< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Klik de kikker

Pura Vida! Waar ik de eerste dagen in Costa Rica nog dacht aan een goedbedachte marketingterm besefte ik snel dat ?pura vida? echt staat voor het leven volgens de Tico?s, de benaming voor de Costaricaanse bevolking. Het letterlijk ?pure leven? is er één die ik me snel en met veel plezier eigen maak. Leven volgens de rijke natuur, de overweldigende aanwezigheid van flora en fauna, aangevuld met de vriendelijkheid, ontspannenheid en de heerlijke humor van de Tico?s.

Wakker worden in Corcovado met een ruisende oceaan, de ara?s en toekans op enkele meters afstand van de bungalow bovenop een berg, een oerwoud van geluiden dat me dieper raakt dan de bands waar ik dol op ben.
Costa Rica: een land waar zo verschrikkelijk veel prachtigs aanwezig is. Het ene moment sta ik bovenop een vulkaan, het volgende moment oog in oog met een lieflijk aandoende, maar - naar achteraf blijkt- zeer giftige slang. En terwijl de brulapen hun woeste kreten in het oerwoud slaken zie ik de zon ondergaan in de Pacific Ocean.

Of dat ene zo bijzondere moment in Tortuguero dat nog altijd op mijn netvlies gebrand staat. Het is volle maan en ik loop met een bewaker richting strand. Plots raakt de bewaker in rep en roer en voor ik het weet zien we een grote leatherback turtle op het verder verlaten strand. Zij komt poolshoogte nemen of het veilig is om hier later haar eieren te leggen. De maan breekt door het wolkendek als ze zich langzaam omdraait en terugkruipt naar de zee. Pura Vida in haar volste vorm. Costa Rica: ik ben verkocht.

Rondreis Costa Rica Fotoreis

Niet boekbaar

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

  • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
  • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
  • Workshop Smartphone fotografie  
  • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.