< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Chili, Argentinië en Paraguay reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: Argentinië en Chili liggen op het zuidelijke halfrond, waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die van West-Europa. Het spreekt voor zich, dat in immense landen als Argentinië en Chili de klimaten sterk uiteenlopend zijn. In Buenos Aires en Santiago kan het in onze zomermaanden soms behoorlijk afkoelen (in de avond tot zo’n vijf graden).

In het midden van Argentinië en Chili heerst een mediterraan klimaat, waardoor wijnbouw mogelijk is. Het noordoosten van Argentinië, ter hoogte van de Iguazú watervallen, is tropisch en kun je het hele jaar bezoeken. Het is er doorgaans warm en vochtig, in de winter valt er minder regen maar kan overdag de temperatuur blijven steken rond 15 graden. Naarmate je verder westwaarts reist, richting Chili, wordt het landschap droger en in uiteindelijk kom je bij uit bij de droogste woestijn ter wereld, de Atacamawoestijn, met in de winter vaak kille avonden en koude nachten. Overdag zijn er lenteachtige temperaturen en 's middags kan het zelfs behoorlijk warm worden. Na zonsondergang koelt het echter snel en zeer sterk af. 's Nachts kan de temperatuur tot beneden het vriespunt zakken, en warme kleding is dan ook een vereiste.
Wel zijn de temperaturen overdag in de winter aangenamer dan in de zomer, het kwik stijgt dan overdag soms boven de 40 graden.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Een positieve instelling is wel belangrijk. Je bepaalt zelf welke en hoeveel activiteiten je wilt doen. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Houd er rekening mee dat door verblijf op hoogte, hoogteziekte kan opspelen, meer informatie hierover kun je vinden onder het kopje 'Praktische info' - Hoogteziekte.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Je maakt deze reis grotendeels gebruik van onze eigen bus. Voor de langere afstanden maken we een tweemaal gebruik van het openbaar vervoer. De bussen zijn comfortabel en kwalitatief vergelijkbaar met het vervoer in West Europa. De trajecten waarop we gebruik maken van openbaar vervoer zijn: Salta - Corrientes (nachtbus met gereserveerde plekken) en San Pedro de Atacama - Salta. Daarnaast zijn er twee tijdbesparende binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas en LAN opgenomen in de reis. Op binnenlandse vluchten van Aerolineas Argentinas mag de bagage maximaal 15 kg bedragen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Te Gast In Argentinië & Chili

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Chili, Argentinië en Paraguay

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven