< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Bijzondere reis door Colombia met haar uitbundige en gastvrije bevolking
 • Meerdaags verblijf nabij Nationaal Park Tayrona; een ongerept natuurparadijs
 • Volop tijd om de bruisende koloniale havenstad Cartagena te ontdekken
 • Bezoek aan koloniale stadjes, Caribische stranden en archeologische vindplaatsen
 • Meer rust in de reis vanwege meerdere nachten achtereen in hetzelfde hotel
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het straatkinderenproject in Medellín
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een nog producerende koffieboerderij
 • Een binnenlandse vlucht van Medellín naar Santa Marta
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Ga je alleen op reis en wil je graag met andere alleengaanden in een groep? De reis met vertrek op 1 december 2018 is een single vertrek. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je één van onze single reizen boeken.

 • LET OP: van 28 januari t/m 28 februari 2019 zal Tayrona Nationaal Park gesloten zijn vanwege onderhoud. Indien je in die periode op reis gaat naar Colombia, zal alleen de dagtocht naar Taironaka mogelijk zijn.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Bogotá

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema onder het kopje 'vluchtinfo'.

 • 2

  Bogotá / stadstour

  image

  Tijdens een stadstour maken we kennis met de stad Bogotá. We brengen een bezoek aan Museo de Oro, ofwel het goudmuseum. Ook wandel je door “La Candelaria”, het koloniale centrum van de stad waar veel musea, restaurants en culturele bezienswaardigheden zijn. We bezoeken hier Museo Botero, waar je de schilderijen van de beroemde kunstenaar Fernando Botero kunt bewonderen. Plaza Bolivar is het centrale plein van Bogotá, omringd door historische gebouwen als de kathedraal en het paleis van de kardinaal. We overnachten nog een nacht in ons bekende hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Tatacoa Woestijn

  image

  Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Villavieja. Na zo'n zes uur rijden komen we aan in het dorpje Aipe, vanwaar we per kano in zo'n vijf á tien minuten de Magdalena Rivier oversteken. Bij Villavieja ligt de Tatacoa Woestijn, een spectaculair gebied met vele verschillende cactussoorten en zandvormingen. We brengen een uitgebreid bezoek aan de woestijn en overnachten in een eenvoudig hotel in Villavieja.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Tatacoa Woestijn; naar Tierradentro

  image

  Vandaag maken we een wandeling door de bijzondere Tatacoa Woestijn. Het kleurrijke zand, de torenhoge cactussen en interessante zand- en rotsformaties zijn adembenemend. De woestijn zal een goede indruk bij je achterlaten. Bij een natuurlijke waterbron in de omgeving kun je een verfrissend bad nemen. In de middag rijden we naar Tierradentro, waar we twee nachten verblijven.

  image

  Tierradentro is bekend om zijn pré-columbiaanse imposante onderaardse ruimtes voor godsdienstige rituelen of begrafenissen (hypogea). Tierradentro is prachtig gelegen in de groene bergen. De Spanjaarden gaven het gebied de naam "Tierra Adentro" (Het land van binnen) omdat het hooggebergte moeilijk toegankelijk was, de hoge pieken gaven hun de indruk dat ze werden ingesloten door de bergen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Tierradentro / bezoek National Archeological Park

  image

  Onder leiding van een deskundige lokale gids bezoeken we in de ochtend het National Archeological Park Tierradentro. Al wandelend door de groene heuvels (met soms steile stukken) kom je in zo'n 5 uur langs de belangrijkste archeologische vindplaatsen. De hypogea zijn gemaakt door een Indianen groep waarover weinig bekend is en zijn erg indrukwekkend. Sommige bestaan uit verschillende kamers met mooie beschilderingen. In de middag kun je ervoor kiezen om een pittige wandeling van zo'n drie uur te maken naar een uitzichtpunt waar je de rest van de omgeving kunt bewonderen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar San Agustín

  image

  Vandaag rijden we naar San Agustín. De komende twee nachten verblijven we in een mooi buitenverblijf, een soort hacienda (Colombiaanse boerderij). San Agustín is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika. In deze prachtige omgeving vind je talloze stenen pré-Colombiaanse beeldhouwwerken. Er is maar weinig bekend over de cultuur waaruit deze beelden afkomstig zijn.

  image

  Men vermoedt dat het gaat om graven van priesters, stamhoofden en andere belangrijke personen, gezien de bijzondere zorg waarmee deze doden bij hun begrafenis zijn omringd. De meeste graven zijn prachtig gelegen, zoals de graven op de heuvel van de godenbeelden, 'El Alto de los Ídolos'. De beelden zijn soms levensgroot en staan symbool voor dieren of personen die werden vereerd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  San Agustín / bezoek archeologisch park

  image

  In de ochtend bezoeken we het bekende archeologische park van San Agustín. Dit park bevat de grootste Zuid-Amerikaanse verzameling van religieuze monumenten en megalithische sculpturen. 's Middags kun je wandelend of per jeep andere verschillende archeologische plekken bezichtigen in de omgeving van San Agustín.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Popayán

  image

  Vandaag rijden we naar Popayán, waar we na een rit van zo'n zes uur aankomen. Popoyán is een prachtige koloniale stad en heeft als bijnaam 'de witte stad' vanwege de vele wit gekleurde gebouwen die het centrum van de stad rijk is. Voordat Cali opkwam was Popayán vooral een religieus en politiek centrum.

  image

  Je kunt de Popayán en de omgeving op eigen gelegenheid bezichtigen. Ondanks de aardbeving die het stadje in 1983 trof, is nog aardig wat van de vroegere grandeur bewaard gebleven zoals de imposante koloniale huizen, kerken en kloosters. Veel van de gebouwen zijn inmiddels weer helemaal gerestaureerd. De stad ligt aan de voet van de vulkaan Puracé en heeft veel gezellige restaurants en (koffie)bars.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Armenia (koffiestreek)

  image

  We vertrekken uit Popayán om door te reizen naar de koffiestreek van Colombia. Vanuit Popayán is het zo'n 5 uur rijden naar onze finca in de omgeving van Armenia. De finca werd in het verleden gebruikt als koffieboerderij maar wordt tegenwoordig gebruikt als hotel. We verblijven hier de komende twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Armenia / vrije dag

  image

  Er wordt al een tijdje geen koffie meer verbouwd op de finca maar er zijn genoeg plekken in de omgeving waar je het volledige proces kunt bekijken. Aan het eind van iedere dag komen de plukkers terug van hun zware arbeid om de geplukte koffiebonen te laten wegen (afhankelijk van het seizoen: okt/nov en mei/juni). Bij de finca stroomt een mooi riviertje met een waterval. Daar kun je zwemmen in natuurwater en genieten van de omgeving. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de nabijgelegen botanische tuinen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  door de koffiestreek naar Salamina

  image

  Vanuit de finca rijden we door de koffiestreek met vele uitzichten over de koffievelden in een rit van zo'n 5 uur naar een nog vrij onbekend dorpje, Salamina. De omgeving is vanwege de vele canyons erg indrukwekkend maar ook het dorpje met de karakteristieke koloniale stijl is zeer de moeite waard. ’s Middags heb je de tijd om dit karakteristieke dorpje te bekijken. 

  Salamina is wat aanzicht betreft vergelijkbaar met het steeds toeristischer wordende Salento.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Salamia / bezoek San Felix en de waxpalmbomen

  image

  Vanuit het hotel gaan we met willys (het typische transport voor deze regio) op pad naar de hoogste palmbomen ter wereld: de waxpalm. We komen door het kleine slaperige dorpje San Felix, dat bekend is vanwege de lekkere aardappel die ze verbouwen en de veeteelt. We maken een mooie wandeling tussen de palmen zodat we de palmbomen goed kunnen bekijken. 's Middags gaan we weer terug naar Salamina.

  San Felix is vergelijkbaar met het steeds toeristischer wordende Parque Cocora.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Medellín / bezoek straatkinderenproject

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer zes uur naar Medellín, na Bogotá de grootste stad van Colombia. Medellín wordt wel de stad van de eeuwige lente genoemd vanwege het zeer aangename klimaat. De bevolking heeft een bijzonder zonnig humeur; Medellín is een stad van feest, van dans en van aguardiente - de plaatselijke anijsborrel. Vandaag of morgen bezoeken we het straatkinderenproject 'Stichting Club Deportivo'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Medellín / optioneel Santa Fé of Guatapé

  image

  Vandaag heb je een vrije dag om de stad op eigen houtje te ontdekken. Sla zeker een rit in de metro en de kabelbaan niet over. Fantastische uitzichten over de miljoenenstad gegarandeerd! Ook kun je het winkelcentrum Santa Fé bezoeken. Mocht je vandaag wat anders willen doen, dan is een excursie naar het pittoreske dorpje Guatapé zeker de moeite waard. Guatapé ligt op ongeveer tweeëneenhalf uur rijden vanaf Medellin, gelegen aan de rand van een groot stuwmeer. Vlakbij dit kleurrijke dorpje kun je de enorme steen el Peñol beklimmen. Boven aangekomen heb je een mooi 360 graden uitzicht over het gebied.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht naar Santa Marta - naar Playa los Angeles

  image

  Vandaag vliegen we naar Santa Marta, de oudste stad van Colombia. Santa Marta is een relaxte stad waar het het gehele jaar door tropisch warm is. In 1525 werd de stad gesticht door de Spanjaarden omdat zij wisten dat de Tayrona Indianen die in dit gebied woonden, over enorme goudschatten beschikten. We rijden naar Playa de los Angeles, onze fabelachtige overnachtingsplek voor de komende twee nachten.

  image

  Playa los Angeles ligt vlak naast de ingang van Tayrona Nationaal Park aan de kust. Het witte zand, de palmbomen en de rust maken dit tot een waar paradijs. Morgen heb je de mogelijkheid om een dagtocht te maken naar het Tayrona Nationaal Park, of naar het onbekendere en verrassende Taironaka.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Overnachten in tent (o.b.v. 1 persoon) / €17,00 per persoon

  Tijdens het tweedaags verblijf in Playa los Angeles kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een tent in plaats van in een hangmat. Er is een matras aanwezig. Kies deze optie indien je alleen reist, dan je je eigen tent. De tenten zijn niet allemaal geheel waterdicht. Het kan weleens voorkomen dat de tenten iets gaan lekken vanwege de overvloedige regen en harde wind. 


  NB. Indien beschikbaar is het ook mogelijk te verblijven in cabañas. Dit kan in overleg met de reisleider worden geboekt. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van de cabañas zeer beperkt is.

  Optioneel Overnachten in tent (o.b.v. 2 personen) / €15,00 per persoon

  Tijdens het tweedaags verblijf in Playa los Angeles kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een tent in plaats van in een hangmat. De tent is geschikt voor 2 personen en er is een matras aanwezig. Kies deze optie, indien je de tent wilt delen met je reisgenoot. De tenten zijn niet allemaal geheel waterdicht. Het kan weleens voorkomen dat de tenten iets gaan lekken vanwege de overvloedige regen en harde wind.


  NB. Indien beschikbaar is het ook mogelijk te verblijven in cabañas. Dit kan in overleg met de reisleider worden geboekt. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van de cabañas zeer beperkt is.

 • 16

  Playa los Angeles /optioneel dagtocht Tayrona of Taironaka

  image

  Naast luieren in je hangmat, kun je ook voor kiezen om vandaag een dagtocht te maken naar het Tayrona Nationaal Park of laat je verrassen door Taironaka. Je kan ter plaatse bij de reisbegeleider aangeven welke van de twee tochten je wil maken.

  Optioneel Dagtocht Tayrona Nationaal Park

  image

  Je kunt ervoor kiezen vandaag het Tayrona Nationaal park te bezoeken dat rijk is aan bijzondere flora en fauna. Omdat we vlak naast de ingang verblijven, is het niet ver om er te komen. Eenmaal op de parkeerplaats van het park is het ongeveer een uur lopen door de jungle naar Arrecifes, een van de overnachtingsplaatsen in het park.

  image

  Bij Arrecifes is de stroming helaas te sterk om te kunnen zwemmen. Om bij de strandjes te komen waar je wel het water in kan moet je nog ongeveer een uur doorlopen. Door de bekendheid van Tayrona is de drukte in het park de afgelopen jaren drastisch toegenomen. Mede om deze reden gaat het park elk jaar een maand dicht (meestal februari) voor onderhoud.

  Optioneel Dagtocht Taironaka

  image

  Een dagtocht naar het Taironaka natuurreservaat is zeker aan te raden. Op ongeveer 40 minuten rijden van Playa los Angeles ligt dit nog vrij onbekende maar schitterende park. De tropische en weelderige omgeving ontleent zich uitstekend voor een mooie wandeling door een gebied met een enorme hoeveelheid aan unieke flora en fauna.

  image

  Ook is het mogelijk om te 'tuben': je vaart in een grote band rustig de Don Diego rivier af. De rivier is niet wild, dus het tuben gaat op een heel rustig tempo. Alle tijd om de prachtige omgeving in je op te nemen! Na het rivier avontuur is er nog tijd om even te relaxen op een van de stranden voor we terug rijden naar Playa los Angeles.

 • 17

  naar Cartagena

  image

  Vandaag rijden we in zo’n 6 á 7 uur naar Cartagena, één van de mooiste steden van Latijns Amerika. Onderweg maken we een korte stop bij Vulcan Tutumo, waar je kunt baden in de krater van modder. Door UNESCO is Cartagena uitgeroepen tot historisch erfgoed. In de koloniale tijd werden van hieruit goud en andere rijkdommen naar Spanje vervoerd. De stad is bijna geheel ommuurd om de schatten die in de stad opgeslagen lagen tegen zeerovers te beschermen. Je kunt uren ronddwalen in het oude gedeelte van de stad met nauwe straatjes, koloniale huizen, patio's en balkonnetjes of een wandeling maken over de vestingmuren.

 • 18

  Cartagena / stadstour

  image

  Cartagena ademt historie. De roman 'Liefde in de tijden van Cholera' van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez speelt zich hier af. Hier dwaalde hoofdpersoon Florentino Ariza vijftig jaar rond, hondstrouw wachtend op zijn grote liefde. We maken samen met een lokale gids een stadswandeling door Cartagena.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Cartagena / vrije dag

  Voor de kust van Cartagena liggen de Islas del Rosario met witte stranden, wuivende palmen en mooie snorkelplekken. Of breng een bezoek aan de verlaten stranden van La Boquilla, op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Cartagena. Je kunt hier met een kano varen door de mangroven en daarna heerlijk uitrusten in een hangmat op het strand of een vers-gevangen vis eten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  vlucht Cartagena - Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam

Rondreis Colombia

Koffievelden en Caribische stranden

image
21 dagen vanaf € 2.298
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

 • Kom op zaterdag 8 september naar Amsterdam
 • Bezoek onze inspiratiedag in Zwolle op 13 oktober
 • Of kom naar ons grote Reisevent in Utrecht op 25 november

Meld je gratis & vrijblijvend aan.