< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Zeer gevarieerde rondreis langs natuur en cultuur
 • Inclusief 5-daags Galápagos bezoek met verblijf in hotels
 • Contact met de lokale bevolking tijdens een overnachting bij een Indianengezin in Otavalo
 • Driedaags verblijf in een comfortabele lodge in de jungle (volpension)
 • Mogelijkheid om de flanken van de Chimborazo vulkaan te beklimmen
 • Overnachting in het prachtige spa-resort bij de thermale baden van Papallacta
 • Bezoek aan de kleurrijke donderdagmarkt van Guamote
 • Spectaculaire treinrit via het beroemde traject Nariz del Diablo
 • Inclusief een bezoek aan de incaruïnes van Ingapirca
 • Wandeling in het mooie El Cajas Nationaal Park onder leiding van een lokale gids
 • Actieve rondreis met koloniale steden, indianenmarkten en spectaculaire natuur

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Quito

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  Quito / Vrije dag

  image

  Quito heeft een prachtig historisch centrum, dat terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het is heerlijk ronddwalen tussen de vele koloniale kerken, kloosters, monumentale huizen en pleinen. Vanaf de Cerro Panecillo heb je een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen van het Andesgebergte. Aangezien Quito op een hoogte van 2850 meter ligt, is het even wennen aan de ijle lucht. Vooral de eerste dagen kun je het beste rustig aan doen.

 • 3

  bezoek aan de evenaar - Otavalo / overnachting bij Indianengezinnen

  image

  We rijden in ongeveer 4 uur naar Otavalo. Onderweg brengen we een bezoek aan Mitad del Mundo, het Midden van de Wereld, waar je zo van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond kunt overstappen. Vanaf de evenaar is het nog zo'n 3 uur rijden naar het stadje Otavalo. 


  image

  In de omgeving van Otavalo hebben verschillende kleine indiaanse boerengemeenschappen een uniek project opgezet. Een aantal families heeft een huisje met een tweepersoonskamer en een badkamer. Iedereen verblijft een nacht bij een ‘eigen’ gastgezin waar ’s ochtends en ’s avonds door je gastvrouw een typisch Ecuadoraanse maaltijd wordt gemaakt. Dit is een unieke kans om met de lokale bevolking in contact te komen en meer te weten te komen over hun dagelijks leven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 4

  Otavalo en omgeving / vrije dag

  image

  Vandaag heb je tijd om de omgeving van Otavalo te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan verschillende kleine indiaanse dorpen. Een leuke toer, waarbij je onder andere een werkplaats van een panfluitenmaker en een wever bezoekt. Of maak een fikse wandeltocht rondom het diepgroene kratermeer van Cuicocha. Je kunt ook een mooie mountainbike-tocht door de bergachtige omgeving maken. We overnachten in een sfeervol hotel in of net buiten Otavalo.

  image

  Je kunt vandaag ook een bezoek brengen aan de markt van Otavalo. Elke dag is er een bonte markt. Naast groenten, fruit en andere levensmiddelen is er een overvloed aan souvenirs te koop. Zo vind je er handgeweven wandkleden, wollen truien, hangmatten, sieraden, houtsnijwerk, vilten hoeden, poncho's en nog veel meer. De Otavalo-indianen zijn prachtig gekleed. De vrouwen dragen witte, geborduurde blouses, donkerblauwe hoofddoeken en goudkleurige kralenkettingen, en de mannen een poncho en halflange witte broek, en van onder hun vilthoed een lange vlecht.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Papallacta / thermale baden

  image

  We rijden met onze bus in ongeveer 4 uur naar de thermale baden van Papallacta, een prachtige plek op 3300 meter hoogte, midden in de natuur. De kamers van ons mooie spa-resort liggen direct om de baden heen. Er is keus uit verschillende baden met uiteenlopende temperaturen. Wat is heerlijker dan vanuit je warme bad de omringende siertuin met prachtige bloemen en kolibri’s, de mystieke nevelwouden en de besneeuwde toppen van de vulkaan Antisana te bewonderen?

 • 6

  naar het Amazone-regenwoud

  image

  We dalen in ongeveer 4 uur af naar de Oriente, het Amazonegebied van Ecuador. In de namiddag komen we in de lodge aan. We zien de omgeving steeds groener en tropischer worden en hebben mooie uitzichten over het Ecuadoraans Amazonegebied. We verblijven drie nachten in een junglelodge.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 7

  verblijf in het Amazone-regenwoud

  image

  We maken verschillende korte wandelingen in de omgeving en zullen er ook per motorkano op uit trekken. De kans dat je tijdens de wandeling dieren aan zult treffen, is klein. Je kunt wel genieten van het overweldigende regenwoud. Onze Ecuadoraanse gids zal ons meer vertellen over de plantensoorten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  verblijf in het Amazone-regenwoud

  image

  Gedurende je verblijf maak je kennis met de medicinale werking van planten en bomen zoals uña de gato en sangre de dragón, en ziet koffiestruiken, cacaobomen en papayabomen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  naar Baños

  image

  Vanuit het Amazonegebied reizen we met onze bus door het dal van de Rio Pastaza naar Baños. We volgen een prachtige route waarlangs vele watervallen in diepe ravijnen kletteren. We stoppen bij de Pailón del Diablo, één van de grootste watervallen uit de omgeving. Halverwege de middag arriveren we in Baños. Dit gezellige stadje ligt op 1800 meter op de flanken van de actieve Tungurahua vulkaan, in een groene omgeving van suikerrietvelden en bosrijke heuvels. We verblijven twee nachten in een sfeervol hotel in Baños.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Baños / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag alle tijd om de omgeving te verkennen. Zo kun je wandelen naar prachtige uitzichtpunten of bijvoorbeeld gaan mountain biken. Na deze activiteiten zul je nog meer genieten van de thermale baden of warmwaterbronnen, waar Baños zijn naam aan te danken heeft.

 • 11

  Chimborazo vulkaan - Guamote

  image

  We bezoeken de berghutten op de vulkaan Chimborazo. We rijden met onze bus tot aan de eerste hut op 4800 meter, vanwaar we over de flanken van de Chimborazo kunnen wandelen. We lopen naar de tweede hut op 5000 meter. Deze lijkt dichtbij, maar de ijle lucht maakt de wandeling toch zwaar. De gletsjers boven ons en de top van de Chimborazo (6263 meter), die hoog boven ons uittorent, maken veel indruk. Liefhebbers kunnen vervolgens vanaf een hoogte van 4800 meter met een mountainbike de hellingen van de Chimborazo af sjezen.

  Maar let wel op! De wegen in Ecuador zijn minder goed dan in Nederland.

  image

  We reizen verder naar het inheemse plaatsje Guamote, waar we een nacht zullen verblijven in het sfeervolle onderkomen Inti Sisa.

  Puur Sawadee - Inti Sisa stichting

  image

  Met ons verblijf in deze accommodatie steunen we rechtstreeks de activiteiten van de Inti Sisa stichting. Ze hebben in 1999 een opleidingscentrum opgericht om betere opleidingsmogelijkheden te verschaffen aan de inheemse bewoners van Guamote en omgeving, vooral voor meisjes en vrouwen. Dit wordt o.a. gedaan aan de hand van workshops, zoals computer les, naaiwerken, muziekles en Engelse taal.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 12

  Guamote markt / treinreis naar Nariz del Diablo – Ingapirca

  image

  Op de authentieke donderdagmarkt van Guamote vind je allerlei inheemse producten die worden aangeboden door de Indiaanse bevolking uit de omgeving. Er wordt hier van alles verkocht; o.a. groenten, fruit, dieren en kleding. Het is een zeer levendige en kleurrijke markt, met name de veemarkt is erg leuk om te bezoeken. 

  image

  We vertrekken per bus naar Alausí, waar we op de trein stappen. We volgen het gerestaureerde zigzag-traject langs de steile rots Naríz del Diablo (Duivelsneus). Dit is een architectonisch meesterwerk, waar de trein langzaam en afwisselend voor- en achteruitrijdend, het hoogteverschil overbrugt.


  image

  Na de treinreis rijden we door naar de Incaruïnes van Ingapirca. In het Quechua, de taal van de Inca's, betekent Ingapirca 'Incamuur'. Al voor de tijd van de Inca’s was dit een belangrijke tempel. Als je rondloopt tussen de ruïnes, zal je nieuwsgierigheid naar dit mysterieuze verleden worden gewekt. Vlakbij kun je in de contouren van de rotsen ‘La cara del Inca’ (het Indiaanse gezicht) herkennen. Het blijft een raadsel of deze rotswand het resultaat is van erosie of het werk van mensenhanden. We overnachten in een sfeervolle hacienda met prachtig uitzicht op de Andes.


 • 13

  naar Cuenca / vrije dag

  image

  In de ochtend, voordat we naar Cuenca rijden, bezoeken we de ruïnes van Ingapirca. Daarna rijden we in een uur of twee naar de koloniale stad, welke met recht de mooiste stad van Ecuador wordt genoemd. Cuenca staat staat net als Quito op de UNESCO werelderfgoedlijst. Prachtige pleinen, koloniale kerken en kloosters, de indrukwekkende kathedraal, statige herenhuizen langs de Río Tomebamba, een vrolijke bloemenmarkt en met kasseien geplaveide straten bepalen het stadsbeeld. 

  image

  Dit alles heeft de stad te danken aan haar rijke culturele verleden. Oorspronkelijk lag deze stad in het gebied van de Cañari-indianen, die aan het eind van de 15e eeuw door de Inca's onderworpen werden. De Inca’s bouwden hier hun tweede, noordelijke hoofdstad Tomebamba (naast Cusco) en verwoesten deze stad kort voordat deze door de Spaanse veroveraars werd ingenomen. Na de onafhankelijkheid van Ecuador vestigden zich intellectuelen en de aristocratie zich graag in het provinciaalse Cuenca. Van elk van deze periodes zijn in Cuenca nog overblijfselen te vinden.


 • 14

  Cuenca / bezoek markt Gualaceo

  image

  We rijden in een uurtje naar het rijke, voormalige mijnstadje Gualaceo. De lokale groente- en fruitmarkt is een vrolijk ontmoetingspunt. Mensen komen van heinde en verre om de markt te bezoeken. Op de terugweg naar Cuenca is er voldoende tijd om (voor eigen rekening) te lunchen. Halverwege de middag arriveer je weer in Cuenca.

 • 15

  naar Guayaquil, via El Cajas Nationaal Park

  image

  De reis naar Guayaquil is een prachtig voorbeeld van de ongekende diversiteit aan landschappen op een klein oppervlak, iets wat Ecuador zo bijzonder maakt. We klimmen tot ongeveer 4000 meter hoogte en bezoeken het merengebied in het nationaal park El Cajas. Tussen de 3500 en 4100 meter liggen sinds de laatste ijstijd honderden kleinere en grotere meren en poelen. 

  image

  Op deze hoogte kunnen we de zogenaamde páramo-vegetatie zien: een ruig landschap met schaarse begroeiing van kleine struikjes, grassen, kleurige bergbloemen, mossen en schimmels. Onder de boomgrens liggen nog onaangetaste nevelwouden. Hier leven felgekleurde kolibries, en de schuwe Andes-brilbeer, het gordeldier, het stinkdier en het neusbeertje

  image

  Na een stevige wandeling kun je in een klein restaurant aan de rand van het reservaat genieten van een heerlijke maaltijd met bijvoorbeeld forel. Dan verlaten we de Andes en beginnen aan een lange afdaling door het nevelwoud tot op de tropische laagvlakte van de kustregio. We reizen naar de havenstad Guayaquil, waar we overnachten in een hotel in of nabij het centrum van de stad.

 • 16

  Vlucht van Guayaquil naar de Galápagoseilanden

  image

  Aangezien de Galápagoseilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Guayaquil naar het eiland San Cristobal. Op het vliegveld van San Cristobal wacht de Engelssprekende natuurgids klaarstaan die je de komende vijf dagen zal begeleiden. We verblijven de komende twee nachten in een hotel op San Cristobal.

  image

  In de middag brengen we een bezoek aan het Bezoekerscentrum, voor een goede kennismaking met Galápagos. Je leert meer over de natuur, geschiedenis en bescherming; en wat dit gebied zo uniek maakt. 

  image

  Vervolgens wandelen we naar het nabij gelegen Frigate Bird Hill, met een paradijselijk uitzicht. Liefhebbers kunnen verder wandelen tot aan de baai van Playa Carola, het domein van zeeleeuwen en zeeleguanen.

  We overnachten in een hotel op San Cristóbal.

  NB: De reisbegeleider die de reis tot nu toe heeft begeleid zal niet aanwezig zijn op de Galápagoseilanden. Tijdens het Galápagosbezoek gaat er een professionele Engelstalige natuurgids mee. Hij/zij kent de natuur als geen ander. Deze professionals zijn niet alleen goed getraind en opgeleid, maar ook gepassioneerd over de Galápagoseilanden. 

  NB2: Bij het inchecken in Guayaquil dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar per persoon. Bij aankomst op de luchthaven op San Cristóbal dien je bovendien $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagoseilanden

 • 17

  Galápagos / Lobos Islet en Ochoa Beach

  image

  Per speedboot bezoeken we het eilandje Lobos Islet en Ochoa Beach. Het eilandje staat bekend om zijn perfecte snorkelmogelijkheden en witte stranden. Tijdens een korte wandeling gaan we op zoek naar blauwpootgenten en de zeeleeuwen waar het eiland zijn naam aan te danken heeft. Ook de Fregat vogels kunnen we hier van dichtbij observeren.

  image

  Wanneer we aankomen bij Ochoa Beach is er ook tijd om te snorkelen. Verken de onderwaterwereld waar de Galápagoseilanden zo bekend om staan. Hier worden met enige regelmaat schildpadden en roggen gespot. In ongeveer een halfuur varen we daarna weer terug naar San Cristóbal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 18

  naar Santa Cruz - hooglanden en reuzenschildpadden en Charles Darwin Research Center

  image

  We varen per speedboot naar het eiland Santa Cruz. Per bus verkennen we de hooglanden van dit eiland, waar we de Galápagos reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat kunnen bewonderen. We zullen ook door een van de vele lava tunnels lopen die de vulkanische oorsprong van dit eiland verduidelijken.

  image

  Later die middag breng je een bezoek aan het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoraanse overheid is opgericht. Er werken ongeveer 200 mensen, waaronder een groot aantal vrijwilligers die campagnes steunen voor natuurbeheer, zoals het uitbannen van geïntroduceerde plant- en diersoorten en het reguleren van de visindustrie. Ook worden in dit onderzoekscentrum de in het wild verzamelde eieren van reuzenschildpadden en landleguanen veilig uitgebroed, grootgebracht en uiteindelijk uitgezet in de natuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Galápagos / Tortuga Bay en Kayakken bij Punta Estrada

  image

  We wandelen in zo’n 45 minuten vanuit Puerto Ayora naar Tortuga Bay. Dit is de enige manier om op dit mooie strand te komen. Onderweg loop je door een droog tropisch bos met huizenhoge cactussen waar je Darwinvinken en andere bonte zangvogels kunt horen zingen. Eenmaal aangekomen op het strand kun je een duik nemen. Als je geluk hebt, kun je hier zeeschildpadden en zeeleguanen bewonderen.

  image

  We maken een schitterende zeekajak-excursie in een rustige baai bij Estrada Point. Hier is ook de mogelijkheid om te snorkelen, waarbij je weer kans hebt om zeeleeuwen, zeeschildpadden en roggen te zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Galápagos / vlucht naar Guayaquil

  image

  In de ochtend vertrekken we richting het vliegveld om terug te vliegen naar Guayaquil. Daar aangekomen zal een lokale gids ons verschillende hoogtepunten van deze stad laten zien, waaronder het Leguanen park midden in de stad en de boulevard langs de immense Guayas rivier, met haar frivole en uitbundige inwoners. Later op de dag keren we terug naar het vliegveld om door te vliegen naar Amsterdam. 

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • GALÁPAGOS INFORMATIE

  image

  De Galápagosarchipel heeft een oppervlak van 8000 km2 verspreid over ca. 16 hoofdeilanden. Door de geïsoleerde ligging leven er vele bijzondere dier- en plantsoorten die nergens anders op aarde voorkomen. Behalve dat deze soorten uniek zijn, is het bijzondere van Galápagos dat veel dieren helemaal niet schuw zijn voor mensen, en je tot een afstand van twee meter laten naderen (dichterbij is niet toegestaan).

  Dit geeft je de gelegenheid oog in oog te staan met opmerkelijke vogels, zoals de blauwpootgent, de fregatvogel, de albatros, de Galápagos aalscholver en zelfs pinguïns (op de evenaar!). Vaak kun je zwemmen/snorkelen tussen speelse zeeleeuwen, zeeschildpadden, roggen en kleurige rifvissen. Het is een unieke ervaring om over een parelwit strand te lopen, vlak langs kolonies zeeleeuwen die heerlijk liggen te zonnen na hun nachtelijke jacht. 
  Eilandhoppen is een alternatieve manier (naast de comfortabeler, maar duurdere cruise-programma’s) om de Galápagoseilanden te bezoeken. Je verblijft daarbij in hotels op de bewoonde eilanden (San Cristóbal, Santa Cruz, Isabela en/of Floreana) en vaart met een speedboot van eiland naar eiland. In dit reisprogramma hebben we deze soms wat ruige overtochten over open water kunnen beperken tot slechts één langere overtocht van San Cristóbal naar Santa Cruz.

  In Puerto Ayora op Santa Cruz ligt het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoraanse overheid is opgericht. In het centrum leven verschillende soorten reuzenschildpadden, maar je kunt ze ook zien in hun natuurlijke habitat in de groene hooglanden. Charles Darwin bezocht de Galápagoseilanden in september 1835 met het onderzoeksschip Beagle en bracht ongeveer 5 weken door met het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden. Mede door dit bezoek ontwikkelde Darwin zijn evolutietheorie.

  Van de reisbegeleider ontvang je ter plekke alle noodzakelijke informatie voor je trip naar de Galápagos.

  Indien je voor de Galápagos boekt, gaat er een bedrag van € 15 naar Galapagos Conservancy. Deze stichting houdt zich bezig met de bescherming van de Galápagoseilanden door onderzoek en voorlichting. Voor meer informatie surf je naar www.galapagos.org .

Rondreis Ecuador & Galápagos Hoogtepunten

Zeg hola tegen Ecuador

Chimborazo vulkaan
21 dagen vanaf € 3.048 € 2.948
Naar boven
 

Puur Sawadee week

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid en natuurlijk doen wij mee! Ontvang tussen 10 en 17 oktober 2018 een prachtig duurzaam pakket bij boeking (m.u.v. familiereizen). Dit pakket bestaat uit:

 • Een duurzame Dopper waterfles 
 • Een WakaWaka Power+  
 • Standaard CO2-compensatie