< Terug naar resultaten

Rondreis Ecuador - Andes Wandelreis

Wandelen door het Andesgebergte

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Ecuador

Route daagse rondreis Ecuador - Andes Wandelreis

Geen betere manier om de Andes te verkennen dan te voet! Tijdens deze actieve reis naar Ecuador voert een vierdaagse wandeltocht door het Andesgebergte je door ongerepte natuur en langs kleine Indianendorpjes met lemen huisjes. Daarnaast maak je kennis met het Amazonegebied, bezoek je Indianenmarkten en koloniale steden. Je sluit de reis ontspannen af aan het strand.

Paardrijden en mountainbiken De groene bergen rond Baños en het mysterieuze landschap van El Cajas lenen zich uitstekend voor wandelingen, of paardrijd- en mountainbiketochten. Een lange afdaling door het nevelwoud leidt naar de tropische laagvlakte van de kust. Op het eiland Isla de la Plata vind je bekende vogelsoorten zoals de Jan-van-gent, albatros en fregatvogel. Ecuador: wandeltocht door de Andes Je maakt een vierdaagse wandeltocht in het Andesgebergte van Ecuador. De tocht gaat door pure natuur en langs dorpjes met lemen huisjes. Je loopt zowel door nevelwoud als over de hoogvlakte waar de begroeiing alleen uit verschillende typen mos bestaat. In de verte lokken de met sneeuw bedekte bergtoppen en daaronder ligt een lappendeken van bewerkte stukjes grond. Steden en jungle van Ecuador In het hoogland wonen verschillende Indianengroepen, elk met hun eigen kleurige klederdracht. In Otavalo vind je prachtige Indianenmarkten en vlakbij dit dorp logeren we bij de lokale bevolking; een unieke gelegenheid om met deze mensen in contact te komen en een kijkje in hun dagelijkse leven te nemen. Je maakt daarnaast kennis met een ander, meer Europees Ecuador, bezaaid met koloniale gebouwen en gezellige pleinen. Op weg naar het Amazonegebied voel je de temperatuur stijgen en zie je de natuur snel groener worden. Per kano trekken we dieper de Amazone in. Overnachting bij de Indianen families In de omgeving van Otavalo hebben verschillende kleine Indiaanse boerengemeenschappen een uniek project opgezet. Een aantal families heeft naast hun eigen huis een klein huisje gebouwd dat bestaat uit een tweepersoonskamer en een badkamer. Iedereen verblijft een nacht bij een “eigen” gastgezin waar ’s ochtends en ’s avonds door je gastvrouw een typisch Ecuadoriaanse maaltijd wordt gemaakt. Dit is een unieke kans om met de lokale bevolking in contact te komen en meer te weten te komen over hun dagelijks leven. Meer info:
www.runatupari.com

Rondreis Ecuador - Andes Wandelreis

Niet boekbaar

Naar boven
 

Informatiedag Amsterdam
Zondag 22 oktober 2017

 • Laat je inspireren door diverse reispresentaties. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.