< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Tijdens de reizen met een Nederlandse reisbegeleider gaat er ook altijd een Cubaanse gids mee.

 Beste reistijd


Klimaat: Er zijn twee seizoenen in Cuba: het natte en het droge seizoen. Het natte seizoen duurt van mei tot en met september. In deze periode regent het nauwelijks de hele dag. De luchtvochtigheid is echter hoog en aan het eind van de middag valt er meestal een korte hevige regenbui. De temperatuur in de zomer ligt tussen de 25 en de 30 graden. Gedurende de periode van half augustus tot eind november kunnen er orkanen voorkomen in het Caribaïsch gebied. Ook in de droge tijd valt er wel eens een bui en in deze periode kan het in Havana, Viñales en Las Terrazas best fris zijn.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Een positieve instelling is wel belangrijk. De reisroute is goed gebalanceerd en bevat slechts twee echt lange reisdagen. Je bepaalt zelf welke en hoeveel activiteiten je wilt doen. Realiseer je dat Cuba een arm land is en dat door het politieke en economische systeem veel westerse artikelen niet te verkrijgen zijn. Wees je ervan bewust dat het politieke systeem op Cuba de vrijheid van de Cubanen beperkt en dat er behoorlijk gescheiden werelden van de toeristen en de Cubanen bestaan. We proberen tijdens deze reis deze twee werelden zoveel mogelijk bij elkaar te brengen en je inzicht te geven in de wijze waarop de Cubanen leven. Het toerisme op Cuba wordt geheel door de staat gereguleerd; reizen door Cuba in een groep is daarom aan een aantal regels gebonden, die de individuele vrijheid soms enigszins kunnen beperken. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om zonder lokale gids in de bergen te wandelen. De lokale Cubaanse gids / reisbegeleider kan door de staat aansprakelijk worden gesteld, als je van deze regels probeert af te wijken. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de gehele reis hebben we een eigen bus met airconditioning tot onze beschikking.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Las Terrazas

Tijdens deze reis brengen we een uitgebreid bezoek aan Las Terrazas, een biologisch reservaat dat op de UNESCO-lijst staat. Je kunt er fijn wandelen, paardrijden of gewoonweg genieten van de prachtige natuur. Je bent hier één van de weinige toeristen.

Te Gast In Cuba

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

  Nieuws

 • Renovatiewerkzaamheden hotel Villa El Bosque in Holguín

  8 dec 2016

  Onze Cubaanse vertegenwoordiger heeft bevestigd dat hotel Villa El Bosque in Holguín, de accommodatie waar wij tijdens onze reizen normaliter verblijven, tot eind maart 2017 zal zijn gesloten in verband met renovatie. Alle groepen die in Villa El Bosque zouden verblijven, worden nu omgeboekt naar gelijkwaardige andere accommodaties. Daarbij bestaat de mogelijkheid dat we eventueel moeten uitwijken naar hotels in plaatsen buiten Holguín als Playa Blanca of Guardalavaca. Uiteraard stellen we alles in het werk om de afwijkingen op het programma tot een minimum te beperken en de reis zoveel mogelijk volgens het oorspronkelijke programma te laten verlopen. 

 • Informatie Cuba reizen

  21 feb 2016

  Sinds de relatie tussen Cuba en de Verenigde Staten sterk verbeterd is, merken wij dat steeds meer toeristen ervoor kiezen om naar Cuba te reizen. Het land heeft momenteel grote moeite om deze ontwikkelingen bij te benen, waardoor accommodaties helaas steeds vaker overboekt raken. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de reis zoveel mogelijk volgens het oorspronkelijke programma te laten verlopen, maar het kan dus voorkomen dat zich onverwachte situaties voordoen tijdens de reis, en we aanpassingen moeten doen in accommodaties of route. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan telefonisch 020-4202220 (keuze 2) of per e-mail  info@sawadee.nl gerust contact op met onze reisexperts.

Rondreis Cuba

Levendige sfeer, swingende salsa

image
21 dagen vanaf € 2.198
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!