< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Zeer gevarieerde rondreis langs natuur en cultuur
 • Inclusief 5-daags Galápagos bezoek met verblijf in hotels
 • Contact met de lokale bevolking tijdens een overnachting bij een Indianengezin in Otavalo
 • Driedaags verblijf in een comfortabele lodge in de jungle (volpension)
 • Mogelijkheid om de flanken van de Chimborazo vulkaan te beklimmen
 • Overnachting in het prachtige hotel bij de thermale baden van Papallacta
 • Bezoek aan de kleurrijke donderdagmarkt van Guamote
 • Spectaculaire treintocht via het beroemde traject Nariz del Diablo
 • Inclusief een bezoek aan de incaruïnes van Ingapirca
 • Wandeling in het mooie natuurreservaat El Cajas onder leiding van een lokale gids
 • Actieve rondreis met koloniale steden, Indianenmarkten en spectaculaire natuur

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Quito

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  Quito / Vrije dag

  image

  Quito heeft een prachtig koloniaal centrum, dat terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het is heerlijk ronddwalen tussen de vele kerken, kloosters, koloniale huizen en pleinen. Vanaf de Cerro Panecillo heb je een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen van het Andesgebergte. Aangezien Quito op een hoogte van 2850 meter ligt, is het even wennen aan de ijle lucht. Vooral de eerste dagen kun je het beste rustig aan doen.

 • 3

  bezoek aan de evenaar - Otavalo / overnachting bij Indianengezinnen

  image

  We rijden in ongeveer 4 uur naar Otavalo. Onderweg brengen we een bezoek aan Mitad del Mundo, het midden van de wereld, waar je zo van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond kunt overstappen. Vanaf de evenaar is het nog zo'n drie uur rijden naar het stadje Otavalo. 

  image

  In de omgeving van Otavalo hebben verschillende kleine Indiaanse boeren gemeenschappen een uniek project opgezet. Een aantal families heeft een huisje met een tweepersoonskamer en een badkamer. Iedereen verblijft een nacht bij een “eigen” gastgezin waar ’s ochtends en ’s avonds door je gastvrouw een typisch Ecuadoriaanse maaltijd wordt gemaakt. Dit is een unieke kans om met de lokale bevolking in contact te komen en meer te weten te komen over hun dagelijks leven.

 • 4

  Otavalo en omgeving / vrije dag

  image

  Vandaag heb je tijd om de omgeving van Otavalo te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan verschillende kleine Indiaanse dorpen. Een leuke tour, waarbij je onder andere een werkplaats van een panfluitenmaker en een wever bezoekt. Of maak een fikse wandeltocht rondom het diepgroene kratermeer van Cuicocha. Je kunt ook een mooie mountainbike-tocht door de bergachtige omgeving maken. We overnachten in een sfeervol hotel in of net buiten Otavalo.

  image

  Je kunt vandaag ook een bezoek brengen aan de markt van Otavalo. Elke dag is er een bonte markt. Naast groenten, fruit en andere levensmiddelen is er een overvloed aan souvenirs te koop. Zo vind je er handgeweven wandkleden, wollen truien, hangmatten, sieraden, houtsnijwerk, vilten hoeden, poncho's en nog veel meer. De Otavalo-Indianen  zijn prachtig gekleed. De vrouwen dragen witte, geborduurde blouses, blauwwitte hoofddoeken en goudkleurige kralenkettingen en de mannen een poncho en halflange witte broek, en een vilthoed met gevlochten lang haar eronder.

 • 5

  naar Papallacta / thermale baden

  image

  We rijden met onze bus in ongeveer 4 uur naar de thermale baden van Papallacta, een prachtige plek op 3300 meter hoogte midden in de natuur. De kamers van ons mooie hotel liggen direct om de baden heen. Er is keus uit verschillende baden met uiteenlopende temperaturen. Wat is heerlijker dan vanuit je warme bad de omringende nevelwouden en de besneeuwde top van de vulkaan Antisana te bewonderen?

 • 6

  naar de jungle

  image

  We dalen in ongeveer vier uur af naar de Oriente, het Amazonegebied van Ecuador. In de namiddag komen we in de lodge aan. We zien de omgeving steeds groener en tropischer worden en hebben mooie uitzichten over het Ecuadoriaans Amazonegebied. We verblijven drie nachten in een lodge in de jungle.

 • 7

  verblijf in jungle

  image

  We maken verschillende korte wandelingen in de omgeving en we zullen er ook per kano op uit trekken. De kans dat je tijdens de wandeling dieren aan zult treffen, is klein. Je kunt wel genieten van het overweldigende oerwoud. Onze Ecuadoriaanse gids zal ons meer vertellen over de plantensoorten.

 • 8

  verblijf in jungle

  image

  Gedurende je verblijf maak je kennis met de medicinale werking van planten en bomen als uña de gato en sangre de drago en ziet koffiestruiken, cacaobomen en papayabomen.

 • 9

  naar Baños

  image

  Vanuit het Amazonegebied reizen we met onze bus via het dal van de Rio Pastaza naar Baños. We rijden langs een prachtige route met vele watervallen en maken een stop bij de Pailon del Diablo waterval, één van de grootste uit de omgeving. Halverwege de middag arriveren we in Baños. Het stadje ligt op 1800 meter op de flanken van de actieve Tungurahua vulkaan. Het gezellige stadje is prachtig gelegen in een groene omgeving van suikerrietvelden, bosrijke heuvels en watervallen die neerkletteren in diepe ravijnen. We verblijven twee nachten in een sfeervol hotel in Baños.

 • 10

  Baños / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag alle tijd om de omgeving te verkennen. Zo kun je wandelen naar prachtige uitzichtpunten, mountain biken of paardrijden. Na deze activiteiten zul je nog meer genieten van de thermale baden of warmwaterbronnen, waar Baños zijn naam aan te danken heeft.

 • 11

  Chimborazo vulkaan - Guamote

  image

  We bezoeken het basiskamp van de Chimborazovulkaan. We rijden met onze bus tot aan de berghut op 4800 meter, vanwaar we de lagergelegen flanken van de Chimborazo kunnen beklimmen. We lopen naar de tweede hut op 5000 meter. De hut lijkt dichtbij, maar de ijle lucht maakt de wandeling toch zwaar. De gletsjers boven ons en de top van de Chimborazo (6310 meter), die hoog boven ons uittorent, maken veel indruk. Liefhebbers kunnen vervolgens vanaf een hoogte van 4800 meter met een mountainbike de hellingen van de Chimborazo af sjezen. Let wel op, de wegen in Ecuador zijn minder goed dan in Nederland. 

  image

  We reizen verder naar het authentieke en zeer inheemse plaatsje Guamote, waar we een nacht zullen verblijven in het sfeervolle onderkomen Inti Sisa.

  Puur Sawadee - Inti Sisa stichting

  image

  Met ons verblijf in deze accommodatie steunen we rechtstreeks de activiteiten van de Inti Sisa stichting. Ze hebben in 1999 een opleidingscentrum opgericht om betere opleidingsmogelijkheden te verschaffen aan de inheemse bewoners van Guamote en omgeving, vooral voor meisjes en vrouwen. Dit wordt o.a. gedaan aan de hand van workshops, zoals computer les, naaiwerken, muziekles en Engelse taal.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 12

  Guamote markt / treinreis naar Nariz del Diablo – Ingapirca

  image

  Op de authentieke donderdagmarkt van Guamote vind je allerlei inheemse producten die worden aangeboden door de Indiaanse bevolking uit de omgeving. Er wordt hier van alles verkocht; o.a. fruit, groente, dieren en kleding. Het is een zeer kleurrijke markt, met name de veemarkt is erg leuk om te bezoeken. 

  image

  We vertrekken per bus naar Alausi, waar we op de trein stappen. Gedurende de treinrit passeren we het beroemde Nariz del Diablo (Duivelsneus)-traject. De Andes is hier zo steil dat het spoornet zigzaggend over de bergflanken aangelegd is. Heel langzaam en afwisselend voor- en achteruitrijdend, baant de trein zich een weg door de Andesketen. 

  image

  Na de treinreis rijden we door naar de Incaruïnes van Ingapirca. In Quechua, de taal van de Inca's, betekent Ingapirca 'de muren van de Inca'. In de tijd van de Inca’s was dit een belangrijke tempel, waar de Incakoning regelmatig verbleef. Als je rondloopt tussen de ruïnes, zal zeker je nieuwsgierigheid naar dit mysterieuze verleden gewekt worden. Vlakbij kun je in de contouren van de rotsen la cara del Inca (het Indiaanse gezicht) herkennen. Het blijft een raadsel of deze rotswand het resultaat is van erosie of het werk van mensenhanden. We overnachten in een sfeervol hotel dat vlakbij de ruïnes is gelegen.

 • 13

  naar Cuenca / vrije dag

  image

  In ongeveer twee uur rijden we naar de koloniale stad Cuenca, die met recht de mooiste stad van Ecuador wordt genoemd, en net als Quito op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Prachtige pleinen, de indrukwekkende kathedraal, statige koloniale huizen langs de Río Tomebamba, een vrolijke bloemenmarkt en met kasseien geplaveide straten bepalen het stadsbeeld. 

  image

  Dit alles heeft de stad te danken aan haar rijke en gevarieerde culturele verleden. Oorspronkelijk lag de stad in het gebied van de Cañari-indianen, die aan het eind van de 15de eeuw door de Inca's onderworpen werden. Nog geen halve eeuw later stond het gebied onder beheer van de Spaanse veroveraars. In de Republikeinse periode werd Cuenca de stad van de intellectuelen en de aristocratie. Van elk van deze periodes zijn in Cuenca nog overblijfselen te vinden.

 • 14

  Cuenca / bezoek markt Gualaceo

  image

  We rijden in een klein uur naar de traditionele markt in Gualaceo. De lokale groente en fruit markt nabij de koloniale stad van Gualaceo is een vrolijke sociale bijeenkomst. Mensen komen van heinde en verre om de markt te bezoeken. Op de terugweg naar Cuenca is er voldoende tijd om (op eigen gelegenheid) te lunchen. Halverwege de middag arriveer je weer in Cuenca.

 • 15

  naar Guayaquil, via Cajas

  image

  De reis naar Guayaquil is een prachtig voorbeeld van de diversiteit in het landschap op een klein oppervlak, iets wat Ecuador zo bijzonder maakt. We klimmen tot ongeveer 4.000 meter hoogte en brengen een bezoek aan het merengebied en natuurreservaat Cajas. Tussen de 3.500 en 4.100 meter liggen honderden kleinere en grotere meren verspreid, een overblijfsel uit de ijstijden. 

  image

  Op deze hoogte kunnen we de zogenaamde páramo-vegetatie zien: een ruig landschap met een schaarse begroeiing van kleine struikjes, grassen, kleurige bergbloemen, mossen en schimmels. Iets lager gelegen liggen nog onaangetaste nevelwouden. De felgekleurde kolibrie, de brilbeer, het gordeldier, het stinkdier en het neusbeertje komen hier voor. Na een stevige wandeling kun je in een restaurantje aan de rand van het reservaat genieten van een heerlijke maaltijd met bijvoorbeeld forel.

  image

  Na ons bezoek aan Cajas verlaten we de Andes en beginnen aan een lange afdaling door het nevelwoud tot in de tropische laagvlakte van de kust. We reizen naar de havenstad Guayaquil, waar we overnachten in een hotel in of nabij het centrum van de stad.

 • 16

  Vlucht van Guayaquil naar Galápagos

  image

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Guayaquil naar San Cristobal. Bij aankomst op het eiland San Cristobal zal een Engelssprekende natuurgids klaarstaan die je de komende vijf dagen begeleid. We verblijven de komende twee nachten in een hotel op San Cristobal.

  image

  In de middag brengen we een bezoek aan het Interpretation Center, gelijk een goed begin voor een kennismaking met de Galapagos. In het bezoekerscentrum leren we meer over de natuur en geschiedenis van dit unieke gebied. 

  image

  Vervolgens wandelen we naar het nabij gelegen Frigate Bird Hill, genaamd naar de grote fregatvogels die zich hier nestelen. De liefhebbers kunnen verder wandelen tot aan de baai van Playa Carola, het domein van zeeleeuwen en zeeleguanen.

  We overnachten in een hotel op San Cristobal.


  NB: De reisbegeleider die de reis tot nu toe heeft begeleid zal niet aanwezig zijn op de Galápagos. Tijdens het Galápagosbezoek gaat er een professionele Engelstalige natuurgids mee. Hij/zij kent de natuur als geen ander. Deze professionals zijn niet alleen goed getraind en opgeleid, maar ook gepassioneerd over de Galápagoseilanden. 

  NB2: Bij het inchecken in Guayaquil dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar per persoon. Bij aankomst op de luchthaven op San Cristobal dien je $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden.

 • 17

  Galápagos / Isla Lobos en Playa Ochoa

  image

  Per speedboot bezoeken we het eilandje Isla Lobos en Playa Ochoa. Het eiland staat bekend om haar perfecte snorkelmogelijkheden en witte stranden. Tijdens een korte wandeling gaan we op zoek naar blauwvoet jan van genten en de zeeleeuwen waar het eiland zijn naam aan te danken heeft.

  image

  Wanneer we aankomen bij Playa Ochoa is er ook tijd om te snorkelen. Verken de onderwaterwereld waar de Galapagos eilanden zo bekend om staan. Hier worden met enige regelmaat schildpadden en roggen gespot. In ongeveer een half uur varen we daarna weer terug naar San Cristobal.

 • 18

  Galápagos / naar Santa Cruz - bezoek Charles Darwin Center

  image

  We varen per speedboot naar het eiland Santa Cruz. Later die dag breng je een bezoek aan het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoriaanse overheid is opgericht. Er werken ongeveer 200 mensen, waaronder een groot aantal vrijwilligers die campagnes steunen voor het verwijderen van uitheemse diersoorten en het reguleren van de visindustrie. Ook worden er in dit onderzoekscentrum reuzenschildpadden gefokt, grootgebracht en vervolgens uitgezet in de natuur.

 • 19

  Galápagos / Tortuga Bay en Kayakken bij Punta Estrada

  image

  We wandelen in zo'n 45 minuten vanuit Puerto Ayora naar Tortuga Bay. Dit is de enige manier om op dit mooie strand te komen. Onderweg loop je door een droog tropisch bos met enorm hoge cactussen waar je als je goed luistert de Darwinvinken kunt horen zingen. Eenmaal aangekomen op het strand kun je een duik nemen. Als je geluk hebt, kun je hier schildpadden en zeeleguanen bewonderen.

  image

  We maken een schitterende kayak excursie in een rustige baai bij Punta Estrada. Hier is ook de mogelijkheid om te snorkelen, waarbij je kans hebt op het zien van zeeleeuwen, zeeschildpadden en roggen.

 • 20

  Galápagos / Reuzenschildpadden hooglanden / vlucht naar Guayaquil

  image

  Per bus verkennen we de hooglanden van dit eiland, waar we de Galápagos reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat kunnen bewonderen. Hierna vertrekken we richting het vliegveld om terug te vliegen naar Guayaquil en later op de dag door te vliegen naar Amsterdam.

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. 

 • 21

  aankomst Amsterdam

 • image

  GALÁPAGOS INFORMATIE

  Dé manier om de Galápagos te bereizen is met een meerdaagse boottocht langs de verschillende eilanden. De Galápagos archipel wordt 's werelds grootste planten- en dierentuin genoemd. Door de vulkanische oorsprong en zeer geïsoleerde ligging komen er vele bijzondere diersoorten voor die nergens anders op aarde voorkomen. Gedurende vijf of acht dagen bezoek je de Archipiélago de Colón, zoals de Galápagos eilanden sinds 1892 officieel heten. De Galápagos eilanden danken hun naam aan hun meest indrukwekkende bewoner, de reuzenschildpad. Galápago is namelijk het oud-Spaanse woord voor schildpad. Charles Darwin kwam naar de Galápagos in september 1835 met het onderzoeksschip Beagle en bracht ongeveer 5 weken door met het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden. Mede door dit bezoek ontwikkelde Darwin zijn evolutietheorie. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden, zoals roofdier en mens, hebben de dieren van de archipel hun schuwheid verloren. Dit geeft je de gelegenheid oog in oog te staan met zeldzame vogels, zoals de blauwvoet jan-van-gent, de fregatvogel, de albatros, de roze flamingo en soms ook pinguïns. Vaak bestaat de mogelijkheid om te zwemmen tussen zeeleeuwen, schildpadden of roggen. Het is een unieke ervaring om over een parelwit strand te lopen, vlak langs kolonies zeeleeuwen die heerlijk liggen te zonnen.

  De Galápagos archipel heeft een grondoppervlak van 8000 km2 verspreid over ca. 16 eilanden. In Puerto Ayora op Santa Cruz ligt het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoriaanse overheid is opgericht. In het centrum leven verschillende soorten reuzenschildpadden. 

  Wij maken gebruik van een catamaran met plaats voor 16 personen. Een groot voordeel hiervan is dat je met een klein groepje de eilanden bezoekt. Over het algemeen wordt er geprobeerd zoveel mogelijk 's nachts te varen zodat je alle tijd hebt om overdag de eilanden te bezoeken. Er zijn twee dingy's aanwezig waarmee je overdag van boord naar een eiland of snorkelplek wordt gebracht. Soms heb je een beach landing, dit houdt in dat je een klein stukje door het water moet lopen voordat je op het strand bent.

  Van de reisbegeleider ontvang je ter plekke alle noodzakelijke informatie voor je trip naar de Galápagos.

  Indien je voor de Galapagos boekt, gaat er een bedrag van € 15 naar Galapagos Conservancy. Deze stichting houdt zich bezig met de bescherming van de Galapagos eilanden door onderzoek en voorlichting. Voor meer informatie surf je naar www.galapagos.org .

Rondreis Ecuador & Galápagos Hoogtepunten

Zeg hola tegen Ecuador

Chimborazo vulkaan
21 dagen vanaf € 2.998
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.