< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Chili, Argentinië en Paraguay reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: Argentinië en Chili liggen op het zuidelijke halfrond, waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die van West-Europa. Het spreekt voor zich, dat in immense landen als Argentinië en Chili de klimaten sterk uiteenlopend zijn. In Buenos Aires en Santiago kan het in onze zomermaanden soms behoorlijk afkoelen (in de avond tot zo’n vijf graden).

In het midden van Argentinië en Chili heerst een mediterraan klimaat, waardoor wijnbouw mogelijk is. Het noordoosten van Argentinië, ter hoogte van de Iguazú watervallen, is tropisch en kun je het hele jaar bezoeken. Het is er doorgaans warm en vochtig, in de winter valt er minder regen maar kan overdag de temperatuur blijven steken rond 15 graden. Naarmate je verder westwaarts reist, richting Chili, wordt het landschap droger en in uiteindelijk kom je bij uit bij de droogste woestijn ter wereld, de Atacamawoestijn, met in de winter vaak kille avonden en koude nachten. Overdag zijn er lenteachtige temperaturen en 's middags kan het zelfs behoorlijk warm worden. Na zonsondergang koelt het echter snel en zeer sterk af. 's Nachts kan de temperatuur tot beneden het vriespunt zakken, en warme kleding is dan ook een vereiste.
Wel zijn de temperaturen overdag in de winter aangenamer dan in de zomer, het kwik stijgt dan overdag soms boven de 40 graden.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Een positieve instelling is wel belangrijk. Je bepaalt zelf welke en hoeveel activiteiten je wilt doen. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Houd er rekening mee dat door verblijf op hoogte, hoogteziekte kan opspelen, meer informatie hierover kun je vinden onder het kopje 'Praktische info' - Hoogteziekte.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Paspoortinformatie

Paspoort
Je hebt een paspoort nodig dat nog zes maanden na vertrek uit Argentinië en Chili geldig is.
NB. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.

NB: voor de aanvraag van de binnenlandse vluchten hebben we de juiste paspoortgegevens nodig. Wanneer we deze uiterlijk zes weken voor vertrek niet binnen hebben, kan het betekenen dat we geen binnenlandse vluchten voor je kunnen reserveren.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Conform de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2016 art. 9.4 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

 Visuminformatie

Voor deze reis is geen visum nodig.
Visum Voor zowel Chili als Argentinië is geen visum nodig. In het vliegtuig krijg je een formulier uitgereikt dat je volledig dient in te vullen. Let erop dat je dit schijnbaar onbelangrijke losse velletje goed bewaart (bij je paspoort), want je hebt het nodig als je het land weer verlaat! N.B. Deze richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of Het VisumBuro.


Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

  Financiën

Munteenheden (indicatie)
Koers van de Argentijnse peso: € 1,- = 4,4 Argentijnse pesos
Koers van de Real: € 1,- = 2,70 Real (1 Real = € 0,37 Euro, meervoud reais)
Koers van de Chileense peso: € 1 = (CLP) $ 729

Pinnen
In Argentinië, Brazilië en Chili kun je op veel plaatsen geld pinnen met je giromaat- of bankpas met het Cirrus- of Maestroteken op de achterkant.

Creditcard
Met creditcards (vooral Mastercard en Visacard) kun je in Argentinië en Chili in de grote steden terecht. Je kunt er geld mee opnemen in zowel Amerikaanse dollars als lokale valuta. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor een hoge commissie betaalt. Ook kun je hiermee de luxere restaurants en hotels betalen. Wij raden echter toch aan creditcards alleen mee te nemen als reserve en niet als primair betaalmiddel .

Welk geld meenemen?
We raden je aan om ongeveer € 200 in contanten mee te nemen. Neem daarnaast je giro- of bankpas mee om te pinnen bij de geldautomaten. Gedurende de reis is het op veel plaatsen mogelijk te pinnen. Contant geld komt van pas wanneer een pinautomaat buiten werking blijkt te zijn.
Het is raadzaam om voor noodgevallen een creditcard mee te nemen.
We raden je aan om bij aankomst in Buenos Aires pas in de aankomsthal te wisselen. De koers die je op andere plekken op de luchthaven krijgt, is een stuk slechter. Je kunt ook pinnen in de aankomsthal.
In Nederland kun je reais kopen, maar we raden je dit vanwege de hoge koers die je ervoor betaalt af. Je kunt wel contante euro’s mee nemen en die ter plekke te wisselen.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon per week. Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier. Zo kun je je groepsreis toch een individueel accent geven.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Dit zijn de prijzen zoals bekend in januari 2017. Uiteraard kunnen de prijzen in de loop van het jaar wijzigen. Hou er rekening mee dat de dollar en enkele andere lokale valuta’s sinds januari 2017 aanzienlijk in waarde zijn gestegen t.o.v. de euro. Hierdoor kunnen prijzen van excursies en activiteiten mogelijk hoger uitvallen.

  Maaltijden

In alle hotels is het ontbijt inbegrepen. Tijdens je verblijf op de Estancia Don Emilio wordt naast het ontbijt een bbq aangeboden. In Esteros del Ibera worden er naast de ontbijten drie diners verstrekt. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Dit is een bewuste keuze, omdat we de vrijheid van individueel reizen willen combineren met het gemak van een groepsreis.

Eten en drinken
Naast de bekende frisdranken, zijn ook verse vruchtendranken (jugos y licuados) in Chili en Argentinië goed verkrijgbaar. Het verse fruit (ananas, watermeloen, banaan, peer, zwarte bessen etc.) wordt in een blender met water of melk en een beetje suiker gemixt. Een typisch Chileense vruchtendrank is mote con huesillo, wat gemaakt is van perziknectar met gerstkorrels en op veel plaatsen door straatverkopers wordt aangeboden.
De meest populaire alcoholhoudende drank in Chili is Pisco, een brandewijn op druivenbasis. Vaak wordt deze drank geserveerd als Pisco Sour, bestaande uit Pisco, opgeklopt eiwit en citroensap. Chileense en Argentijnse wijnen behoren tot de beste van de wereld. De druiven worden in Chili in de centrale vallei verbouwd. Bekende Chileense merken die hier in Nederland ook goed verkrijgbaar zijn: Concha y Toro, Undurraga en Santa Rita. Chili en Argentinië hebben beide ook een aantal nationale biermerken, zoals Cristal en Austral in Chili en Quilmes in Argentinië.
In beide landen is de lunch de hoofdmaaltijd en wordt tussen 12.00 uur en 15.00 uur geserveerd. Het diner is vrij laat, nl. tussen 20.00 en 23.00 uur. Voor de trek tussendoor wordt er bij de thee of koffie om 17.00 uur een kleine snack, zoals een empanada (een pasteitje met hartige vulling) gegeten. Een traditioneel Chileens gerecht is pastel de choclo, een ovenschotel van maïs, kip en rundvlees. Voor de grote eter is de lomo a lo pobre een aanrader, een enorme biefstuk met twee gebakken eieren er bovenop. Natuurlijk kent Chili restaurants in verschillende klassen, zowel met Chileense als internationale keuken; daarnaast kun je op de centrale markt in de steden bij kleine restaurantjes, cocinerías o comedores, goed en goedkoop lunchen. Zij bieden vaak een comida corrida o almuerzo del día een standaard dagmenu voor een goedkope prijs. Aangezien Chilenen echte carnivoren en viseters zijn is er voor vegetariërs er niet erg veel variatie. In Santiago de Chile zijn er tegenwoordige goede vegetarische restaurants, maar in de rest van het land vind je op de menukaart geen vegetarische gerechten terug en zul je er specifiek om moeten vragen. In Argentinië wordt er zeer vreemd opgekeken als je een vegetarische maaltijd besteld en kun je bij je bestelling het beste een allergie voor vlees voorwenden om er zeker van te zijn dat er geen vlees inzit. Argentijnen zijn echte vleeseters en de biefstukken zijn gigantisch. De asado o parrillada is erg populair; naast biefstuk bestaat deze mixed grill ook vaak uit orgaanvlees. Naast rundvlees wordt er ook kip en vis gegeten en de Italianen hebben ook veel invloed op de Argentijnse keuken gehad.

  Taal & Cultuur

Taal
Enige kennis van de Spaanse en Portugese taal is in je voordeel, want meeste Chilenen en Argentijnen spreken nauwelijks Engels en zullen je pogingen tot het spreken van Spaans en Portugees zeer waarderen.

 Wat neem ik mee op reis

Uitrusting

We adviseren om je bagage mee te nemen in een flexibele rugzak, sporttas of een koffer met een zachte bovenkant. In verband met de beperkte bagageruimte willen we je vragen om geen harde koffer mee te nemen. Neem vooral ook niet te veel mee, maar beperk je tot wat je echt nodig hebt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het dragen van je bagage naar de accommodatie.

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie.


Kleding Omdat de temperaturen tijdens deze reis nogal kunnen verschillen is het handig om laagjeskleding mee te nemen: kledingstukken die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel uittrekt. In verschillende plaatsen tijdens de reis kun je je kleren laten wassen. Daarnaast is bijna alles ook in Argentinë en Chili te koop, zeker als het gaat om toiletartikelen. Wat je écht nodig hebt: - twee lange broeken, één of twee korte broeken - T-shirts, hemdjes, één katoenen blouse of shirt met lange mouwen, één dunne sweater, één dikke trui (bv. fleece) - badkleding - handdoek - warm wind/regenjack en sjaal - stevige, enkelhoge (berg)wandelschoenen met profiel - hoofddeksel, goede zonnebril en zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor (voor gezicht) - sandalen of lichte gymschoenen - (dag)rugzakje voor de dagexcursies Wat handig is om mee te nemen: - moneybelt/heuptasje - lakenzak - zaklantaarn - hangslotje - als je contactlenzen draagt, neem dan zeker ook een bril mee - tijdens de juli/aug reizen is het op de hoogvlakte erg koud. Je kunt overwegen een donsjack mee te nemen. Wat heb je niet nodig: - slaapzak, slaapmatje en een klamboe Fotografie, video en opladen In de meeste hotels kun je de batterijen van je camera opladen. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig. Het is ook handig een reserveset batterijen mee te nemen.

 Gezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. Gebruik je speciale medicijnen, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
Rabiës
Malaria, komt voor in Argentinië, Brazilië en Paraguay
Dengue, komt voor in Latijns Amerika

Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

SOS op reis

SOS op reis

Iedereen met een reisverzekering (deze stellen we verplicht) heeft recht op assistentie van een alarmcentrale. In geval van nood neem je zelf contact op met de desbetreffende alarmcentrale. De reisbegeleiding wil je hier natuurlijk altijd bij helpen. Als je beschikt over een smartphone, download dan de App "SOS op reis". Deze App biedt toegang tot alarmnummers in ruim 200 landen en gegevens van ambassades en consulaten. Via de App is het mogelijk direct contact te leggen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

 Contact tijdens de reis

Tijdsverschil
In Argentinië varieert het tijdsverschil van 3 tot 5 uur vroeger.
In Brazilië varieert het tijdsverschil van 3 tot 6 uur vroeger.
In Paraguay varieert het tijdsverschil van 5 tot 6 uur vroeger.
In Chili varieert het tijdsverschil van 4 tot 6 uur vroeger.

Contact met het thuisfront
Mobiel bellen is in Latijns-Amerika in de steden overal mogelijk. Informeer voor vertrek bij je provider of mobiele telefonie met je bestaande abonnement en telefoontoestel mogelijk is. Voor Argentinië is hiervoor een toestel met quatro band nodig. Bellen vanuit Latijs-Amerika kan tevens bij de verschillende telecomkantoortjes (dit is meestal goedkoper).
Internet cafés zijn overal in Latijns-Amerika te vinden. E-mail is de goedkoopste manier om met het thuisfront te communiceren.
Post doet er normaal gesproken zo'n twee weken over.

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren wordt je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Chili, Argentinië en Paraguay

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.