< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Driedaags verblijf in een comfortabele lodge in de jungle (volpension)
 • Verblijf in de nevelwouden van Maquipucuna (volpension) met mooie wandelmogelijkheden
 • Overnachting in het prachtige hotel bij de thermale baden van Papallacta
 • Overnachting bij een Indianengezin in de omgeving van Otavalo
 • Zeer gevarieerde en actieve rondreis, maar ook ontspannende stranddagen
 • Optioneel 5- of 8-daags bezoek Galapagos eilanden het comfortable motorjacht de 'San José'
 • Optioneel 5- of 8-daags bezoek Galapagos eilanden op de luxe catamaran 'Queen Beatriz'
 • Veel rust in de reis vanwege meerdere nachten achtereen in hetzelfde hotel
 • Kans op het zien van bultrugwalvissen (afhankelijk van het seizoen)
 • Wandeling in het mooie natuurreservaat El Cajas onder leiding van een lokale gids

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Quito

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  Quito / Vrije dag

  image

  Quito heeft een prachtig koloniaal centrum, dat terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het is heerlijk ronddwalen tussen de vele kerken, kloosters, koloniale huizen en pleinen. Vanaf de Cerro Panecillo heb je een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen van het Andesgebergte. 

  Aangezien Quito op een hoogte van 2850 meter ligt, is het even wennen aan de ijle lucht. Vooral de eerste dagen kun je het beste rustig aan doen.

 • 3

  naar nevelwoud van Maquipucuna

  image

  We rijden naar het biologische reservaat Maquipucuna. In korte tijd zien we het landschap veranderen van droog hooggebergte tot groen, subtropisch nevelwoud. Onderweg bezoeken we het Inti Nan museum en de Pululahua krater. Aan het begin van de middag komen we aan in Maquipucuna. Dit nevelwoud van Maquipucuna beslaat een hoogte van 1000 tot 2800 meter, waardoor het een enorme biodiversiteit heeft. Het biologisch reservaat Maquipucuna houdt zich actief bezig met natuurbehoud, onder andere door de aankoop van nieuwe stukken grond die voorheen gebruikt werden voor extensieve veeteelt en door het planten van nieuwe bomen in deze gebieden.

  Vanwege beschikbaarheid kan het voorkomen dat je tijdens het verblijf in Maquipucuna overnacht in de nabijgelegen lodge Santa Lucia. 

 • 4

  nevelwoud van Maquipucuna

  image

  Maquipucuna ligt in de Choco-Andean Corridor, één van de top 5 biodiversity hotspots van de wereld. Hier huizen een kleine 200 plantensoorten, waaronder bromelia’s en orchideeën en 350 vogelsoorten, zoals de veelkleurige quetzal, de toekan, en het knaloranje rotshaantje. Bovendien leven er 45 soorten zoogdieren, waaronder gordeldieren, brilberen, miereneters en agouti’s. Onder leiding van een lokale gids maken we verschillende wandelingen in het gebied, waarbij we op zoek gaan naar deze dieren. Het is moeilijk om de dieren daadwerkelijk te spotten, maar de kans op het zien van kleurrijke vogels is behoorlijk groot. Vaak zijn er ook prachtige vlinders, waaronder met een beetje geluk de grote felblauwe morpho-vlinder. 

 • 5

  naar Otavalo, overnachting bij Indianengezinnen

  image

  We rijden in ongeveer 4 uur naar Otavalo. Onderweg brengen we een bezoek aan Mitad del Mundo, het midden van de wereld, waar je zo van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond kunt overstappen. Vanaf de evenaar is het nog drie uur rijden naar het stadje Otavalo. 

  image

  In de omgeving van Otavalo hebben verschillende kleine Indiaanse boeren gemeenschappen een uniek project opgezet. Een aantal families heeft een huisje met een tweepersoonskamer en een badkamer. Iedereen verblijft een nacht bij een “eigen” gastgezin waar ’s ochtends en ’s avonds door je gastvrouw een typisch Ecuadoriaanse maaltijd wordt gemaakt. Dit is een unieke kans om met de lokale bevolking in contact te komen en meer te weten te komen over hun dagelijks leven.

 • 6

  Otavalo en omgeving / vrije dag

  image

  Vandaag heb je tijd om de omgeving van Otavalo te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan verschillende kleine Indiaanse dorpen. Een leuke tour, waarbij je onder andere een werkplaats van een panfluitenmaker en een wever bezoekt. Of maak een fikse wandeltocht rondom het diepgroene kratermeer van Cuicocha. Je kunt ook een mooie mountainbike-tocht door de bergachtige omgeving maken. We overnachten in een sfeervol hotel in of net buiten Otavalo.

 • 7

  Markt van Otavalo / naar Papallacta

  image

  ’s Ochtends kun je een bezoek brengen aan de markt van Otavalo. Elke dag is er een bonte markt. Naast groenten, fruit en andere levensmiddelen is er een overvloed aan souvenirs te koop. Zo vind je er handgeweven wandkleden, wollen truien, hangmatten, sieraden, houtsnijwerk, vilten hoeden, poncho's en nog veel meer. De Otavalo-Indianen  zijn prachtig gekleed. De vrouwen dragen witte, geborduurde blouses, blauwwitte hoofddoeken en goudkleurige kralenkettingen en de mannen een poncho en halflange witte broek, en een vilthoed met gevlochten lang haar eronder.

  image

  In de loop van de ochtend rijden we met onze bus in ongeveer 4 uur naar de thermale baden van Papallacta, een prachtige plek op 3300 meter hoogte midden in de natuur. De kamers van ons mooie hotel liggen direct om de baden heen. Er is keus uit verschillende baden met uiteenlopende temperaturen. Wat is heerlijker dan vanuit je warme bad de omringende nevelwouden en de besneeuwde top van de vulkaan Antisana te bewonderen?

 • 8

  naar de jungle

  image

  We dalen in ongeveer vier uur af naar de Oriente, het Amazonegebied van Ecuador. In de namiddag komen we in de lodge aan. We zien de omgeving steeds groener en tropischer worden en hebben mooie uitzichten over het Ecuadoriaans Amazonegebied. We verblijven drie nachten in een lodge in de jungle.

 • 9

  verblijf in jungle

  image

  We maken verschillende korte wandelingen in de omgeving en we zullen er ook per kano op uit trekken. De kans dat je tijdens de wandeling dieren aan zult treffen, is klein. Je kunt wel genieten van het overweldigende oerwoud. Onze Ecuadoriaanse gids zal ons meer vertellen over de plantensoorten.

 • 10

  verblijf in jungle

  image

  Gedurende je verblijf maak je kennis met de medicinale werking van planten en bomen als uña de gato en sangre de drago en ziet koffiestruiken, cacaobomen en papayabomen.

 • 11

  naar Baños

  image

  Vanuit het Amazonegebied reizen we met onze bus via het dal van de Rio Pastaza naar Baños, waar we halverwege de middag aankomen. Het stadje ligt op 1800 meter op de flanken van de actieve Tungurahua vulkaan. Het gezellige stadje is prachtig gelegen in een groene omgeving van suikerrietvelden, bosrijke heuvels en watervallen die neerkletteren in diepe ravijnen.  We verblijven twee nachten in een sfeervol hotel in Baños.

 • 12

  Baños / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag alle tijd om de omgeving te verkennen. Zo kun je wandelen naar prachtige uitzichtpunten, mountain biken of paardrijden. Na deze activiteiten zul je nog meer genieten van de thermale baden of warmwaterbronnen, waar Baños zijn naam aan te danken heeft.

 • 13

  Chimborazo vulkaan - Guamote

  image

  We bezoeken het basiskamp van de Chimborazovulkaan. We rijden met onze bus tot aan de berghut op 4800 meter, vanwaar we de lagergelegen flanken van de Chimborazo kunnen beklimmen. We lopen naar de tweede hut op 5000 meter. De hut lijkt dichtbij, maar de ijle lucht maakt de wandeling toch zwaar. De gletsjers boven ons en de top van de Chimborazo (6310 meter), die hoog boven ons uittorent, maken veel indruk. Liefhebbers kunnen vervolgens vanaf een hoogte van 4800 meter met een mountainbike de hellingen van de Chimborazo af sjezen. 
  Let wel op, de wegen in Ecuador zijn minder goed dan in Nederland. 

  image

  We reizen verder naar het authentieke en zeer inheemse plaatsje Guamote, waar we twee nachten zullen verblijven in het sfeervolle onderkomen Inti Sisa. Met ons verblijf in deze accommodatie steunen we rechtstreeks de activiteiten van de Inti Sisa stichting. Ze hebben in 1999 een opleidingscentrum opgericht om betere opleidingsmogelijkheden te verschaffen aan de inheemse bewoners van Guamote en omgeving, vooral voor meisjes en vrouwen. Dit wordt o.a. gedaan aan de hand van workshops, zoals computer les, naaiwerken, muziekles en Engelse taal.

 • 14

  Guamote markt / vrije dag

  image

  Vandaag hebben we volop tijd om de authentieke donderdagmarkt van Guamote te bezoeken. Op deze markt vind je allerlei inheemse producten die worden aangeboden door de Indiaanse bevolking uit de omgeving. Er wordt hier van alles verkocht; o.a. fruit, groente, dieren en kleding. Het is een zeer kleurrijke markt, met name de veemarkt is erg leuk om te bezoeken. Vervolgens is er tijd om een optionele excursie te maken in de omgeving. Er zijn meerdere mogelijkheden, zoals het bezoek aan een indianen gemeenschap, wandelen bij het Ozogoche meer of doe mee met een kookklas en leer een van de lokale specialiteiten te bereiden!

 • 15

  treinreis naar Nariz del Diablo – Ingapirca

  image

  's Ochtends vertrekken we per bus naar Alausi. In Alausi stappen we op de trein. Gedurende de treinrit passeren we het beroemde Nariz del Diablo (Duivelsneus)-traject. De Andes is hier zo steil dat het spoornet zigzaggend over de bergflanken aangelegd is. Heel langzaam en afwisselend voor- en achteruitrijdend, baant de trein zich een weg door de Andesketen. 

  image

  Na de treinreis rijden we door naar de Incaruïnes van Ingapirca. In Quechua, de taal van de Inca's, betekent Ingapirca 'de muren van de Inca'. In de tijd van de Inca’s was dit een belangrijke tempel, waar de Incakoning regelmatig verbleef. Als je rondloopt tussen de ruïnes, zal zeker je nieuwsgierigheid naar dit mysterieuze verleden gewekt worden. Vlakbij kun je in de contouren van de rotsen la cara del Inca (het Indiaanse gezicht) herkennen. Het blijft een raadsel of deze rotswand het resultaat is van erosie of het werk van mensenhanden. We overnachten in een sfeervol hotel dat vlakbij de ruïnes is gelegen.

 • 16

  naar Cuenca / vrije dag

  image

  In ongeveer twee uur rijden we naar de koloniale stad Cuenca, die met recht de mooiste stad van Ecuador wordt genoemd, en net als Quito op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Prachtige pleinen, de indrukwekkende kathedraal, statige koloniale huizen langs de Río Tomebamba, een vrolijke bloemenmarkt en met kasseien geplaveide straten bepalen het stadsbeeld. 

  image

  Dit alles heeft de stad te danken aan haar rijke en gevarieerde culturele verleden. Oorspronkelijk lag de stad in het gebied van de Cañari-indianen, die aan het eind van de 15de eeuw door de Inca's onderworpen werden. Nog geen halve eeuw later stond het gebied onder beheer van de Spaanse veroveraars. In de Republikeinse periode werd Cuenca de stad van de intellectuelen en de aristocratie. Van elk van deze periodes zijn in Cuenca nog overblijfselen te vinden.

 • 17

  Cuenca / bezoek markt Gualaceo

  image

  We rijden in een klein uur naar de traditionele markt in Gualaceo. De lokale groente en fruit markt nabij de koloniale stad van Gualaceo is een vrolijke sociale bijeenkomst. Mensen komen van heinde en verre om de markt te bezoeken. Op de terugweg naar Cuenca is er voldoende tijd om (op eigen gelegenheid) te lunchen. Halverwege de middag arriveer je weer in Cuenca.

 • 18

  naar Guayaquil, via Cajas

  image

  De reis naar Guayaquil is een prachtig voorbeeld van de diversiteit in het landschap op een klein oppervlak, iets wat Ecuador zo bijzonder maakt. We klimmen tot ongeveer 4.000 meter hoogte en brengen een bezoek aan het merengebied en natuurreservaat Cajas. Tussen de 3.500 en 4.100 meter liggen honderden kleinere en grotere meren verspreid, een overblijfsel uit de ijstijden. 

  image

  Op deze hoogte kunnen we de zogenaamde páramo-vegetatie zien: een ruig landschap met een schaarse begroeiing van kleine struikjes, grassen, kleurige bergbloemen, mossen en schimmels. Iets lager gelegen liggen nog onaangetaste nevelwouden. De felgekleurde kolibrie, de brilbeer, het gordeldier, het stinkdier en het neusbeertje komen hier voor. Na een stevige wandeling kun je in een restaurantje aan de rand van het reservaat genieten van een heerlijke maaltijd met bijvoorbeeld forel.

  image

  Na ons bezoek aan Cajas verlaten we de Andes en beginnen aan een lange afdaling door het nevelwoud tot in de tropische laagvlakte van de kust. We reizen naar de havenstad Guayaquil, waar we overnachten in een hotel in of nabij het centrum van de stad.

 • 19

  Montañita of 2 keuzemogelijkheden Galapagos

  image

  Het is mogelijk je reis af te sluiten met een 5- of 8-daags bezoek aan de Galapagos eilanden. Indien je kiest voor de Galapagos eilanden, vervalt het verblijf aan het strand bij Montañita. Bij het 5-daagse bezoek is de totale duur van de reis 25 dagen, bij het 8-daagse bezoek 28 dagen.

  image

  Indien je het reguliere programma volgt, reis je vandaag naar het kustplaatsje Montañita, een rit van ongeveer 4 á 5 uur. We verblijven 4 nachten in een gezellig hotel vlakbij het strand. Montañita is een surfersparadijs waar je in de avonden van een heerlijke tropische cocktail kunt genieten en lekker kunt dansen op ritmische salsamuziek.


  Van juli tot november is het seizoen van de 'garua' wat inhoudt dat het meestal nevelig is met laaghangende bewolking aan de kust.

  Optioneel 5-daags bezoek Galápagos Queen Beatriz (totale reisduur blijft 25 dagen) vanaf prijs: / €2.450,00 per persoon

  image

  Een impressie van de Queen Beatriz en meer informatie over deze catamaran kun je vinden onder het kopje accommodatie.

  Op de Galápagos varen we met de Queen Beatriz, een luxe catamaran van ongeveer 30 meter lang. De Queen Beatriz is geschikt voor reizigers die meer comfort op prijs stellen. De catamaran heeft ruime hutten met eigen sanitaire voorzieningen en airconditioning. Het interieur is luxe. Er zijn 3 standaardhutten, 4 deluxe hutten en 1 suite.


  Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.


  Wij proberen de standaard hut te reserveren. Indien dit niet mogelijk is of wanneer de boot volgeboekt is, nemen we contact met je op. De deluxe hutten hebben een privé balkon en de suites hebben een zitje in de hut. Er zijn veel open ruimtes aanwezig, waaronder een zonnedek met comfortabele zonnestoelen en een jacuzzi.


  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.

  image

  Dag 19 Guayaquil / vrije dag

  Vandaag heb je een dag vrij voordat je vertrekt naar de Galápagos.

  image

  Dag 20 Guayaquil - Galápagos - bezoek Charles Darwin Station

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoriaanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Guayaquil naar Baltra waar je inscheept op onze boot; de Queen Beatriz in Puerto Ayora. Aan boord is een professionele natuurgids die veel kan vertellen over de flora en fauna op de verschillende eilanden. 

  image

  Puerta Ayora is de hoofdstad van het eiland Santa Cruz en de belangrijkste stad van de archipel. Je brengt hier een bezoek aan het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoriaanse overheid is opgericht. Er werken ongeveer 200 mensen, waaronder een groot aantal vrijwilligers die campagnes steunen voor het verwijderen van uitheemse diersoorten en het reguleren van de visindustrie. Ook worden er in dit onderzoekscentrum reuzenschildpadden gefokt, grootgebracht en vervolgens uitgezet in de natuur.

  image

  Dag 21 North Seymour and Mosquera

  Vandaag maken we een vroege ochtend excursie naar North Seymour. Via het pad op North Seymour doorkruis je het binnenland en verken je de rotsachtige kust. Onderweg kom je langs kolonies van blauwvoet jan van genten en fregatvogels. De prachtige fregatvogel, een grote zwarte vogel met een aanzienlijke vleugel spanwijdte en een kromme snavel, is extreem snel. Fregatvogels staan bekend om de grote rode keelzak die ze in de paartijd opblazen tot een grote rode ballon, om vrouwtjes te verleiden.

  image

  Jan van Genten en fregatvogels hebben een interessante relatie. Ze delen hetzelfde broedgebied op North Seymour, de blauwvoet jan van genten maken het nest op de grond van de twijgen van de Palo Santos bomen en de fregatvogels maken hun nesten net boven hen in de struiken. Het is ook mogelijk om vandaag te snorkelen.

  image

  Na de lunch bezoeken we het kleine eiland Mosquera. Op dit schilderachtige eiland vind je Sally Lightfood krabben (rode lava krabben). Deze krabben met rode bovenkant en blauwe onderkant steken prachtig af tegen de zwarte lavarotsen van het eiland. De Sally Lightfood is zich altijd bewust van elke beweging om zich heen om zo snel en gemakkelijk te kunnen ontsnappen aan zijn natuurlijke vijanden als reigers, murenen en de koraalklimmers. Waarschijnlijk zul je ook groepen zeeleeuwen zien op dit kleine eiland.

  image

  Dag 22 Black Turtle Cove en Cerro Dragón

  Vroeg in de ochtend bezoeken we de Caleta Tortuga Negra (Black Turtle Cove). Caleta Tortuga Negra is een sterk vertakte inham van de zee die door mangroven wordt omzoomd. In het heldere water van de inhammen is een grote verscheidenheid aan zeedieren te zien. De voornaamste zijn de zeeschildpadden waaraan de locatie haar naam dankt. Deze dieren zoeken dit gebied op om te paren en meestal zie je hier wel een paar zeeschildpadden. Soms wordt ook de onechte karetschildpad waargenomen. 

  image

  Andere dieren die de inhammen bevolken zijn: witpuntrifhaaien, gevlekte adelaarsroggen, gouden roggen, papegaaivissen en egelvissen. Tussen de luchtwortels van de mangroven staan lavareigers te vissen en ook pelikanen en fregatvogels kun je hier treffen. Ook vandaag is er de mogelijkheid om te snorkelen. Ter plaatse wordt bepaald wanneer en op welke locatie.

  image

  In de middag kun je een wandeling maken over de Cerro Dragón (Drakenheuvel). Dit is één van de beste plekken om landleguanen te zien. Op de route vanaf het strand zie je vaak ook zeeleguanen, flamingo’s en Sally Lightfood krabben.

  image

  Dag 23 Sombrero Chino and Rabida Island

  Sombrero Chino ‘Chinese hoed’ is een klein eiland dichtbij de zuidoostkust van Santiago. Het eiland heeft de vorm van een Chinese hoed en is geologisch gezien erg fascinerend. Er bevinden zich vele lavatunnels die naar de kust leiden. Rondom dit eiland leven ook pinguïns, en als je geluk hebt, zie je ze tijdens het snorkelen.

  image

  Vervolgens staat Rabida, ook wel bekend als ‘Jervis’ eiland op het programma. Het eiland ligt zo’n 5 km ten zuiden van het eiland Santiago en is één van de meest opvallende van de archipel. De vulkanische activiteit heeft hier levendige, fantastische kleuren geproduceerd. De stranden zijn van rood zand en de rotsen vuurrood. 

  image

  Op het strand zie je vaak zeeleeuwen. Achter het strand ligt een lagune en langs de oevers zijn regelmatig de grauwe franjepoot, de drieteenstrandloper, de Amerikaanse scholekster en andere waadvogels te zien. Soms zitten er ook flamingo’s.

  image

  Dag 24 Baltra, Las Bachas en Punta Carrion / vlucht via Guayaquil naar Amsterdam

  In de ochtend maken we een excursie naar Las Bachas. Aan de witte zandstranden aan de noordkant van Santa Cruz Island kun je schildpadden en zeeleguanen zien. Het zand is hier erg wit en zacht, omdat het gemaakt is van afgebroken koraal. Bij de rotsen zie je vaak weer de Sally Lightfood krabben. Een zoutwatermeer dichtbij het strand is de thuisbasis voor flamingo´s en andere vogels zoals de blauwe reiger. 

  image

  Vanaf de luchthaven van Baltra vlieg je vandaag weer terug naar Guayaquil. Je vliegt dezelfde dag door naar Amsterdam. 

  Dag 25 Aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


  Inbegrepen in het 5-daags bezoek aan de Galápagos is:

  • Vlucht Guayaquil - Galapagos - Guayaquil
  • 4 overnachtingen aan boord van de luxe catamaran Queen Beatriz
  • 4x ontbijt, 5x lunch, 4x diner
  • professionele natuurgids
  • gebruik snorkel uitrusting


  NB. Het is mogelijk dat er wijzigingen zijn in de route van de Galápagos. De routes worden bepaald door het nationaal park en kunnen wegens weersomstandigheden of andere reden aangepast worden.NB. Voor de reizen met vertrek op 26 augustus, 7 en 21 oktober 2016 is het niet mogelijk om de Queen Beatriz te boeken. Het motorjacht ligt dan aan wal voor de tweejaarlijkse onderhoudsbeurt.


  NB.
  De kosten voor de niet genoten nachten in Puerto Lopez zijn verrekend met het Galápagos programma.

  NB. Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag. 

  Optioneel 8-daags bezoek Galápagos Queen Beatriz (totale reisduur wordt 28 dagen) vanaf prijs: / €3.950,00 per persoon

  image

  Een impressie van de Queen Beatriz en extra informatie over deze catamaran kun je vinden onder het kopje accommodatie.

  Op de Galápagos varen we met de Queen Beatriz, een luxe catamaran van ongeveer 30 meter lang. De Queen Beatriz is geschikt voor reizigers die meer comfort op prijs stellen. De catamaran heeft ruime hutten met eigen sanitaire voorzieningen en airconditioning. Het interieur is luxe. Er zijn 3 standaardhutten, 4 deluxe hutten en 1 suite.


  Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.


  Wij proberen de standaard hut te reserveren. Indien dit niet mogelijk is of wanneer de boot volgeboekt is, nemen we contact met je op. De deluxe hutten hebben een privé balkon en de suites hebben een zitje in de hut. Er zijn veel open ruimtes aanwezig, waaronder een zonnedek met comfortabele zonnestoelen en een jacuzzi.


  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.  image

  Dag 19 Guayaquil / vrije dag

  Vandaag heb je een dag vrij voordat je vertrekt naar de Galápagos.

  image

  Dag 20 Guayaquil - Galápagos - bezoek hooglanden

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoriaanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Guayaquil naar Baltra waar je inscheept op onze boot; de Queen Beatriz in Puerto Ayora. Aan boord is een professionele natuurgids die veel kan vertellen over de flora en fauna op de verschillende eilanden. 

  image

  Puerta Ayora is de hoofdstad van het eiland Santa Cruz en de belangrijkste stad van de archipel. Het eiland heeft een grote verscheidenheid aan landschappen en klimaten. Het noorden is droog en warm, het hoog gelegen centrale deel is vochtig en koel en aan de zuidkust heeft het klimaat weer een droog karakter. 

  image

  In de middag breng je een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz. Een totaal andere omgeving dan de omgeving van Puerto Ayora. Via de agri-culturele regio komen we aan bij mistige bossen. Hier is het weelderig en vochtig. Santa Cruz heeft meer endemische planten dan elk van de andere eilanden. Er is een grote kans dat we hier de Galápagos reuzenschildpadden te zien krijgen in hun natuurlijke habitat.

  image

  Dag 21 North Seymour and Mosquera

  Vandaag maken we een vroege ochtend excursie naar North Seymour. Via het pad op North Seymour doorkruis je het binnenland en verken je de rotsachtige kust. Onderweg kom je langs kolonies van blauwvoet jan van genten en fregatvogels. De prachtige fregatvogel, een grote zwarte vogel met een aanzienlijke vleugel spanwijdte en een kromme snavel, is extreem snel. Fregatvogels staan bekend om de grote rode keelzak die ze in de paartijd opblazen tot een grote rode ballon, om vrouwtjes te verleiden. 

  image

  Jan van Genten en fregatvogels hebben een interessante relatie. Ze delen hetzelfde broedgebied op North Seymour, de blauwvoet jan van genten maken het nest op de grond van de twijgen van de Palo Santos bomen en de fregatvogels maken hun nesten net boven hen in de struiken. Het is ook mogelijk om vandaag te snorkelen.

  image

  Na de lunch bezoeken we het kleine eiland Mosquera. Op dit schilderachtige eiland vind je Sally Lightfood krabben (rode lava krabben). Deze krabben met rode bovenkant en blauwe onderkant steken prachtig af tegen de zwarte lavarotsen van het eiland. De Sally Lightfood is zich altijd bewust van elke beweging om zich heen om zo snel en gemakkelijk te kunnen ontsnappen aan zijn natuurlijke vijanden als reigers, murenen en de koraalklimmers. Waarschijnlijk zul je ook groepen zeeleeuwen zien op dit kleine eiland.

  image

  Dag 22 Black Turtle Cove en Cerro Dragón

  Vroeg in de ochtend bezoeken we de Caleta Tortuga Negra (Black Turtle Cove). Caleta Tortuga Negra is een sterk vertakte inham van de zee die door mangroven wordt omzoomd. In het heldere water van de inhammen is een grote verscheidenheid aan zeedieren te zien. De voornaamste zijn de zeeschildpadden waaraan de locatie haar naam dankt. Deze dieren zoeken dit gebied op om te paren en meestal zie je hier wel een paar zeeschildpadden. Soms wordt ook de onechte karetschildpad waargenomen. 

  image

  Andere dieren die de inhammen bevolken zijn: witpuntrifhaaien, gevlekte adelaarsroggen, gouden roggen, papegaaivissen en egelvissen. Tussen de luchtwortels van de mangroven staan lavareigers te vissen en ook pelikanen en fregatvogels kun je hier treffen. Ook vandaag is er de mogelijkheid om te snorkelen. Ter plaatse wordt bepaald wanneer en op welke locatie.

  image

  In de middag kun je een wandeling maken over de Cerro Dragón (Drakenheuvel). Dit is één van de beste plekken om landleguanen te zien. Op de route vanaf het strand zie je vaak ook zeeleguanen, flamingo’s en Sally Lightfood krabben.

  image

  Dag 23 Sombrero Chino and Rabida Island

  Sombrero Chino ‘Chinese hoed’ is een klein eiland dichtbij de zuidoostkust van Santiago. Het eiland heeft de vorm van een Chinese hoed en is geologisch gezien erg fascinerend. Er bevinden zich vele lavatunnels die naar de kust leiden. Rondom dit eiland leven ook pinguïns, en als je geluk hebt, zie je ze tijdens het snorkelen. 

  image

  Vervolgens staat Rabida, ook wel bekend als ‘Jervis’ eiland op het programma. Het eiland ligt zo’n 5 km ten zuiden van het eiland Santiago en is één van de meest opvallende van de archipel. De vulkanische activiteit heeft hier levendige, fantastische kleuren geproduceerd. De stranden zijn van rood zand en de rotsen vuurrood.

  image

  Op het strand zie je vaak zeeleeuwen. Achter het strand ligt een lagune en langs de oevers zijn regelmatig de grauwe franjepoot, de drieteenstrandloper, de Amerikaanse scholekster en andere waadvogels te zien. Soms zitten er ook flamingo’s.

  image

  Dag 24 Baltra, Las Bachas en Punta Carrion

  In de ochtend maken we een excursie naar Las Bachas. Aan de witte zandstranden aan de noordkant van Santa Cruz Island kun je schildpadden en zeeleguanen zien. Het zand is hier erg wit en zacht, omdat het gemaakt is van afgebroken koraal. Bij de rotsen zie je vaak weer de Sally Lightfood krabben. Een zoutwatermeer dichtbij het strand is de thuisbasis voor flamingo´s en andere vogels zoals de blauwe reiger. 

  image

  Na deze excursie verlaten sommige passagiers het schip en heb je een paar uur om te relaxen op de boot. In de middag stoppen we eerst bij Punta Carrion, een ondiepe en beschermde kreek waar je goed kunt snorkelen en zwemmen. Hier heb je erg veel vogels, met name de blauwvoet jan van genten komen hier veel voor. Tijdens het snorkelen kun je als je geluk hebt roggen en witpuntrifhaaien zien.

  image

  Dag 25 Isabela en Las Tintoreras

  Isabela is gevormd door 5 enorme vulkaankraters die allemaal als actief worden beschouwd. De zuidelijke kust met turquoise blauw water heeft de grootste oppervlakte aan stranden van de Galápagos. Vervolgens bezoeken we Las Tintoreras. Vanaf de loopbrug kijk je naar beneden in een smal kanaal. Vaak zie je hier een kolonie van zwemmende en slapende witpuntrifhaaien, met hier tussen soms spelende zeeleeuwen. Ook zie je hier blauwvoet jan van genten, pinguïns, zeeleguanen en schildpadden. 

  image

  Dag 26 Floreana en Post Office Bay

  Floreana is het eiland waar de eerste kolonisten van de Galápagos archipel woonden. De eerste kolonist van de Galápagos, de Ier Patrick Watkins, zou gestrand zijn op Floreana in 1807. Hij verkocht voedsel aan walvisvaarders die het eiland aandeden. Aan de noordkant van Floreana zijn 2 bezoekersplaatsen, Punta Cormorant en Post Office Bay. Daarnaast ligt er rond Floreana aan aantal kleine eilandjes waar het fantastisch snorkelen is. 

  image

  Het strand op Punta Cormorant heeft door de olivijn kristallen in het zand een groenige glans. Een ander strand vlakbij heeft juist weer glinsterend wit zand. In één van de dichtbij gelegen lagunes broeden soms roze flamingo’s. Ook vanaf het strand van de 'Duivels kroon' kun je geweldig snorkelen. Het is tevens de beste plek om de zeeleeuwen en roze flamingo’s te spotten.

  image

  Dag 27 bezoek Charles Darwin instituut, vlucht via Guayaquil naar Amsterdam

  In de vroege ochtend breng je een bezoek aan het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoriaanse overheid is opgericht. Er werken ongeveer 200 mensen, waaronder een groot aantal vrijwilligers die campagnes steunen voor het verwijderen van uitheemse diersoorten en het reguleren van de visindustrie. Ook worden er in dit onderzoekscentrum reuzenschildpadden gefokt, grootgebracht en vervolgens uitgezet in de natuur.

  Vanaf de luchthaven van Baltra vlieg je vandaag weer terug naar Guayaquil. Je vliegt dezelfde dag door naar Amsterdam.

  Dag 28 Aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

  Inbegrepen in het 8-daags bezoek aan de Galápagos is:

  • Vlucht Guayaquil - Galapagos - Guayaquil
  • 7 overnachtingen aan boord van de luxe catamaran Queen Beatriz
  • 7x ontbijt, 8x lunch, 7x diner
  • professionele natuurgids
  • gebruik snorkel uitrusting


  NB. Het is mogelijk dat er wijzigingen zijn in de route van de Galápagos. De routes worden bepaald door het nationaal park en kunnen wegens weersomstandigheden of andere reden aangepast worden.

  NB. Voor de reizen met vertrek op 26 augustus, 7 en 21 oktober 2016 is het niet mogelijk om de Queen Beatriz te boeken. Het motorjacht ligt dan aan wal voor de tweejaarlijkse onderhoudsbeurt.


  NB. De kosten voor de niet genoten nachten in Puerto Lopez zijn verrekend met het Galápagos programma.

  NB. Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag. 

  Optioneel 5-daags bezoek Galápagos San Jose (totale reisduur blijft 25 dagen) / €2.050,00 per persoon

  image

  Een impressie van de San José en meer informatie over het jacht kun je vinden onder het kopje accommodatie.

  Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.


  Wij proberen een hut voor je te reserveren. Indien de boot volgeboekt is, nemen we contact met je op. 


  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.


  image

  Dag 19 Guayaquil - Galápagos - Mosquera 

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Quito naar Baltra. Bij het in checken in Quito dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar per persoon. 

  image

  Bij aankomst op de luchthaven van Baltra dien je $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Om ervoor te zorgen dat er geen vreemde planten of dieren worden ingevoerd op de eilanden zal de bagage ook worden geïnspecteerd. In de aankomsthal zal de gids je ontmoeten en begeleiden op een korte busrit naar de haven van Baltra. Met een kleine speedboot word je naar de cruise boot gebracht.

  image

  In de middag brengen we een bezoek aan Mosquera. Mosquera ligt tussen Baltra en North Seymour. Dit eilandje is ontstaan door een geologische verheffing, en heeft een rif van rotsen en koraal en een uitgestrekt wit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Je kunt ook verschillende soorten kustvogels observeren. Over de rotsen rennen vaak rode lavakrabben (Sally lightfoot crabs).

  image

  Dag 20 Genovesa - Darwin Bay en Prince Phillips’ Steps

  Deze baai is ontstaan toen een deel van de kraterrand van Genovesa in zee is gestort. Je maakt een natte landing op een prachtig wit strand van koraalzand. Dit is een populair eiland onder vogelaars. Er kunnen onder meer de volgende vogels worden gespot: roodvoet jan van genten, Nazcagenten, Amerikaanse grijze ruiters, lavameeuwen, regenwulpen, geelkruinkwaks, Galapagosreigers, en mangrovezangers. 

  image

  Van een mangrovebosje waar roodvoet jan van genten nestelen stijgt het pad geleidelijk naar de rand van de kliffen. Vogelliefhebbers kunnen op zoek naar de grote grondvink, de spitssnavelgrondvink, de Galapagosduif en zwaluwstaartmeeuwen. Vanaf het keerpunt aan het eind van het klif heb je een prachtig uitzicht over dit vogeleiland.

  image

  In de middag bezoeken we El Barranco (beter bekend als Prins Philip’s Steps). Het ligt aan het zuidelijke deel van Darwin Bay. Je klimt naar het plateau bovenop de oostelijke kraterrand om Darwin Bay. In de beschutte bosjes is een grote populatie roodvoet jan van genten en op de winderige rotsen erachter broeden Nazcagenten. Stormvogels en velduilen hebben de ideale plek gevonden om te nestelen in de gaten en ruimtes in de geërodeerde lava.

  image

  Dag 21 South Plaza en Santa Fe

  South Plaza ligt niet ver uit de oostkust van het eiland Santa Cruz, en is een van de twee Plaza-eilandjes. Ondanks zijn beperkte omvang zijn hier enkele van de interessantste en opmerkelijkste soorten van de Galapagos te vinden. Door overbevolking en enorme voedselconcurrentie zijn de Galapagos landleguanen op deze eilandjes kleiner gebleven dan hun verwanten op andere eilanden. 

  image

  Er zijn ook enkele hybride leguanen, een kruising van een mannelijke zeeleguaan met een vrouwelijke Galapagos landleguaan. Deze zijn uniek, en direct herkenbaar door hun zwarte/grijze kleur, gezicht en staart van de zeeleguaan en de kam van een landleguaan. De grote populatie leguanen is te danken aan de aanwezigheid van opuntia-cactusvruchten (tuna’s, hun favoriete voedsel). Zwaluwstaartmeeuwen nestelen tegen de ruige kliffen en kunnen samen met andere zeevogels worden gezien, zoals: Audubon’s pijlstormvogels, rood-snavelkeerkringvogels, fregatvogels en bruine pelikanen.

  image

  In de middag gaan we naar Santa Fe. Santa Fe ligt in het zuidoostelijke deel van de Galapagos. Sommige theorieën verzekeren dat dit mogelijk het oudste eiland in de archipel is. Santa Fe is de thuisbasis van een aantal endemische soorten zoals de Galapagos buizerd, de Galapagos slang, de Galapagos spotvogel, rice rats en één van de twee soorten van landlegunanen op de eilanden. 

  image

  Het jacht gaat voor anker in een paradijselijke baai met azuurblauw helder water. Hier kun je volop snorkelen met speelse zeeleeuwen en tropische vissen. De rubberboot brengt je naar het strand, dat bezet wordt door een zeeleeuwenkolonie.

  image

  Dag 22 San Cristobal- Kicker Rock, El Junco en het Broedcentrum

  De imposante rotskathedraal Leon Dormido (= Slapende Leeuw) of Kicker Rock heeft zelfs een losstaande toren en rijst op vanuit de diepe zee langs de noordwestkust van San Cristobal. In de wanden zijn talloze blauwvoet jan van genten, Nazcagenten en fregatvogels te vinden. 

  image

  Het snorkelen is hier geweldig, met grote kans om onder meer groene zeeschildpadden, gevlekte adelaarsroggen, tropische vissen en de Galapagos haai te zien. De cruise eindigt in de haven van Puerto Baquerizo Moren. Hier word je door heel veel zeeleeuwen verwelkomd voor een extra dag op dit bewoonde eiland. Met een nieuwe gids ga je naar je hotel om in te checken.

  image

  Na de lunch ga je naar de hooglanden en Laguna El Junco, het belangrijkste zoetwatermeer van de archipel. Daarna bezoek je het nabije broedproject voor de reuzenschildpadden van dit eiland. Je dineert in de hoofdstad en kunt daarna nog heerlijk flaneren over de boulevard, die vaak vol ligt met zeeleeuwen.

  image

  Dag 23 Frigatebird Hill / vlucht naar Guayaquil

  In de ochtend voordat je terugvliegt naar het vasteland bezoek je nog de interessante tentoonstelling van het Interpretatiecentrum en wandel je een stukje heuvel op naar Frigatebird Hill, waar je een prachtig uitzicht hebt over een azuurblauwe baai aan de andere kant van het eiland.
  In de middag vlieg je terug naar Guayaquil waar je nog een nacht verblijft. 

  image

  Dag 24 Guayaquil / vrije dag / vlucht naar Amsterdam

  Vandaag heb je een dag vrij voordat je vertrekt naar Amsterdam.

  Dag 25 aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Inbegrepen in het 5-daags bezoek aan de Galápagos is:

  • Vlucht Guayaquil - Galapagos - Guayaquil
  • 3 overnachtingen aan boord van de San José en 1 overnachting op San Cristobal
  • 4x ontbijt, 5x lunch, 4x diner
  • professionele natuurgids
  • gebruik snorkel uitrusting


  NB. Het is mogelijk dat er wijzigingen zijn in de route van de Galápagos. De routes worden bepaald door het nationaal park en kunnen wegens weersomstandigheden of andere reden aangepast worden. 


  NB. De kosten voor de niet genoten nachten in Montañita zijn verrekend met het Galápagos programma.

  NB. Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.


  Optioneel 8-daags bezoek Galápagos San Jose (totale reisduur wordt 28 dagen) / €3.350,00 per persoon

  image

  Een impressie van de San José en meer informatie over het jacht kun je vinden onder het kopje accommodatie.

  Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.


  Wij proberen een hut voor je te reserveren. Indien de boot volgeboekt is, nemen we contact met je op.


  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.

  image

  Dag 19 Guayaquil - Galápagos - Mosquera

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Quito naar Baltra. Bij het in checken in Quito dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar per persoon. 

  image

  Bij aankomst op de luchthaven van Baltra dien je $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Om ervoor te zorgen dat er geen vreemde planten of dieren worden ingevoerd op de eilanden zal de bagage ook worden geïnspecteerd. In de aankomsthal zal de gids je ontmoeten en begeleiden op een korte busrit naar de haven van Baltra. Met een kleine speedboot word je naar de cruise boot gebracht.

  image

  In de middag brengen we een bezoek aan Mosquera. Mosquera ligt tussen Baltra en North Seymour. Dit eilandje is ontstaan door een geologische verheffing, en heeft een rif van rotsen en koraal en een uitgestrekt wit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Je kunt ook verschillende soorten kustvogels observeren. Over de rotsen rennen vaak rode lavakrabben (Sally lightfoot crabs).

  image

  Dag 20 Genovesa - Darwin Bay en Prince Phillips’ Steps

  Deze baai is ontstaan toen een deel van de kraterrand van Genovesa in zee is gestort. Je maakt een natte landing op een prachtig wit strand van koraalzand. Dit is een populair eiland onder vogelaars. Er kunnen onder meer de volgende vogels worden gespot: roodvoet jan van genten, Nazcagenten, Amerikaanse grijze ruiters, lavameeuwen, regenwulpen, geelkruinkwaks, Galapagosreigers, en mangrovezangers. 

  image

  Van een mangrovebosje waar roodvoet jan van genten nestelen stijgt het pad geleidelijk naar de rand van de kliffen. Vogelliefhebbers kunnen op zoek naar de grote grondvink, de spitssnavelgrondvink, de Galapagosduif en zwaluwstaartmeeuwen. Vanaf het keerpunt aan het eind van het klif heb je een prachtig uitzicht over dit vogeleiland.

  image

  In de middag bezoeken we El Barranco (beter bekend als Prins Philip’s Steps). Het ligt aan het zuidelijke deel van Darwin Bay. Je klimt naar het plateau bovenop de oostelijke kraterrand om Darwin Bay. In de beschutte bosjes is een grote populatie roodvoet jan van genten en op de winderige rotsen erachter broeden Nazcagenten. Stormvogels en velduilen hebben de ideale plek gevonden om te nestelen in de gaten en ruimtes in de geërodeerde lava.

  image

  Dag 21 South Plaza en Santa Fe

  South Plaza ligt niet ver uit de oostkust van het eiland Santa Cruz, en is een van de twee Plaza-eilandjes. Ondanks zijn beperkte omvang zijn hier enkele van de interessantste en opmerkelijkste soorten van de Galapagos te vinden. Door overbevolking en enorme voedselconcurrentie zijn de Galapagos landleguanen op deze eilandjes kleiner gebleven dan hun verwanten op andere eilanden. 

  image

  Er zijn ook enkele hybride leguanen, een kruising van een mannelijke zeeleguaan met een vrouwelijke Galapagos landleguaan. Deze zijn uniek, en direct herkenbaar door hun zwarte/grijze kleur, gezicht en staart van de zeeleguaan en de kam van een landleguaan. De grote populatie leguanen is te danken aan de aanwezigheid van opuntia-cactusvruchten (tuna’s, hun favoriete voedsel). Zwaluwstaartmeeuwen nestelen tegen de ruige kliffen en kunnen samen met andere zeevogels worden gezien, zoals: Audubon’s pijlstormvogels, rood-snavelkeerkringvogels, fregatvogels en bruine pelikanen.

  image

  In de middag gaan we naar Santa Fe. Santa Fe ligt in het zuidoostelijke deel van de Galapagos. Sommige theorieën verzekeren dat dit mogelijk het oudste eiland in de archipel is. Santa Fe is de thuisbasis van een aantal endemische soorten zoals de Galapagos buizerd, de Galapagos slang, de Galapagos spotvogel, rice rats en één van de twee soorten van landlegunanen op de eilanden. 

  image

  Het jacht gaat voor anker in een paradijselijke baai met azuurblauw helder water. Hier kun je volop snorkelen met speelse zeeleeuwen en tropische vissen. De rubberboot brengt je naar het strand, dat bezet wordt door een zeeleeuwenkolonie.

  image

  Dag 22 San Cristobal- Kicker Rock en Galapagos National Park Visitor Center
  De imposante rotskathedraal Leon Dormido (= Slapende Leeuw) of Kicker Rock heeft zelfs een losstaande toren en rijst op vanuit de diepe zee langs de noordwestkust van San Cristobal. In de wanden zijn talloze blauwvoet jan van genten, Nazcagenten en fregatvogels te vinden. Het snorkelen is hier geweldig, met grote kans om onder meer groene zeeschildpadden, gevlekte adelaarsroggen, tropische vissen en de Galapagos haai te zien. 

  image

  De Galapagos National Park Visitor Center ligt dichtbij de havenstad Puerto Baquerizo Moreno. Het bezoekerscentrum geeft uitleg over de natuurlijke omstandigheden, zoals onder andere: de vulkanische oorsprong van de eilanden, de grote afstand van het Zuid-Amerikaanse continent, de zeestromingen, haar speciale klimaat en de komst van de vele verschillende diersoorten.

  image

  Dag 23 Española - Gardner Bay en Punta Suarez 

  Gardner Bay is een prachtig wit zandstrand met turquoise zeewater. Gelegen aan de noord-oostelijke kust van het eiland Española, biedt Gardner Bay een uitstekende plek om te ontspannen, zwemmen en snorkelen, en de kans om zeeleeuwen te observeren. Met enig geluk kun je hier ook haaien in het kristalheldere water van de oceaan observeren. 

  image

  Op het rotsachtige gedeelte van het eiland, Punta Suarez, bevindt zich een van de meest indrukwekkende en gevarieerde zeevogel kolonies van de Galapagos. Uitkijkend over de hoge rotswanden, biedt deze locatie een spectaculair uitzicht. Een interessante toevoeging is de “blowhole”, een door golfslag gecontroleerde fontein die water tot 20 meter de lucht in spuit.

  image

  Dag 24 Floreana - Cormorant Point en Post Office Bay

  Deze locatie biedt waarschijnlijk de beste Flamingo lagune binnen de Galapagos Archipel. Floreana is tevens een van de grotere eilanden. Gelegen tussen twee vulkanische kegels die het gebied een speciale sfeer geven. Naast flamingos zijn er verschillende soorten kustvogels te observeren. 

  image

  Het is interessant om de twee verschillende stranden te zien: “The Green Beach” (vanwege het hoge percentage olivijn kristallen in het zand) en "Flour Sand Beach” die bestaat uit koraal. Na ons bezoek van Cormorant Point zullen we een stuk verder varen naar het nabijgelegen eilandje, bekend als Champion Islet, waar we geweldig kunnen snorkelen.

  image

  Historisch gezien is Post Office Bay de locatie van een houten vat, dat in de 18e eeuw werd geplaatst door de bemanning van een walvisvaarder. Sinds die tijd is het gebruikt door zeelieden en toeristen als een postkantoor. Het idee is om brieven of kaarten individueel naar hun bestemming te brengen. Je kunt hier zelf ook een brief of een kaart achterlaten. Behalve het “postkantoor”, was deze locatie ook de landingsplaats voor een aantal van de eerste kolonisten. 

  image

  We gaan door naar het noorden van het eiland en klimmen tot een verhoogde helling om van een prachtig uitzicht te kunnen genieten. Deze plaats staat bekend als de “Baroness Lookout”. Er wordt gezegd dat dit de favoriete plek was van barones Eloisa von Wagner en dat ze hier urenlang naar de horizon kon staren.

  image

  Dag 25 Santiago en Bartolome

  Santiago is gelegen in het west-centrale deel van de Galapagos-archipel. Het is het vierde grootste eiland van de archipel (na Isabela, Fernandina en Santa Cruz). Santiago is ook vulkanisch actief, met veel jonge lavastromen en kegels te bezichtigen. 

  image

  Het eiland bestaat eigenlijk uit twee samengevoegde vulkanen: een typische schild vulkaan op het noord-westen en een lage, lineaire spleetvulkaan in het zuid-oosten. Deze kunnen zelfs worden gezien vanaf de top van de Darwin vulkaan en vanuit de ruimte. In de afgelopen 2 eeuwen zijn een aantal grote uitbarstingen gemeld.

  image

  Bartolome eiland ligt tegenover Sullivan Bay. Het heeft een hoogte van 114 meter en vanaf de top zullen we de mooiste landschappen van de Galapagos-eilanden aanschouwen met onder andere vulkanische kegels, maanachtige kraters, en lavavelden. Er is zeer weinig vegetatie op dit eiland.Bartolome heeft tevens twee adembenemende stranden waar zeeschildpadden en een kleine kolonie Galapagospinguïns te vinden is.

  image

  Dag 26 Santa Cruz - Black Turtle Cove - Guayaquil

  In de ochtend maak je een laatste excursie per bootje naar de mangrove-inhammen, beter bekend als “Black Turtle Cove”. Deze kleine baai is gelegen aan de noordelijke kant van het eiland Santa Cruz en het kalme water maakt het een ideale plek als broedplaats voor vele haaien en roggen. Zeeschildpadden worden vaak gezien en soms worden ze al parend gezien in de mangrove-omzoomde wateren.
  Vanaf de luchthaven van Baltra vlieg je vandaag weer terug naar Guayaquil waar je nog 1 nacht verblijft. 

  image

  Dag 27 Guayaquil / vrije dag / vlucht naar Amsterdam

  Vandaag heb je een dag vrij voordat je vertrekt naar Amsterdam. 

  Dag 28 aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Inbegrepen in het 8-daags bezoek aan de Galápagos is:

  • Vlucht Guayaquil - Galapagos - Guayaquil
  • 7 overnachtingen aan boord van de San José
  • 7x ontbijt, 8x lunch, 7x diner
  • professionele natuurgids
  • gebruik snorkel uitrusting


  NB. Het is mogelijk dat er wijzigingen zijn in de route van de Galápagos. De routes worden bepaald door het nationaal park en kunnen wegens weersomstandigheden of andere reden aangepast worden.

  NB. De kosten voor de niet genoten nachten in Montañita zijn verrekend met het Galápagos programma.

  NB. Aangezien de Galápagos erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.

 • 20

  Montañita

  image

  Je hebt drie vrije dagen aan het strand van Montañita. Je kunt natuurlijk heerlijk luieren, maar de omgeving biedt volop mogelijkheden voor activiteiten. Een absolute aanrader is om het indrukwekkende vogeleiland Isla de la Plata te bezoeken. ’s Ochtends vertrek je met een kleine boot naar dit eiland, dat bijna 40 km voor de kust van Puerto Lopez ligt. Na een kleine twee uur varen bereik je Isla de la Plata Nationaal Park Machalilla. 

  image

  Onder begeleiding van een lokale natuurgids maak je een wandeling over het eiland. Onderweg kom je vele vogelsoorten tegen, waaronder een aantal beroemde soorten van de Galapagos eilanden, zoals de blauwvoet, gemaskerde en roodvoet Jan van Gent, Albatros, Keerkringvogel, Fregatvogels en Kalkoengieren. Het bijzondere van een aantal van deze vogels is dat ze niet bang voor de mens zijn, net als op de Galapagos. Vaak zitten ze midden op het pad en ze zijn dan ook van korte afstand te fotograferen. In de maanden juni tot en met september heb je tijdens de boottocht ook een goede kans op het zien van reusachtige bultrugwalvissen.

 • 21

  Montañita

  image

  Je kunt bijvoorbeeld ook bezoek brengen aan het Nationale Park Machalilla. Hier kun je een wandeling maken door de unieke tropische droogvegetatie, over de prachtige witte zandstranden van Los Frailes of naar het semi nevelwoud van Agua Blanca. 

 • 22

  Montañita

  image

  Vandaag heb nog een laatste volle dag om heerlijk te relaxen aan het strand of een van de activiteiten in de omgeving van Montañita te ondernemen.


 • 23

  naar Guayaquil

  image

  Vandaag reizen we terug naar Guayaquil.

 • 24

  terugvlucht Guayaquil - Amsterdam

  Vandaag vliegen we weer terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

 • 25

  aankomst Amsterdam

 • image

  GALÁPAGOS INFORMATIE

  Dé manier om de Galápagos te bereizen is met een meerdaagse boottocht langs de verschillende eilanden. De Galápagos archipel wordt 's werelds grootste planten- en dierentuin genoemd. Door de vulkanische oorsprong en zeer geïsoleerde ligging komen er vele bijzondere diersoorten voor die nergens anders op aarde voorkomen. Gedurende vijf of acht dagen bezoek je de Archipiélago de Colón, zoals de Galápagos eilanden sinds 1892 officieel heten. De Galápagos eilanden danken hun naam aan hun meest indrukwekkende bewoner, de reuzenschildpad. Galápago is namelijk het oud-Spaanse woord voor schildpad. Charles Darwin kwam naar de Galápagos in september 1835 met het onderzoeksschip Beagle en bracht ongeveer 5 weken door met het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden. Mede door dit bezoek ontwikkelde Darwin zijn evolutietheorie. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden, zoals roofdier en mens, hebben de dieren van de archipel hun schuwheid verloren. Dit geeft je de gelegenheid oog in oog te staan met zeldzame vogels, zoals de blauwvoet jan-van-gent, de fregatvogel, de albatros, de roze flamingo en soms ook pinguïns. Vaak bestaat de mogelijkheid om te zwemmen tussen zeeleeuwen, schildpadden of roggen. Het is een unieke ervaring om over een parelwit strand te lopen, vlak langs kolonies zeeleeuwen die heerlijk liggen te zonnen.

  De Galápagos archipel heeft een grondoppervlak van 8000 km2 verspreid over ca. 16 eilanden. In Puerto Ayora op Santa Cruz ligt het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoriaanse overheid is opgericht. In het centrum leven verschillende soorten reuzenschildpadden. 

  Wij maken gebruik van een catamaran met plaats voor 16 personen. Een groot voordeel hiervan is dat je met een klein groepje de eilanden bezoekt. Over het algemeen wordt er geprobeerd zoveel mogelijk 's nachts te varen zodat je alle tijd hebt om overdag de eilanden te bezoeken. Er zijn twee dingy's aanwezig waarmee je overdag van boord naar een eiland of snorkelplek wordt gebracht. Soms heb je een beach landing, dit houdt in dat je een klein stukje door het water moet lopen voordat je op het strand bent.

  Van de reisbegeleider ontvang je ter plekke alle noodzakelijke informatie voor je trip naar de Galápagos.

  Indien je voor de Galapagos boekt, gaat er een bedrag van € 15 naar Galapagos Conservancy. Deze stichting houdt zich bezig met de bescherming van de Galapagos eilanden door onderzoek en voorlichting. Voor meer informatie surf je naar www.galapagos.org .

Rondreis Ecuador met optioneel Galapagos

Zuid-Amerika in zakformaat

image
25 dagen vanaf € 2.498
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.