< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Bijzondere reis door Colombia met haar uitbundige en gastvrije bevolking
 • Meerdaags bezoek aan Nationaal Park Tayrona; een ongerept natuurparadijs
 • Volop tijd om de bruisende koloniale havenstad Cartagena te ontdekken
 • Bezoek aan koloniale stadjes, Caribische stranden en archeologische vindplaatsen
 • Meer rust in de reis vanwege meerdere nachten achtereen in hetzelfde hotel
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het straatkinderenproject in Medellín
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een nog producerende koffieboerderij
 • Een binnenlandse vlucht van Medellín naar Santa Marta
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Ga je alleen op reis en wil je graag met andere alleen gaanden in een groep? De reizen met vertrekdata 22 september 2018 en 1 december 2018 zijn een single vertrek. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je één van onze single reizen boeken.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Bogotá

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

 • 2

  Bogotá, bezoek aan Zipaquirá

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan een bijzondere kerk in het dorpje Zipaquirá, iets buiten Bogotá. De kerk wordt de zoutkathedraal genoemd, aangezien hij is gebouwd in de tunnels van een zoutmijn, 200 meter onder de grond. Je gaat eerst langs de Kruisweg van Jezus alvorens je bij de Kathedraal uitkomt. Gekleurde lichten maken het geheel extra bijzonder. Zipaquirá is een populaire bestemming voor pelgrims uit heel Colombia.

  Bezoek vandaag ook het beroemde Museo de Oro in Bogotá, ofwel het goudmuseum. We overnachten in het centrum van de stad.

 • 3

  Bogotá, stadstour

  image

  Tijdens een stadstour maken we kennis met de stad Bogotá. We brengen een bezoek aan Cerro Monserrate, een kerk op een bergtop uitkijkend over de stad. Deze kerk staat bekend om de wonderen die eraan worden toegeschreven. Ook wandel je door “La Candelaria” , het koloniale centrum van de stad waar veel musea, restaurants en culturele bezienswaardigheden zijn. Plaza Bolivar is het centrale plein van Bogotá, omringd door historische gebouwen als de kathedraal en het paleis van de kardinaal.

 • 4

  naar Tatacoa Woestijn

  image

  Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Villavieja. Na zo'n zes uur rijden komen we aan in het dorpje Aipe, vanwaar we per kano in zo'n vijf á tien minuten de Magdalena Rivier oversteken. Bij Villavieja ligt de Tatacoa Woestijn, een spectaculair gebied met vele verschillende cactussoorten en zandvormingen. We kamperen een nacht in de woestijn, een bijzondere ervaring.

 • 5

  Tatacoa Woestijn - naar Tierradentro

  image

  Zeer vroeg in de ochtend beginnen we met een wandeling door de Tatacoa Woestijn. Het kleurrijke zand, de torenhoge cactussen en interessante zandformaties zijn adembenemend. Bij een natuurlijke waterbron kun je een verfrissend bad nemen. 
   

  image

  In de middag rijden we naar Tierradentro, waar we twee nachten verblijven. Tierradentro is bekend om zijn pré-columbiaanse imposante onderaardse ruimtes voor godsdienstige rituelen of begrafenissen (hypogea). Tierradentro is prachtig gelegen in de groene bergen. De Spanjaarden gaven het gebied de naam "Tierra Adentro" (Het land van binnen) omdat het hooggebergte moeilijk toegankelijk was, de hoge pieken gaven hun de indruk dat ze werden ingesloten door de bergen.

 • 6

  Bezoek National Archeological Park Tierradentro

  image

  Onder leiding van een deskundige lokale gids bezoeken we in de ochtend het National Archeological Park Tierradentro. Al wandelend door de groene heuvels (met soms steile stukken) kom je in zo'n 5 uur langs de belangrijkste archeologische vindplaatsen. De hypogea zijn gemaakt door een Indianen groep waarover slechts weinig bekend is en zijn erg indrukwekkend. Sommige bestaan uit verschillende kamers met mooie beschilderingen.   In de middag kun je ervoor kiezen om een pittige wandeling van zo'n drie uur te maken naar een uitzichtpunt waar je de rest van de omgeving kunt bewonderen.

 • 7

  naar San Agustín

  image

  Vandaag rijden we naar San Agustín. De komende drie nachten verblijven we in een mooi buitenverblijf, een soort hacienda (Colombiaanse boerderij). San Agustín is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika. In deze prachtige omgeving vind je talloze stenen pré-columbiaanse beeldhouwwerken. Er is maar weinig bekend over de cultuur waaruit deze beelden afkomstig zijn.

  image

  Men vermoedt dat het gaat om graven van priesters, stamhoofden en andere belangrijke personen, gezien de bijzondere zorg waarmee deze doden bij hun begrafenis zijn omringd. De meeste graven zijn prachtig gelegen, zoals de graven op de heuvel van de godenbeelden, 'El Alto de los Ídolos'. De beelden zijn soms levensgroot en staan symbool voor dieren of personen die werden vereerd.

 • 8

  San Agustín

  image

  In de ochtend bezoeken we het bekende archeologische park van San Agustín. 's Middags kun je wandelend of per jeep andere verschillende archeologische plekken bezichtigen in de omgeving van San Agustín. 

 • 9

  San Agustin / vrije dag

  image

  Vandaag kun je op eigen gelegenheid of met een optionele tour de omgeving van San Agustin verkennen. Zo kun je een een tour met de Chiva (lokale typisch Colombiaanse bus)maken naar watervallen en de Río Magdalena, de grootste rivier van Colombia.

 • 10

  naar Popayán

  image

  Vandaag rijden we naar Popayán, waar we na een rit van zo'n zes uur aankomen. Popoyán is een prachtige koloniale stad en heeft als bijnaam 'de witte stad' vanwege de vele wit gekleurde gebouwen die het centrum van de stad rijk is. Voordat Cali opkwam was Popayán vooral een religieus en politiek centrum.

  image

  Je kunt de Popayán en de omgeving op eigen gelegenheid bezichtigen. Ondanks de aardbeving die het stadje in 1983 trof, is nog aardig wat van de vroegere grandeur bewaard gebleven zoals de imposante koloniale huizen, kerken en kloosters. Veel van de gebouwen zijn inmiddels weer helemaal gerestaureerd. De stad ligt aan de voet van de vulkaan Puracé en heeft veel gezellige restaurants en (koffie)bars.

 • 11

  naar de koffiestreek via Indiaanse markt in Silvia

  image

  Zo'n zestig kilometer van Popayán ligt Silvia, het centrum van de Guambiano indianen. De Guambiano indianen worden beschouwd als één van de meest traditionele indianenvolkeren van Colombia. Ze spreken hun eigen taal en dragen speciale kleding. Op dinsdag komen ze per 'Chiva' of per paard uit hun dorpjes naar de kleurrijke markt. Hier zijn naast groente en fruit ook allerlei handgemaakte spullen te koop, zoals poncho's, truien en sjaals.

  In de middag rijden we vanuit Silvia in zo'n 5 uur naar een finca in de omgeving van Armenia. De finca werd in het verleden gebruikt als koffieboerderij maar wordt tegenwoordig gebruikt als hotel. We verblijven hier de komende twee nachten.

 • 12

  koffieboerderij nabij Armenia / vrije dag

  image

  Er wordt al een tijdje geen koffie meer verbouwd op de finca maar er zijn genoeg plekken in de omgeving waar je het volledige proces kunt bekijken. Aan het eind van iedere dag komen de plukkers terug van hun zware arbeid om de geplukte koffiebonen te laten wegen (afhankelijk van het seizoen: okt/nov en mei/juni). Bij de finca stroomt een mooi riviertje met een waterval. Daar kun je zwemmen in natuurwater en genieten van de omgeving. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de nabijgelegen botanische tuinen.

 • 13

  door de koffiestreek naar Salamina

  image

  Vanuit de finca rijden we door de koffiestreek met vele uitzichten over de koffievelden in een rit van zo'n 5 uur naar een nog vrij onbekend dorpje, Salamina. De omgeving is vanwege de vele canyons erg indrukwekkend maar ook het dorpje met de karakteristieke koloniale stijl is zeer de moeite waard. ’s Middags heb je de tijd om dit karakteristieke dorpje te bekijken. 

  Salamina is wat aanzicht betreft vergelijkbaar met het steeds toeristischer wordende Salento.

 • 14

  San Felix en de waxpalmbomen

  image

  In een mooie rit van een klein uur rijden we naar het kleine slaperige dorpje San Felix. Het dorpje is bekend vanwege de lekkere aardappel die ze verbouwen en de veeteelt. Maar wij gaan vanuit hier op zoek naar de hoogste palmbomen ter wereld: de waxpalm. Met willys (het typische transport voor deze regio) gaan we op pad en na een kort ritje maken we een mooie wandeling zodat we de palmbomen goed kunnen bekijken. 's Middags gaan we weer terug naar Salamina.

  San Felix is vergelijkbaar met het steeds toeristischer wordende Parque Cocora.

 • 15

  naar Medellín / bezoek straatkinderenproject

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer zes uur naar Medellín, na Bogotá de grootste stad van Colombia. Medellín wordt wel de stad van de eeuwige lente genoemd vanwege het zeer aangename klimaat. De bevolking heeft een bijzonder zonnig humeur; Medellín is een stad van feest, van dans en van aguardiente - de plaatselijke anijsborrel. Vandaag of morgen bezoeken we het straatkinderenproject 'Stichting Club Deportivo'.

  Puur Sawadee - Stichting Club Deportivo

  image
  Deze stichting is opgericht om kinderen, achtergesteld door armoede, verslaving, geweld en/of gedragsproblemen, de mogelijkheid te bieden mee te doen als deelnemer of (mede)organisator aan sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. Zo kunnen deze kinderen leren via iets wat ze graag doen. Denk aan het vergroten van het zelfvertrouwen, meer vertrouwen in de mensen om hen heen, de manier van communiceren, het oplossen van conflicten, accepteren van regels, etc.

  Meer info kun je vinden op deze site. Of klik hier voor een filmpje van twee Nederlandse fietsers die afgelopen zomer een bezoek brachten aan het project. 


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 16

  Medellín - optioneel stadstour óf Guatapé

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Medellín. Een leuke optie is om Medellin tijdens een wandeltocht te verkennen. Sla zeker een rit in de metro en de kabelbaan niet over. Fantastische uitzichten over de miljoenenstad gegarandeerd! Mocht je vandaag wat anders willen doen, dan is een excursie naar het pittoreske dorpje Guatapé zeker de moeite waard. Guatapé ligt op ongeveer tweeëneenhalf uur rijden vanaf Medellin, gelegen aan de rand van een groot stuwmeer. Vlakbij dit kleurrijke dorpje kun je de enorme steen el Peñol beklimmen. Boven aangekomen heb je een mooi 360 graden uitzicht over het gebied. 

 • 17

  vlucht naar Santa Marta - naar Tayrona

  image

  Vandaag vliegen we naar Santa Marta, de oudste stad van Colombia. Santa Marta is een relaxte stad waar het het gehele jaar door tropisch warm is. In 1525 werd de stad gesticht door de Spanjaarden omdat zij wisten dat de Tayrona Indianen die in dit gebied woonden, over enorme goudschatten beschikten. We rijden naar het Nationaal Park Tayrona, een ongerept natuurparadijs met de mooiste stranden van de Caribische kust, kristalhelder water en een achterland vol oerwoud.

  image

  We lopen ongeveer een uur door de jungle om bij onze slaapplek, Arrecifes, te komen. In de regentijd kan deze wandeling, door modder, zwaarder zijn. Hier slapen we in hangmatten. Het is bij Arrecifes vanwege zeer sterke onderstroming te gevaarlijk om te zwemmen. Maar na een korte wandeling van zo'n 15 minuten kom je bij een ander strand, waar het wel mogelijk is om te zwemmen.

  NB: Het grootste deel van je bagage blijft achter in Santa Marta, je neemt alleen een dagrugzak mee naar Tayrona.

  NB. Tijdens de reis met vertrek op 27 januari 2018, 3 februari 2018 en 10 februari 2018 is het Tayrona NP gesloten. Het programma voor deze reizen is daarom iets aangepast. Op dag 17 en 18 verblijven we in Los Angeles in hangmatten. Ook voor deze reizen is het mogelijk om in een tent te overnachten. Op dag 18 bezoeken we Taironka, waar we, per band of per boot, de rustige Rio Don Diego rivier afdrijven.

  Optioneel Overnachten in tent (o.b.v. 1 persoon) / €26,00 per persoon

  Tijdens het tweedaags verblijf in het Nationaal Park Tayrona kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een tent in plaats van in een hangmat. Er is een matras aanwezig. Kies deze optie, indien je alleen reist. Je krijgt dan je eigen tent. De tenten zijn niet allemaal geheel waterdicht. Het kan weleens voorkomen dat de tenten iets gaan lekken vanwege de overvloedige regen en harde wind. 


  NB. Indien beschikbaar is het ook mogelijk te verblijven in cabañas. Dit kan in overleg met de reisleider worden geboekt. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van de cabañas zeer beperkt is.

  Optioneel Overnachten in tent (o.b.v. 2 personen) / €13,00 per persoon

  Tijdens het tweedaags verblijf in het Nationaal Park Tayrona kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een tent in plaats van in een hangmat. De tent is geschikt voor 2 personen en er is een matras aanwezig. Kies deze optie, indien je de tent wilt delen met je reisgenoot. De tenten zijn niet allemaal geheel waterdicht. Het kan weleens voorkomen dat de tenten iets gaan lekken vanwege de overvloedige regen en harde wind.


  NB. Indien beschikbaar is het ook mogelijk te verblijven in cabañas. Dit kan in overleg met de reisleider worden geboekt. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van de cabañas zeer beperkt is.

 • 18

  Nationaal Park Tayrona

  image

  Naast luieren in je hangmat, kun je ook een pittige maar prachtige wandeltocht maken naar 'Pueblito' in de bergen; een dorp waar vroeger Tayrona Indianen woonden. Het is een tocht van ongeveer vijf uur die grotendeels gaat over een pad van grote stenen. Onderweg heb je een schitterend uitzicht over het groene regenwoud, de prachtige stranden en de blauwe zee.

 • 19

  naar Cartagena

  image

  Vandaag rijden we in zo’n 6 á 7 uur naar Cartagena, één van de mooiste steden van Latijns Amerika. Onderweg maken we een korte stop bij Vulcan Tutumo, waar je kunt baden in de krater van modder. Door UNESCO is Cartagena uitgeroepen tot historisch erfgoed. In de koloniale tijd werden van hieruit goud en andere rijkdommen naar Spanje vervoerd. De stad is bijna geheel ommuurd om de schatten die in de stad opgeslagen lagen tegen zeerovers te beschermen. Je kunt uren ronddwalen in het oude gedeelte van de stad met nauwe straatjes, koloniale huizen, schaduwrijke patio's en overhangende balkonnetjes of een wandeling maken over de vestingmuren. 

  Puur Sawadee - optioneel bezoek aan "Pescador de las Letras"

  image

  Ook de moeite waard is een bezoek aan "Pescador de las Letras", een project van een deels Nederlandse stichting die een school in een sloppenwijk runt. De kinderen krijgen gratis les en twee keer per dag eten. De wandeling door de sloppenwijk zal een diepe indruk achterlaten.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project   opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve   impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming   van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om   op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij   te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 20

  Cartagena

  image

  Cartagena ademt historie. De roman 'Liefde in de tijden van Cholera' van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez speelt zich hier af. Hier dwaalde hoofdpersoon Florentino Ariza vijftig jaar rond, hondstrouw wachtend op zijn grote liefde.We maken samen met een lokale gids een stadswandeling door Cartagena.

 • 21

  Cartagena

  Voor de kust van Cartagena liggen de Islas del Rosario met witte stranden, wuivende palmen en mooie snorkelplekken. Of breng een bezoek aan de verlaten stranden van La Boquilla, op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Cartagena. Je kunt hier met een kano varen door de mangroven en daarna heerlijk uitrusten in een hangmat op het strand of een vers-gevangen vis eten.

 • 22

  Cartagena - Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 23

  aankomst Amsterdam

Rondreis Colombia

Koffievelden en Caribische stranden

image
23 dagen vanaf € 2.498 € 2.398
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.