fort de France zijn meerdere banken, pinautomaten en wisselkantoortjes op de Boulevard Alfassa. Op St. Lucia in Rodney Bay kan sinds dit jaar alleen met een credit card geld opgenomen worden.

Credit Card
Op lokale markten en in kleine restaurants prefereert men Eastern Caribbean dollars, terwijl hotels en duurdere restaurants ook US $ en creditcards accepteren.

Welk geld meenemen?
Het is handig om ongeveer 100 Euro in contanten in kleine coupures mee te nemen.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon per week. Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier. Zo kun je je groepsreis toch een individueel accent geven.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Let op! De kosten voor de scheepskas zijn gebasseerd op een groepsgrootte van 5-6personen. Indien de groep kleiner is dan 5-6 personen kunnen de kosten hoger uitvallen.

Optionele excursies:
Introductieduik in Bequia voor aspirant-duikers. ca. € 50,- p.p.
Duiken en eventueel driftduik in Tobago Cays (alleen voor gevorderde) ca. € 50,- p.p.
Tour in Soufriere ca. € 50,- p.p
Wandeling door de jungle en een bezoek aan de Sulphur Springs Volcano, Diamond Baths
Beklimmen van de Petit Pitons. Gids huren ca. € 40,- per groep
Tour op St. Vincent ca € 40,- p.p.
Botanische tuin, bezoek aan de watervallen Devil Falls/Trinity Falls, Natural Trail en lunch
Beklimming van de actieve vulkaan op St. Vincent (min. 6 uur). ca. € 50,- p.p.

Noot1: Indien er veel regenval is geweest is het mogelijk dat uit veiligheidsredenen de Petit Pitons en de vulkaan op St. Vincent niet beklommen kunnen worden
Noot2: Tour op St. Vincent en beklimming van de vulkaan kunnen niet beide ondernomen worden.

Dit zijn de prijzen zoals bekend in januari 2017. Uiteraard kunnen de prijzen in de loop van het jaar wijzigen. Hou er rekening mee dat de dollar en enkele andere lokale valuta’s sinds januari 2017 aanzienlijk in waarde zijn gestegen t.o.v. de euro. Hierdoor kunnen prijzen van excursies en activiteiten mogelijk hoger uitvallen.

  Maaltijden

Meestal wordt het ontbijt en de lunch aan boord genuttigd en door de deelnemers zelf verzorgd en uit de scheepskas betaald. Voor het diner kun je zelf kiezen of je aan boord wilt eten of liever naar een restaurant aan de wal gaat. Dit is een bewuste keus omdat we de vrijheid van het individueel reizen willen combineren met het gemak van een groepsreis.

  Taal & Cultuur

De lokale bevolking stelt het op prijs als op straat, op markten, winkels etc. een T-shirt en short gedragen wordt.

 Wat neem ik mee op reis

Uitrusting

We adviseren om je bagage mee te nemen in een flexibele rugzak, sporttas of een koffer met een zachte bovenkant. In verband met de beperkte bagageruimte willen we je vragen om geen harde koffer mee te nemen. Neem vooral ook niet te veel mee, maar beperk je tot wat je echt nodig hebt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het dragen van je bagage naar de accommodatie.

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie.


De hutten waar je in slaapt zijn klein, maar degelijk. Elke hut is uitgerust met een kast waar je je kleding in kan leggen. Veel plek voor bagage is er er niet, dus we raden je aan om tussen de 10 en 13 kg aan bagage mee te nemen. Paklijst: • Lichte katoenen kleding, shorts en T shirts • Handdoeken (kleine, makkelijk drogende handdoeken en geen grote badhandoeken i.v.m. vochtig klimaat en beperkte ruimte in de hut) • Licht regenjasje • Slippers (Teva’s) • Rugzakje voor dagtochten • Moneybelt • Zonnebril en hoofddeksel • Zonnebrandmiddel • Zaklampje (het is vroeg donker) Lippenbalsem met zonnebeschermingsfactor Tabletten tegen zeeziekte Insect repellent met deet (niet nodig op de boot, maar voor landexcursies); • Koffers en rugzakken met frame zijn niet te bergen aan boord. Gebruik daarom liever een weekendtas, roltas, sporttas, backpack, e.d. Duikbril en zwemvliezen (er zijn duikbrillen en zwemvliezen aan boord (maat 36 tot 44), maar een eigen snorkelset meenemen is het handigst.) • Eventueel bootschoenen (indien je niet op blote voeten op aan boord wilt lopen)

 Gezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. Gebruik je speciale medicijnen, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
Rabiës
Dengue, komt voor in het Caribisch gebied

Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

SOS op reis

SOS op reis

Iedereen met een reisverzekering (deze stellen we verplicht) heeft recht op assistentie van een alarmcentrale. In geval van nood neem je zelf contact op met de desbetreffende alarmcentrale. De reisbegeleiding wil je hier natuurlijk altijd bij helpen. Als je beschikt over een smartphone, download dan de App "SOS op reis". Deze App biedt toegang tot alarmnummers in ruim 200 landen en gegevens van ambassades en consulaten. Via de App is het mogelijk direct contact te leggen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

 Contact tijdens de reis

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren wordt je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Zeilreis Caribisch gebied

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.