< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Dominicaanse Republiek reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd


Klimaat: Er zijn twee seizoenen in de Dominicaanse Republiek, de natte en de droge periode. De natte periode duurt van mei tot en met september. In deze periode regent het nooit de hele dag. De luchtvochtigheid is echter hoog en aan het eind van de middag valt er meestal een korte hevige regenbui. De temperatuur in de zomer ligt tussen de 25 en de 30 graden. Gedurende de periode van half augustus tot eind november kunnen er orkanen voorkomen in het Caribisch gebied. Ook in de droge tijd valt er wel eens een bui en in deze periode kan het best fris zijn.Meer informatie over het weer op deze bestemming kun je vinden op www.weeronline.nl. Niet alleen kun je het actuele weer bekijken, maar ook klimaatgrafiekjes met gemiddeldes van de afgelopen jaren, zodat je een beeld krijgt van het weer dat je kunt verwachten. Ook heel handig is de reisplanner (onder het kopje klimaat als je een stad hebt aangeklikt), waarmee je een beknopt weerbeeld krijgt voor de aangegeven periode waarin je reist (niet bij alle steden beschikbaar).

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image


In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Een positieve instelling is wel belangrijk. De reisroute is goed gebalanceerd en bevat niet echt lange reisdagen. Je bepaalt zelf welke en hoeveel activiteiten je wilt doen. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We reizen met een privé bus. Op die manier zijn we flexibel in onze tijdsindeling en kunnen we stoppen waar we willen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

Fair Trade Cacaoboeren

Op bezoek bij de Fair Trade Cacaoboeren

Tijdens deze reis door de Dominicaanse Republiek ga je op bezoek bij kleinschalige producenten van biologische Fairtrade Cacao. Onder leiding van enthousiaste lokale gidsen volgen we de cacaoboon in zijn proces vanaf de plantage tot chocolade. De inkomsten van deze Chocolade Tour die is ontwikkeld met financiering van de Nederlandse organisatie Cordaid, komen rechtstreeks ten goede aan de lokale boerenfamilies, bij wie we ook gaan lunchen. We overnachten tevens in een typisch Dominicaans huis in een dorpje dat wordt omringd door cacao plantages. www.maxhavelaar.nl www.cordaird.nl http://www.conacado.com.do

Rondreis Dominicaanse Republiek

Momenteel niet boekbaar.

Dominicaanse Republiek Pop Up
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!