< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Cuba Fietsreis reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Periode:
Mei – half November Regentijd – zomer - heet, vochtig en veel wind
Half November – April Droge tijd – winter - warm
Augustus – Oktober kans op stormen (orkanen!)

Temperatuur: Cuba heeft een subtropsich klimaat met een gemiddelde jaa temperatuur van 25 ºC. Juli en Augustus zijn de warmste maanden waar het rond de 30 ºC kan worden en de luchtvochtigheid 80% kan zijn, terwijl in de koudste maand (februari) de temperatuur rond de 22 ºC ligt.

Wind: Het klimaat van Cuba wordt sterk beïnvloed door de stevige noordoostelijke wind. Het eiland ligt in een regio die last kan hebben van tropische stormen (orkanen!) in de maanden augustus tot en met oktober. Vooral de westkant van het eiland kan hier last van hebben.

Beste reistijd: Klimatologisch is de beste reistijd gedurende de droge wintertijd van november tot en met april. Reken er wel op dat ook in de droge tijd er af en toe een fikse regenbui kan vallen (en in de regentijd de zon ook zeker schijnt). Het verschil tussen de droge en regentijd is dat de buien vaak langer duren.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Een goede conditie is noodzakelijk. Er zijn tien fietsdagen in het programma opgenomen van gemiddeld 70 km per dag. Op de fietsdagen is er ondersteunend vervoer aanwezig bezemwagen. Negentig procent van de wegen waar je op fietst bestaat uit asfalt, de overige 10 procent is zandweg. De meeste wegen zijn goed onderhouden maar er is altijd kans op gaten in de weg dus oplettendheid is vereist. De wegen zijn overwegend rustig, vaak glooiend, af en toe heuvelachtig tot bergachtig. Rondom de steden zijn de wegen drukker met verkeer maar we proberen de drukke trajecten zo veel mogelijk te vermijden. Houd er rekening mee dat het klimaat op Cuba heet en vochtig kan zijn en dat er veel wind kan staan. Dat maakt het fietsen soms zwaar. Daarom is een positieve flexible instelling erg belangrijk.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We beschikken gedurende de hele reis over ondersteunend vervoer. Deze zorgt voor het vervoer van alle bagage en is tijdens alle fietstrajecten aanwezig. Voor de transfers maken we gebruik van een bus.
De transfer van en naar de luchthaven dien je zelf te regelen, tenzij jouw vluchttijden overeen komen met die van de internationale groep. In dat geval kun je gebruik maken van de groepstransfer. Op de deelnemerslijst die je uiterlijk 1 week voor vertrek thuisgestuurd krijgt staan de adres gegevens van het eerste hotel waar je overnacht.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Cuba Fietsreis

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!