< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Op deze reis is geen reisbegeleider aanwezig maar een schipper. De schipper is een ervaren zeiler en hij of zij vaart het zeiljacht kundig door het gebied. Als schipper is hij verantwoordelijk voor het (zeil-)technische gedeelte van de tochten. Hij zal je ook graag de nodige kneepjes van het zeilen bijbrengen. Hij leidt de reis in goede banen en staat voor de deelnemers klaar met informatie en raad en daad. Hij is dus je steun en toeverlaat tijdens de reis en kan je bovendien veel over de eilanden en hun bewoners vertellen.

 Beste reistijd

Reizen is het gehele jaar door goed mogelijk in het Caribisch gebied, maar de beste reistijd is de droge periode, die valt tussen december en juni. De natte periode die tussen juli en oktober valt, is een groene en vruchtbare tijd op de Caribische eilanden, dit is tevens het seizoen waarin met name ten noorden van Martinique wervelstormen kunnen voorkomen. Hierdoor is het mogelijk dat de het zeilprogramma door de weersomstandigheden aangepast wordt. De temperatuur verandert in de zomerperiode niet drastisch, maar door de hogere luchtvochtigheid voelt het wel warmer aan. De gemiddelde temperatuur overdag is 29°C in de winter en 31°C in de zomer. 's Nachts is de temperatuur ongeveer 25°C respectievelijk 28°C.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Houd er rekening mee dat de bewegingsruimte op een boot over het algemeen beperkt is. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

De zeilboot Carib Kiss vaart onder Nederlandse vlag en is zo'n 14 meter lang en 4,30 meter breed.
De Carib Kiss heeft 3 dubbele cabines met 2 tweepersoonsbedden en 2 dubbele cabines met elk 2 stapelbedden. Een hut is gereserveerd voor de schipper. De zeilboot is uitgerust met een ruime rubberboot met buitenboordmotor voor vervoer naar de wal, het strand, het rif etc.

Het schip waar je op vaart kan dienen als moederschip voor flottieljes. In dat geval zeilen er een paar jachten met ons mee op.

Nota bene: De hutten en sanitaire ruimtes op de zeilboot zijn erg klein. De meeste deelnemers zijn hier op voorbereid maar bij aankomst kunnen de hutten toch kleiner uitvallen dan van te voren verwacht. De bewegingsruimte op de boot is over het algemeen beperkt

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Zeilreis Caribisch gebied

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven