< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

We overnachten in hotelletjes en pensions die veelal in handen zijn van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie.

  • Meerpersoonskamers zijn mogelijk
  • Gemeenschappelijk sanitair is mogelijk
  • Wisselende kamerindeling
  • Gemengde kamerindeling is soms onvermijdelijk
  • Eenvoud en gezelligheid staan voorop

De charme van Cuba gaat voor een groot stuk schuil in de Cubanen zelf met hun Caraïbische gastvrijheid. We logeren bij gastfamilies, een unieke en intense belevenis die maakt dat we ons thuis voelen in dit gastvrije land. Daardoor steunen we de lokale economie, kunnen we vlotter contact leggen met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. We leggen contact op een respectvolle manier. Bovendien leren we hoe de Cubaanse staat privé-initiatief met communisme rijmt. Tijdens onze verblijven worden we onderverdeeld per 2 à 4 personen in een huis. Een mondje Spaans is dan ook aan te bevelen, samen met een dosis zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

 Vervoer ter plaatse


We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet, ...) De schaarse
plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.


Reizen in Cuba is een Caraïbisch avontuur. Verplaatsingen in Cuba eisen soms heel wat geduld en flexibiliteit. We verplaatsen ons met lokale bussen, (oldtimer) taxi’s, gecharterd vervoer, per fiets, boot en soms te voet. Tijdens de eventuele treinrit van Santa Clara naar Santiago de Cuba of de trein-/busrit van Santiago naar Havana kan het behoorlijk fris zijn.

Rondreis Cuba Go-26

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Deze reis is nog niet boekbaar.
Laat een reisexpert je adviseren over de mogelijkheden.
Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

  • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
  • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
  • Workshop Smartphone fotografie  
  • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.