< Terug naar resultaten

Rondreis Costa Rica

Pura Vida!

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Costa Rica

Route daagse rondreis Costa Rica

Tijdens deze korte reis door Costa Rica ontdek je het pure leven in de overweldigende natuur. Vooral het ongerepte regenwoud van Corcovado zal indruk op je maken. Je kunt surfen, paardrijden, een canopytour en een spectaculaire rafttocht maken op de Pacuare. In het Nationaal Park Tortuguero varen we via dichtbegroeide kanalen diep het oerwoud in. Het is een onvergetelijke ervaring als je hier schildpadden eieren ziet leggen! ¡Pura Vida!

Treinreis dwars door Zuid-Tanzania
Al aan het begin van de reis begint het avontuur: we nemen de trein dwars door Tanzania naar het onontdekte zuidwesten van het land. De trein doorkruist schitterende landschappen en op de stationnetjes kijk je je ogen uit. De reis eindigt in Mbeya, een streek vol vulkanische bergen, watervallen en kratermeren. Eén van die kraters zullen we zelf beklimmen.
In het nog wat zuidelijker gelegen stadje Tukuyu kun je het echte Tanzaniaanse leven opsnuiven. Struin de markt af, speel een partijtje voetbal met de locals en drink 's avonds een biertje in een lokale bar. Ook krijgen we hier een uniek kijkje in het leven van Tanzaniaanse theeboeren en zien we hoe fair trade werkt. Pure wildernis in de parken Ruaha en Selous Ruaha is een van de meest ongerepte stukjes Tanzania. Het park wordt doorsneden door de machtige Ruaha rivier en weidse vlaktes worden afgewisseld door heuvels begroeid met apebroodbomen. Kuddes buffels, giraffen en olifanten kruisen ons pad en we lunchen op een onvergetelijke plek naast een waterplaats met nijlpaarden en krokodillen.
Na Ruaha bezoeken we het Udzungwa Mountains National Park. Tropische bossen bieden hier een ideale leefomgeving voor vele unieke planten-, vogel- en diersoorten.
Via het vriendelijke stadje Morogoro en de weelderige Uluguru heuvels reizen we naar Selous, het grootste reservaat van Afrika. Selous is wildernis in zijn puurste vorm met gedeeltes die nog nooit door mensen zijn betreden. In ons open safarivoertuig zoeken we giraffen, hyena's en de zeldzame wilde honden. In een maji moto, een warmwaterbron tussen het groen, spoelen we het stof van ons af. Snorkelen op Zanzibar Het paradijselijke eiland Zanzibar is de perfecte afsluiting van deze reis. Vanuit een comfortabel hotel kun je gaan duiken of snorkelen in de Indische Oceaan. Ook is het heel leuk om rond te dwalen door de smalle steegjes van het historische Stone Town of een specerijentour te maken, waarbij je leert waar de kruiden uit je keukenkastje eigenlijk vandaan komen. Costa Rica: Zon, zee, strand en surfen! De omgeving van het kustplaatsje Manuel Antonio is uniek; het is een combinatie van stranden en jungle. Hier kun je surfen op de golven van de Grote Oceaan. Vanuit het dorpje Vergel de Punta Mala kun je per zeekayak de kust van het Nationaal Park Marino Ballena met afgelegen baaitjes en steile rotsen verkennen. Met een beetje geluk zie je hier walvissen en dolfijnen. De spectaculaire natuur van Costa Rica In het nevelwoud van Monteverde kun je, hangend in een klimtuig via een kabelbaan van boomtop naar boomtop roetsjen. Enorme hangbruggen bieden je een kijkje in de boomkruinen, zodat je op zoek kunt gaan naar de heilige quetzalvogel.

Rondreis Costa Rica

Boekbaar vanaf 01-01-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.