< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Bijzondere reis door Colombia met haar uitbundige en gastvrije bevolking
 • Meerdaags bezoek aan Nationaal Park Tayrona; een ongerept natuurparadijs
 • Volop tijd om de bruisende koloniale havenstad Cartagena te ontdekken
 • Bezoek aan koloniale stadjes, Caribische stranden en archeologische vindplaatsen
 • Meer rust in de reis vanwege meerdere nachten achtereen in hetzelfde hotel
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het straatkinderenproject in Medellín
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een nog producerende koffieboerderij
 • Een binnenlandse vlucht van Medellín naar Santa Marta
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Bogotá

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

 • 2

  Bogotá, bezoek aan Zipaquirá

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan een bijzondere kerk in het dorpje Zipaquirá, iets buiten Bogotá. De kerk wordt de zoutkathedraal genoemd, aangezien hij is gebouwd in de tunnels van een zoutmijn, 200 meter onder de grond. Je gaat eerst langs de Kruisweg van Jezus alvorens je bij de Kathedraal uitkomt. Gekleurde lichten maken het geheel extra bijzonder. Zipaquirá is een populaire bestemming voor pelgrims uit heel Colombia.

  Bezoek vandaag ook het beroemde Museo de Oro in Bogotá, ofwel het goudmuseum. We overnachten in het centrum van de stad.

 • 3

  Bogotá, stadstour

  image

  Tijdens een stadstour maken we kennis met de stad Bogotá. We brengen een bezoek aan Cerro Monserrate, een kerk op een bergtop uitkijkend over de stad. Deze kerk staat bekend om de wonderen die eraan worden toegeschreven. Ook wandel je door “La Candelaria” , het koloniale centrum van de stad waar veel musea, restaurants en culturele bezienswaardigheden zijn. Plaza Bolivar is het centrale plein van Bogotá, omringd door historische gebouwen als de kathedraal en het paleis van de kardinaal.

 • 4

  naar Tatacoa Woestijn

  image

  Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Villavieja. Na zo'n zes uur rijden komen we aan in het dorpje Aipe, vanwaar we per kano in zo'n vijf á tien minuten de Magdalena Rivier oversteken. Bij Villavieja ligt de Tatacoa Woestijn, een spectaculair gebied met vele verschillende cactussoorten en zandvormingen. We kamperen een nacht in de woestijn, een bijzondere ervaring.

 • 5

  Tatacoa Woestijn - naar Tierradentro

  image

  Zeer vroeg in de ochtend beginnen we met een wandeling door de Tatacoa Woestijn. Het kleurrijke zand, de torenhoge cactussen en interessante zandformaties zijn adembenemend. Bij een natuurlijke waterbron kun je een verfrissend bad nemen. 
   

  image

  In de middag rijden we naar Tierradentro, waar we twee nachten verblijven. Tierradentro is bekend om zijn precolumbiaanse imposante onderaardse ruimtes voor godsdienstige rituelen of begrafenissen (hypogea). Tierradentro is prachtig gelegen in de groene bergen. De Spanjaarden gaven het gebied de naam "Tierra Adentro" (Het land van binnen) omdat het hooggebergte moeilijk toegankelijk was, de hoge pieken gaven hun de indruk dat ze werden ingesloten door de bergen.

 • 6

  Bezoek National Archeological Park Tierradentro

  image

  Onder leiding van een deskundige lokale gids bezoeken we in de ochtend het National Archeological Park Tierradentro. Al wandelend door de groene heuvels (met soms steile stukken) kom je in zo'n 5 uur langs de belangrijkste archeologische vindplaatsen. De hypogea zijn gemaakt door een Indianen groep waarover slechts weinig bekend is en zijn erg indrukwekkend. Sommige bestaan uit verschillende kamers met mooie beschilderingen.   In de middag kun je ervoor kiezen om een pittige wandeling van zo'n drie uur te maken naar een uitzichtpunt waar je de rest van de omgeving kunt bewonderen.

 • 7

  naar San Agustín

  image

  Vandaag rijden we naar San Agustín. De komende drie nachten verblijven we in een hacienda (Colombiaanse boerderij) net buiten San Agustín.


  San Agustín is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika. In deze prachtige omgeving vind je talloze stenen precolumbiaanse beeldhouwwerken. Er is maar weinig bekend over de cultuur waaruit deze beelden afkomstig zijn. Men vermoedt dat het gaat om graven van priesters, stamhoofden en andere belangrijke personen, gezien de bijzondere zorg waarmee deze doden bij hun begrafenis zijn omringd. De meeste graven zijn prachtig gelegen, zoals de graven op de heuvel van de godenbeelden, 'El Alto de los Ídolos'. De beelden zijn soms levensgroot en staan symbool voor dieren of personen die werden vereerd.

 • 8

  San Agustín

  image

  In de ochtend bezoeken we het bekende archeologische park van San Agustín. 's Middags kun je wandelend of per jeep andere verschillende archeologische plekken bezichtigen in de omgeving van San Agustín. 

 • 9

  San Agustin / vrije dag

  image

  Vandaag kun je op eigen gelegenheid of met een optionele tour de omgeving van San Agustin verkennen. Zo kun je een een tour met de Chiva (lokale typisch Colombiaanse bus)maken naar watervallen en de Río Magdalena, de grootste rivier van Colombia.

 • 10

  naar Popayán

  image

  Vandaag rijden we naar Popayán, waar we na een rit van zo'n zes uur aankomen. Popoyán is een prachtige koloniale stad en heeft als bijnaam 'de witte stad' vanwege de vele wit gekleurde gebouwen die het centrum van de stad rijk is. Voordat Cali opkwam was Popayán vooral een religieus en politiek centrum.

  image

  Je kunt de Popayán en de omgeving op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids bezichtigen. Ondanks de aardbeving die het stadje in 1983 trof, is nog aardig wat van de vroegere grandeur bewaard gebleven zoals de imposante koloniale huizen, kerken en kloosters. Veel van de gebouwen zijn inmiddels weer helemaal gerestaureerd. De stad ligt aan de voet van de vulkaan Puracé en heeft veel gezellige restaurants en (koffie)bars.

 • 11

  naar de koffiestreek via Indiaanse markt in Silvia

  image

  Zo'n zestig kilometer van Popayán ligt Silvia, het centrum van de Guambiano indianen. De Guambiano indianen worden beschouwd als één van de meest traditionele indianenvolkeren van Colombia. Ze spreken hun eigen taal en dragen speciale kleding. Op dinsdag komen ze per 'Chiva' of per paard uit hun dorpjes naar de kleurrijke markt. Hier zijn naast groente en fruit ook allerlei handgemaakte spullen te koop, zoals poncho's, truien en sjaals.

  In de middag rijden we vanuit Silvia in zo'n 5 uur naar een finca in de omgeving van Armenia. De finca werd in het verleden gebruikt als koffieboerderij maar wordt tegenwoordig gebruikt als hotel. We verblijven hier de komende twee nachten.

 • 12

  koffieboerderij nabij Armenia / vrije dag

  image

  Er wordt al een tijdje geen koffie meer verbouwd op de finca maar er zijn genoeg plekken in de omgeving waar je het volledige proces kunt bekijken. Aan het eind van iedere dag komen de plukkers terug van hun zware arbeid om de geplukte koffiebonen te laten wegen (afhankelijk van het seizoen: okt/nov en mei/juni). Bij de finca stroomt een mooi riviertje met een waterval. Daar kun je zwemmen in natuurwater en genieten van de omgeving. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de nabijgelegen botanische tuinen.

 • 13

  door de koffiestreek naar Salamina

  image

  Vanuit de finca rijden we door de koffiestreek met vele uitzichten over de koffievelden in een rit van zo'n 5 uur naar een nog vrij onbekend dorpje, Salamina. De omgeving is vanwege de vele canyons erg indrukwekkend maar ook het dorpje met de karakteristieke koloniale stijl is zeer de moeite waard. ’s Middags heb je de tijd om dit karakteristieke dorpje te bekijken. 

  Salamina is wat aanzicht betreft vergelijkbaar met het steeds toeristischer wordende Salento.

 • 14

  San Felix en de waxpalmbomen

  image

  In een mooie rit van een klein uur rijden we naar het kleine slaperige dorpje San Felix. Het dorpje is bekend vanwege de lekkere aardappel die ze verbouwen en de veeteelt. Maar wij gaan vanuit hier op zoek naar de hoogste palmbomen ter wereld: de waxpalm. Met willys (het typische transport voor deze regio) gaan we op pad en na een kort ritje maken we een mooie wandeling zodat we de palmbomen goed kunnen bekijken. 's Middags gaan we weer terug naar Salamina.

  San Felix is vergelijkbaar met het steeds toeristischer wordende Parque Cocora.

 • 15

  naar Medellín

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer vijf uur naar Medellín, na Bogotá de grootste stad van Colombia. Medellín wordt wel de stad van de eeuwige lente genoemd vanwege het zeer aangename klimaat. De bevolking heeft een bijzonder zonnig humeur; Medellín is een stad van feest, van dans en van aguardiente - de plaatselijke anijsborrel. Het is vandaag of morgen mogelijk om een bezoek te brengen aan het straatkinderenproject 'Stichting Club Deportivo'.

  Puur Sawadee - Stichting Club Deportivo

  image
  Deze stichting is opgericht om kinderen, achtergesteld door armoede, verslaving, geweld en/of gedragsproblemen, de mogelijkheid te bieden mee te doen als deelnemer of (mede)organisator aan sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. Zo kunnen deze kinderen leren via iets wat ze graag doen. Denk aan het vergroten van het zelfvertrouwen, meer vertrouwen in de mensen om hen heen, de manier van communiceren, het oplossen van conflicten, accepteren van regels, etc.

  Meer info kun je vinden op deze site. Of klik hier voor een filmpje van twee Nederlandse fietsers die afgelopen zomer een bezoek brachten aan het project. 

 • 16

  Medellín - optioneel stadstour of Guatapé

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Medellín. Een leuke optie is om Medellin tijdens een wandeltocht te verkennen. Sla zeker een rit in de metro en de kabelbaan niet over. Fantastische uitzichten over de miljoenenstad gegarandeerd! Je hebt ook de keuze om een excursie naar het pittoreske dorpje Guatapé te maken. Guatapé ligt op ongeveer tweeëneenhalf uur rijden vanaf Medellin, gelegen aan de rand van een groot stuwmeer. Vlakbij dit kleurrijke dorpje kun je de enorme steen el Peñol beklimmen. Boven aangekomen heb je een mooi 360 graden uitzicht over het gebied.

 • 17

  vlucht naar Santa Marta - naar Tayrona

  image

  Vandaag vliegen we naar Santa Marta, de oudste stad van Colombia. Santa Marta is een relaxte stad waar het het gehele jaar door tropisch warm is. In 1525 werd de stad gesticht door de Spanjaarden omdat zij wisten dat de Tayrona Indianen die in dit gebied woonden, over enorme goudschatten beschikten. Na vele jaren strijd waren de Tayrona's bijna uitgeroeid en hun vele prachtige gouden voorwerpen omgesmolten en naar Spanje verscheept.

  image

  We rijden naar het Nationaal Park Tayrona, een ongerept natuurparadijs met de mooiste stranden van de Caribische kust, kristalhelder water en een achterland vol oerwoud. We lopen ongeveer een uur door de jungle om bij onze slaapplek, Arrecifes, te komen. Hier slapen we in hangmatten. Het is bij Arrecifes vanwege zeer sterke onderstroming te gevaarlijk om te zwemmen. Maar na een korte wandeling van zo'n 15 minuten kom je bij een ander strand, waar het wel mogelijk is om te zwemmen en te snorkelen (zorg wel dat je je eigen snorkel-equipment bij je hebt).


  Tijdens de overnachting in hangmatten kan het 's avonds best afkoelen, wat extra warme kleding zoals een fleece trui kan dan van pas komen.


  NB: Het grootste deel van je bagage blijft achter in Santa Marta, je neemt alleen een dagrugzak mee naar Tayrona.

  Optioneel Overnachten in tent (o.b.v. 1 persoon) / €26,00 per persoon

  Tijdens het tweedaags verblijf in het Nationaal Park Tayrona kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een tent in plaats van in een hangmat. Er is een matras aanwezig. Kies deze optie, indien je alleen reist. Je krijgt dan je eigen tent. De tenten zijn niet allemaal geheel waterdicht. Het kan weleens voorkomen dat de tenten iets gaan lekken vanwege de overvloedige regen en harde wind. 

  Optioneel Overnachten in tent (o.b.v. 2 personen) / €13,00 per persoon

  Tijdens het tweedaags verblijf in het Nationaal Park Tayrona kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een tent in plaats van in een hangmat. De tent is geschikt voor 2 personen en er is een matras aanwezig. Kies deze optie, indien je de tent wilt delen met je reisgenoot. De tenten zijn niet allemaal geheel waterdicht. Het kan weleens voorkomen dat de tenten iets gaan lekken vanwege de overvloedige regen en harde wind.

 • 18

  Nationaal Park Tayrona

  image

  Naast luieren in je hangmat, kun je ook een pittige maar prachtige wandeltocht maken naar 'Pueblito' in de bergen; een dorp waar vroeger Tayrona Indianen woonden. Het is een tocht van ongeveer vijf uur die grotendeels gaat over een pad van grote stenen. Onderweg heb je een schitterend uitzicht over het groene regenwoud, de prachtige stranden en de blauwe zee.

 • 19

  naar Cartagena

  image

  Vandaag rijden we in zo’n 6 á 7 uur naar Cartagena, één van de mooiste steden van Latijns Amerika. Onderweg maken we een korte stop bij Vulcan Tutumo, waar je kunt baden in de krater van modder. Door UNESCO is Cartagena uitgeroepen tot historisch erfgoed. In de koloniale tijd werden van hieruit goud en andere rijkdommen naar Spanje vervoerd. De stad is bijna geheel ommuurd om de schatten die in de stad opgeslagen lagen tegen zeerovers te beschermen. Je kunt uren ronddwalen in het oude gedeelte van de stad met nauwe straatjes, koloniale huizen, schaduwrijke patio's en overhangende balkonnetjes of een wandeling maken over de vestingmuren. 

  Puur Sawadee - optioneel bezoek aan 'La Vecina'

  image

  Ook de moeite waard is een bezoek aan "La Vecina", een project van een deels Nederlandse stichting die een school in een sloppenwijk runt. De kinderen krijgen gratis les en twee keer per dag eten. De wandeling door de sloppenwijk zal een diepe indruk achterlaten.

 • 20

  Cartagena

  image

  Cartagena ademt historie. De roman 'Liefde in de tijden van Cholera' van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez speelt zich hier af. Hier dwaalde hoofdpersoon Florentino Ariza vijftig jaar rond, hondstrouw wachtend op zijn grote liefde.We maken samen met een lokale gids een stadswandeling door Cartagena, waarbij je tevens een bezoek brengt aan het Paleis van de Inquisitie.

 • 21

  Cartagena

  Voor de kust van Cartagena liggen de Islas del Rosario met witte stranden, wuivende palmen en mooie snorkelplekken. Of breng een bezoek aan de verlaten stranden van La Boquilla, op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Cartagena. Je kunt hier met een kano varen door de mangroven en daarna heerlijk uitrusten in een hangmat op het strand of een vers-gevangen vis eten.

 • 22

  Cartagena - Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 23

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  Carnavalsverlenging in Barranquilla

  Barranquilla carnaval

  Tijdens de reis met vertrek op  4 februari 2017 is het mogelijk om de reis te verlengen in Barranquilla. 


  Je verblijft drie nachten in een comfortabel hotel in Barranquilla. Je hebt voor drie dagen een entreekaart tot de tribune om de parades te bekijken.


  Het carnaval in Barranquilla is één van de grootste in de wereld en heeft een traditie die teruggaat tot de 19e eeuw. Het omvat dansen zoals de Spaanse paloteo, Afrikaanse congo en inheemse mico y mica. Vele stijlen van de Colombiaanse muziek worden uitgevoerd, o.a. de cumbia.


  - Carnavalsverlenging in Barranquilla 3 dagen € 500,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 22

  naar Barranquilla


  Indien je de carnavalsverlenging hebt geboekt, vertrek je vandaag met de bus naar Barranquilla. De rit duurt zo'n twee tot drie uur.


  Het "Carnaval de Barranquilla" wordt wel het 2e carnaval ter wereld genoemd, met het carnaval van Rio de Janeiro op nummer 1. In 2016 wordt het gehouden van 6 tot 9 februari. Barranquilla is niet de stad die bovenaan de lijst van steden staat om te bezoeken wanneer je in Colombia bent. Maar tijdens het carnaval verandert dat….Het Carnaval van Barranquilla is het grootste en belangrijkste festival van Barranquilla. Het is één van de meest feestelijke en kleurrijke carnavals in de wereld. Meer dan een half miljoen inwoners en bezoekers nemen deel aan het festival, dat een traditie van meer dan honderd jaar heeft.


  Het Carnaval van Barranquilla is een multicultureel evenement met vertegenwoordigers uit alle culturele variëteiten van de Colombiaanse Caribische kust. 


  Dagelijks zijn er de parades die vanaf de verschillende tribunes langs de route kunnen worden waargenomen met op zaterdag de 'Batalla de Flores' en op zondag de 'Gran Parada’ als hoogtepunten.

 • 23

  Carnaval in Barranquilla

  Vandaag heb je alle tijd om de Grote Parade (La Gran Parada) te bekijken.

 • 24

  Carnaval in Barranquilla


  Op maandag is er het 'Festaval de Orquestas', een openluchtconcert in het stadion met een weergaloze hoeveelheid bands, muziekgroepen en orkesten met een uiteenlopende hoeveelheid verschillende (Latino) muziekstijlen. Dit begint in de middag en gaat tot ver in de vroege uren van dinsdagochtend door.

 • 25

  vlucht Barranquilla - Amsterdam

  Vandaag vlieg je vanaf de luchthaven van Barranquilla terug naar Amsterdam.

 • 26

  Aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Colombia

Koffievelden en Caribische stranden

image
23 dagen vanaf € 2.598 € 2.548
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.