< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • De meest complete rondreis: Amazone jungle en de Galapagos eilanden!
 • Alle maaltijden, excursies en gidsen in de jungle en op de boot inclusief in de reissom!
 • In de jungle op zoek naar wilde dieren als apen, rivierdolfijnen en bijzondere vogelsoorten
 • Zeer complete Amazone tour in een comfortabele junglelodge in het Cuyabeno reservaat
 • Kom in contact met de lokale bevolking van het Cuyabeno reservaat
 • Bezoek aan veel eilanden met eigen flora en fauna
 • Tijdens de Galapagos tour verblijf op een comfortabele motorjacht
 • Inclusief vier binnenlandse vluchten
 • Op de boot: tweepersoonshutten met eigen badkamer, maximaal 16 personen aan boord
 • Het reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels
 • Mogelijkheid om tussen de zeeleeuwen te snorkelen
 • Vluchten met KLM

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Tijdens deze route reis je met motorjacht San Jose. Voor meer informatie zie tabblad Verblijf & Vervoer.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Quito

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.


  Quito heeft een prachtig koloniaal centrum, dat terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het is heerlijk ronddwalen tussen de vele kerken, kloosters, koloniale huizen en pleinen. Vanaf de Cerro Panecillo heb je een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen van het Andesgebergte. Aangezien Quito op een hoogte van 2850 meter ligt, is het even wennen aan de ijle lucht. Vooral de eerste dagen kun je het beste rustig aan doen.


  Op het vliegveld word je opgewacht door een Engels sprekende gids en een chauffeur. In het hotel ontvang je meer informatie over de rest van de reis.

 • 2

  vlucht naar Lago Agrio / boottocht naar het Cuyabeno reservaat

  image

  Vandaag vliegen we naar Lago Agrio om met het jungle avontuur te beginnen. Bij aankomst op het vliegveld van Lago Agrio wordt je opgehaald en vertrekken richting de ingang van het Cuyabeno reservaat waar je een boxlunch ontvangt. Na een korte briefing begint de 2 uur durende kanotocht, in gemotoriseerde kanos', naar de jungle lodge. Tijdens de kanotocht vang je een eerste glimp op van de prachtige planten en dieren in de jungle. Je zou zelfs al apen en andere jungle dieren kunnen zien, afhankelijk van de weersomstandigheden. 

  image

  Als we aankomen bij de lodge worden de kamers getoond en heb je even tijd om te ontspannen. Later die middag verlaat je met de groep het kamp om een verfrissende duik te nemen in de lagune en een prachtige zonsondergang te bewonderen. Hierna keren we terug naar het kamp voor het diner.

 • 3

  Cuyabeno reservaat

  image

  Na het ontbijt begint de trektocht van zo’n drie tot vier uur door het primaire bos. De gids geeft uitleg over hoe dit complexe tropische ecosysteem werkt. Je leert hier over de geneeskrachtige planten en de exotische vogels en apen. Hierna keren we terug naar de lodge om te lunchen. In de middag vertrek je weer richting de lagune voor een duik. Met een beetje geluk zie je roze rivierdolfijnen zwemmen of een anaconda zonnen in een boom. We keren terug naar de lodge voor het diner. In de avond gaan we per kano op zoek naar kaaimannen. 

 • 4

  Cuyabeno reservaat

  image

  Na het ontbijt vertrekken we naar de Siona Gemeenschap van Puerto Bolivar, de grootste etnische groep in het reservaat. Tijdens deze tour zal je hun gewoonten, tradities en manier van leven leren kennen. Je maakt deel uit van de voorbereiding van Casabe, een lokaal gerecht gemaakt van yucca. Tijdens de twee uur durende kanotocht naar de gemeenschap kun je de exotische fauna langs de Rio Cuyabeno bewonderen zoals vogels, apen, roze dolfijnen en schildpadden. Dit is een volledige dag excursie met een lunch bij de Siona Gemeenschap. 

 • 5

  optionele vogelspotexcursie, vlucht naar Quito

  image

  Vroeg in de ochtend, voor het ontbijt, is een vogelspotexcursie optioneel. Terug bij de lodge gaan we ontbijten en vervolgens keren we terug naar Lago Agrio en nemen we het vliegtuig terug naar Quito.

  Aangekomen in Quito word je weer opgewacht door een Engels sprekende gids en een chauffeur. Zij brengen je naar het hotel.

  image

  Galápagosinformatie

  De Galápagos-archipel wordt 's werelds grootste planten- en dierentuin genoemd. Door de vulkanische oorsprong en zeer geïsoleerde ligging komen er vele bijzondere diersoorten voor die nergens anders op aarde voorkomen. Gedurende acht dagen bezoek je de Archipiélago de Colón, zoals de Galápagos eilanden sinds 1892 officieel heten. De eilanden danken hun naam aan hun meest indrukwekkende bewoner, de reuzenschildpad. Galapago is het oud-Spaanse woord voor schildpad. Charles Darwin kwam naar de Galápagos in september 1835 met het onderzoeksschip Beagle en bracht er ongeveer 5 weken door met het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden. Mede door dit bezoek aan de eilandengroep, ontwikkelde Darwin zijn evolutietheorie. De naar hem genoemde Darwinvinken zijn een bekend voorbeeld van de evolutietheorie. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden, zoals roofdier en mens, hebben de dieren van de archipel hun schuwheid verloren. Dit geeft je de gelegenheid oog in oog te staan met pinguïns en zeldzame vogels zoals de blauwvoet jan-van-gent, de fregatvogel, de albatros of de roze flamingo. Je kunt zwemmen tussen zeeleeuwen, schildpadden of roggen.


  De Galápagosarchipel heeft een grondoppervlak van 8000 km2 verspreid over ca. 16 eilanden. Sommige eilanden zijn als gevolg van vulkanische activiteit ongeveer 5 miljoen jaar geleden ontstaan, andere zijn wat jonger. Diverse vulkanen zijn nog altijd actief en komen van tijd tot tijd tot uitbarsting. De lagere eilanden, waar het landschap gedomineerd wordt door stekelige vijg cactussen, zijn zeer droog en onvruchtbaar. Op de grotere, hogere eilanden vind je meer vruchtbare hellingen met dichte, groene vegetatie. De eilanden hebben zich door hun geïsoleerde ligging volledig endemisch kunnen ontwikkelen.

 • 6

  vlucht Quito – Galápagos – Bachas Beach

  image

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Quito naar Baltra. Bij het in checken in Quito dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar per persoon. Bij aankomst op de luchthaven van Baltra dien je $100 dollar per persoon te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Om ervoor te zorgen dat er geen vreemde planten of dieren worden ingevoerd op de eilanden zal de bagage ook worden geïnspecteerd. In de aankomsthal zal de gids je ontmoeten en begeleiden op een korte busrit naar de haven van Baltra. Met een kleine speedboot word je naar de cruise boot gebracht.

  image

  In de middag na de lunch bezoeken we Bachas Beach. Deze twee kleine stranden liggen ten westen van Black Turtle Cove. Hun zand is gemaakt van koraal, waardoor het wit en zacht is en het een favoriete broedplaats is voor zeeschildpadden. Achter een van de stranden is er een kleine water lagune waar het af en toe mogelijk is flamingo's en andere kustvogels, zoals zwart-nek stelten en regenwulpen te observeren. Op het andere, langere strand liggen 2 oude oorlogsschepen, verlaten na de tweede wereld oorlog. Amerika gebruikte Baltra als strategisch punt om het Panama kanaal te beschermen.

 • 7

  Isabela / Whitetip reef shark kanaal en Wetlands

  image

  'Tintoreras' zijn kleine eilanden tegenover de Puerto Villamil kust. Een Galapagos reiger op een mangrove tak houdt alles in de gaten en Galapagos pinguïns en zeeleeuwen laten geregeld hun hoofd even zien aan wal. Wit-getipte rifhaaien rusten vaak aan de kust van deze eilanden, in het ondiepe water. De eilanden hebben hun naam ook te danken aan deze haaien, want in het Spaans heten ze 'Tintorera'.

  image

  In de middag bezoeken we een moerasgebied in de buurt van Puerto Villamil. Er zijn een paar lagunes, moerassen en mangroven, vooral bekend door hun trekvogelpopulatie waaronder de flamingo. Je brengt ook een bezoek aan het Arnaldo Tupiza fokcentrum. Hier worden reuzenschildpadden gefokt in gevangenschap. Dit ter bescherming van de belangrijkste sub-specie van het eiland. Hierna bezoeken we de muur van tranen, ook wel bekend als ´Muro de las Lagrimas´. Deze muur van lavasteen werd gebouwd tussen 1946 en 1959 door gevangenen in de tijd dat Isabela een strafkolonie was.

 • 8

  Moreno Point, Mangle Point en Tagus Cove

  image

  Moreno Point is gelegen aan de noordkust van het eiland Isabela tussen de vulkaan Sierra Negra en Cerro Azul. De route loopt langs een pahoehoe-lavastroom (gestolde lava in de vorm van een accordeon) naar een aantal kust lagunes. Rond de meren en mangroven kan je verschillende soorten vogels tegenkomen.

  image

  ’s Middags varen we met een speedboot langs de kust en is er een grote kans dat je de Galapagos pinguïn, de Galapagos aalsholver en andere zeevogels te zien krijgt. Vanaf de aanlegplaats is het ongeveer 30 minuten lopen naar de top van de klif waar je verschillende vulkanen en het Darwin meer goed kan zien. Het Darwin meer is een extreem zout water meer, nog zouter dan de zee. Kijk ook goed naar de bewerkingen op de omliggende kliffen in de baai, deze zijn in de afgelopen eeuwen beschreven door piraten, walvisvaarders en boekaniers.

 • 9

  Espinoza Point en Vicente Roca Point

  image

  Fernandina is het derde grootste eiland van de archipel en Espinoza Point is gelegen in de noordoostelijke punt van het eiland. Hier vind je zeeleguanen in groepen, groter dan op elk ander eiland. Ze relaxen heerlijk in het zand, zwemmen in de buurt van de kust en soms blokkeren ze de weg naar de aanlegsteiger. Een van de unieke soorten die hier te vinden is de Galapagos aalscholver: een vogel die, vanwege het gebrek aan roofdieren, anders evolueerde. Zijn vleugels, staart en poten hebben zich geleidelijk aangepast om te kunnen zwemmen. Als je deze vogels ziet, zie je de letterlijke vertaling van de evolutie van Darwin. De Galapagos aalscholver en de pinguïns kun je hier van extreem dichtbij bekijken.

  image

  Aan de noordwestelijke kant van het eiland ligt Vicente Roca Point. Tijdens een speedboottocht zullen we een indrukwekkend aantal geologische formaties te zien krijgen, waaronder een grote grot en vulkanische tufsteen kegels. De kliffen zijn de thuisbasis voor een verscheidenheid aan nestelende vogels, zoals de blauwvoet jan-van-gent, de Nazcagenten, meeuwen, stormvogels en Noddy sterns. Het rustige water in de grot is een populair gebied voor de schilpadden.

  Boven alles is Vicente Roca Point een uitstekend snorkel gebied als gevolg van de voedselrijke wateren van de Humboldt Current. Het gebied biedt een goede mogelijkheid om ter plaatse zeeleeuwen, pinguïns, zeeschildpadden en andere zeedieren te spotten.

 • 10

  Espumilla Beach, Buccaneer Cove en Puerto Egas

  image

  Espumilla strand is gelegen aan de noordelijke kust van het eiland Santiago in James Bay. Gedurende een van de laatste 'El Niño' fenomenen, is één van de twee lagunes een sedimentatieproces ondergaan waardoor een behoorlijke grote flamingo kolonie het gebied heeft verlaten. De belangrijkste attractie hier is het Palo Santo bos: een belangrijke plaats voor nestelende zeeschildpadden. Rond het nabijgelegen Buccaneers Cove kan je geweldig snorkelen.

  image

  Het zwarte strand van Puerto Egas ligt aan de westkant van het eiland en is de belangrijkste attractie. Vulkanische tufsteen afzettingen hebben dit speciale zwarte zandstrand gevormd. De plek is vernoemd naar Hector Egas en zijn poging om zout te exploiteren. Deze poging is mislukt omdat de prijs van zout in het continent zeer laag was en de exploitatie ervan in Galapagos niet te rechtvaardigen was. Daarom werd het project gestaakt.

 • 11

  Rabida en de Chinese Hoed

  image

  Rabida is uniek vanwege de rode kleur van de rotsen en het zand. Het vulkanisch materiaal op dit eiland is erg poreus en externe factoren zoals regen, zout water en zeewind handelen als een oxiderende stof. Een korte wandeling leidt ons naar een kustlagune achter het strand, hier kunnen we zeeleeuwen en grondvogels, zoals vinken, duiven, gele grasmussen en spotvogels tegenkomen. Je kan hier tevens goed snorkelen.

  image

  Dit is een klein eilandje (1 vierkante km) vlakbij de zuidoostelijke punt van Santiago Island. Het is een recente vulkanische kegel en heeft, wanneer je kijkt vanaf de noordkant, de vorm van een Chinese hoed Aan de westzijde kun je lava formaties zien. Deze zijn gevormd onder de zee en naar boven verheven, waardoor er koraal te vinden is op de lava. Dit bezoek is ideaal om te leren over geologische kenmerken zoals lavabuizen en lavastromen.

 • 12

  Charles Darwins onderzoekscentrum en de hooglanden

  image

  Hoewel de grote meerderheid van Galapagos bezoekers hier komt om de natuurlijke wonderen te bekijken, is het ook zeker interessant om te leren over de bescherming en het behoud van de eilanden. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het National Park informatiecentrum, de Van Straelen Exhibition Hall, het fokcentrum voor jonge schildpadden en volwassen Galapagos schildpadden.

  image

  De weg naar de hooglanden vertrekt vanaf Bellavista, een klein dorpje gelegen op 15 minuten rijden van Puerto Ayora, en loopt door een agrarisch gebied. Bij helder weer biedt dit gebied mooi uitzicht op de glooiende heuvels en uitgedoofde vulkanen die het hele jaar door bedekt zijn met gras en weelderig groen. Hier bezoek je de Twin kraters en een plaatselijke ranch waar je de reuzenschildpad kunt zien in zijn natuurlijke leefgebied. Na ons bezoek aan de hooglanden, keren we terug naar Puerto Ayora.

  Puur Sawadee - Galapagos Conservancy

  image
  In Puerto Ayora op Santa Cruz ligt het Charles Darwin onderzoekscentrum dat in 1964 door de Ecuadoriaanse overheid is opgericht. Er werken ongeveer 200 mensen, waaronder een groot aantal vrijwilligers die campagnes steunen voor het verwijderen van uitheemse diersoorten en het reguleren van de visindustrie. Ook worden er in dit onderzoekscentrum reuzenschildpadden gefokt, grootgebracht en vervolgens uitgezet in de natuur. Indien je bij ons deze reis boekt gaat er een bedrag van 15 Euro naar Galapagos Conservancy. Deze stichting houdt zich bezig met de bescherming van de Galapagos eilanden door onderzoek en voorlichting. www.galapagos.org


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 13

  North Seymour en vlucht naar Guayaquil

  image

  Vroeg in de morgen gaan we naar North Seymour. North Seymour is een opgeheven (anders dan vulkanische oorsprong) eiland en is dus over het algemeen vlak en bedekt met keien. Er zijn goede broedplaatsen voor de prachtige fregatvogels en blauwvoet jan-van-gent voeren hun paringsdans in de open gebieden. Let op waar je loopt, aangezien de genten zich niet veel zorgen maken over waar ze nesten. Ondanks de enorme branding die flink te keer kan gaan, liggen de zeeleeuwen op het strand en kun je ze zelfs zien body surfen.

  image

  Na deze activiteit keer je terug naar de boot om te ontbijten en je klaar te maken om richting het vliegveld te gaan.


  Vanaf de Galapagos vlieg je vandaag weer terug naar Guayaquil. Je vliegt dezelfde dag door naar Amsterdam.

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 14

  Aankomst Amsterdam

Rondreis Jungle en Galapagos Pop-Up

Niet boekbaar

image
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.