< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Treed in de voetsporen van Che Guevara en Fidel Castro
 • Logeren in casas particulares, bij mensen thuis
 • Salsa dansen met de locals of inheemse specialiteiten proeven zoals een mojito of een Cuba Libre
 • Ontdek koloniale sferen en culinair Cuba

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1-5 Havana - Santiago De Cuba

  image

  We komen even op adem in Havana maar al snel reizen we richting het oosten van het eiland. Santiago is Cuba's eerste hoofdstad en vandaag nog steeds het mekka van de Afro-Cubaanse muziek. We gaan er op in het ritme van de son en laten ons verleiden tot zwoele salsa pasjes. Daarnaast gaan we naar Piratenforten, bezoeken we musea en maken we voor het eerst kennis met de Cubaanse revolutie. In het rum-museum zien we hoe de Mojito en Cuba Libre zijn ontstaan.

 • 6-8 Baracoa

  image

  We reizen verder en komen via een leuke bergrit bij het buitenaards mooie Baracoa. Hier zetten Columbus enkele eeuwen geleden voet aan wal en sindsdien lijkt de tijd er stil te staan. Tegen een achtergrond van Caraïbische stranden en tafelbergen (El Yunque), die we uiteraard trachten te bedwingen, leven we helemaal mee met de lokale bevolking. we ‘dineren’ we op straat en laten ons uitdagen tot een partijtje domino.

 • 9-12 In het voetspoor van de revolutionairen

  image

  In de Sierra Maestra gaan we op zoek naar de comandancia van Fidel Castro. We kiezen voor een dagtocht of we verkennen, enkel gewapend met een kleine rugzak, het hoogste punt van het eiland tijdens een 2- of 3-daagse trekking. We herleven de Cubaanse revolutie precies daar waar het ooit allemaal begon. Afhankelijk van het aantal wandeldagen dat we kiezen, passen we ons programma wat aan.

 • 13-16 Trinidad

  image

  Via Camaguëy trekken we naar Trinidad. Te voet, te paard of onder water, we laten geen stukje van de koloniale stad onontdekt. Al snel zal het duidelijk worden de stad op de lijst van werelderfgoed staat. Tussendoor shaken en drinken we onze eigen cocktails en maken we van dichtbij mee wat echte Cubaanse straatoptredens zijn.

 • 17-18 ​Cienfuegos & Santa Clara

  image

  Voor we verder reizen naar het door de Frankrijk gestichte Cienfuegos, wagen we ons misschien nog aan een uitdagende natuurexploratie in de Sierra del Escambray. In Santa Clara bezoeken we het indrukwekkende monument en mausoleum/museum van Ché 'El Commandante'.

 • 19-22 ​Viñales

  image

  De bus brengt ons naar het bevreemdende Vinãles. We toeren (te voet of op een paard) er langs mojotes, uniek gevormde kalkstenen heuvels die het landschap sieren. Verder op duiken we onder in oneindige grottenstelsels of rijden we door naar prachtige verlaten stranden, die ons uitnodigen tot een welgekomen middagje rust? Als je echte Cubaanse sigaren wil kopen, dan is deze regio ook thé place to be.

 • 23-25 Havana

  image

  Om in schoonheid te eindigen bezoeken we de magische hoofdstad van binnen en buiten. Te voet, met de fiets en al kuierend langs de malécon. Ongetwijfeld ontmoeten we er de revolutionairen van weleer om tenslotte zelf, met een Mojito in de hand in La Bodeguita del Medio of een daiquiri in La Floridita (favoriete barretjes van Hemingway), onze verovering van Cuba af te ronden.

Rondreis Cuba Go-26

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Deze reis is nog niet boekbaar.
Laat een reisexpert je adviseren over de mogelijkheden.
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!