< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Klik de kikker

Pura Vida! Waar ik de eerste dagen in Costa Rica nog dacht aan een goedbedachte marketingterm besefte ik snel dat ?pura vida? echt staat voor het leven volgens de Tico?s, de benaming voor de Costaricaanse bevolking. Het letterlijk ?pure leven? is er één die ik me snel en met veel plezier eigen maak. Leven volgens de rijke natuur, de overweldigende aanwezigheid van flora en fauna, aangevuld met de vriendelijkheid, ontspannenheid en de heerlijke humor van de Tico?s.

Wakker worden in Corcovado met een ruisende oceaan, de ara?s en toekans op enkele meters afstand van de bungalow bovenop een berg, een oerwoud van geluiden dat me dieper raakt dan de bands waar ik dol op ben.
Costa Rica: een land waar zo verschrikkelijk veel prachtigs aanwezig is. Het ene moment sta ik bovenop een vulkaan, het volgende moment oog in oog met een lieflijk aandoende, maar - naar achteraf blijkt- zeer giftige slang. En terwijl de brulapen hun woeste kreten in het oerwoud slaken zie ik de zon ondergaan in de Pacific Ocean.

Of dat ene zo bijzondere moment in Tortuguero dat nog altijd op mijn netvlies gebrand staat. Het is volle maan en ik loop met een bewaker richting strand. Plots raakt de bewaker in rep en roer en voor ik het weet zien we een grote leatherback turtle op het verder verlaten strand. Zij komt poolshoogte nemen of het veilig is om hier later haar eieren te leggen. De maan breekt door het wolkendek als ze zich langzaam omdraait en terugkruipt naar de zee. Pura Vida in haar volste vorm. Costa Rica: ik ben verkocht.

Rondreis Costa Rica Fotoreis

Boekbaar vanaf 01-01-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!