< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Treed in de voetsporen van Che Guevara en Fidel Castro
 • Logeren in casas particulares, bij mensen thuis
 • Salsa dansen met de locals of inheemse specialiteiten proeven zoals een mojito of een Cuba Libre
 • Ontdek koloniale sferen en culinair Cuba

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1-5 Havana - Santiago De Cuba

  We komen even op adem in Havana maar al snel begeven we ons naar het oosten van het eiland. Santiago is Cuba's eerste hoofdstad en vandaag nog steeds het mekka van de Afro-Cubaanse muziek. We gaan er op in het ritme van de alomtegenwoordige son en laten ons verleiden tot zwoele salsapasjes en bruisende percussiesessies. Tussendoor bezoeken we musea, piratenforten en maken we voor het eerst kennis met de Cubaanse revolutie. In het rum-museum zien we hoe de mojito en Cuba Libre zijn ontstaan.

 • 6-8 Baracoa

  Na een kleurrijke bergrit ontdekken we het buitenaards mooie Baracoa, enkele eeuwen nadat Columbus er voet aan wal zette en de tijd sindsdien leek stil te staan. Tegen een achtergrond van Caraïbische stranden en tafelbergen (El Yunque), die we uiteraard trachten te bedwingen, leven we helemaal mee met de lokale bevolking. ‘Dineren’ we op straat of laten we ons uitdagen tot een partijtje domino?

 • 9-12 In het voetspoor van de revolutionairen

  In de Sierra Maestra gaan we op zoek naar de commandancia van Fidel. We kiezen voor een dagtocht of we verkennen, enkel gewapend met een kleine rugzak, het hoogste punt van het eiland tijdens een 2- of 3-daagse trekking. We herleven de Cubaanse revolutie precies daar waar het ooit allemaal begon. Afhankelijk van aantal stapdagen dat we kiezen, passen we ons programma wat aan. 

 • 13-16 Trinidad

  Via Camaguëy trekken we naar Trinidad. Te voet, te paard of onder water, we laten geen stukje van de koloniale stad onbenut en ontdekken meteen waarom de stad op de lijst van werelderfgoed prijkt. Tussendoor shaken we enkele cocktails uit onze mouw alvorens nog een straatoptreden mee te pikken.

 • 17-18 ​Cienfuegos & Santa Clara

  Voor we verder reizen naar het door de Fransen gestichte Cienfuegos, wagen we ons misschien nog aan een uitdagende natuurexploratie in de Sierra del Escambray. In Santa Clara bezoeken we het indrukwekkende monument en mausoleum/museum van Ché 'El Commandante' 

 • 19-22 ​Viñales

  De bus brengt ons naar het bevreemdende Vinãles. We toeren (te voet of op een paard) er langsheen mojotes, uniek gevormde kalkstenen heuvels die het landschap sieren. Duiken we onder in oneindige grottenstelsels of rijden we door naar prachtige en verlaten stranden, die ons uitnodigen tot een welgekomen middagje rust? Als je echte Cubaanse sigaren wil kopen, dan is deze regio ook thé place to be.

 • 23-25 Havana

  Om in schoonheid te eindigen bezoeken we de magische hoofdstad van binnen en van buiten, te voet en met de fiets en al kuierend langs de malécon. Ongetwijfeld ontmoeten we er de revolutionairen van weleer om tenslotte zelf, met een mojito in de hand in La Bodeguita del Medio of een daiquiri in La Floridita (favoriete barretjes van Hemingway), onze verovering van Cuba af te ronden.

Jongerenreis Cuba Go-26

Boekbaar vanaf 01-01-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.